fbpx
kako skinuti celulit

Kako skinuti celulit? Navike koje provereno rade!

Kako skinuti celulit i rešiti ga se zauvek? Postoje dobre i loše navike. Vi treba da napravite balans i uz dobre navike, celulit eliminišete na duge staze.

Statistika kaže da se čak 85% žena starijih od 21. godine ima celulit.

Jedna stvar im je zajednička: pitanje kako skinuti celulit?

Postoji rešenje za ovaj problem!

Verovatno ste često osećali nemoć da pomognete sebi i otklonite celulit. Možda ste pokušavali sa vežbama, čajevima, korekcijom ishrane, masašama, raznim receptima, ali niste uvideli „vrh ledenog brega“, koji je sve vreme bio nadomak vas, a to je Celuleks – anticelulit gel.

Prema iskustvima dama koje su imale problem sa celulitom na telu, najbolje se pokazao ovaj gel jer je na biljnoj bazi i brzo deluje. Nežan je, delotvoran i nemastan.

Više o gelu možete pogledati na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Milica je dugo patila kako je sama rekla dok nije otkrila jedini preparat koji je njoj pomogao da ukloni celulit. Sve njene masne grudvice i neravnine su nestale.  Sada ga sa ponosom i sa zadovoljstvom svima preporučuje, jer zna da će svakoj ženi pomoći!

 

Kako skinuti celulit? Menjajte loše navike!

 

Da bismo otklonili ovu, za većinu žena, izuzetno iritantnu pojavu, moramo biti dosledni u promeni nekih životnih navika. Svaka promena je teška na svoj način, ali kada imamo pred sobom viši cilj, težina promene prerasta u lepotu i snagu. Zato, pređimo na konkretna rešenja, koja odgovaraju na pitanje kako skinuti celulit.

  • Prestanite da pušite – brojne dermatološke studije ukazuju da štetni sastojci u cigaretama, utiču na slabije stvaranje kolagena, što dovodi do toga da celulit postaje vidljiviji. Elimisanjem ove loše navike potpomažemo proizvodnju kolagena, a to je značajno, ne samo za smanjenu vidljivost celulita, već i za zdravlje kože, generalno.
  • Pijte više vode – voda hidrira kožu i pomaže u podsticanju cirkulacije. Dehidratacija uzrokuje tanju, slabiju kožu, bez elastičnosti, a kada je koža oslabljena, ima mnogo veću tendenciju da “pokaže” celulit. Pored toga, voda pomaže u izbacivanju toksina koji se sakrivaju u masnim slojevima ispod kože i čine celulit još vidljivijim. Osim detoksikacije, voda utiče i na uravnoteženu proizvodnju estrogena, a to je sve usko povezano sa celulitom. Verovatno se pitate kako je značaj unošenja vode toliki, kada upravo nagomilavanje tečnosti utiče na stvaranje celulita? Da li je to onda začarani krug? Rešenje je gotovo paradoksalno. Naime, kako unosimo u organizam veću količinu vode, tako se smanjuje količina vode koja je “uskladištena” ispod kože.  To je zato što kada pijemo dovoljno vode u toku dana, organizam “veruje” u dalji unos svežih zaliha i na taj način se stvara manja verovatnoća za skupljanje viška zaliha. A koja je onda “dovoljna” količina vode, pitate se? Uvrežena preporuka je da svakodnevno pijemo 8-10 čaša vode. Verovatno nakon saznanja o prednostima vode, nećemo stvarati dalje izgovore za nedovoljan unos vode u organizam i biće nam jasnije kako skinuti celulit.
  • Smanjite telesnu težinu, ukoliko ste gojazni – gubitak kilograma može pomoći nekim ljudima sa prekomernom težinom da smanje celulit. To je logično, jer se “tope” masne naslage, pa samim tim i celulit. Pa ipak, poznato je da svako, sa bilo kojom telesnom težinom, može imati celulit. Ukoliko želite da smršate, verovatno ćete se posvetiti otkrivanju zdrave ishrane i redovnom vežbanju.

Korigovanje ishrane i vežbe su, pored upotrebe gela, ključne stvari na koje možemo da utičemo, kako bismo smanjili celulit. Iz toga prirodno proizilazi pitanje – koje namirnice se preporučuju i kako bi vežbe trebalo da izgledaju?

Osim toga, glavni odgovor na pitanje kako skinuti celulit je upotreba prirodnih preparata protiv celulita.

Upotreba odgovarajućeg gela za celulit, uz pravilnu ishranu, vežbe i masažu, je osnovna tačka od koje krećemo.

Zato je preporuka Celuleks – anticelulit gel, sačinjen od mešavine prirodnih sastojaka, koji se po prvi put na domaćem tržištu pojavljuju u ovolikoj koncentraciji u jednom proizvodu. Uostalom, uverite se u jedinstvenost sastojaka i sami, klikom na link: https://www.ovotaris.com/celuleks.html.

Nakon upotrebe ovog gela, pitanje kako skinuti celulit, postaće pitanje iz prošlosti.

 Značaj gela za skidanje celulita

 

Skidanje celulita je najefikasnije, a dejstvo najdugoročnije, uz adekvatan gel . Mnogi od tih topikalnih tretmana za celulit  imaju sastojke namenjene pospešivanju razgradnje masti (kofein, aminofilin, teofilin). Drugi, pak, sadrže vitamine, minerale i biljne ekstrakte.

 

saveti kako skinuti celulit

Neka istraživanja sugerišu da krema sa bršljenom može pomoći kod celulita, iako nam rezultati još uvek ne mogu sa sigurnošću garantovati pouzdanost ovog sastojka, u toj svrsi.

Ono što je svakako inventivno, a namenjeno skidanju celulita, jeste Celuleks – anticelulit gel.

Ovaj gel za celulit, posredstvom efikasne formule na biljnoj bazi, potpomaže razgradnju celulita, sprečava stvaranje novog celulita, ali i smanjuje vidljivost strija. Sačinjen je od mešavine prirodnih sastojaka, poput:

  • Hedera helix (bršljan) . Studija objavljena na PubMed istraživala je efikasnost integralnog topikalnog gela za smanjenje celulita, koji uključuje i ekstrakte Hedera helix. Rezultati su pokazali da ovaj gel može značajno smanjiti znakove celulita i preoblikovati siluetu.
  • Aesculus hippocastanum (divlji kesten) . Istraživanje objavljeno na PubMed pokazuje da ekstrakti i aktivni sastojci iz biljaka kao što su Aesculus hippocastanum mogu imati biološke funkcije koje ukazuju na efikasnost u tretmanu celulita i drugih kožnih problema.
  • Arnica (Arnicae) – Kliničko ispitivanje objavljeno na PubMed pokazalo je da topikalna primena emgela sa arnikom može smanjiti celulit, debljinu kože i obim tretiranih butina.
  • Quercus cortex (kora hrasta): Dok nema direktnih studija koje povezuju Quercus cortex sa tretmanom celulita, istraživanja sugerišu da topikalno primenjeni anticelulitni agensi verovatno neće direktno uticati na potkožno masno tkivo osim ako se sistemski apsorbuju, ali mogu imati druge korisne efekte.
  • Aethanolum menthae piperitae (rastvor od nane) – istraživanja sugerišu da neki topikalni preparati koji sadrže sastojke poput mente mogu poboljšati izgled celulita.

Skidanje celulita je lako i brzo, upravo zbog inventivnosti ovih sastojaka i njihove kombinacije, zbog čega je ovaj proizvod jedinstven na našem tržištu.

Verovatno se pitate zašto je ovaj preparat u formi gela, a ne kreme?

Celuleks formula je sačinjena u obliku gela zato što ga koža upija mnogo bolje od kreme. On prodire duboko u kožu, tako da se ne skida lako i njegovo dugoročno dejstvo je zagarantovano.

Vaša koža će u veoma kratkom vremenskom periodu postati zategnutija, a skidanje celulita kao posledica korišćenja ovog gela će biti očigledna stvar.

Takođe, visoka koncentracija specifičnih aktivnih sastojaka ovog gela poboljšava mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu, te se tvrdokorne masne naslage efikasno razbijaju.

Kako se nanosi gel?

Preporuka je da se gel nanosi svakodnevno, dva puta dnevno, u pravilnim vremenskim razmacima (ujutro i uveče), uz masiranje.

Najdelotvornije je nanošenje gela nakon tuširanja, jer su tad pore na koži otvorene, te se gel lako upija. Korisnici ovog gela su naveli da se već posle dve nedelje korišćenja, jasno primećuju prvi rezultati.

Skidanje celulita uz ovaj gel je neosporna budućnost, a taloženje masnih naslaga, strije i nedoumice oko toga kako skinuti celulit, daleka prošlost!

Ishrana pogodna za skidanje celulita

 

Utešna je činjenica da na celulit možemo delovati svakodnevnim unosom pojedinih namirnica. Postoje naravno i štetne namirnice, koje pospešuju celulit, i kojih se moramo kloniti. Namirnice, koje se preporučuju kao kvalitetan deo ishrane, u borbi protiv celulita, su:

  • Peršun – pospešuje detoksikaciju, tako što uklanja teške metale iz tela, koji se obično nalaze u masnim ćelijama. Uklanjanje teških metala je značajno, jer oni remete normalnu funkciju tkiva, što ima za posledicu nepravilno funkcionisanje organizma. Ukoliko smanjite količinu toksina u telu, možete se osloboditi viška „uskladištene“ masti i time smanjiti pojavu celulita. Dodajte peršun u bilo koji obrok – salatu, varivo, sendvič, smuti.
  • Heljda – ona je lako varljivo integralno zrno koje je, osim što je protein, bogat vitaminima B i vlaknima. Njen značaj u rešavanju pitanja kako skinuti celulit  se ogleda u potiskivanju toksina iz masnih ćelija. Pored toga, ona sadrži lizin (aminokiselinu koja utiče na popravljanje telesnog tkiva i podsticanje proizvodnje kolagena). Heljda se može kuvati, te se služiti kao kaša, ili se heljdino brašno dodaje u palačinke i pekarske proizvode.
  • Orasi – značajni su zbog bogatog sadržaja esencijalnih masnih kiselina. Omega-3 masne kiseline doprinose zdravlju ćelijske membrane kože tako što blokiraju štetna jedinjenja, poput toksičnih hemikalija i sadrže zdrave elemente (poput vode), što ima za posledicu da koža izgledala mekše, punije i da bude sa što manje bora. Preporučuje se da dodate izmrvljene orase ili bademe u jogurt, a ukoliko niste ljubitelj mlečnih proizvoda, neće štetiti ni „grickanje“ ove visokoproteinske namirnice.
  • Grejpfrut – poseduje sposobnost sagorevanja masti. Vitamin C, kao ključan sastojak ovog voća, pomaže koži da izgleda “glađe”, hidrira je, te utiče na proizvodnju kolagena u koži, što dovodi do toga da grejpfrut bude značajan “saveznik” u borbi protiv celulita. Gubitkom suvišnih masti iz organizma, delovi kože sklone celulitu (najčešće butine), izgledaju zategnutije, pogotovo uz kontinuirano vežbanje. Takođe, neka istraživanja su otkrila da redovno konzumiranje grejpfruta može pomoći u jačanju metabolizma. Presecite grejpfrut na pola i kašikom unosite njegov sadržaj. Pored tog načina unosa namirnice u organizam, grejpfrut može biti deo osvežavajućih letnjih salata ili smutija.
  • Limun i voda – unos limunade, i uopšte, limuna, pomaže u skidanju celulita na tri načina: hidratacijom tela, ispiranjem toksina i isporukom velike količine vitamina C. Naš cilj je obično izbegavanje dehidrirane kože koja može izgledati suvo i “kvrgavo”, dok adekvatno hidrirana koža deluje meko i glatko. Sa dodatkom vitamina iz limuna, vaša koža neće samo izgledati mekše, već će imati i potrebne hranljive sastojke za borbu protiv oštećenja od štetnih faktora iz okoline, poput sunca i zagađenja vazduha. Započnite dan uz vruću šoljicu vode sa svežim limunovim sokom. Možete odabrati da ovu detoksikacionu vodu pijete toplu ili hladnu, ali naše telo brže upija topliju vodu, jer ne mora da “radi” da bi je zagrejalo. Ovo su sve značajni odgovori na pitanje kako skinuti celulit. Pridržavajte ih se dugoročno i uživajte u rezultatima.

Sa druge strane, postavlja se pitanje koje namirnice pospešuju celulit? Ovo pitanje je značajno, skoro pa jednako kao i za korisne namirnice, jer izbegavanjem istih, prestajemo da nanosimo štetu organizmu i utičemo na skidanje celulita.

Zato, izbegavajte:

  • Slanu hranu, poput prerađenih gotovih jela. Višak natrijuma, koji je karakterističan za ovu hranu, povećava zadržavanje vode u vašem telu, što može izazvati nadimanje i pojačati pojavu celulita. Standardna porcija delikatesnog mesa sadrži do 790 miligrama natrijuma, što je trećina dnevnog preporučenog unosa. Ukoliko se tome doda beli hleb, višak mesa, sirevi (feta sir recimo sadrži 400 miligrama soli u porciji koja odgovara četvrtini šolje), štetan rezultat je odmah jasan. Hrana sa visokom količinom natrijuma, poput delikatesnog mesa, slanine i sireva, uzrokuje zadržavanje vode, a upravo ta nadutost i dodatna težina vode, mogu učiniti celulit vidljivijim. Sigurno se pitate koja je zamena ovim, često omiljenim namirnicama? Većina studija se slaže u tome da bi trebalo potražiti verzije ove hrane sa niskim udelom natrijuma, jesti puno voća i povrća i voditi računa o učestalom unosu vode, tokom celog dana.
  • Alkohol i bezalkoholna gazirana pića, koja sadrže puno šećera i mogu doprineti skladištenju masti.
  • Hranu bogatu rafiniranim šećerom (keks, kolači), koja takođe može doprineti skladištenju masti.
  • Beli hleb – preporuka je da se odreknemo belog brašna, odnosno belog hleba. Korist od izbegavanja belog hleba je u tome što sprečavamo da telo prečišćene ugljene hidrate pretvara u šećer, a zatim glukozu (hranljivu supstancu koja oštećuje kolagen), čineći celulit mnogo vidljivijim i prisutnijim, nego što zapravo jeste. Pitamo se toliko često kako skinuti celulit, a ne primećujemo da je jedno od rešenja odstranjivanje štetnih namirnica koje svakodnevno unosimo.
  • Pica –poznato je da namirnice bogate nezdravim mastima mogu usporiti cirkulaciju krvi i protok kiseonika. Kao rezultat, vezivno tkivo slabi, što čini “mreškanje” kože vidljivijim. I eto, pomislimo da nismo ni “trepnuli”, a celulit je tu, a pitanje kako skinuti celulit opet aktuelno. Zato, da bi vam krv pravilno tekla, izbegavajte hranu sa visokim sadržajem zasićenih masnoća koje začepljuju arterije, poput pice.

Vežbe za skidanje celulita

 

Pored korigovanja ishrane i loših životnih navika, veoma bitna stavka za rešavanje pitanja kako skinuti celulit je redovno vežbanje. Vežbanje verovatno neće u potpunosti iskoreniti celulit, ali će znatno smanjiti njegovu vidljivost.

Celulit se, kao što je poznato, javlja kada vezivna vlakna ispod kože oslabe ili izgube elastičnost, ali jačanje tih područja (pored sagorevanja viška masti u celini), svakako može pomoći. Joga vežbe kojim ciljamo zadnjicu i butine mogu nam pomoći, kao i vežbe za jačanje, koje grade mišiće i podstiču cirkulaciju.

Sa druge strane, zabluda je da se “kardio” treninzima i trčanjem skida celulit. Ovi treninzi su značajni zbog gubitka težine, čime se definitivno smanjuju udubljenja na koži. Ali to nije dovoljno! Celulit se skida isključivo treninzima snage.

Zato postoje vežbe za noge i zadnjicu, koje sa sigurnošću utiču na zatezanje i skidanje celulita. Jaki mišići i zategnuta koža su ipak neki garant za gubitak celulita. Probajte sa sledećim vežbama za celulit i uverite se veoma brzo kako skinuti celulit.

  • Čučnjevi – da biste pravilno izveli čučanj, bitno je da stopala budu naspram širine ramena. Nožni prsti moraju biti okrenuti prema napred. Spustite zadnjicu kao da sedite na stolici, pazeći da kolena ne prelaze prste. Stisnite zadnjicu dok se podižete u početni položaj, a zatim ponovite.
  • Skok u čučnju – ovo je za nijansu složenije od običnog čučnja, jer pri povratku u početni položaj, morate da lagano ubrzate i skočite. Pripazite da ne skočite svom snagom na noge, nego ih zaštitite “mekšim” spustom. Vežba se ponavlja.
  • Upotreba stepera – ukoliko nemate steper, koji se koristi tako što iskoračite na njega jednom pa drugom nogom i pomerate ih uporedo gore-dole, možete da improvizujete tako što ćete postaviti ispred sebe čvršću kutiju.
  • Vežba i za noge i zadnjicu – pribijte se uz pod četvornoške. Zatim, zabacite jednu nogu iza sebe, držite tako par sekunde, spustite, pa promenite nogu. Ponavljanjem ove vežbe, znatno utičete na mišiće zadnjice i nogu.
  • Pozicionirajte noge u širini kukova – zatim krenite širokim korakom na jednu stranu. Savijte koleno dok gurate kukove unazad. Držite obe noge ravne na podu tokom celog iskoraka. Odgurnite se istom nogom da biste se vratili u početni položaj i ponovite to isto sa drugom stranom.
  • Vežba za zadnjicu iz ležećeg položaja – lezite na pod savijenih kolena, stopala položenih na zemlju, a ruke položite uz bokove, sa dlanovima okrenutim nadole. Udahnite i progurajte se kroz pete, podižući kukove od tla. Vaše telo treba da formira pravu liniju od gornjeg dela leđa do kolena. Kada to dostignete, napravite kraći predah, a zatim se vratite u početni položaj. Preporuka je da uradite 3 serije od 15 ponavljanja.

Ove vežbe ponavljajte od deset do petnaest puta odjednom. Vežbanja mogu biti svakodnevna, ali se možete ograničiti i na 2-3 puta nedeljno. Obavezno se istegnite pre i posle vežbanja, kako biste sprečili naprezanje mišića. Umesto da se fokusirate na jednu vežbu, težite redovnoj rutini vežbanja koja kombinuje aerobne vežbe i trening snage.

Aerobne aktivnosti nam pomažu u sagorevanju masti, dok vežbe snage grade mišiće i utiču na ukupnu elastičnost kože. U kombinaciji, svi ovi faktori mogu biti odgovor na pitanje kako skinuti celulit.

 

kako skinuti celulit na prirodan način

Anticelulit masaža

 

Napomenuli smo da je preporuka da se gel koristi uz masažu. Kakva se masaža preporučuje za skidanje celulita?

Masaža može smanjiti celulit poboljšanjem limfne drenaže (postupak za stimulisanje cirkulacije limfe i detoksikacije organizma) i može pomoći u istezanju  kožnog tkiva. Takođe, može da pomogne u rastezanju celulitnih rupica.  Posebno korisne mogu biti vibracione masaže.

Jedna masaža svakako nije dovoljna za skidanje celulita.

Zato je neophodno da se postupak ponavlja, uz korišćenje adekvatnog gela. Postoje razni tipovi masaža kojim delujemo na skidanje celulita. Neke od njih su sledeće:

  1. Masaža zglobovima –  pesnice mogu biti odličan “alat” za usitnjavanje kvrga i neravnina koje donosi celulit. Zglobovi prstiju koriste se za razbijanje masnih naslaga koje se nalaze ispod kože, što dovodi do njihovog bržeg rastvaranja i ispiranja iz našeg metaboličkog sistema.
  2. Četka za celulit – ova masaža podrazumeva korišćenje specijalne četke, koja stimuliše cirkulaciju krvi na mestima na kojima je celulit vidljiv. Sastoji se od čvrstih čekinja koje podstiču protok krvi i oslobađaju “blokirane” krvne sudove.
  3. “S” masaža – palčevi se postavljaju pod pravim uglom, kako bi uhvatili što veći deo tela zahvaćenog celulitom, a zatim prave zaokret u suprotnim smerovima kako bi izvršili pritisak na masne naslage. Ovo izvrtanje u suprotnim smerovima formira slovo „S“, pa je po tome masaža dobila ime.
  4. Masaža za stomak – sklopite šake i kružnim pokretima masirajte stomak, s leva na desno. Zatim uhvatite nabor kože i malim, ali čvrstim pokretima, pomerite ga prema preponama.
  5. Masaža za zadnjicu – ove masaže se izvode u stojećem položaju. Stavite desnu ruku na desnu polovinu zadnjice i masirajte zadnjicu kružnim pokretima (u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu), počevši od kuka i kretući se prema butini, a zatim se vraćajući do kuka. To isto ponovite sa levom rukom i levom polovinom zadnjice. Snažno pritisnite kožu zadnjice obema rukama i ponavljajte proces nekoliko puta.
  6. Masaža za područje butina – postoji više vrsta masaža:
    • Sedite na stolicu. Stisnite butinu obema rukama po celoj površini. Počnite od kolena i nastavite prema gore, ka preponama.
    • Sklopite šake i stiskajte butine, počevši od kolena i kretući se prema gore. Zatim, učinite istu masažu sa otvorenim dlanovima.
    • Sastavite prste obe ruke i čvrsto ih pomerajte na butini od kolena nagore.

Sve ove masaže neće imati posebnog efekta, ukoliko ne idu uz korišćenje anticelulit kreme/gela. Zato, znamo šta nam je činiti i znamo kako skinuti celulit! Promena životnih navika, pravilna ishrana, vežbe, masaža, a posebno anticelulit gel, doprineće skidanju celulita.

Kako skinuti  celulit za 7 dana?

 

Evo predloga za sedmodnevni plan koji bi mogao pomoći u borbi protiv celulita. Imajte na umu da brzi rezultati nisu zagarantovani i da je celulit često rezultat kombinacije genetike, načina ishrane i životnog stila. Ovaj plan uključuje promene u ishrani, vežbanju i nezi kože.

Dan 1: Detoksikacija i hidratacija

 

  • Ishrana: Počnite dan sa toplom limunadom da podstaknete detoksikaciju. Jedite obroke bogate antioksidansima.
  • Vežbanje: Lagani kardio trening kao što je brzo hodanje ili vožnja bicikla 30 minuta.
  • Nega kože: Suvo četkanje kože pre tuširanja da podstaknete cirkulaciju.

Dan 2: Ishrana i vežbanje

 

  • Ishrana: Fokusirajte se na ishranu sa malo soli i visokim unosom vlakana.
  • Vežbanje: Uključite vežbe snage, posebno za noge i zadnjicu, kao što su čučnjevi i iskoraci.
  • Nega kože: Koristite kreme protiv celulita nakon tuširanja.

Dan 3: Hidratacija i masaža

 

  • Ishrana: Pijte najmanje 2 litre vode tokom dana.
  • Vežbanje: Pilates ili joga za poboljšanje fleksibilnosti i tonusa mišića.
  • Nega kože: Masaža zahvaćenih područja pomoću masažera za celulit ili ručno.

Dan 4: Anticelulitna ishrana

 

  • Ishrana: Jedite hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama i vitaminom C.
  • Vežbanje: Intervalni trening visokog intenziteta (HIIT) za sagorevanje masti.
  • Nega kože: Nanesite serum protiv celulita pre spavanja.

Dan 5: Opuštanje i detoksikacija

 

  • Ishrana: Dan za čišćenje organizma uz voćne i povrćne sokove.
  • Vežbanje: Lagana šetnja ili plivanje za opuštanje mišića.
  • Nega kože: Kupka sa Epsom solima za detoksikaciju i opuštanje.

Dan 6: Fokus na cirkulaciju

 

  • Ishrana: Jedite prirodno začinjenu hranu koja prirodno poboljšava cirkulaciju.
  • Vežbanje: Aerobik ili ples za poboljšanje cirkulacije i sagorevanje kalorija.
  • Nega kože: Ponovite suvo četkanje kože.

Dan 7: Evaluacija i održavanje

 

  • Ishrana: Planirajte zdravu ishranu za narednu nedelju.
  • Vežbanje: Lagani trening sa fokusom na istezanje i oporavak.
  • Nega kože: Ocenite stanje kože i nastavite sa rutinom koja vam najviše odgovara.

Profesionalni tretmani koji skidaju celulit

 

Profesionalni tretmani nude napredne opcije za one koji traže efikasnije rešenje u borbi protiv celulita.

  • Laserska terapija, koja koristi koncentrisane svetlosne zrake, može poboljšati teksturu kože i smanjiti izgled celulita tako što cilja i razbija masne naslage ispod površine kože.
  • Radiofrekvencija je još jedna popularna metoda koja koristi energiju radiotalasa za zagrevanje tkiva i stimulisanje proizvodnje kolagena, što može dovesti do zatezanja kože i smanjenja celulita.
  • Ultrazvučna lipoliza koristi zvučne talase visokog intenziteta za ciljanje masnih ćelija, potencijalno smanjujući masne naslage i poboljšavajući izgled kože.

Ove tehnike, zajedno sa drugim tretmanima kao što su mehanička masaža i mezoterapija, mogu pružiti vidljive rezultate, ali je važno imati realna očekivanja i razumeti da su često potrebne višestruke sesije za postizanje željenih efekata. Pre započinjanja bilo kojeg estetskog tretmana, savetuje se konsultacija sa kvalifikovanim dermatologom ili estetskim medicinskim stručnjakom.

Važno je napomenuti da je za postizanje i održavanje rezultata potrebna konzistentnost i posvećenost zdravom načinu života. Takođe, pre početka bilo kakvog novog režima ishrane ili vežbanja, preporučuje se konsultacija sa zdravstvenim stručnjakom.

Budite uporni i ne odustajte od svog cilja – skidanje celulita, a najveći “saveznik” u vašoj upornosti i borbi protiv celulita, biće Celuleks: https://www.ovotaris.com/celuleks.html

Uverite se u dejstvo ovog gela za celulit, i naručite po specijalnoj akciji u kojoj jedan gel dobijate gratis.

 

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: