fbpx
anticelulit gel koji hladi

Anticelulit gel koji hladi je efikasno rešenje!

Celulit više nije tabu tema, 9 od 10 žena ga ima, nijedna ga ne voli!  Evo kako anticelulit gel koji hladi može biti rešenje vašeg problema!

O celulitu pričamo, lečimo ga i ozbiljno smo ga shvatili. Sigurno ste se bar nekad zapitali kako bi izgledala koža bez celulita, zategnuta, glatka na dodir?

Razvijenost tržišta u današnje vreme omogućava nam veliki izbor različitih metoda i preparata u borbi protiv celulita.

U nastavku teksta baziraćemo se na preparatima  i približiti vam malo detaljnije koje to vrste preparata postoje i šta može biti u njihovom sastavu. Na šta je još bitno da obratite pažnju kod donošenja odluke koji preparat je idealan za vas.

Za sam početak moramo navesti da postoje anticelulit gelovi i anticelulit kreme. A izbor je…za mnoge dame CELULEKS GEL.

Prema iskustvima žena koje su imale problem sa celulitom na telu, najbolje se pokazao upravo ovaj gel. Nežan je, delotvoran i nemastan i na biljnoj bazi je.

Više o gelu možete pogledati na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Ljiljana se dugo patila kako je sama rekla dok nije otkrila jedini preparat koji je njoj pomogao. Upravo je reč o Celuleks gelu.

Sada ga sa ponosom i sa zadovoljstvom svima preporučuje, jer zna da će svakoj ženi pomoći!

Zašto onda anticelulit gel koji hladi? 

Mi ćemo se u ovom tekstu pozabaviti anticelulit gelovima. Jedna od njihovih glavnih prednosti u odnosu na kreme je što ga koža lakše upija, brže se apsorbuje, ne ostavlja lepljive tragove na koži, pa čak ni na odeći. U današnjem vremenu ubrzanog života jako važna prednost, jer nekada nemamo više od par minuta ujutru da se posvetimo sebi. 

Takođe među anticelulit gelovima postoji: anticelulit gel koji hladi i anticelulit gel koji greje.

Ono što nam danas postaje sve bitnije i čemu sve više težimo je povratak prirodi i prirodnim preparatima. Počinjemo da shvatamo da smo prethodnih godina pri naglom razvoju kozmetičke industrije i dostupnosti raznih kozmetičkih proizvoda, koji su puni “hemije”, toliko zatrovali svoj organizam i svoju kožu, da smo polako počeli da se osvešćujemo i da više pažnje poklanjamo sastavu proizvoda. 

Naučili smo da treba da izbegavamo proizvode koji u sebi sadrže paraben, silikone i razne konzervanse koji mogu štetiti našem organizmu.

Sada se možete posvetiti vašem telu bez straha da mu možete na neki način štetiti, koristeći potpuno siguran preparat na biljnoj bazi.

I sada se pitate da li takav preparat postoji? Naravno da postoji i mnoge dame ga sa zadovoljstvom preporučuju. Na našem tržištu možete pronaći gel za borbu protiv celulita na biljnoj bazi Celuleks.

Više o ovom preparatu možete pročitati na linku Celuleks.

U nastavku slede odgovori na pitanja:

 • Koji su to najčešći sastojci koji se mogu naći u sastavu anticelulit gelova?
 • Koje prednosti ima anticelulit gel koji hladi?
 • Koje su osnovne razlike između anticelulit gela koji hladi i onog koji greje?

Zato što je anticelulit gel koji hladi formulisan specijalno da smanji pojavu masnih naslaga ispod kože-celulita, ili kako je često nazivamo- narandžine kore.

Svojim aktivnim sastojcima anticelulit gel koji hladi lako se apsorbuje, pomažuci telu da se lakse oslobodi toksina, čak i viška vode, čineći kožu glatkom na dodir i zategnutijom.

Anticelulit gel- sastojci

Pre nego što navedemo koji su to najčešći sastojci anticelulit gelova, bitno je naglasiti da pojedinačni gel ili krema za koju se odlučite ne mora nužno sadržati sve ove sastojke.

Najčešće i neče. već će sadržati kombinaciju nekoliko sastojaka, a na vama je da u zavisnosti od vaših potreba, tipa kože, veličine problema i opšteg stanja organizma, odaberete proizvod koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Takođe morate znati da ne postoji “čudotvoran” lek protiv celulita, koji će vas za kratko vreme osloboditi istog.

Nijedna krema niti gel, ne deluju preko noći, potrebno je vreme, upornost, i uvek se bolji rezultati postižu kada se pored topikalne primene gelova, na celulit utiče i pravilnom ishranom, unošenjem dovoljne količine tečnosti, fizičkom aktivnošću i masažama. 

Tako da dok je dobar anticelulit gel deo tretmana u borbi protiv celulita, vodite računa o svojim očekivanjima i imajte strpljenja.

Sada možemo i da se posvetimo listi sastojaka!

anticelulit gel koji hladi sastojci

1.Kofein

Jedan od najzastupljenijih sastojaka jeste kofein

Kofien zbog svog antiinflamatornog i antioksidativnog dejstva smanjuje upalu, može pomoći u uklanjanju slobodnih radikala iz vezivnog tkiva, zatim povećava cirkulaciju krvi, a poboljšana mikrocirkulacija znači bolje snadbevanje vezivnog tkiva kiseonikom i hranljivim materijama. 

Kao rezultat toga dobija se ujednačenija i glatka koža. Zatežuci efekat kofeina stimuliše protok krvi i izbacuje višak tečnosti iz tela. Ne ostavlja prostor za masne naslage koje se probijaju kroz kožu i samim tim čini celulit manje primetnim.

Koža postaje čvršća, sa manje vidljivog adipoznog celulita.

2.Retinol

Pored kofeina, retinol se smatra efikasnim sastojkom za negu kože koji pomaže u borbi protiv celulita. Istraživanja pokazuju da se efekat kofeina na smanjenje celulita značajno povećava ako se koristi u kombinaciji sa retinolom.

Retinol ima za cilj da pojača sintezu kolagena u telu, što čini tkivo i spoljni sloj kože debljim. Ovo sprečava ispupčavanje potkožne masti i dovodi do smanjenja svakog tipa, pa i fibroznog celulita.

L-karnitin. Smatra se da ova aminokiselina koja se prirodno nalazi u našem telu pomaže pri sagorevanju masti i jačanju ćelija kože, tako da je čest sastojak anticelulit gelova.

Vitamin C. Studije pokazuju da je ovaj važan vitamin ključan za sintezu kalogena. Takođe ima antiinflamatorna i antioksidativna svojstva.

Glicerin je takođe jedan od poznatih sastojaka anticelulit gelova jer hidrira i hrani kožu, čineći je glatkom.Biljni glicerin je efikasan pri vezivanju vode iz dubljih slojeva kože. Stvara uslove u kojima se poremećena lipidna barijera može značajno popraviti. Lipidna barijera ima suštinsku funkciju sprečavanja gubitka vlage.

3. Bršljen

Ekstrakt bršljana ima tonična svojstva.

Ekstrakt bršljana učvršćuje i zateže kožu, daje koži zdraviji izgled i lep sjaj.

Sve to je posledica biohemijskih procesa i visoke koncentracije energetskih molekula u ćeliji, koji poboljšavaju mikrocirkulaciju krvi u koži i tako čine kožu čvršćom i sjajnijom. Takođe, sadrži i saponine koji pomažu u održavanju visokog nivoa elastina i hijaluronske kiseline u koži, za efekat čvrste i gipke kože sa vidljivo smanjenim celulitom.

Fisetin i Frambion– ova dva sastojka su dobijena iz maline i jagode, imaju snažna protivupalna i antioksidativna svojstva, tako da svojim dejstvom pomazu pri sagorevanju masti. 

Ekstrakti Euglene Gracilis i Glaucium Flavum– ove supstance su se pokazale kao jako dobre pri izbacivanju adipocita (masnih ćelija) iz tela, pogotovu u kombinaciji sa kofeinom.

4.Divlji kesten

U ekstraktu divljeg kestena nalazi se sastojak escin koji je koristan za smanjenje malih pora na zidovima kapilara i poboljšanja protoka krvi. Escin je u stanju da podstakne povećanu cirkulaciju krvi kroz vene povećanjem tonusa u venskim zidovima, čime omogućava krv da nesmetano teče.

Pored escina, divlji kesten sadrži i arsenal drugih jedinjenja koji mogu pomoći u sprečavanju celulita, delimično i zbog njihovog snažnog antioksidativnog delovanja.Takođe deluje protivupalno i ne dozvoljava nakupljanje suvišne tečnosti u organizmu.

Peptidi-peptidi su aminokiseline koje služe kao gradivni materijal za kolagen i elastin. Ako dolazi do gubitka kolagena i elastina u vašoj koži, vezivno tkivo slabi i onda celulit postaje vidljiviji. Istraživanja u vezi peptida su još u ranoj fazi, ali prvi rezultati su jako obećavajući.

Lista sastojaka je predugačka, tu je i vitamin E, zeleni čaj, maslačak…ono što je bitno je da kombinacija ovih sastojaka u anticelulit gelovima ima pozitivna dejstva u borbi protiv celulita.

Anticelulit gel koji hladi pored nekih od gore navedenih sastojaka za borbu protiv celulita, često u sebi sadrži neki od sledećih sastojaka koji direktno poseduje efekat hlađenja:

 • Menta– u sebi sadrži mentol koji hladi i osvežava kožu. Mentol povezuje sve aktivne sastojke u sinergetsko jedinjenje radi postizanja boljih rezultata.
 • Aloe vera– Naučnici su ustanovili da aloe vera u sebi sadrži preko 240 hranljivih i lekovitih sastojaka. Tu su vitamini A, B kompleksa, E, folna kiselina, razni minerali, antioksidansi, aminokiseline, enzimi.
 • Aloja pored svojih hranljivih materija ima visoku sposobnost prodiranja u sva tkiva, pa otuda velika primena aloje na koži.Pored toga što hrani ćelije organizma, aloja im omogućava pravilan rad, podstičući imunološki sistem da lakše izbaci štetne materije iz tela. Aloja ima sposobnost da smanji osećaj toplote na koži kada se nanosi u vidu gela.
 • Krastavac– bogat je vitaminom C i vitaminima B komleksa u manjim količinama. Smiruje i hladi kožu i dobro hidrira posto sadrži veliki procenat vode.

A mnoge od navedenih sastojaka, kao što su divlji kesten, bršljen pre svega, ulazi u sastav Celuleks gela.

Iskoristite već danas priliku i naručite po PROMO CENI ovaj delotvoran gel protiv celulita, koji je već mnogim damama pomogao.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Kako anticelulit gel koji hladi zapravo deluje? 

Anticelulit gel koji hladi baziran je na kombinaciji sastojaka koja pomaže stimulisanju sagorevanja masti i smanjenju vidljivosti celulita.

Bitno je znati da aktivni sastojci u gelu združeno deluju na eliminisanje celulita. Razni ekstrakti biljaka sadrže visok nivo antioksidanata, a znamo da je redovno unošenje većih količina antioksidanata jako bitno za zdravlje ali i za borbu sa celulitom. 

Redovna upotreba daje efekat mršavljenja i zatezanja, i učvršćuje kožu i čini je glatkom. Deluje sa efektom hlađenja jer smanjenje temperature pomaže proces razbijanja masnih ćelija, zahvaljujući čemu se brže i uklanja.

Ako se odlučite za anticelulit gel koji hladi potrebno je voditi računa o redovnoj primeni. Svaki proizvod ima svoje uputstvo, ali generalno gel je potrebno nanositi na kožu zahvaćenu celulitom, dva puta dnevno, ujutru i uveče, masirajući je kružnim pokretima odozdo prema gore.

Kružni pokreti dodatno će poboljšati cirkulaciju krvi. 

Zapamtite, ne treba žuriti, efikasnost gela je direktno povezana sa time koliko je gela prošlo u dublje tkivo ispod kože. Za to je potrebno negde između 5 i 10 minuta. 

Anticelulit gel koji hladi trebalo bi da da rezultate već posle nekoliko nedelja redovne upotrebe, mada za neke značajnije efekte savetuje se i primena gela u periodu od nekoliko meseci. 

Iskustva korisnika govore u prilog tome da ako redovno upotrebljavamo anticelulit gel koji hladi, koža će vidljivo postati čvršća, zategnutija, glatka na dodir, celulit neće više biti toliko vidljiv, a efekat “narandžine kore” će se znatno umanjiti.

anticelulit gel koji hladi prednost

Razlika između gela koji hladi i onog koji greje

Anticelulit gel koji hladi je dizajniran tako da zajedničko dejstvo njegovih sastojaka pokreće rad mišića i ojačava krvne sudove. Koristeći ovakav gel oseti se osvežavajući efekat. I baš zbog tog efekta hlađenja dolazi do smanjenja otoka, crvenila na koži, ne dolazi do upale.

Zbog svih ovih efekata anticelulit gel koji hladi postaje sve češći izbor u borbi protiv upornog i možemo slobodno reći dosadnog celulita.

Za razliku od anticelulit gela koji hladi ako koristite anticelulit gel koji greje, osetićete peckanje, zagrevanje kože, moze doći i do crvenila na koži. Taj osećaj zagrevanja može biti i jači i slabiji u zavisnosti od gela, i može trajati od par minuta, do pola sata. 

Anticelulit gel koji greje u sebi sadrži sastojke koji intenzivno utiču na sagorevanje masti i smanjenje celulita.

Pošto je gel koji greje proizvod koji kombinacijom svojih specifičnih sastojaka izaziva zagrevanje kože, ako imate problem sa proširenim venama ili izraženim kapilarima trebalo bi da izbegavate ove anticelulit gelove koji greju.

Takođe i ako imate osetljivu kožu više će vam prijati anticelulit gel koji hladi.

Na našem tržištu postoje mnogi proizvodi za koje se možete odlučiti u borbi protiv celulita. Jedan od proizvoda koji se izdvaja je upravo Celuleks gel kompanije Ovotaris koja proizvodi biljnu kozmetiku, koju nećete naći na rafovima prodavnica, već možete isključivo direktno poručiti od proizvođača na linku Celuleks.

Celuleks je proizvod sa jedinstvenom kombinacijom sastojaka biljnog porekla, od kojih su najznačajniji:

 • Hedera helix– Tinktura bršljana
 • Aesculus hippocastanum– Divlji kesten
 • Arnica montana– Arnika
 • Quercus cortex– Hrastova kora

Posebno odabrana kombinacija gela Celuleks pruža koži potrebnu vlažnost, koža se zateže, postaje glatka, a celulit postaje znatno manje primetan.

Gel se nanosi jednom do dva puta u toku dana, a najbolji efekat se postiže ako se gel kružnim pokretima utrljava u kožu uveče posle tuširanja, kada su pore otvorene i koža spremna za dodatnu hidrataciju i negu. 

Gel se lako apsorbuje, ne ostavljajući pri tom lepljive tragove na koži. Iskustva zadovoljnih korisnika govore da pored zatezanja kože i smanjivanja vidljivosti celulita, dolazi i do smanjenja strija, koje postaju manje vidljive.

Na samom kraju da zaključimo, celulit je tu, skoro svaka žena ga ima.

Takođe, celulit pogađa i muški deo populacije, ali pošto je poznato da žene imaju tanju kožu, celulit je nažalost vidljiviji i lakše uočljiviji nego kod muškaraca. Tako da predstavlja  i veći problem kod žena, i žene se više trude da ga pobede.

Iako u toj borbi kozmetička industrija nam daje pregršt preparata sa kojima se možemo boriti, ne treba zaboraviti da je ipak najzdravije okrenuti se prirodi i prirodnim preparatima. 

Ako odaberete anticelulit gel koji hladi, a jedan od njih je i Celuleks, sa svim svojim prednostima koje smo vam u tekstu naveli, budite uporni i istrajni pri korišćenju preparata. Zadržite optimizam, obratite pažnju i na sam stil života, smanjite stres i onda sa pravom očekujte vidljive rezultate!