fbpx
ishrana za celulit

Ovo je NAJBOLJA ishrana za celulit!

Ovako treba da izgleda ishrana za celulit. Saznajte koje namirnice uništavaju „pomorandžinu koru“ i kompletirajte taktiku protiv celulita.

Sada se, na ovu činjenicu, neumitno nadovezuje pitanje – kakva je to ishrana za celulit? Da li je njen uticaj na celulit „kratkog daha“, ili su pak, posledice dugoročne? Dalje, pitamo se da li ishrana za celulit topi celulit i na koji način?

Nastojaćemo da ova pitanja odgonetnemo i da ukažemo na značaj dobro osmišljenog načina ishrane protiv celulita.

hrana koja topi celulit

Znamo šta je celulit i kako izgleda, ali on nije samo estetski problem; on je često rezultat složenih bioloških procesa.

  • Hormoni igraju ključnu ulogu u njegovom nastanku, posebno estrogen, koji može uticati na skladištenje masti i cirkulaciju. Ishrana bogata određenim nutrijentima može pomoći u održavanju hormonske ravnoteže. Na primer, hrana bogata vlaknima može pomoći u regulaciji estrogena, dok hrana sa visokim sadržajem zdravih masti, poput omega-3 masnih kiselina, može podupreti zdravlje hormona
  • Stres, s druge strane, može pogoršati celulit izazivajući hormonalne promene i povećavajući skladištenje masti. Ishrana može imati značajan uticaj na upravljanje stresom. Hrana bogata antioksidansima, poput voća i povrća, može pomoći u borbi protiv oksidativnog stresa. Takođe, namirnice koje stabilizuju nivo šećera u krvi, kao što su složeni ugljeni hidrati i proteini, mogu pomoći u smanjenju oscilacija u proizvodnji kortizola i energije.
  • Fizička neaktivnost dodatno doprinosi ovom problemu, jer nedostatak vežbanja može dovesti do slabljenja mišića i kože, čime se celulit čini vidljivijim. Pravilna ishrana može osigurati potrebnu energiju i nutrijente za podršku redovnoj fizičkoj aktivnosti, što je ključno za održavanje mišićnog tonusa i smanjenje vidljivosti celulita.

Namirnice koje čine poželjnu ishranu za celulit

 

Postoji širok „asortiman“ namirnica koje bi trebalo da uvrstimo u ishranu za celulit, dok sa druge strane, postoje namirnice koje bi trebalo izbegavati „u širokom luku“.

Ishrana za celulit je samo jedan od faktora kojima pozitivno delujemo na otklanjanje i skidanje celulita. 

Važno: uz ishranu za celulit se svakako preporučuje kontinuirana upotreba adekvatnog gela za celulit, jer je na celulit nužno delovati sa više strana, kako bi pozitivan ishod bio osiguran.

I kao što obraćamo pažnju na odabir namirnica, tako treba obraćati pažnju i na sastojke gela za celulit. 

Zato, okrenite se Celuleksu – anticelulit gelu, koji je sačinjen isključivo od prirodnih sastojaka. U njegove prednosti, možete se uveriti jednostavnim klikom na link: https://ovotaris.com/celuleks/

Jovana se baš rano suočila sa celulitom i to joj je naravno jako teško palo. Međutim, jedina stvar koje je njoj pomogla jeste upravo Celuleks gel.

Sada ga sa ponosom i sa zadovoljstvom svima preporučuje!

Hidratacija i antioksidansi su ključni elementi u borbi protiv celulita!

 

Adekvatna hidratacija je esencijalna jer pomaže u održavanju elastičnosti kože i potiče cirkulaciju, što može smanjiti vidljivost celulita. Voda takođe pomaže u eliminaciji toksina iz tela, što je važno jer nakupljanje toksina može doprineti pojavi celulita.

S druge strane, antioksidansi su vitalni u borbi protiv slobodnih radikala, koji mogu oštetiti ćelije kože i doprineti starenju i slabljenju kože. Ishrana bogata antioksidansima, poput voća i povrća, može pomoći u zaštiti i obnavljanju kože, čineći celulit manje vidljivim.

Ovi elementi zajedno stvaraju snažnu odbranu protiv celulita, promovišući zdraviju kožu i poboljšavajući njen izgled. A sada, krenimo sa nabrajanjem namirnica koje su uvrštene u pogodnu ishranu za celulit. Uputimo se u njihove specifičnosti, prednosti i dejstva.

Tek tada, nakon detaljnijih informacija, uvidećemo koliko su pojedine namirnice zdrave i korisne za kožu i smanjivanje ili otklanjanje celulita.

Citrusno voće

 

Ono smanjuje efekte ugljenih hidrata na naše telo.

Kada se ugljeni hidrati uključe u probavu, transformišu se u šećer koji utiče na nivo insulina. Zbog toga bi se ti negativni efekti morali ublažiti, a to postižemo upravo unosom ovih namirnica.

Sok od limuna, pomorandže, ili limete, utiče na sprovođenje balansa u organizmu. Agrumi takođe pomažu u čišćenju jetre i smanjenju estrogena u telu. Kao krajnji rezultat, fibrozni celulit se smanjuje.

Grejpfrut je poznat po visokom sadržaju vitamina C i svojstvima sagorevanja masti, što ga čini odličnim izborom za smanjenje celulita. Može pomoći u podsticanju metabolizma i smanjenju zadržavanja vode.

Limun, još jedno citrusno voće bogato vitaminom C, pomaže u detoksikaciji i može pomoći u čišćenju tela, poboljšavajući izgled kože. Njegov alkalizirajući efekat takođe pomaže u obnavljanju pH ravnoteže tela, što je ključno za zdravu kožu

Preporuka je da se ovo voće unosi u organizam, jer osim toga što utiče na to da vam koža bude zategnuta, ono je značajno i u procesu mršavljenja, ukoliko je nekome i to neophodno.

Peršun

 

Peršun je izuzetno koristan u borbi protiv celulita zbog svojih diuretičkih svojstava i visokog sadržaja vitamina i minerala. Kao prirodni diuretik, peršun pomaže u eliminaciji viška vode iz tela, što može smanjiti pojavu i vidljivost celulita. Bogat je vitaminom C, koji je ključan za sintezu kolagena, važnog za očuvanje elastičnosti i čvrstoće kože.

Peršun takođe sadrži antioksidanse koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, smanjujući oštećenja kože i poboljšavajući njen izgled.

Paprika

 

Jasno nam je da je vitamin C značajan u borbi protiv celulita.

Paprika je povrće koje sadrži ubedljivo najviše vitamina C u sebi. Za efikasniji učinak, preporuka je da se jede sirova, kao i da vaša ishrana za celulit ne sadrži samo jednu boju paprike, nego više boja paprika, koje će se smenjivati u redovnoj ishrani za celulit.

Losos i tunjevina

 

Često se ispostavi da je ono što nam je od detinjstva bilo mrsko da jedemo, korisno i svrsishodno. Jedna od takvih stvari, nadaleko poznata, jeste kašika ribljeg ulja.

Pa ipak, kašiku ovog zdravog ulja možemo “izbeći” ishranom za celulit, koja u sebe uključuje losos i tunjevinu. Verovatno se pitate zašto su ove namirnice toliko značajne i zašto su neizbežan deo korisne ishrane za celulit?

Odgovor je jednostavan – one predstavljaju bogat izvor esencijalnih omega-3 masti (nezasićene masne kiseline koje smanjuju nivo holesterola, šećera i triglecirida u krvi).

Ove zdrave masti poboljšavaju fluidnost i stabilnost ćelijskih membrana našeg tela, tako da se one neće razgraditi i nestati. Pored toga, postoje naučni dokazi koji ukazuju na to da je tkivo zahvaćeno celulitom podložno upalama, što losos i tunjevina, bogate omega-3 mastima, mogu da izleče.

Preporuka je da se konzumiraju dve porcije nedeljno, kako bi učinak bio evidentan.

Seme lana

 

Predstavlja glavni vegetarijanski izvor omega-3 masti, jer seme lana sadrži lignane, vrstu fitoestrogena za koju je dokazano da balansira nivo estrogena, te nudi dvostruku zaštitu od celulita.

Smatra se da estrogen igra bitnu ulogu u razvoju adipoznog celulita i svakog drugog tipa. Kada on opada, skloniji smo celulitu, zato se, kažu studije,  javlja kod žena u menopauzi.I onda, kada to znamo, zašto ne bismo pribegli ishrani za celulit koja održava ravnotežu u organizmu, što se tiče estrogena. Kako se seme lana unosi u ishranu?

Budući da celo laneno seme ne može da se svari, obično se dodaje jedna kašika mlevenog semena lana u smuti, supe i salate različitih vrsta. Čuvajte ih u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi, u vremenskom rasponu do godinu dana, da biste zaštitili njihova osetljiva ulja, koju mogu oštetiti toplota, svetlost i kiseonik.

Dakle, budite obazrivi, ali i smeli, jer hrana koja je spremljena tako da u sebi sadrži seme lana, može biti pripremljena u mnoštvu varijacija.

Integralne žitarice

 

Smeđa testenina, smeđi pirinač i druge žitarice od celog zrna, mogu pomoći kod celulita. Pored toga, još značajnije svojstvo ovih namirnica je što sadrže visoku koncentraciju antioksidansa.

Upravo zbog toga, one se bore protiv toksina koji uzrokuju celulit, pomažući telu da ih se oslobodi. Preporučuje se da dodate barem jednu posudu dnevno u svoju ishranu, kako biste osetili blagotvorne efekte.

Kurkuma

 

Začin izrazito žute boje, koji se često koristi u indijskoj kuhinji. Kurkuma je značajna jer stimuliše cirkulaciju, smanjuje upale i dejstvuje protiv toksina, uz pomoć visokog nivoa antioksidanata. Pokušajte da napravite vege obrok, nekoliko puta nedeljno sa ovim začinom i lično se uverite u dejstvo koje ima na oslobađanje od celulita.

Efekti su veoma lako i brzo vidljivi.

Beli luk

 

Poznat je po tome što utiče na snižavanje holesterola u krvi, jača imuni sistem i deluje kao prirodni antibiotik. Unosom ove dragocene namirnice ne samo da poboljšavamo opšte zdravlje tela, već delujemo na bolju cirkulaciju krvi, pomažući telu da izbaci toksine i da se izbori protiv celulita.

Većina ovih namirnica, koje čine pogodnu ishranu za celulit, dejstvuje na sličan način: prvi korak je uništavanje toksina, a drugi korak, koji nastaje posledično – otklanjanje celulita. Beli luk se definitivno može smatrati “pobednikom” u ovim akcijama!

Banane su odlične

 

Ovo voće je poznato kao odličan izvor energije i kao namirnica koja sadrži puno minerala (poput cinka), čime se utiče na poboljšavanje kože. Takođe, banane su značajne zbog kalijuma, jer je ovaj mineral prepoznatljiv po pojačanom krvotoku, što može da pomogne u sprečavanju nastanka celulita.

Ova namirnica je, dakle, višestruko korisna i preporuka je da je unosite što češće i da postane deo redovne ishrane za celulit. Može se konzumirati samostalno, ili kao deo voćne salate.

Dalje, možete da je unosite u organizam u bilo koje doba dana, ali se ipak smatra da je najdelotvornija za organizam ujutro, ili pre vežbanja.

Niskomasni mlečni proizvodi

 

Ovi proizvodi su bogati kalcijumom i proteinima, ali imaju manji sadržaj masti, što ih čini idealnim za održavanje zdrave telesne težine i poticanje mišićnog tonusa. Kiselo mleko, posebno, sadrži probiotike koji mogu poboljšati varenje i pomoći u eliminaciji toksina iz tela, dok jogurt i mladi sirevi pružaju esencijalne aminokiseline potrebne za obnovu i očuvanje zdravlja kože.

Redovno uključivanje ovih mlečnih proizvoda u ishranu može pomoći u poboljšanju teksture kože i smanjenju vidljivosti celulita.

Meso

 

Kada je reč o mesu, preporučuje se konzumacija piletine, ćuretine i ribe. Ove vrste mesa su bogate proteinima, ali sadrže manje zasićenih masti u poređenju s crvenim mesom, što ih čini zdravijom opcijom za one koji žele smanjiti celulit.

Sirova hrana

 

Za one s dobrim varenjem, preporučuje se uključivanje sirove hrane i smutija u ishranu. Sirova hrana poput voća, povrća i orašastih plodova može pružiti visok nivo nutrijenata i enzima koji su korisni za kožu, dok smutiji omogućuju laku apsorpciju ovih hranjivih materija. Ove prehrambene navike mogu doprineti boljem tonusu kože i smanjenju celulita.

Ishrana za celulit koju treba izbegavati

 

Preporuka je da se smanji konzumacija pekarskih proizvoda i namirnica bogatih ugljenim hidratima u cilju smanjenja celulita. Ove namirnice često sadrže rafinisane ugljene hidrate koji mogu doprineti povećanju telesne mase i nakupljanju masti, što posledično može pojačati pojavu celulita.

Preporučuje se izbegavanje grickalica, konditorskih proizvoda, preterano zaslađenih sokova i prerađene masne hrane u cilju smanjenja celulita. Ove namirnice obično sadrže visok nivo zasićenih masti, šećera i aditiva koji mogu doprineti nakupljanju masti, narušavanju balansa hormona i usporavanju metabolizma, sve čega doprinosi pojavi celulita. Umesto toga, bolje je odabrati zdravije užine poput svježeg voća, povrća, orašastih plodova i semenki, koje pružaju esencijalne nutrijente bez dodatka štetnih masnoća i šećera.

Što se tiče konzumacije kafe, savetuje se da se pije bez mleka zbog njenih diuretičkih svojstava. Kafa može pomoći u eliminaciji tečnosti iz tela, što može umanjiti vidljivost celulita. Međutim, važno je piti dosta vode uz kafu kako bi se nadoknadila izgubljena tečnost i održala hidratacija. Kafa je takođe bogata antioksidansima, što može doprineti zdravlju kože, ali je bitno ne preterivati s njenom konzumacijom i izbegavati dodavanje velikih količina šećera ili zaslađivača koji mogu poništiti njene potencijalne koristi

Uz vežbe za celulit će unos bilo koje namirnice koja se ubraja u ishranu za celulit, biti još delotvorniji, a najdelotvonije će svakako biti uz redovnu upotrebu odgovarajućeg gela za celulit.

Uz njegovu pomoć, prvi rezultati će biti vidljivi već nakon dve nedelje korišćenja, a značajni rezultati, u vidu očiglednog skidanja celulita, već nakon četiri nedelje korišćenja.

Zato, uz kvalitetnu ishranu za celulit, kombinujte vežbe i gel, i time ćete na najefikasniji način reći celulitu “zbogom”.

Svoj Celuleks gel naručite odmah popunjavajući ovu formu i po ceni dva dobijate tri proizvoda!

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora :

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Spanać

 

Ukoliko želite da poboljšate izgled i zdravlje, spanać je odličan izbor. Ova namirnica je bogata vitaminom A, koji može pomoći u smanjenju pojave celulita, jer deluje na proizvodnju kolagena. Poznato je da je kolagen protein koji najviše utiče na zategnutost i glatkost naše kože. On našu kožu održava mladolikom.

Zašto onda ne bismo unosili namirnice koje podstiču proizvodnju kolagena? Preporuka je da konzumirate spanać u salati, ili da bude pripremljen kao topli obrok za večeru.

Jabuke

 

Predstavljaju voće sa veoma malo kalorija i puno vlakana i zato je odlična ideja da njima dopunite svoju ishranu za celulit. Pune su antioksidanata koji se bore protiv toksina i pektina.

Ovi antioksidanti savršeno deluju na detoksikaciju digestivnog trakta. A ono što je ipak u ovoj priči najvažnije, jeste činjenica da je ova namirnica pravi izbor za suzbijanje celulita!

Krastavac

 

Čini se da se razlog uvođenja krastavca u redovnu ishranu za celulit razlikuje od prethodno navedenih razloga i namirnica. Naime, postoji jedan veliki problem koji izaziva stvaranje celulita, a to je nakupljanje tečnosti u telu. Ovaj proces se dešava nezavisno od toga kojih ste godina, ili koliko imate kilograma.

I zato, konzumiranje diuretske hrane, poput krastavca, može značajno pomoći u ublažavanju skupljanja tečnosti, uklanjanju toksina, pa shodno tome i uklanjanju celulita.

Brokoli

 

Ovo povrće je prepuno C vitamina. Bogatstvo ovog vitamina u brokoliju utiče na  proizvodnju kolagena, a poznato nam je već koliko je kolagen značajan protein, prevashodno za našu kožu. Pored toga, brokoli je bogat biljnim hranljivim sastojcima, kao što su sulforafan, koji jača metabolizam.

Sadrži i indol-3-karbinol (organsko jedinjenje koje deluje kao snažan antioksidant), za koje studije pokazuju da pomažu u izbacivanju viška estrogena u urin. Imajući u vidu koliko je važno balansiranje hormona za sprečavanje nastanka celulita, kao i za njegovo skidanje, uticaj na estrogen je u ovom slučaju od presudnog značaja.

Sirov brokoli je delotvorniji od kuvanog, ali i kuvani je prilično delotvoran. Neka vam ova namirnica zaista postane redovna u ishrani za celulit.

Avokado

 

Ovo, u poslednje vreme, veoma popularno tropsko voće sadrži u sebi bogatstvo hranljivih materija, masnoća i vlakana, koje su značajne za organizam. Vlakna igraju ključnu ulogu u pomaganju telu da se reši toksina, koji stvaraju celulit i uravnoteži nivo glukoze.

Ovde opet dolazimo do jednog od najčešćeg uzročnika za stvaranje celulita – toksina, te je jasno da je najkorisnija ona ishrana za celulit koja “cilja” toksine, i time direktno utiče na oslobađanje od celulita.

hrana za celulit

Napici pogodni za ishranu za celulit

 

Pisali smo o značaju određenih namirnica i o razlozima zbog kojih bi oni trebalo da postanu deo redovne, nekad i svakodnevne, ishrane za celulit. Ali, složićemo se da je često lakše i brže popiti napitak. S

pisak korisnih napitaka ne bi trebalo da nas „odvuče“ od spiska namirnica, pa da odustanemo.  Ovo je samo dodatak, kojim ćemo obogatiti našu ishranu za celulit i dodatno uticati na smanjivanje ili potpuno uklanjanje celulita.

Neizostavni napici, pogodni za skidanje vodenog celulita su sledeći.

Voda sa limunom

 

Unos ovog napitka u organizam može pomoći u uklanjanju celulita na tri načina: hidratacijom tela, izbacivanjem toksina i “isporukom” velike količine vitamina C. Već ova informacija je dovoljna da ne poželimo nikad više da izbegnemo ovaj napitak! Uostalom, zašto bismo izbegli napitak koji sadrži sve načine za skidanje celulita, a toliko je jednostavno da se napravi?

Cilj je da izbegnemo dehidriranu kožu koja postaje suva, a da “prigrlimo” hidriranu kožu, koja izgleda zategnuto, mladoliko, meko i glatko. Pored toga, limun sadrži i neophodne hranljive sastojke, koji nas čuvaju od zagađenog vazduha i štetnih sunčevih zraka.

Verovatno se sada pitate – na koji način pripremiti ovaj napitak da bi bio najdelotvorniji?

Preporuka je da se dan započne vrućom šoljicom vode sa svežim limunovim sokom. Vi svakako možete odabrati da ovu detoksikacionu vodu pijete i hladnu, ali vaše telo dokazano brže upija topliju vodu.

Čaj od kamilice

 

Poznato je da čaj od kamilice utiče na relaksaciju, odnosno na oslobađanje od stresa. Međutim, u kakvoj je to vezi sa celulitom, verovatno se pitate? Veza je, iako naizgled kontradiktorna, veoma snažna. Naime, većina skorašnjih naučnih istraživanja povodom celulita i ishrane za celulit, upućuju na veze između stresa i rezistencije na insulin, što može delovati na povećanje masti.

A imajući u vidu da porast masnih ćelija dodatno naglašava pojavu celulita, bilo bi korisno da dnevnu kafu zamenite šoljom umirujuće kamilice kako biste uneli balans u organizam, a ujedno se rešili i pošasti, u vidu celulita.

Visokokvalitetni čaj od rastresitih cvetova kamilice, imaće najveći efekat, jer uglavnom imaju veći koncentrat kamilice.

Ovaj čaj je prijatan, ukusan, deluje na stres i celulit – skoro pa najveće “neprijatelje” današnjice. Zar očekujemo onda nešto više od ishrane za celulit od ovakvog jednog napitka?

Zeleni čaj

 

Dokazano je da zeleni čaj pomaže u mršavljenju, tako što ubrzava metabolizam, inhibira apsorpciju masti i pomaže u regulaciji glukoze, što ga čini odličnim izborom za sve one koji žele da oblikuju telo na način na koji to žele i poboljšaju svoje zdravlje. No ipak, kruna ovog čaja je uticaj na skidanje celulita.

To je zato jer sadrži sastojak teobromin (gorki alkaloid iz biljke kakao, koji predstavlja bitan stimulans centralnog nervnog sistema), čime deluje na oslobađanje uskladištenih masti u telu.

Preporuka je da popijete tri do pet šolja ovog čaja dnevno, a rezultati će zasigurno biti očigledni.

“Mača” čaj

 

Ovo je vrsta zelenog čaja, bogata antioksidantima zvanim katehini (biljni sekundarni metabolit, značajan za neutralisanje slobodnih radikala), koji su značajni zbog uticaja na smanjenje celulita. Neke studije su dokazale da jedna šolja “mača” čaja ima do 137 puta više antioksidanata od uobičajenog zelenog čaja.

Neka čaj odstoji najmanje pet minuta, nakon kuvanja, da biste postigli maksimalnu dobit.

I najzad, shvatamo da zdrav i uredan način života, kao i stabilan život, bez stresa, značajno utiču na stanje naše kože. Svesni smo takođe u kojoj meri je korisna pogodna i pažljivo odabrana ishrana za celulit.

I da zaključimo; naše oruđe su: ishrana za celulit, vežbanje i gel za celulit.

Probajte Celuleks! Uz pomoć gela sa tako brižljvo odabranim prirodnim sastojcima i tako dugoročnim dejstvima, greške su gotovo nepostojeće.

Uputite se u njegove specifičnosti još jednom, kao i u način korišćenja i u iskustva korisnika i “skinite” jednu brigu manje sa sebe. Kliknite na link  i naručite Celuleks gel za sebe: https://ovotaris.com/celuleks/