fbpx
anticelulit masaža kod kuće

Najbolja anticelulit masaža kod kuće

Pravilna anticelulit masaža kod kuće pružiće vam efekat zategnute i glatke kože.Ima više tehnika, a vi birajte najbolju i rešite se celulita.

Da li ste i vi vremenski i novčano sprečeni da posećujete skupocene salone kako biste primenjivali anticelulit masažu? Ne morate da posećujete salone. Učinite to sami kod kuće, a mi ćemo vam dati nekoliko saveta kako da to pravilno učinite.

Da biste eliminisali celulit, morate delovati na svim nivoima! Uravnotežena ishrana za celulit, redovne sportske aktivnosti i prilagođena masaža ostaju najbolje oružje za uklanjanje upornog celulita.

Anticelulit masaža podrazumeva složen efekat koji deluje na potkožnu masnoću problematičnih područja i poboljšanje cirkulacije. 

Anticelulit masaža se na pravilan način može sprovesti i kod kuće, s tim što je jako bitno kako se izvodi masaža, koje su to najpravilnije tehnike da biste se rešili celulita i koji su to najpouzdaniji gelovi koji će vam pomoći da postignete najbolji efekat. 

Najbolji efekat na celulit se postiže masažom  gelom koji sadrži biljna ulja u kombinaciji sa esencijalnim uljima, koja podstiču odvođenje tečnosti i mikrocirkulaciju. Jedan od takvih je CELULEKS GEL.

Masaža treba biti prilagođena delu tela koji se masira i generalno će se obavljati tehnikama kao što su: palpacijsko kotrljanje, gnječenje, glađenje i tapkanje.

Vi ćete postići sjajne rezultate ako ste marljivi i uporni. Uz svakodnevnu disciplinu, uz pravilan način masaže i uz adekvatan gel, kao što je provereni CELULEKS GEL, rezultati neće izostati.

Više o gelu pogledajte na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Jovana se baš rano suočila sa celulitom i to joj je naravno jako teško palo. Međutim, jedina stvar koje je njoj pomogla jeste upravo Celuleks gel.

Sada ga sa ponosom i sa zadovoljstvom svima preporučuje!

Kako deluje anticelulit masaža kod kuće?

Tretman anticelulitne masaže odnosi se na jednu ili više tehnika masaže koje su posebno dizajnirane za smanjenje celulita. Ovo je u osnovi fokusirani pristup u kojem se vrši pritisak na zahvaćena područja kože istiskivanjem i stezanjem masnih naslaga, a zatim namernim gnječenjem mišića.

Pomaže da se ispupčena masnoća polako, ali sigurno odbacuje iz vezivnog tkiva, uklanjajući tako udubljene efekte celulita.

Ako je masaža toliko efikasna da se borba sa celulitom dobije, to je zato što će oživeti limfnu cirkulaciju, istisnuti masne naslage i tako dati koži gipkiji i glatkiji izgled. 

Masaža će stvoriti hiperemiju, odnosno blago crvenilo na koži. I masaža će zbog tog pritiska aktivirati mikrocirkulaciju.

Kada se koža temeljno i redovno masira, te masne naslage se razgrađuju i ravnomerno šire oko vezivnog tkiva. Kako masne ćelije više ne bubre kroz kožu, efekti udubljenja se takođe efikasno ujednačavaju, dajući čvršći zaglađeni izgled.

Anticelulit masaža kod kuće ne samo da raspršuje masne naslage ispod kože, već takođe igra ključnu ulogu u stimulisanju tkiva prisutnih oko njih.

Anticelulit masaža je najkorisnija za jačanje limfnih funkcija, kao i za pojačavanje cirkulacije krvi u onim oblastima tela koja su nagomilana celulitom. 

Takođe je utvrđeno da masiranje celulita može lako ciljati ona takozvana „skrivena područja“ poput unutrašnjih delova kolena, natkolenice itd., koja možda neće biti otklonjena vežbama.

celulit masaža kod kuće

Tehnike anticelulit masaže kod kuće

Anticelulit masaža kod kuće gelom je od suštinskog značaja za oslobađanje i uklanjanje masti. Tehnike koje se koriste prilikom masaže su:

  • Palpacijsko kotrljanje (valjanje)
  • gnječenje
  • glađenje
  • tapkanje 

U čemu je razlika kod ovih tehnika masaže?

Palpacijsko kotrljanje (valjanje)

Ova vrsta anticelulit masaže vrlo je efikasna, vežba se ručno. Ova tehnika je rezervisana za normalnu kožu koja nema male vidljive krvne sudove. Efikasnost palpacijskog kotrljanja je da stvori uslove za izbacivanje masti i viška vode. 

Princip papilacijskog kotrljanja (valjanja):

Počnite masažu na delu kože na kojem vidno ima celulita i prstima duboko stisnete kožu kako bi je malo podigli, a zatim je kotrljate na sebi poput testa za pitu. 

S obzirom da radite samomasažu i da svesno osećate prag boli, sami prilagodite svoje kretanje i pritisak u zavisnosti od različitih delova tela i područja koja treba tretirati. To mogu biti stomak, butine, noge, ruke, leđa …

KAKO PONAVLJANJA OVOM TEHNIKOM MASAŽE NAPREDUJU, KOŽA POSTAJE MEKŠA, ELASTIČNIJA I GLAĐA.

Valjanjem možete jako da uštinete kožu i nikako nike preporučljivo da to radite nasuvo. Za efikasnu masažu vam je potreban gel glatke mase kao što je to Celuleks gel.

MASAŽA BUTINA PALPACIJSKIM KOTRLJANJEM

Prednost ove tehnike je u tome što ne morate da se pripremate za masažu. Ovu tehniku možete da sprovedete dok čekate u saobraćaju na semaforu, dok gledate televiziju, dok se jelo kuva.

Ono što treba da uradite jeste da započnete masažu na željenom delu kože na butinama, blago odignete taj deo i zategnete, i valjajte poput testa za hleb. Palčevima sprovodite masažu, dok ostalim prstima pridržavate i vučete kožu ka gore. 

Prvih 10-ak pokreta neka budu na istom mestu, zatim pomerajte prste i menjajte tačku koju masirate. Uvek idite od kolena prema butinama, to jeste prema srcu, jer na taj način poboljšavate cirkulaciju.

Postupak ponavljajte svaki drugi dan na istom delu tela. 

Ova masaža je idealna za pospešivanje mikrocirkulacije, naročito kod porodilja, kod kojih se javio celulit na butinama, a kasnije i strije.

Da od trenja kože ne biste dobili neprijatno crvenilo, obavezno mažite CELULEKS GEL.

Ako se pitate gde možete da pronađete gel evo prilike – naručite odmah svoj Celuleks gel i po ceni dva dobijate tri!

 

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora :

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Masaža tehnikom gnječenja

Kao što i samo ime govori, ova tehnika masaže je slična gnječenju plastelina ili gline. Gnječenje je tehnika masažne terapije u kojoj se vrši pritisak na duboka mišićna tkiva. Gnječenje se vrši pritiskom da bi se došlo duboko ispod tkiva. 

Za masažu gnječenja vam je potrebna mala priprema.

Istuširajte se, obrišite peškirom, a zatim u malo debljem sloju namažite gel za celulit koji ima dejstvo blagog hlađenja. Taj hladni efekat će vam biti od važnosti jer se gnječenjem zagreva temperatura kože, a masaža gnječenjem je nešto zahtevnija, traje minimum pola sata.

Za to morate da sledite metodu „naizmeničnog stiskanja i podizanja” kože koja je puna adipoznog celulita. Ova masaža se najčešće sprovodi kada se masiraju manji i tanji delovi tela koji su zahvaćeni celulitom (uključujući unutrašnja kolena, listove, nadlaktice, podlaktice itd.) 

MASAŽA LISTOVA TEHNIKOM GNJEČENJA

Dakle, jednom rukom odignite i rastegnite kožu na listu leve noge, a drugom rukom gnječite, i tako naizmenično. 

Masažu podelite na 2 dela. Prvi deo neka traje 15 minuta za list jedne noge, i drugi deo neka traje 15 minuta za list drudge noge. Gnječite isključivo prstima. Sedite na krevet i podignite prvo jednu nogu. Namažite na list te noge CELULEKS GEL. Obuhvatite list sa obe ruke.

Krenite od korena kolena pa se spuštajte ka stopalu. Desnom rukom masirajte unutrašnjost levog lista, a levom spoljašnjost levog lista. Zatim, posle 15 minuta promenite nogu.

U celini, ova tehnika može u velikoj meri da poveća protok krvi na površini kože, što čini da se masne naslage na kraju olabave i nestanu. 

Tehnikom gnječenja istovremeno gnječimo tkivo i istežemo tkivo, što obezbeđuje bolju cirkulaciju limfne tečnosti, međućelijske tečnosti, tako da na taj način eliminišete celulit. Prednosti tehnike gnječenja je u tome što se gnječenjem razbija najuporniji tvrdokorni, fibrozni celulit.

Celulit masaža tehnikom glađenja

Masaža glađenjem je masaža koja može da se sprovodi na svim delovima tela. Izvodi se jednom ili obema rukama (u zavisnosti koji deo tela masirate, koji možete da dohvatite obema rukama).

Proces glađenja se izvodi brzo i izaziva mehaničko čišćenje kože i otvaranje pora skidanjem površinskog sloja epitelnih ćelija, i izbacuje na površinu kože višak celulita.

Dolazi do povećanja telesne temperature i ubrzavanja krvi i limfe. 

To sa sobom izaziva pojačano lučenje znojnih žlezda i izuzetno povoljan uticaj na senzitivne nervne završetke praćene osećanjem psihičke smirenosti i opuštenosti. 

U fizičkom smislu dolazi do izbacivanja viška tečnosti iz organizma (a znamo da je taj višak uzročnik celulita).

S obzirom da se tehnikom glađenja koristi cela ruka, potrebno je koristiti gel sa laganom strukturom koja klizi po površini kože. Naša preporuka je svakako Celuleks gel. Ako još uvek niste probali ovaj gel, posetite odmah link: https://ovotaris.com/celuleks/ i uverite se u prednosti ovog proizvoda.

MASAŽA ZADNJICE TEHNIKOM GLAĐENJA

S obzirom da nam zadnjica nije baš na dohvat ruke kada je anticelulit masaža kod kuće u pitanju, za ovu masažu ćemo koristiti dlan i prste na rukama. Lezite potrbuške i na zadnjicu namažite gel ili kremu za celulit. 

Gel utrljavajte za početak palčevima od ivice celulita (koji osetite pod prstima), kružnim pokretima ka spolja, prilazeći centru celulita. Na taj način dolazi do smanjenja čvrstine i gustine celulita. 

Kada je masaža zadnjice u pitanju, uvek se počinje sa strane i postepeno se krećete ka centru. Kružnim pokretima lagano prilazite ka sredini celulita, i kada ga napipate, onda gladite duž potkožnog nabora. Zatim ubrzavajte postepeno. 

Nakon zaglađivanja pređite na jednosmerno poprečno mešanje masnih nabora. Spustite celi dlan na zadnjicu i dlanom i prstima prelazite preko nabora odozdo prema gore.

Ponovite to na obe strane zadnjice.

Anticelulit masaža tehnikom tapkanja

Tapkanje uključuje lagano, ritmično tapkanje vrhovima prstiju. Za razliku od ostalih vrsta masaže koje su korisne za opuštanje mišića, tapkanje se može koristiti u svrhu pokretanja živaca kako bi se stimulisao nervni sistem.

Koristi se tapkanje da opusti mišiće kako bi oslobodio dodatnu napetost, što smanjuje mogućnost grčeva i ukočenosti mišića. 

Tapkanje se fokusira na manje površine tela. Na taj način, kada se masirate, dobro se možete usresrediti na tehnike tapkanja. 

Još jedna prednost tapkanja je brzo poboljšanje cirkulacije krvi. Krv prenosi kiseonik i hranljive materije u sve delove organizma. Problemi sa cirkulacijom mogu dovesti do zdravstvenih problema koji se možda neće odmah povezati sa komplikacijama krvotoka, ali mogu dovesti i do prekomernog nagomilavanja celulita.

Tako je tapkanje korisno za poboljšanje cirkulacije krvi, samim tim i kod eliminisanja celulita. Pažljivom masažom svakog dela tela, sprečiće moguće zdravstvene probleme koji se mogu pojaviti i smanjiti problem sa celulitom.

Pored toga, psihofizička snaga je povezana sa ublažavanjem stresa. Svakodnevni stresori utiču da se stres nagomila u telu čoveka. 

Tapkanje stimuliše nervne završetke, što pomaže nečijem telu da ublaži stres. 

Opsežno istraživanje sugeriše uverljive dokaze da je masaža jedan od najboljih načina za oporavak i lečenje ljudskog tela i dobra prevencija za uklanjanje celulita.

MASAŽA RUKU TEHNIKOM TAPKANJA

Za početak se skinite u potkošulju ili majicu bez rukava. Na ruke koje su pogođene celulitom namažite CELULEKS GEL.  Kada krenete da utrljavate gel, idite od laktova ka ramenima (uvek idite u  pravcu ka srcu).

Koristite brze poteze svojih prstiju. Najbolje da koristite svih pet prstiju kada masirate jednu ruku, na taj način je najučinkovitija anticelulit masaža kod kuće. Zatim koristite kružne pokrete uz pritisak. Brzinu tapkanja postepeno povećavajte (tapkanje treba da izgleda kao da svirate klavir na svojoj koži).

Sa sesijama od 10 minuta svakog dana možete dobiti pristojne rezultate u roku od mesec dana, naročito ako ako se pravilno hranite i praktikujete vežbe za celulit, i ako koristite adekvatan gel, kao što je CELULEKS GEL. 

Pored ovih ručnih tehnika, možete koristiti i masažer za celulit. Tehnika upotrebe zavisi od vrste masažera.

anticelulit masaža kod kuće medom

Koji je najefikasniji gel za anticelulit masažu kod kuće?

CELULEKS GEL više puta pomenuti je vaš saveznik u borbi protiv celulita. Pomoći će vam da hidrirate, zatežete, tonirate i uklonite celulit sa bokova, stomaka, butina, ruku i zadnjice. Super upijanje i prirodni aktivni sastojci znače da možete baciti one hemijske kreme koje se polako upijaju i ostavljaju ostatke na odeći.

Napokon je vreme za nešto blago, prirodno, lagano, ali izuzetno efikasno! 

Celuleks gel, sredstvo protiv celulita će vam vratiti lepu kožu pružajući podsticaj u prirodnoj proizvodnji kolagena i povećavajući dugovečnost ćelija kože. 

Ovaj gel protiv celulita može se pohvaliti prirodnim sastavom. U sastavu su biljke: bršljen, ulje divljeg kestena, ekstrakt hrastove kore, ulje arnike i menta.

Prirodno se borite protiv celulita ovim moćnim i hranljivim biljnim sastojcima i prirodnim uljima. 

Čvrsto, zategnite i tonirajte kožu bogatim antioksidantima, masnim kiselinama i antiinflamatornim sastojcima. Prirodna esencijalna ulja koja se nalaze u sastavu gela, daju mogućnost vašoj koži da ih brzo upije i osetićete snažne prednosti zatezanja, hidratacije i regeneracije. 

Pre nego što odaberete proizvod, treba da razumete njegovo delovanje. 

CELULEKS GEL će zatezati i zaglađivati vašu kožu.

Ulja (koja su sestavni deo gela), mogu prodreti mnogo dublje u kožu, jer će slediti put folikula dlake. Za razliku od gelaste strukture, ulja ne sadrže vodu, pa su njegovi aktivni sastojci mnogo koncentrisaniji.

Najbolji efekti ovog gela  se vide kada se  primenjuje ujutru i uveče tokom tri meseca izvođenjem masaže. Osim toga, važno je  da se poveže sa fizičkim vežbanjem ili bavljenjem nekim sportom i da se usvoji lakša dijeta.

NE ODLAŽITE SVOJE VREME.

POČNITE SA MASAŽOM DO ŠTO LEPŠEG IZGLEDA! Za vaš izgled kože bez celulita, potreban vam je Celuleks gel. Naručite odmah na linku: https://ovotaris.com/celuleks/