fbpx

Šta je CELULIT i kako ga se rešiti?

Iako mnogi znaju šta je celulit, sve devojke koje ga imaju, pitaju se samo kako ga se rešiti. Konačno saznaj jedine i prave metode koje rade.

Ukoliko ste kao 90% žena, onda vrlo dobro znate kako izgleda celulit, jer ga imate na butinama, zadnjici ili na stomaku. Iako ga skoro sve žene imaju, malo je onih koje ga prihvataju zdravo za gotovo i ponose se njime.

Većina njih misli da celulit ne krasi njihovo telo, već na njega gledaju kao na estetsku manu i razmišljaju kako da ga se otarase.

Postoji mnoštvo opcija kako se rešiti celulita. Neke od njih su bolne i invazivne, neke su potpuno prirodne i bezbolne. To što je neka metoda uklanjanja celulita bezbolna, ne znači da je neuspešna ili neefikasana. Naprotiv, prirodno lečenje celulita je najbolji način za njegovo eliminisanje.

Ana je upravo na ovaj način uspela da se izbori sa celulitom i strijama na svojim butinama. Ni slutila nije da to može da uradi tako jednostavno, brzo i sasvim bezbolno i prirodno.

Zadivljena je rezultatima! Koža joj je glatka i zategnuta, bez neuglednih neravnina i grudvica celulita i upadljivih strija! Poptuno očarana onim što joj je u tome pomoglo svima pokazuje u čemu je njena tajna! Evo o čemu se radi:

celuleks gel

U čemu je caka? Odgovor se može naći na ovom linku: www.ovotaris.com/celuleks.html

Ipak, nije na odmet da upoznamo problem sa kojim se suočavamo, da bismo ga bolje razumeli. Sigurno znate kako izgleda celulit ali otkud on uopšte na vašem telu?

Šta je celulit?

Celulit je sloj masnih naslaga koje se nalaze ispod kože. To ne bi bilo tako strašno da je on nevidljiv. Problem je u tome što su ove masne naslage nepravilno raspoređene ispod kože i što se celulit ispoljava u vidu kvržica koje nimalo lepo ne izgledaju.

Najčešće ih upoređuju sa izgledom pomorandžine kore.

Celulit ima 4 stadijuma koji se razlikuju po tome koliko je celulit izražen i vidljiv:

 •  Prvi stadijum je onaj u kojem celulit nije vidljiv golim okom, niti kada se koža uštine između prstiju
 •  Drugi stadijum je isto kada celulit nije vidljiv golim okom, ali se kvržice javljaju kada se koža uštine prstima
 •  Treći stadijum je onaj kada celulit nije vidljiv dok stojite, ali jeste kada sednete ili legnete i stvorite pritisak na određeni deo tela zahvaćen celulitom
 •  Četvrti stadijum u kojem se celulit vidi golim okom, bez ikakvog fizičkog uticaja na njega.

Ko može dobiti celulit?

Celulit jeste obliik masnih naslaga, ali nije privilegija samo gojaznih osoba, kao što nije pojava koja se javlja samo kod žena, iako su one podložnije ovom problemu.

Apsolutno svi mogu biti pogođeni ovom pojavom – kako osobe sa viškom kilograma, tako i mršave osobe i muškarci.

Zašto je celulit češći kod žena?

Muškarci i žene su različiti po mnogim stvarima, a građa tela je jedna od njih. Kada je celulit u pitanju, odnosno gomilanje masnih naslaga na telu, onda moramo imati na umu da se one kod žena više gomilaju na butinama, zadnjici i na stomaku.

Jedan od razloga za ovako nešto leži i u hormonima, odnosno u estrogenu koji utiče na formiranje ženskih oblina. Osim toga, muškarci imaju deblju kožu nego žene, pa je ista količina masnih naslaga i celulita manje vidljiva i izražena kod njih nego kod pripadnica lepšeg pola.

Da li je celulit zdravstveni problem?

Sam po sebi nije, ali je svakako je pokazatelj da unutar vašeg tela stvari ne funkcionišu baš glatko – i to se vidi.

Osim toga, ukoliko je jako izražen, celulit može znatno da utiče na vaše samopouzdanje, a to sa sobom može da vuče mnoge druge, teže posledice. U četvrtom, poslednjem stadijumu celulita, masne naslage koje se nalaze između fibroznog vezivnog tkiva mogu da vrše pritisak na neke nervne završetke u blizini.

Tada celulit može postati bolna pojava. Zato je veoma važno da znate kako se rešiti celulita, koji su njegovi uzroci i kako ih eliminisati.

Uzroci celulita

Često se polemiše o tome koji su uzroci celulita. Ima mnogo mišljenja i stavova, a tačan i konkretan uzrok još nije izdvojen. Zato je najbolje uzeti u obzir sve potencijalne uzroke i njihovu kombinaciju.

Najčešće se izdvajaju ovi uzroci celulita:

 •  Nasledni faktor koji može da utiče na to kako se mast prostire pod kožom, kao i na debljinu kože i njenu elastičnost. Tanja i manje elastična koža učiniće da pomorandžina kora izgleda upadljivije, a tu je i veća verovatnoća da uz celulit dobijete i strije.
 •  Pol. Žene su sklonije celulitu i posle puberteta ga ima većina pripadnica lepšeg pola. Imaju ga i muškarci, ali mnogo manje.
 •  Loša ishrana puna masne i začinjene hrane, puno ugljenih hidrata i malo vlakana.
 •  Nedovoljno kretanja i neaktivan stil života
 •  Nagomilavanje toksina u potkožnom tkivu, usled nekih loših životnih navika, kao što je recimo pušenje.
 •  Hormonski faktori. Za pojavu celulita uglavnom se krive estrogen, insulin,prolaktin, hormoni štitne žlezde.
 •  Pogrešna odeća koja steže i ometa normalnu cirkulaciju krvi na kritičnim delovima tela.

Šanse da ispunjavate bar jedan od ovih uslova su velike i zato je i pojava celulita toliko česta da se on gotovo može smatrati normalnim.

Kako ukloniti celulita?

Postoji više načina kako se rešiti celulita. Tu su prirodne metode, vežbe, masaže ali i neki skupi kozmetički tretmani koji zahtevaju upotrebu posebnih uređaja ili pak hiruršku intervenciju uklanjanja potkožnog sala.

Dakle, postoji više načina koje ćete čuti da se preporučuju, ali prema iskustvu mnogih korisnica, najbolje se pokazao i najbrže je delovao gel za celulit. I to, isključivo gel za celulit na biljnoj bazi.

Najbolji način je ipak onaj koji vam pri tom ne pruža dodatne komplikacije i koji je prirodan kao što je Celuleks gel.

celuleks gel

 

1. Gel protiv celulita

 • Ovo je zasigurno najbolji način da pobedite celulit. Ukoliko se koriste redovno i imaju odgovarajuće aktivne sastojke, mogu biti vrlo efikasni. Dobar gel protiv celulita mora da bude prirodan, jer je jedan o uzroka nastanka celulita nagomilavanje toksina pod kožom. U mnogo kozmetičkih preparata ima štetnih supstanci koje koža nikako ne bi trebalo da upija. Celuleks to nema, njegove ativne supstance su u potpunosti na biljnoj bazi.
 • Od prirodnih sastojaka, u borbi protiv celulita posebno su korisni bršljan , divlji kesten, menta, arnika i kora hrasta. Svi oni u kombinaciji utiču na zatezanje kože, poboljšavanje površinske cirkulacije i ubrzavanje razgradnje masnih naslaga odnosno procesa lipolize.
 • U odnosu na skupe tretmane u kozmetičkim salonima, redovna nega anticeluli kremom ili gelom je znatno jeftiniji i efikasaniji tretman. Nabolje je da se ovi preparati nanose masažnim pokretima. Na taj način se dodatno stimuliše cirkulacija i razbija celulit, a povoljan rezultat je zagarantovan.

2. Anticelulit masaža

 • Masažu možete raditi sami ili se prepustiti rukama osoblja u kozmetičkom salonu. Ukoliko se odlučite za odlazak u salon treba da imate na umu da nije dovoljan jedan odlazak na tretman, već je neophodno da dođete na nekoliko ovakvih tretmana. Anticelulit masaža razbija krupnije grudve masnog potokožnog tkiva i podstiče cirkulaciju pri površini kože. Na taj način se fizički razbija tvrdokorni celuliti masne naslage se ravnomernije raspoređuju ispod kože i postaju manje vidljive. Potezi u anticelulit masaži nisu nežni i opuštajući. Tretman može da bude i neprijatan, a ako je nestručno odrađen mogu se javiti i modrice.
 • Iako će posle nekoliko profesionalnih anticelulit masaža problem biti manje vidljiv, on će se posle izvesnog vremena opet vratiti.Ali to neće biti slučaj ako sami radite masažu kod kuće uz Celuleks gel. Redovna i svakodnevna briga o kritičnim regijama uz gel koji ima aktivne sastojke koji razbijaju celulit, mnogo je bolja varijanta od povremene, grube i skupe anticelulit masaže u kozmetičkom salonu.

3. Liposukcija

 • Je invazivni tretman protiv celulita koji podrazumeva proces kojim se salo koje se nalazi ispod kože hirurški razbija i uklanja. Lipsokucija masnih naslaga i celulita obavlja se uz lokalnu ili totalnu anesteziju, uz pomoć odgovarajućih kanila koje izvlače višak masnih naslaga iz tela. Ovakav tretman može biti vrlo opasan jer totalna anestezija uopšte nije bezazlena.
 • Pored toga što je skupa, ni ova metoda nije trajna ukoliko ne nastavite da se posle toga strogo pridržavate nekih pravila ishrane i ne promenite loše životne navike. Mnogo je loših iskustava sa ovom metodom. Bolna je, oporavak je dug, posledice koje se mogu javiti posle zahvata mogu ići od disproporcija nekih delova tela, hematoma pa na kraju krajeva i do infekcija i smrti.

4. Pravilna ishrana

 • Loša ishrana je jedan od uzroka formiranja masnih naslaga. To znači da promene navika u ishrani mogu biti način kako se rešiti celulita. Za tako nešto potrebna je anticelulit dijeta. Ovakav način ishrane podrazumeva povećan unos vlakana, pre svega svežeg voća i povrća, i unos dosta tečnosti, odnosno najmanje 2l vode dnevno. Pored vode, dobri su i određeni čajevi protiv celulita kao što su zeleni čaj ili čaj od maslačka. Uz ovo, jako je važno smanjiti unos ugljenih hidrata i masnoća, posebno onih rafinisannih.
 • Pravilna ishrana je prilično efikasan metod smanjena celulita. Kod nekih deluje brže, kod nekih sporije. Da bi delovala što brže, najbolje je podržati novi režim ishrane uz pomoć gela protiv celulita. A tu je svakako Celeluks gel.

5. Vežbe protiv celulita

 • Još jedan efikasan a prirodan način kao se rešiti celulita su i vežbe i fizička aktivnost, posebno onda kada je dugotrajno sedenje uzrok njegovog nastanka. Ne postoji neki određen set vežbi koji će vas lišiti kože koja izgleda poput pomorandžine kore. Važno je da radite vežbe koje targetiraju ona područja koja su zahvaćena celulitom. Ukoliko imate ovaj problem na butinama, rade se vežbe za noge i butine. Ukoliko ga imate na zadnjici gde prirodno imamo najveću količinu masnih naslaga, rade se vežbe za zadnjicu… Pored toga, potreban je i kardio trening koji će da potroši deo masnih naslaga.
 • Suština vežbi je u sledećem – razvojem mišića na kritičnom području smanjuje se verovatnoća pojave masnih naslaga.
 • Ipak, i vežbanje može imati svoje mane. Rastom mišića, postojeće masne naslage mogu se prerasporediti drugačije ispod kože i usled toga problem sa celulitom može postati još vidljiviji. Redovnom masažom Celulex gelom protiv celulita ovaj problem može se preduprediti.

Definitivno najbolja varijanta u borbi protiv celulita jeste kombinacija vežbi, zdrave ishrane, ručne masaže i dobre kreme protiv celulita koju ćete utrljavati masažom.

Kako se rešiti strija?

Celulit i strije često idu u paketu. Osim što su estetski problem, nemaju mnogo sličnosti.

Celulit je problem koji se nalazi pod kožom, dok su strije površinski problem na koži.

One nastaju onda kada koža popuca usled gubljenja na elastičnosti. To može biti usled naglog istezanja kože ili prosto usled starenja kada koža gubi na elastičnosti. Strije su poput ožiljaka na našoj koži.

A kako ih se rešiti?

Kao i borba protiv celulita i ovo je teško. Jednom kada se pojave ,strije ćete teško ukloniti. Ipak, možete znatno poraditi na tome da budu manje vidljive tako što ćete koži vratiti njenu vitalnost i elastičnost.

Gel protiv celulita kao što je Celuleks odličan je tretman protiv strija i provereno smanuje njihovu vidljivost.

Celulit iskustva

Iskustva u borbi protiv celulita govore da rešenje ipak postoji i da je vrlo jednostavno. Posetite ovu stranicu www.ovotaris.com/celuleks.html i videćete da su neke žene vrlo uspešno rešile ovaj problem na potpuno bezbedan način i to za kratko vreme.

Celuleks gel je provereno dobar preparat protiv celulita koji značajno smanjuje njegovu vidljivost. Dejstvo ovog gela osetite odmah po nanošenju, a koža je dugo posle toga zategnuta, svilenkasta i glatka. Ako ga redovno koristite i utrljavate, garantovano ćete primetiti značajnu razliku.

Ovakav prirodan tretman protiv celulita daje sjajne rezultate iako je potpuno bezbolan, nije neprijatan i nema negativne posledice.

Mnogo svakodnevnih faktora utiče na to da se celulit iznova i iznova javlja, posebno ako ste žensko. Sloj masnog tkiva ispod kože je normalna stvar. Pitanje je kako će biti raspoređen i koliko će biti vidljiv.

Baš kao i drugi esteteki problemi, bilo da su u pitanju bore ili podočnjaci, celulit zahteva redovnu i svakonevnu negu.

Ići redovno na skupe kozmetičke tretmane i liposukciju nije dobro ni u finansijskom ni u zdravstvenom pogledu. Prirodna metoda poput ove bezbedno može postati vaša svakodnevna rutina. Celulit će u tom slučaju nestati kao rukom odnešen.

Vaše telo iz snova vas čeka. Samo treba da naručite primerak svog CELULEKS gela već sada.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: