fbpx
vežbe za celulit

Vežbe za celulit: važan korak u borbi protiv celulita!

Otkrijte efikasne vežbe za celulit! Uključite ih u vašu rutinu, i uz adekvatnu negu – reći ćete zbogom celulitu zauvek.

Ukoliko pripadate grupi od 90% žena koje imaju celulit, dobro je da znate i ovu taktiku za njihovo rešavanje. U pitanju se vežbe.

Vi uvek možete birati „lakši“ put i podrvrgnuti se invazivnim tretmanima, koji su neretko bolni i finansijski zahtevni. Ali, postavlja se pitanje: šta je lakši put? I da li se uvek „teži“ put, koji podrazumeva upornost, fizičko naprezanje i kontinuirani rad, na kraju ispostavi lakšim, jer su rezultati temeljni i dugoročni?

Hajde onda da se uputimo u vrste vežbi za celulit, kao i načine na koje one deluju.

Zasigurno ćete tek tada uvideti njihov dalekosežni značaj.

Vežbe za celulit na nogama

 

Poznato je da se celulit – taj “žestoki neprijatelj” žena, najviše javlja na butinama i zadnjici, kao i da broj kilograma i godina ne utiču značajno na mogućnost pojavljivanja ili skidanja celulita.

Premda se žene (i muškarci imaju celulit, ali najčešće je to problem žena) godinama trude da nađu efikasan tretman koji bi brzo i efikasno otklonio celulit, problem se i dalje rešava na isti način:  pored efikasnog gela ili kreme za celulit i masaža, neizbežne su vežbe za celulit.

A ako se pitate koji to gel treba biti vaš izbor, odgovor  je Celuleks. Ovaj anticelulit gel je prava stvar jer je efikasan, a pritom na biljnoj bazi i bez štetnih sastojaka koja bi koža mogla da upije. Uverite se u njegovo dejstvo i naručite odmah na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Milica se upravo na taj način rešila celulita i samo je jedna od zadovoljnih korisnica. Sada ga sa ponosom i sa zadovoljstvom svima preporučuje, jer zna da će svakoj ženi pomoći!

 

Vežbe za celulit na butinama

 

Kada kažemo “celulit na nogama”, prva asocijacija su butine, jer je upravo taj deo nogu najpodesniji za stvaranje celulita. Zato je od presudnog značaja da navedemo najpoznatije vežbe za celulit na butinama, koje će svakako doprineti zdravlju i estetici kože na butinama.

Te vežbe su sledeće:

Čučnjevi

Postavite stopala u širini vaših ramena. Uverite se da su nožni prsti pravilno okrenuti ka napred. Spustite zadnjicu kao da sedite na stolici, pazeći da kolena ne prelaze nivo prstiju. Stisnite zadnjicu dok se podižete u početni položaj, a zatim ponovite vežbu 10-15 puta, u tri serije.

Skok u čučnju

 

Ovako navedeno zvuči komplikovano, a zapravo je veoma jednostavno za izvođenje. Ono po čemu se ova vežba razlikuje od redovnog čučnja jeste to što sadrži i skok na samom kraju izvođenja vežbe. Izvedite redovan čučanj, a pri vraćanju tela u početni položaj, polako “dodajte ubrzanje” i skočite. Trudite se da skočite nežno na noge, jer pri naglom skoku neretko može doći do povrede. Obično se rade tri serije, od 10-15 ponavljanja.

Upotreba stepera

 

Ukoliko ne posedujete steper, koji se koristi tako što iskoračite na njega jednom pa drugom nogom i pomerate ih uporedo gore-dole, improvizujte ovu spravu postavljanjem ispred sebe klupe ili čvrste kutije za vežbanje. Ponovite vežbu.

Odbacivanje zadnjice/noge

 

Budite u četvoronožnom položaju. Potom, odbacite jednu nogu iza sebe. Spustite nogu i ponovite to isto na drugoj nozi. Odrađivanjem ove vežbe, delujete na skidanje celulita sa gornjeg dela butine, ali i zadnjice.

Bočni ispadi

 

Postavite noge u ravni sa širinom vaših kukova. Potom, krenite širokim korakom na jednu stranu. Savijte koleno dok gurate kukove unazad. Držite obe noge ravno na podu tokom celog iskoraka. Odgurnite se istom nogom da biste se vratili u prvobitni položaj. Ponovite to isto sa drugom stranom.

Vežba sa loptom

 

Lezite na leđa sa loptom (za vežbanje) ispod potkolenica i stopala. Ispružite ruke sa dlanovima, koji su okrenuti nadole. Pritisnite kukove na gore od poda, tako da vaše telo, od nivoa gornjeg dela leđa do stopala, formira pravu liniju. Potisnite donji deo nogu i stopala u loptu, zbog stabilnijeg položaja. Zatim, povucite pete prema zadnjici dok vam stopala ne budu ravna, na lopti. Zatim, vratite se u početni položaj. Ukoilko težite što efikasnijem skidanju celulita na butinama, preporuka je da uradite tri serije od 10-12 ponavljanja.

Most

 

Počnite vežbu tako što ćete leći na pod savijenih kolena, stopala položite na zemlju, a ruke postavite uz bokove, dlanovima okrenutim nadole. Udahnite i povucite se prema petama, podižući kukove od zemlje. Vaše telo bi trebalo da formira pravu liniju od gornjeg dela leđa do kolena. Na vrhu pauzirajte, a zatim se vratite u početni položaj. Ova vežba je od izuzetnog značaja za zadnjicu, butine i tetive. Preporuka je da se kompletiraju tri serije od 15-20 ponavljanja.

Iskoraci oko improvizovanog sata

 

Sa rukama koje su postavljene na bokovima, skočite napred desnom nogom do položaja koji odgovara poziciji 12 sati na improvizovanom časovniku. Vratite se u stojeći položaj, a potom, odgurnite se udesno u položaj koji odgovara poziciji 3 sata na “časovniku”. Zatim, vratite se u stojeći položaj i odgurnite se unazad u položaj 6 sati. Nakon toga, prebacite se u stranu, dosežući desnom nogom do položaja 8 ili 9 sati. Ponovite to sa levom nogom. Preporuka je da se urade tri serije, po 15 ponavljanja. Ova vežba je od višestrukog značaja, jer deluje na tetive, zadnjicu, unutrašnju i spoljašnju stranu butina.

Podizanje noge za unutrašnji deo butina

 

Lezite na bok i oslonite se laktom na glavu. Donju nogu ispravite, a gornju prebacite preko nje tako da vam stopalo gornje noge bude čvrsto na podu.

Donju nogu podižite i spuštajte u ritmu, držeći se čvrsto za telo i prekrštenu nogu.

Uradite 2 seta od po 15 ponavljanja za svaku nogu.

Bočno podizanje noge

 

Lezite na bok, sa donjom nogom blago savijenom ka unutra, i naslonite se na nadlakticu.Gornju nogu, koja mora biti zategnuta, podižite što je više moguće.Držite podignuti položaj 2 sekunde, a zatim spustite nogu lagano nadole.

Ponovite isto i sa drugom nogom.

Uradite 2 seta od po 15-20 ponavljanja za svaku nogu.

Izdignuti iskorak:

 

Stanite oko 30 centimetara ispred stolice koja je oslonjena na zid radi stabilnosti Savijte unazad jednu nogu i oslonite je vrhom stopala o stolicu.

Drugu nogu, koja je na podu, savijte u kolenu i spuštajte se lagano ka dole, pri čemu težina treba da bude na toj nozi.

Stisnite mišiće zadnjice i vratite se u početni položaj.

Uradite 2 seta od po 15 ponavljanja za svaku nogu.

Premda možda zvuči kompleksno, potrebno je samo da se “uhodate” i da budete uporni i istrajni.

Samo pravilan i kontinuirani rad, odnosno redovno izvođenje vežbi za celulit, zaista pokazuju dalekosežni učinak.

Šta vas sprečava da ne počnete sa ovim vežbama za celulit što pre, kako biste u zadovoljavajućem vremenskom periodu pobedili “neman”, u vidu celulita na nogama?

vežbe za celulit na zadnjici

Vežbe za celulit na zadnjici

 

Kao što smo već naveli, pored celulita na nogama, najčešći i najuporniji je celulit na zadnjici.

Postoje brojne vežbe koje su se pokazale efikasne i kojima ciljano delujemo na dati problem. Neke od najpoznatijih vežbi su sledeće:

Vežba za zadnjicu iz ležećeg položaja

 

Potrebno je da legnete na pod savijenih kolena, da stopala položite na zemlju, a ruke postavite uz bokove, sa dlanovima okrenutim nadole. Zatim, udahnite i podignite kukove od zemlje. Vaše telo treba da formira pravu liniju od gornjeg dela leđa, pa sve do kolena. Kada dođete u taj položaj, napravite kratak predah, a zatim se vratite u početnu poziciju. Preporuka je da uradite 3 serije od 15 ponavljanja.

Skokovi

 

Neka vam stopala budu u ravni kukova, a ruke spustite uz bok. Zatim, napravite iskorak desnom nogom, u vidu skoka. Zastanite na jednu sekundu i skočite ponovo, koristeći levu nogu. Smenjujte noge napred-nazad što više možete u periodu od 30 sekundi. Odmorite se jedan minut i ponovite vežbu.

Šetajući iskorak

 

Ova vežba za celulit, pored toga što razvija vašu zadnjicu i deluje na tetive, utiče i na pokretljivost kukova. Počnite vežbu tako što ćete pozicionirati stopala u ravni sa kukovima, a ruke spustiti uz bok. Potom, zakoračite napred desnom nogom. Progurajte desnu petu što je moguće niže, odnosno bliže zemlji i ispružite nogu nazad u početni položaj. Zatim, bez zaustavljanja, zakoračite levom nogom napred, gurajući levu petu i onda vratite  nogu unazad u početni položaj. Preporuka je da se urade 3 serije, od 20 ponavljanja. Ova vežba za celulit je slična “skokovima”, razlikuje se samo u tome što je ovde od primarnog značaja “koračanje”, umesto skakanja. Izuzetno je delotvorna, pre svega jer deluje višestruko (ne samo na zadnjicu), a potom, zato što je veoma dobro prihvaćena u borbi protiv celulita.

Čučanj sa tegovima

 

Ovo predstavlja učestalu i značajnu vežbu za celulit, jer se uz pomoć pomagala u vidu tega, čučanj intenzivira, te tako “zadajemo” dva udarca celulitu. Počnite sa tegovima od 10 kilograma (ukoliko niste uvežbani, možete početi i sa tegovima menje težine) i povećajte težinu po potrebi. Stanite sa nogama nešto bliže od udaljenosti širine ramena. Potrebno je da u obema rukama držite teg. Držeći prsa gore, čučnite dok bedra ne budu paralelna sa tlom. Zatim, prinesite tegove ispred potkolenica i počnite da izvlačite noge u “mrtvom dizanju”. Po povratku u početni položaj, vratite tegove i ponovo čučnite. Poslednji stav se ogleda u potpuno ispruženim kolenima i povučenim ramenima. Tada su mišići zadnjice u potpunosti stegnuti, i baš zato je ova vežba za celulit do te mere usmerena na skidanje celulita sa zadnjice. Trudite se da pravilno dišete, duboko udahnite vazduh i zadržite ga sve dok je dizanje tela na vrhuncu. Preporuka je da se urade 3 serije od 10 ponavljanja.

Kada završite sa preporučenim vežbama, istuširajte se i namažite svojim gelom.

Celuleks gel je značajan i zbog sledećih okolnosti: koža ga brzo upija i rezultati su vidljivi već nakon dve nedelje korišćenja.

Svoj Celuleks gel možete naručite odmah i za par dana već je na vašoj adresi.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Sve navedene vežbe imaju svoje varijacije, a sve u skladu sa vašim afinitetima i fizičkom spremnošću.

Varijacije se odnose na to da li ste više skloni šetajućem iskoraku ili skoku; vežbanju sa tegovima, ili bez njih.

Svakako, ove vežbe za celulit pomažu u otklanjanju istog i evidentno daju rezultate. Samo, potrebna je istrajnost i kontinuirani rad. Ne možemo očekivati poboljšanje nakon nedelju dana vežbanja.

Uostalom, ukoliko ste se opredelili za ovaj put u borbi protiv adipoznog celulita, zašto biste odustali?

 

vežbe za celulit na nogama

Vežbe u vodi za celulit

 

Poznata je činjenica da je plivanje veoma značajno iz više razloga: jačanje mišića na svim delovima tela, sagorevanje kalorija i otklanjanje celulita.  To je zato što vas čak i delovi tela koji se ne kreću aktivno, podržavaju protiv otpora vode, te tako u ovom sportu, učestvuju gotovo svi mišići.

Treninzi u bazenu su takođe jedinstveni, jer omogućuju da telo pruži čvrst otpor vodi, a pozitivni efekti ovih treninga su nadaleko poznati. Prednosti treninga u bazenu su što je veoma mala verovatnoća da ćete pasti.

Trening u bazenu vam daje odličnu priliku da sa što manje rizika izgradite snagu i efikasno uradite vežbe za celulit. A sada, budite spremni za najpopularnije vežbe za celulit, koje možete uraditi u vodi:

Lepršavi udarac

 

Ova vežba deluje na mišiće kukova (fleksori kuka) i zadnjice (gluteus mišići). Ukoliko ste u bazenu u kojem noge ne mogu dodirivati dno, držite se za ivicu bazena da biste održali gornji deo tela na površini. Pustite noge prema dnu bazena. Zatim, brzo pomerajte noge napred-nazad, kako biste uticali da se održite na površini. Držite noge uspravno dok njima udarate. Ponavljajte ovaj pokret sve dok to možete obaviti na siguran način i sve dok vam je udobno.

Udarac delfina

 

Počnite sa ovom vežbom za celulit tako što ćete ispružiti sklopljene ruke ispred sebe. Pokrećite telo pokretom poput talasa da biste se pokrenuli napred. Prvo, gurnite grudi prema dole, držeći kukove gore, a zatim, gurnite kukove prema dole, dok se gornji deo tela pomera prema gore. Na ovaj način, krećete se poput delfina i time utičete na brojne mišiće u telu. Ponavljajte ovaj pokret dok se krećete dužinom bazena, ili dok se ne osetite isuviše umorno da biste nastavili vežbu. Da biste povećali upotrebu mišića i olakšali disanje, možete da se prevrnete na leđa. U oba slučaja, ova vežba za vodeni celulit i za jačanje mišića, biće delotvorna.

Plivanje uz pomoć plute ili trake oko članaka

 

Pluta je mali deo opreme za plivanje koji pomaže vašem telu da ostane na površini i možete je pronaći u prodavnicama sportske opreme. Ova vežba za celulit se izvodi tako što se pluta postavi između butina ili članaka. Time će vam kukovi i noge lakše isplivati na površinu vode. Ukoliko ste dobro uvežbani, možete staviti i kaiš oko članaka. Zatim, počnite da plivate slobodnim stilom. To znači da napravite potez pri kojem ruke naizmenično okrećete kružno iza sebe i iznad glave. Držite stopala zajedno i čvrsto i ne udarajte jedno stopalo o drugo. Pluta će učiniti da vam noge plutaju po površini. Tako ćete izolovati gornji deo tela tokom vežbe. Korišćenje trake za članke služi istoj svrsi, ali to spade u domen zahtevnijeg treninga.  Obavljajte vežbu duž celog bazena, ili sve dok se ne osećate isuviše umorno da biste nastavili.

Čini se da je ovim primerima ukazano na značaj vežbi za celulit. One nisu uticajne samo zbog otklanjanja celulita, već i zbog jačanja svih mišića u telu, kao i sveukupnog zdravlja organizma.

Pored specifičnih vežbi za ciljanje celulita, ne treba zanemariti ni značaj kardiovaskularnih i vežbi snage u ovom procesu. Mnogi stručni članci ističu prednosti ovih tipova treninga u smanjenju celulita. Kardiovaskularne vežbe, kao što su trčanje, brzo hodanje, biciklizam ili plivanje, efikasno sagorevaju kalorije i pomažu u smanjenju masnih naslaga, što je ključno za minimiziranje celulita. Vežbe snage, poput dizanja tegova ili bodyweight vežbi, jačaju mišiće i poboljšavaju tonus kože, što direktno doprinosi smanjenju vidljivosti celulita.

Ipak, one su samo jedan od načina za skidanje celulita.

Šta još dodati vežbama za celulit?

 

Da biste postigli najbolje rezultate u borbi protiv celulita, važno je obratiti pažnju ne samo na vežbanje, već i na ishranu.

Ishrana igra ključnu ulogu u smanjenju celulita, stoga preporučujemo smanjenje unosa šećera, prerađenih ugljenih hidrata, alkohola i trans masti.

Umesto toga, fokusirajte se na zdrave izbore kao što su riba, jaja, laneno seme, semenke suncokreta, ovas, te raznovrsno voće i povrće. Ove namirnice ne samo da pomažu u smanjenju celulita, već pružaju vašem telu neophodne nutrijente za održavanje zdrave i elastične kože. Pročitajte više o ishrani protiv celulita.

Jedna od tih metoda za uklanjanje celulita je masaža, koja može biti izuzetno korisna u borbi protiv celulita. Različite vrste anticelulit masaža, kao što su duboka masaža tkiva, limfna drenaža, vakuum masaža i masaža valjkom, imaju svoje jedinstvene prednosti.

Duboka masaža tkiva može pomoći u razbijanju čvrstih masnih naslaga, dok limfna drenaža poboljšava eliminaciju toksina kroz limfni sistem. Vakuum masaža koristi blagi pritisak i vakuum za stimulaciju cirkulacije i razbijanje masnih ćelija, dok masaža valjkom može povećati protok krvi i relaksirati mišiće. Integracija ovih metoda u vašu anticelulit rutinu može značajno unaprediti rezultate, pružajući holistički pristup smanjenju celulita.

Za dugoročno otklanjanje celulita, uvek je preporuka da se nanosi odgovarajući gel za celulit.

Delotvornost ovog gela za celulit potvrđuje veliki broj zadovoljnih korisnika, a više o tome pogledajte na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Za sve navedene vežbe morate biti uporni, istrajni i dosledni, ali zato sledi nagrada – telo oslobođeno celulita i sa jačim mišićima.