fbpx
masazer protiv celulita

Masažer za celulit: ultimativni vodič za izbor i upotrebu

Masažer za celulit može poboljšati izgled vaše kože i smanjiti celulit . Ipak, ključno je kako i sa čim se koristi. Saznajte kako treba!

Celulit, uobičajeni estetski problem koji pogađa mnoge ljude, karakterišu neravne depozite masnoće ispod kože, dajući joj izgled nalik „pomorandžinoj kori“. Iako celulit nije štetan za zdravlje, mnogi ga smatraju neželjenim zbog uticaja na izgled kože. Srećom, postoji efikasan alat u borbi protiv ovog problema – masažer za celulit.

Masažeri za celulit dizajnirani su da ciljano deluju na problematične oblasti, poboljšavajući cirkulaciju i podstičući limfnu drenažu, što može značajno smanjiti vidljivost celulita. Redovna upotreba ovih uređaja ne samo da može vizuelno poboljšati stanje kože, već može i povećati opštu elastičnost i tonus. Osim estetskih prednosti, masaža koja se primenjuje pomoću ovih uređaja takođe može pružiti opuštanje i smanjenje stresa, što doprinosi boljem opštem zdravstvenom stanju.

Dakle, masažeri za celulit nude praktično i efikasno rešenje za one koji žele poboljšati izgled svoje kože, uz dodatne prednosti za opuštanje i poboljšanje zdravlja

Vrste masažera za celulit

 

Postoji više vrsta anticelulit masažera pa u nastavku evo par reči i o tome, kako biste lakše doneli  pravi izbor.

 

anticelulit masažer

 

Ručni masažer za celulit

 

Ručni masažeri su jednostavni alati koje koristite pokretima sopstvenih ruku. Oni obično imaju jednu ili više kuglica koje se okreću dok pritiskate masažer protiv kože ili samo ispupčenja u vidu bodlji.  Prednosti ovakvih masažera su njihova portabilnost i pristupačna cena. Međutim, mana je što zahtevaju fizički napor i mogu biti manje efikasni u dubinskoj masaži zbog ograničene sile koju možete primeniti.

Drveni masažeri za celulit

 

Oni su ekološki prihvatljivi alati napravljeni od prirodnog drveta, koriste se za smanjenje vidljivosti celulita i poboljšanje izgleda kože. Oni dolaze u raznim oblicima kao što su valjci, kuglice, i četke sa zupcima, dizajnirani da budu ergonomski i jednostavni za korišćenje.

Vakum masažeri za celulit

 

Ovi proizvodi koriste usisnu silu kako bi tretirali područja kože pogođena celulitom. Princip rada ovih masažera je baziran na vakuumskoj terapiji, koja stvara podpritisak na koži, privlačeći tkivo prema gore. Ovaj proces može poboljšati cirkulaciju krvi i limfnu drenažu u tretiranom području. Kretanje vakumskog uređaja preko kože pruža mehaničku masažu koja može razbiti masne naslage i fibrozne trake koje povlače kožu, stvarajući izgled pomorandžine kore.Redovna upotreba može stimulisati proizvodnju kolagena i elastina, što dovodi do poboljšanja teksture i čvrstoće kože.

Električni masažeri

 

Električni masažeri koriste struju da pokreću mehanizme unutar uređaja, što omogućava intenzivnije i konzistentnije masaže. Oni mogu biti opremljeni različitim nastavcima i podešavanjima brzine, omogućavajući korisniku da prilagodi tretman svojim potrebama. Prednosti uključuju veću efikasnost i manji fizički napor prilikom korišćenja. Glavni nedostatak je veća cena u poređenju sa ručnim masažerima.

Masažeri sa valjcima

 

Masažeri sa valjcima opremljeni su cilindričnim valjcima koji se okreću dok uređaj klizi preko kože. Oni su izuzetno efikasni za stimulaciju cirkulacije i mogu se koristiti na različitim delovima tela. Da biste postigli najbolje rezultate, valjke treba pritiskati umereno protiv kože i kretati ih u dugim, glatkim pokretima. Ovi masažeri su veoma popularni zbog svoje sposobnosti da pružaju duboku masažu i poboljšaju teksturu kože.

Ultrazvučni masažeri

 

Najnovija tehnologija u borbi protiv celulita su ultrazvučni masažeri. Oni koriste zvučne talase visoke frekvencije koji prodire duboko u tkivo, razbijajući masne naslage i stimulirajući proizvodnju kolagena. Ultrazvučni masažeri su visoko efikasni i mogu pružiti rezultate nakon samo nekoliko tretmana. Prednosti uključuju dubinski tretman i dugoročne rezultate, ali nedostatak može biti visoka cena i potreba za profesionalnim rukovanjem ili specifičnim znanjem za najbolje rezultate.

Svaki od ovih masažera ima svoje specifične prednosti i mane, ali svi služe istom cilju – pomoći u smanjenju vidljivosti celulita i poboljšanju zdravlja i izgleda kože

Prednosti upotrebe masažera za celulit

 

Zašto koristiti masažer i da li je neophodan?

Nije. Anticelulit masaža može se raditi i ručno uz odgovarajući gel za celulit mogu biti pun pogodak.

Bitno je da sastojci gela imaju takva svojstva da razbijaju masne naslage i zatežu kožu. S obzirom da se ovi gelovi nanose na veliku površinu kože i da je cilj da ih koža upija, jako je bitno da oni budu bez štetnih sastojaka i na biljnoj bazi. Uzalud vam bilo kakav proces uklanjanja masnih naslaga i detoksikacije tela, što uklanjanje celulita i jeste, ako nanosite tokisne kremom ili gelom.

Zato, neka vaš izbor za masažu bude Celuleks gel. On je spoj efikasnog i prirodnog u jednom proizvodu, a mnogi su se  već uverili u to. Više o Celuleksu saznajte na ovom linku: https://ovotaris.com/celuleks/

A zamislite tek koje rezultate možete postići ako uz to primenite i adekvatan anticelulit masažer. Evo koje su prednosti masažera:

Poboljšanje cirkulacije i limfne drenaže: Masažeri za celulit igraju ključnu ulogu u poboljšanju cirkulacije krvi i limfne drenaže u tretiranim oblastima. Kroz ritmički pritisak i pokrete, masažeri stimulišu krvne sudove da prošire, što omogućava bolji protok krvi. Bolja cirkulacija znači da više kiseonika i hranljivih materija stiže do ćelija kože, dok istovremeno pomaže u efikasnijem uklanjanju otpadnih produkata i toksina preko limfnog sistema. Ovo je posebno važno u kontekstu celulita, jer loša cirkulacija može doprineti njegovom nastanku i težini. Redovnom upotrebom masažera, korisnici mogu primetiti poboljšanje u tonusu kože i smanjenje zastoja tečnosti koje često prati vodeni celulit.

Smanjenje izgleda celulita i relaksacija mišića:  Masažeri za celulit ciljaju specifične slojeve kože gde se celulit formira. Pomoću intenzivnog masažnog delovanja, oni mogu razbiti masne naslage koje stvaraju izgled „pomorandžine kore“. Osim toga, vibracija ili pritisci koje masažer proizvodi mogu pomoći u razbijanju tvrdokornih fibroznih traka koje pridržavaju kožu i dovode do povlačenja kože koje vidimo kao celulit. Takođe, masaža pomaže u opuštanju mišića, što može smanjiti napetost i bol, i pružiti opšti osećaj relaksacije i blagostanja. Ova opuštanja ne samo da poboljšavaju izgled kože, već i doprinose boljem mentalnom i fizičkom zdravlju.

Korišćenjem masažera za celulit, korisnici ne samo možete postići vidljive estetske poboljšanja, već i uživati u brojnim zdravstvenim beneficijama, što čini ove uređaje dragocenim dodatkom rutini nege tela.

Kako koristiti masažer za celulit?

 

Korišćenje masažera za celulit može biti veoma efikasno u smanjenju izgleda celulita, ali je važno znati kako pravilno koristiti ove alate.

Evo nekoliko ključnih aspekata koje treba imati na umu:

Tehnike masaže

 

Stepen pritiska: Masaža treba da bude čvrsta ali ne previše bolna. Pritiskom koji je dovoljno jak da prodre duboko u tkivo možete efikasnije delovati na masne naslage i fibrozno tkivo koje doprinosi celulitu.

Pokreti koji se koriste: Koristite duge, glatke pokrete koji prate pravac limfnog toka (obično prema srcu). Ovo pomaže u stimulisanju cirkulacije i limfne drenaže. Kružni pokreti i pokreti „zaglavljanja i povlačenja“ takođe su korisni za razbijanje naslaga celulita.

Učestalost korišćenja

 

Idealno, masažer za celulit treba koristiti 3-5 puta nedeljno. Redovna upotreba je ključna za postizanje i održavanje rezultata, ali takođe je važno dati koži vreme da se oporavi između sesija.

Najbolje vreme za masažu

 

Masažu je najbolje vršiti kada je vaše telo opušteno i kada imate vremena da to radite bez žurbe. Mnogi nalaze da je masaža najefikasnija nakon večernje kupke ili tuširanja, kada je koža topla i pore su otvorene, što olakšava upijanje proizvoda i povećava efikasnost masaže.

Trajanje sesije masaže

 

Jedna sesija masaže treba da traje između 10 i 20 minuta po tretiranoj regiji. Ovo omogućava dovoljno vremena da temeljno obradite svaku oblast, ali takođe sprečava preterano iritiranje kože.

Pravilna upotreba masažera za celulit, u kombinaciji sa zdravom ishranom i redovnim vežbanjem, može značajno poboljšati izgled celulita. Uz ove tehnike, možete očekivati postepeno ali vidljivo poboljšanje teksture svoje kože.

Nega kože nakon upotrebe masažera za celulit

 

Nakon tretmana masažerom za celulit, važno je pružiti koži odgovarajuću negu kako bi se maksimizirali efekti i održalo zdravlje kože. Evo nekoliko saveta kako to postići:

Saveti za hidrataciju kože

 

Hidratantne kreme i losioni: Neposredno nakon masaže, nanesite bogat hidratantni losion ili kremu za celulit. Hidratacija je ključna za održavanje elastičnosti kože i pomoći će u ublažavanju bilo kakve iritacije koja može nastati usled masaže.

Pijenje vode: Osim spoljašnje hidratacije, važno je i unutrašnje hidriranje. Pijenje dovoljno vode tokom dana pomaže u održavanju elastičnosti kože i potpomaže limfnu drenažu i detoksikaciju.

Preporuke za kreme i serume protiv celulita

 

Anticelulit kreme i gelovi.  Proizvodi koje sadrže bršljan, hrast, arniku,mentu  mogu pomoći u smanjenju vidljivosti celulita jer pomažu u razgradnji masnih naslaga i poboljšavaju cirkulaciju.

Dijetalne preporuke za poboljšanje rezultata

 

  • Balansirana ishrana: Jedite puno voća, povrća i celovitih žitarica da biste osigurali da vaše telo dobija potrebne vitamine i minerale.
  • Smanjenje unosa soli: Smanjite unos soli da biste smanjili zadržavanje vode, što može pogoršati izgled celulita.
  • Zdrave masti: Uključite izvore zdravih masti kao što su avokado, orašasti plodovi i masne ribe, koje mogu pomoći u jačanju integriteta kože.

Pročitajte koja je najbolja ishrana za celulit.

Vežbe za toniranje koje doprinose efektima

Pored masaže, za skidanje celulita, dobro je uključiti i vežbe protiv celulita.

  • Kardio vežbe: Redovne kardio vežbe poput brzog hodanja, trčanja ili biciklizma mogu pomoći u sagorevanju masnoća i poboljšanju cirkulacije.
  • Trening snage: Fokusirajte se na vežbe koje toniraju problematične oblasti poput nogu, zadnjice i stomaka. Vežbe poput čučnjeva, iskoraka i mrtvog dizanja su efikasne za izgradnju mišića i poboljšanje opšteg izgleda kože.

Primena ovih strategija nakon upotrebe masažera za celulit može znatno unaprediti i produžiti pozitivne efekte tretmana, čineći vašu kožu zdravijom i vizualno privlačnijom.

Evo koje su najbolje vežbe za celulit.

Najbolji masažer za celulit

 

Izbor najboljeg masažera za celulit može zavisiti od nekoliko faktora, uključujući vaše specifične potrebe, budžet i preferirane metode tretmana. Ipak, neki masažeri su se izdvojili na tržištu zbog svoje efikasnosti i popularnosti među korisnicima.

 

masažer za celulit

Svaki od ovih masažera ima svoje prednosti i može biti izuzetno efikasan u borbi protiv celulita. Pri odabiru masažera, važno je razmotriti koje funkcije su vam najvažnije i koliko ste spremni da investirate. Takođe, uvek je dobro pročitati recenzije i možda čak konsultovati stručnjaka ili fizioterapeuta koji može dati dodatne savete o najefikasnijim metodama i uređajima za vašu situaciju.

Ponavljamo: masažer je samo  jedna stavka u borbi protiv celulita. Drugi bitan faktor je gel protiv celulita koji tim masažerom utrljavate na problematična područja. Neka to bude gel koji je na biljnoj bazi kao što je Celuleks. Možete ga naručiti klikom na link: https://ovotaris.com/celuleks/

Saveti za kupovinu masažera za celulit

 

Kupovina masažera za celulit može biti izazov, posebno s obzirom na raznovrsnost proizvoda na tržištu. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odaberete pravi masažer koji će odgovarati vašim individualnim potrebama.

Vodič za odabir pravog masažera u zavisnosti od individualnih potreba:

  1. Razmislite o vrsti celulita: U zavisnosti od toga da li je celulit mekši ili tvrđi, mogu biti efikasniji različiti tipovi masažera. Električni masažeri su obično bolji za dubinski tretman tvrdog celulita, dok su ručni masažeri često dovoljni za površinski celulit.
  2. Uzmite u obzir svoju toleranciju na bol: Neki masažeri mogu biti prilično intenzivni. Ako imate nisku toleranciju na bol, potražite uređaj sa podesivim intenzitetom.
  3. Pogledajte funkcionalnost: Razmislite želite li masažer koji samo vibrira, ili tražite nešto sa dodatnim funkcijama poput toplote ili infracrvene svetlosti, što može poboljšati efekte masaže.
  4. Budžet: Postavite realan budžet, ali imajte na umu da skuplji modeli često nude bolje performanse i dugovečnost.

Često postavljana pitanja o anticelulit masažerima

 

  1. Da li masažeri za celulit zaista funkcionišu?

Masažeri za celulit mogu biti efikasni u poboljšanju izgleda kože i smanjenju vidljivosti celulita kroz poboljšanje cirkulacije, stimulisanje limfne drenaže, i mehaničko razbijanje masnih naslaga. Efikasnost varira od osobe do osobe i zavisi od redovnosti upotrebe, tipa masažera, i kombinacije sa  pravim proizvodom protiv celulita zdravim životnim navikama.

  1. Kako često treba koristiti masažer za celulit?

Preporučuje se korišćenje masažera za celulit 3 do 5 puta nedeljno, zavisno od tipa kože i reakcije na tretman. Važno je pratiti reakciju kože i prilagoditi učestalost kako bi se izbegla iritacija.

  1. Koje su potencijalne nuspojave korišćenja masažera za celulit?

Većina masažera za celulit je bezbedna za upotrebu, ali neki ljudi mogu iskusiti modrice, osetljivost ili iritaciju kože, posebno kod intenzivnih tretmana kao što su vakum masažeri. Uvek je preporučljivo početi sa blažim postavkama i postepeno povećavati intenzitet.

  1. Koliko brzo se mogu očekivati rezultati?

Rezultati mogu varirati; neki korisnici mogu primetiti poboljšanje već nakon nekoliko nedelja redovne upotrebe, dok drugima može biti potrebno više vremena. Za najbolje rezultate, masažeri za celulit treba koristiti kontinuirano u kombinaciji sa zdravom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću.

Masažeri su dobar dopunski alat, ali ne mogu uvek u potpunosti zameniti proizvode protiv celulita, kao što su gelovi i kreme.

Iako masažeri za celulit nude praktično rešenje za negu kod kuće, oni nisu čudotvorni i najefikasniji su kada se koriste kao deo sveobuhvatnog pristupa lečenju celulita.

Zato, uz dobar masažer, obavezno nabavite i dobar anticelulit gel.

ISKORISTITE AKCIJU! ZA 2 KUPLJENA CELULEKS GELA, TREĆI DOBIJATE BESPLATNO!

Samo popunite formu ispod svojim podacima i vaše rešenje za celulit stiže na vašu adresu.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: