fbpx
celulit na zadnjici

Celulit na zadnjici uspešno rešite ovako!

Celulit na zadnjici prestrašuje svaku ženu. Srećom, moguće je boriti se sa njim. A ono što je najbitnije MOGUĆE JE REŠITI GA SE! Evo kako.

Celulit na zadnjici vrlo je čest problem, čak kod 90% žena celog sveta. 

Debljina kože na različitim mestima varira (najdeblja je na tabanima, a najtanja na očnim kapcima). Međutim, kada je u pitanju estetska nepravilnost kao što je celulit, on je najizražajniji kad se pojavi na zadnjici. Kod mnogih žena se javlja manjak samopouzdanja kada se pojavi celulit na zadnjici i jedino što žele jeste da ga se reše u najkraćem roku.

Metode za uklanjanje i rešavanje celulita mogu biti raznovrsne, ali se one uglavnom dele na bolne i bezbolne. Veći je broj žena koje će se opredeliti za bezbolan način uklanjanja celulita, naročito ako ne sadrži hemijske elemente, već ako je preparat upravo prirodno sredstvo za rešenje problema.

Upravo jedan od takvih preparata na biljnoj bazi koji uspešno pomaže mnogim ženama da se reše svake vrste celulita jeste Celuleks.

U pitanju je anticelulit gel, a više se možete informisati na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Jovana se baš rano suočila sa celulitom i to joj je naravno jako teško palo. Međutim, jedina stvar koje je njoj pomogla jeste upravo Celuleks gel.

Sada ga sa ponosom i sa zadovoljstvom svima preporučuje!

Šta uzrokuje celulit na zadnjici?

Koža je najveći organ na našem telu i ona nam pokazuje naš način života. Ako taj način nije bio najpravilniji, moguće je da se na koži to pokaže u vidu “narandžine kore“.

Već je poznato da ovaj problem mahom pogađa više žene nego muškarce, a razlog je u disbalansu hormona kao što su estrogen i različite distribucije masti i mišića.

Kada se pojava celulita dogodi kod muškaraca, razlog je najčešće višak estrogena i nakupljene vode. Hormonski status je nešto na šta mi nemamo uticaj, ali i te kako postoje neke mere  koje bi se mogle sprovesti kako bi se rešili problema kao što je celulit na zadnjici.

Celulit se javlja ukoliko je izostavljena fizička aktivnost, ako se ne koristi izbalansirana ishrana, ako se ne konzumira dovoljno tečnosti, i možda najbitnije, kao nasledni faktor, tj. genetika.

Celulit na butinama i zadnjici

Celulit na butinama i zadnjici  može da se pojavi jednako i kod žena i kod muškaraca, s tim što je učestalija pojava kod žena, pre svega zbog rasporeda masti, mišića i porođaja. 

Na ženskom telu postoje mesta na kojima se najčešće pojavi fibrozni celulit. Neka od tih mesta su stomak, butine i možda najveći neprijatelj ženskom izgledu CELULIT NA ZADNJICI. 

Ponekad kod žena koje imaju problema sa prekomernom težinom butine i zadnjica su meki, mlohavi i nezategnuti. To ćemo najbolje videti leti kad obratimo pažnju na plaži. 

Butine i zadnjica su mesta koja najčešće budu “napadnuti” celulitom. Prvi put kad se pojavi, ispoljava se u vidu jastučića s gornje i spoljne strane butina, a uskoro napada donji i unutrašnji deo, i estetski ne izgleda nimalo lepo.

Mnogim ženama je dobro poznata pojava celulita na butinama, i vrlo je važno uvesti određene vežbe kako bi se celulit na butinama smanjio, a samim tim i njihov obim.

Naravno, vežbe nikada same ne mogu da postignu željeni efekat, to se radi uvek u paketu sa nekom kremom ili gelom, a jedan od takvih jeste  CELULEKS GEL. Više o gelu pogledajtu na sajtu: https://ovotaris.com/celuleks/

Pored toga što ne izgleda lepo, celulit na butinama može da se raširi po celim nogama, što izaziva nezadovoljstvo. U stadijumu uznapredovanja celulita, on često pređe na deo zadnjice (sedalni deo) i može da poprimi karakterističan izgled mlitavosti i opuštenosti, koji u znatnoj meri menja normalan profil mišića zadnjice.

Da biste na vreme sprečiči celulit na svom telu, naručite svoj Celuleks gel i iskoristite ponudu za dva kupljena dobijate jedan gratis!

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Kako skinuti celulit na zadnjici?

Osim gela i ishrana je jako bitna u sprečavanju pojave celulita na zadnjici. Dalje, tu je fizička aktivnost koja pospešuje sprečavanje njegove pojave. 

Trening snage – posebno u kombinaciji sa dijetom i kardio vežbama – može smanjiti telesnu masnoću i izvajati mišiće, pomažući u brisanju nekih od celulit rupica na zadnjici.

Veoma je preporučljivo voziti bicikl minimum 30 minuta da bi se dobili dobri rezultati.

Džoging je jedan od najboljih načina u sprečavanju pojave celulita na zadnjici pošto aktivira mišiće donjih udova i karlice čime se poboljšava cirkulacija krvi u delovima gde se celulit najčešće javlja. Još jedan sport koji se preporučuje za sprečavanje celulita jeste plivanje kao najbolja skladna i ujednačena masaža koja se vrši po celom telu.

Mnoge žene se žale da nemaju mogućnosti da se bave nekim sportom ili da odlaze u neku gimnastičku vežbaonicu usled nedostatka vremena. Uz to, današnje brzo vreme nas tera da se što više izbegava šetnja. Lift, auto i gradski prevoz veoma su zastupljeni kad su u pitanju naše svakodnevne obaveze.

Međutim, oni mogu istovremeno da budu i potencijalni neprijatelji lepote vašeg tela. Žene koje provode mnogo vremena sedeći, pate od celulita na zadnjici znatno više od žena koje se mnogo kreću. Kako bi telo postalno skladno, potrebno je izaći iz zone komfora i iz preterane lenosti. No, ne bojte se. Vežbe koje se sprovode u sprečavanju celulita lako se izvode i opuštaju telo. 

Mogu se obavljati na miru, u sopstvenoj kući, ujutru ili uveče ili u sred dana (samo izbegavati odmah posle obroka). Njihova svakodnevna primena ubrzo dovodi do rezultata, to je nešto što činite samo za sebe, za sopstveno zdravlje i lepotu. Međutim, najbolji efekat telo dobija kada uz pomenute vežbe koristite i određene kreme za celulit, tj gelove.

Najbolji efekat se postiže kada je u pitanju gel ili krema na biljnoj bazi, dakle, sasvim prirodna, kao što je CELULEKS GEL.

Da vidimo i kako svako rešenje deluje na celulit.

celulit na zadnjici i butinama

Rešenje 1. gel za celulit na zadnjici

Mnoge žene pribegavaju bolnim tretmanima za uklanjanje celulita. Neke se čak opredeljuju za ekstremne metode, kao što su hirurški zahvati. Međutim, veći je broj žena koje će se opredeliti da na zdrav i jednostavan način reše problem kao što je celulit na zadnjici.

CELULEKS GEL osim što je lako dostupan za nabavku, on je i prirodno sredstvo za uklanjanje celullita i strija na zadnjici. 

Specijalizovana biljna kozmetika, kao što je Celuleks gel, ima svoje prednosti:

  • napravljen je uz upotrebu prirodnih komponenata koje utiču na metaboličke procese na koži, samim tim nemaju hemijsku bazu, i ne utiču štetno na vaš organizam;
  • duboko prodire u najdublji deo kože, tako da celulit izbacuje na samu površinu, a zatim totalno van tela, čineći kožu na zadnjici glatkom i zategnutom;
  • uklanja toksine i višak vlage sa površine kože;
  • poboljšava mikrocirkulaciju krvi, sužava neravnine, i na kraju totalno izbacuje celulit.

Neophodno je koristiti CELULEKS GEL obično 2 puta dnevno. On je efikasniji u početnoj fazi formiranja problema.

Kao što smo već istakli, jako su bitni biljni sastojci koje poseduje gel, kao što su: bršljen, divlji kesten, menta, arnika i kora hrasta. Odgovarajući odnos svih ovih biljaka u gelu daje sjajne rezultate u vidu zategnutije kože na zadnjici, jače cirkulacije, otklanjanje neravnina i izbacivanja toksina i vlage iz kože.

Gel je svima pristupačan za razliku od skupih hemijskih preparata koji mogu izazvati kontraindikacije.

Bitno je naglasiti da CELULEKS GEL ubrzava proces cepanja masti, metaboličke procese, ujednačava reljef kože, tonira kožu. Gel  nema zabeležene neželjene efekte, pokazuje  pozitivan rezultat, daje dobar efekat u kontinuiranom tretmanu. 

Gel je pogodan za bilo koju starosnu kategoriju. Кompaktno pakovanje gela omogućava vam da ga nosite sa sobom, nosite ga na put, kako biste pomogli sebi ili svojim voljenima ako je potrebno, a zbog pristupačne cene i vi možete lako doći do njega i rešiti svoj problem sa celulitom na zadnjici.

Brojne žene su dale svoja svedočanstva o pozitivnom učinku CELULEKS GELA. Postanite i vi zadovoljni korisnik ovog prirodnog preparata i posetite odmah na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Rešenje 2. vežbe za celulit na zadnjici

Određene vežbe za celulit za noge i zadnjicu mogu pomoći u zatezanju kože oko dela butina. Zauzvrat, vi ćete videti smanjenje celulita.

Iako vežbanje nije siguran način da se rešite celulita na zadnjici, jači mišići i zategnuta koža mogu smanjiti njegovu pojavu. Ukoliko budete uporni i istrajni, uz upotrebu Celuleks gela možete doći do jako dobrih rezultata.

Evo nekoliko vežbi koje biste možda želeli da isprobate:

1. Čučnjevi

Da biste izveli čučanj:

  1. Stanite sa stopalima u širini ramena. Uverite se da su nožni prsti okrenuti prema napred.
  2. Spustite zadnjicu kao da sedite na stolici, ispravite leđa pazeći da kolena ne prelaze prste.
  3. Stisnite mišiće zadnjice dok se podižete u početni položaj, a zatim ponovite minimum 10 puta. Vodite računa o pravilnom disanju.

2. Vežba za bokove

Kako se izvodi vežba za bokove:

  1. Stanite pravo, sastavite noge i pridržavajte se za naslon stolice obema rukama. Visina naslona treba da bude takva da su vam ruke ispružene.
  2. Ispravite se na prste desne noge a levu nogu istovremeno podignite unazad što više. Trudite se da vam kičma bude prava, da je ne savijate ka napred.
  3. Ostanite nekoliko trenutaka  u krajnjem položaju na prstima ispružene desne noge i uzdignute leve (prsti leve noge izvijene su na gore). Vratite desno stopalo na pod i spustite levu nogu. Ponovite vežbu promenivši položaj nogu.

Vežbu ponovite minimum 10 puta, smenjujući položaj nogu. Kada se radi u kombinaciji sa vežbom broj 1. ovo je najbolja vežba kad se želi lepo izvajan deo zadnjice.

3. Iskorak

Da bi se postigli najbolji rezultati potreban je rad na svim stranama gluteus mišića. Iskorak je jako važan za učvršćivanje zadnjice.

Da biste se pokrenuli:

  1. Započnite stojeći sa nogama u širini ramena i rukama savijenim u laktovima radi ravnoteže.
  2. Držeći prsa rukama, počnite da savijate levu nogu i koračate unazad desnom nogom, prelazeći srednju liniju tako da desna noga sledi dijagonalno iza vas – kao da biste zakoračili.
  3. Nakon kratke pauze vratite se u prvobitan položaj.
  4. Zamenite  noge i ponovite iste korake. 

Završite 3 serije od 10 ponavljanja, odmarajući jedan minut između setova.

4. Most 

Za razliku od ostalih vežbi za noge, ova vežba zatezanja gluteusa ne vrši pritisak na donji deo leđa. Ako tradicionalni most postane previše lak, pređite na varijantu podizanja u vazduh  sa jednom nogom. 

Da biste se pokrenuli:

  1. Počnite tako što ćete ležati na podu savijenih kolena, stopala položenih na zemlju, a ruke uz bokove dlanovima okrenutim nadole.
  2. Udahnite i prebacite težinu na  pete, podižući kukove od tla uvis. Vaše telo treba da formira pravu liniju od gornjeg dela leđa do kolena.
  3. Na vrhu pauzirajte i stisnite mišiće zadnjice, a zatim se vratite u početni položaj.

Kompletirajte 3 serije od 15-20 ponavljanja.

5. Vežba sa gumenom loptom

Za izvršavanje ove vežbe biće vam potrebna lopta za pilates, što većeg obima, to bolje. Ne dozvolite da vas lakoća ove vežbe zavara – deluje vrlo jednostavno, ali osetićete to sutradan.

Da biste se pokrenuli:

  1. Lezite na leđa sa loptom za stabilnost ispod potkolenica i stopala. Ispružite ruke sa dlanovima okrenutim nadole.
  2. Zadnjicu i donji deo leđa podižite, oslonac treba da bude nogama na gumenoj lopti, tako da vaše telo, od gornjeg dela leđa do stopala, formira pravu liniju.
  3. Malo jače pritisnite donji deo  nogu i stopala u loptu radi stabilnosti.
  4. Koristite potkolenice, povucite pete prema zadnjici dok vam stopala ne budu ravna na lopti za stabilnost.

Vratite se u položaj ravnog tela. Kompletirajte 3 serije od 10-12 ponavljanja.

Posle svake serije ovih vežbi, najbolje bi bilo da namažete anticelulitski CELULEKS GEL, da kružnim pokretima utrljavate i na taj način pospešujete cirkulaciju i pomognete celulitu da izađe iz površine vaše kože.

Rešenje 3. masaža

Jedno obećavajuće sredstvo je masaža. To se može učiniti kod kuće, na fitnes treningu  ili uz pomoć profesionalnog masažnog terapeuta.

Masaža može smanjiti celulit poboljšanjem limfne drenaže. Takođe može pomoći u istezanju vaše kože. 

Kreme za masažu nude iste pogodnosti, pored procesa masiranja, ključna poenta je efikasnost kreme, tj. gela NA BILJNOJ BAZI u ovom slučaju.

Takođe, znajte da vam samo jedna masaža neće pomoći kada je celulit na zadnjici u pitanju. Trebalo bi da stalno ponavljate postupak da biste postigli i održali željene rezultate.

kako skinuti celulit na zadnjici

Rešenje 4. izbegavajte određene namirnice

Da biste se zauvek rešili celulita, trebalo bi da povedete računa o tome koliko tečnosti unosite u svoj organizam, šta od hrane unosite, u koje vreme jedete, koje su to štetne supstance koje se unose i kako da povedete računa da vaši obroci budu izbalansirani. 

Evo stvari koje bi trebalo da izbegavate!

  • Prekomerno konzumiranje soli u ishrani;

Previše soli zadržava vodu u vašem organizmu. Ako se predugo zadrži, ta voda će biti izbačena na površinu kože u vidu “narandžine kore”. Dnevna doza soli ne bi trebala da prelazi preko 4 gr.

  • Prekomerno unošenje ugljenih hidrata;

Belo brašno, beli hleb, mnogo testenine, brza hrana… sve su to brzi ugljeni hidrati koji se pretvaraju u masti i talože u ćelijama, pa dalje to naše telo izbaci na površinu u vidu celulita na zadnjici.

  • Mlečni proizvodi sa visokim sadržajem masti;

Ljudski organizam nije u stanju da preradi hranu sa visokim sadržajem životinjskih masti. Neki deo te hrane se ne izluči iz tela, pa se pretvori u taloge ispod površine kože stvarajući celulit na zadnjici.

  • Slatka gazirana pića, bezalkoholni pakovani sokovi i prezačinjena jela;

Ove namirnice spadaju u namirnice koje nemaju nikakve veze sa balansiranom ishranom jer sadrže veću količinu šećera i mogu izazvati pojavu vodenog celulita na zadnjici.

  • Voće sa visokim sadržajem šećera;

Preslatko voće takođe može loše uticati na vaše telo (dinje, banane, smokve…). Ovo voće nikako ne treba izbacivati iz upotrebe u potpunosti, ali je neophodno da se umereno konzumira i najbolji efekat ima kada se jede ujutru.

Ipak, najbrže rešenje jeste Celuleks gel. Odmah naručite svoj prvi proizvod na linku: https://ovotaris.com/celuleks/