fbpx

Celulit na nogama: Kako ga smanjiti, sakriti i sprečiti!

Uklonite i vi celulit na nogama uz ove efikasne metode i tretmane koje deluju. Počnite put ka glatkoj koži danas. Vaše rešenje je ovde!

Šta je celulit na nogama?

 

Celulit je estetski problem kože koji se manifestuje u vidu udubljenja i neravnina, često opisivan kao „pomorandžina kora“. Ovaj fenomen se javlja kada se masne naslage ispod kože stisnu protiv vezivnog tkiva, stvarajući tako talasasti izgled kože. Češće se javlja kod žena nego kod muškaraca zbog razlika u rasporedu masnog tkiva, mišića i vezivnog tkiva.

Gde se najčešće javlja celulit na nogama i zašto?

 

Celulit se najčešće pojavljuje na delovima tela gde je masno tkivo posebno sklonije nakupljanju. Na nogama, to su obično butine, zadnjica, deo iznad kolena. Razlog za veću sklonost ovih delova tela celulitu leži u strukturi i funkciji masnog tkiva koje je ovde prvenstveno namenjeno kao skladište energije i termalni izolator.

Noge su posebno podložne celulitu iz nekoliko razloga:

  1. Struktura masnog tkiva i kože: Žene imaju drugačiji raspored masnog tkiva, vezivnog tkiva i mišića u poređenju sa muškarcima, naročito na područjima poput butina i zadnjice. Ovo tkivo je horizontalno organizovano kod žena, što olakšava da se masne naslage „proguraju“ kroz vezivno tkivo, čineći celulit vidljivijim.
  2. Hormonalni faktori: Hormoni poput estrogena igraju ulogu u razvoju i raspodeli masnog tkiva. Visok nivo estrogena kod žena može promovisati nakupljanje masti na nogama, što može doprineti pojavi celulita.
  3. Cirkulacija: Noge su često područje gde je cirkulacija smanjena zbog dugotrajnog sedenja ili stajanja, što može otežati eliminaciju toksina i viška tečnosti iz tkiva, doprinoseći formiranju celulita.
  4. Fizička aktivnost: Nedostatak redovne fizičke aktivnosti može dovesti do slabljenja mišića nogu i pogoršanja celulita jer mišići podržavaju cirkulaciju i pomaganju u pravilnom raspoređivanju masnih naslaga.

Zbog ovih razloga, noge su često najčešće područje gde žene doživljavaju celulit, iako se on može pojaviti bilo gde na telu.

Celulit na nogama i zadnjici

 

Celulit na zadnjici i nogama nije samo estetska briga, već može biti i znak slabijeg krvotoka i limfne drenaže u ovim regijama. Način života, hormonalne promene, i genetika su takođe faktori koji doprinose njegovom nastanku i težini. Uz to, oblast zadnjice često trpi zbog sedelačkog načina života, što može dodatno pogoršati stanje celulita zbog smanjenog protoka krvi i slabljenja mišića.

Celulit može biti izvor frustracija za mnoge, ali razumevanje kako i zašto se javlja može biti prvi korak ka efikasnom tretmanu i upravljanju ovim stanjem..

Pre svega, da vas rešimo jedne zablude, a to je da se celulit ne može ukoniti kod kuće. Itekako može, samo je potrebna redovna nega. Na isti način na koji negujete kosu , treba da negujete i svoju kožu. Celulit je uporan problem i ako vi niste uporniji od njega – pobediće!

Rešenje protiv celulita na nogama nije uopšte komplikovano. Sve što vam treba je Celuleks gel protiv celulita.

Ovaj preparat je na biljnoj bazi i sadrži veliku količinu aktivnih sastojaka koji efikasno uklanjanju celulit . Celuleks možete naručiti ovde: https://ovotaris.com/celuleks/

Vrste celulita na nogama

 

Celulit na nogama može se kategorizovati na osnovu nekoliko različitih karakteristika, uključujući uzrok pojave, dubinu i ozbiljnost stanja. Evo nekoliko vrsta celulita koje se često javljaju na nogama:

  1. Adipozni celulit: Ova vrsta celulita se manifestuje kao mekana, pomorandžine kore tekstura i često se povezuje s viškom masnog tkiva. Adipozni celulit je vidljiv čak i bez pritiska na kožu i često je rezultat dugotrajnog nakupljanja masti.
  2. Vodeni celulit na nogama ( edematozni) : Ova vrsta je posledica loše cirkulacije i zadržavanja tečnosti, što dovodi do osećaja težine, bola i osetljivosti na dodir u nogama. Koža može izgledati nabreklo i mekano.
  3. Fibrozni celulit: Karakteriše ga čvrsta, bolna i zadebljala koža. Fibrozni celulit je najteži oblik i može uzrokovati značajne promene u teksturi kože zbog dugotrajne fibroze u vezivnom tkivu.
  4. Tvrdokorni celulit: Ovo se odnosi na celulit koji je posebno otporan na tretmane. Obično je duboko usađen i zahteva intenzivniji i dugotrajniji pristup lečenju.

Svaka od ovih vrsta celulita može zahtevati specifične pristupe u tretmanu, od promena u ishrani i povećanja fizičke aktivnosti, do specijalizovanih kozmetičkih i medicinskih tretmana. Razumevanje koje vrste celulita imate može pomoći u određivanju najefikasnijeg plana lečenja.

Uzroci celulita na nogama

 

Celulit na nogama može biti rezultat raznih faktora, koji uključuju kako životne navike, tako i biološke procese.

 

 

Evo nekolih ključnih uzroka:

  1. Hormonski faktori: Hormoni kao što su estrogen, insulin, noradrenalin, tiroidni hormoni, i prolaktin igraju ulogu u razvoju celulita. Estrogen, na primer, može doprineti povećanju masnog tkiva i slabljenju vezivnih vlakana.
  2. Genetika: Sklonost ka celulitu može biti nasledna. Genetski faktori mogu uticati na raspodelu masnog tkiva, metabolizam, cirkulaciju i etničke karakteristike kože.
  3. Dijeta: Ishrana bogata mastima, ugljenim hidratima, i malim unosom vlakana može doprineti pojavi celulita. Prekomerni unos soli može dovesti do zadržavanja tečnosti, što takođe pogoršava izgled celulita na nogama.
  4. Stil života: Sedelački način života može doprineti razvoju celulita jer nedostatak fizičke aktivnosti može umanjiti cirkulaciju i ograničiti protok krvi kroz tela, uključujući i noge.
  5. Dehidratacija: Nedovoljan unos vode može učiniti kožu manje elastičnom i celulit vidljivijim.
  6. Pušenje: Pušenje može slabiti kolagen u koži, smanjujući njenu elastičnost i doprinoseći pojavi celulita.
  7. Odeća: Preuska odeća, posebno na području nogu, može ograničiti cirkulaciju i doprineti stvaranju celulita.

Razumevanje nastanka celulita je ključno za efikasno upravljanje i tretiranje ovog stanja. Promene u ishrani, povećanje fizičke aktivnosti i druge promene životnih navika mogu pomoći u smanjenju vidljivosti celulita.

Kako se rešiti celulita na nogama?

 

Jedan od popularnih načina za borbu protiv celulita na nogama je korišćenje specijalizovanih krema i gelova protiv celulita,  Evo nekoliko saveta kako da ih efikasno koristite:

  1. Izbor pravog preparata: Tražite proizvode koje sadrže sastojke poznate po svojim svojstvima za smanjenje celulita. To uključuje razne biljke protiv celulita,  kao što su gotu kola, bršljan, neven, ekstrakt kore hrasta, divlji kesten.
  2. Redovna upotreba: Gelovi za celulit najefikasniji su kada se koriste redovno, obično dva puta dnevno. Najbolje je nanositi kremu nakon tuširanja kada je koža najprihvatljivija za apsorpciju.
  3. Masaža: Kada nanosite kremu, koristite duboke, kružne pokrete masaže. Masaža protiv celulita može pomoći u poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže, te učiniti kremu efikasnijom.
  4. Kombinacija tretmana: Iako gelovi mogu pružiti poboljšanje, oni su najefikasnije kada se kombinuju sa drugim metodama kao što su zdrava ishrana, redovna fizička aktivnost i anticelulit masaža.

Celulit je uporan problem, ali sa pravim pristupom, moguće je znatno smanjiti njegovu vidljivost.

Kozmetički tretmani za celulit na nogama

Kozmetički tretmani mogu biti veoma efikasni u borbi protiv celulita na nogama. Evo nekoliko popularnih metoda koje se koriste u kozmetičkim salonima i klinikama:

  1. Masaža: Anticelulit masaža je jedan od najčešćih tretmana. Specijalizovane tehnike masaže mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije i stimulisanju drenaže limfnog sistema, čime se smanjuje pojava celulita. Masaža često uključuje korišćenje masažera za celulit, raznih valjaka, oklagija,  ili čak vakuumskih uređaja koji dodatno stimulišu kožu i potkožno tkivo.
  2. Obloge za telo: Ovaj tretman uključuje nanošenje gline, algi, ili drugih prirodnih materijala koji detoksikuju na kožu, nakon čega se telo umota u termalne obloge. Toplota pomaže u otvaranju pora, omogućavajući da aktivni sastojci prodru u dublje slojeve kože i stimulišu izlučivanje toksina. Međutim, ovo nije pogodan tretman za osobe sa proširenim venama i srčanim problemima.
  3. Injekcije (mezoterapija): Mezoterapija podrazumeva injektovanje supstanci kao što su vitamini, enzimi, hormoni, i biljni ekstrakti direktno u srednji sloj kože (dermis). Cilj je razbiti masno tkivo i poboljšati cirkulaciju, čime se smanjuje celulit.
  4. Aparatna kozmetika: Postoje razni uređaji koji koriste radiofrekvenciju, ultrazvuk, ili laser za ciljanje celulita. Ovi tretmani rade tako što zagrevaju masne naslage, što dovodi do njihovog razgradjivanja i smanjenja celulita. Primeri uključuju tretmane poput radiofrekventne terapije i ultrazvučne lipolize.
  5. Kriolipoliza: Ovaj tretman uključuje hlađenje masnih naslaga na niskim temperaturama koje dovode do kristalizacije i prirodnog eliminisanja masnih ćelija iz tela.

Svi ovi tretmani mogu biti korisni u smanjivanju celulita, ali je važno imati realna očekivanja i razumeti da celulit može biti uporan i teško ga je trajno eliminisati. Takođe, pre započinjanja bilo kojeg tretmana, preporučuje se konsultacija sa stručnjakom kako bi se osiguralo da je tretman prikladan i siguran za vaš specifičan slučaj.

Vežbe za smanjenje celulita na nogama

 

Vežbanje može značajno pomoći u redukciji celulita jer poboljšava cirkulaciju, povećava mišićnu masu i smanjuje procenat telesne masti. Evo nekoliko efikasnih vežbi za celulit koje se preporučuju za smanjenje celulita na nogama:

1. Čučnjevi

 

Čučnjevi su jedna od najboljih vežbi za ciljanje mišića nogu i zadnjice, što ih čini idealnim za borbu protiv celulita.

Izvođenje: Stojte sa stopalima u širini ramena. Spustite se kao da sedate na stolicu, držeći težinu na petama i pritom pazite da kolena ne prelaze vrhove prstiju. Vratite se u početnu poziciju.

2. Iskoraci

 

Iskoraci su odlični za jačanje butina, zadnjice i kukova. Pomažu u toniranju mišića i smanjenju masnih naslaga koje doprinose izgledu celulita.

Izvođenje: Stanite uspravno, napravite korak napred desnom nogom i spustite telo dok vam obe noge ne budu savijene pod uglom od 90 stepeni. Pazite da prednje koleno ne ide preko prstiju noge. Vratite se u početnu poziciju i ponovite sa drugom nogom.

3. Most

 

Most cilja zadnjicu, zadnji deo butina i donji deo leđa. Ove regije su često problematične kod celulita.

Izvođenje: Lezite na leđa sa savijenim nogama i stopalima čvrsto na podu. Podignite zadnjicu od poda sve dok telo od kolena do ramena ne formira pravu liniju. Držite nekoliko sekundi, a zatim se polako spustite nazad.

Sve ove vežbe trebalo bi raditi u 3 seta po 10-15 ponavljanja, dva do tri puta nedeljno. Pored ovih, korisne su i aerobne aktivnosti kao što su brzo hodanje, trčanje ili biciklizam, koje poboljšavaju opštu cirkulaciju i doprinose sagorevanju kalorija, čime dodatno pomažu u smanjenju celulita. Redovnost i doslednost su ključni za vidljive rezultate.

Celulit na nogama: prirodno lečenje

 

Prirodno lečenje celulita na nogama može uključiti razne dijetalne promene, kućne tretmane i recepte za pilinge i maske koje možete lako napraviti. Evo nekoliko efikasnih prirodnih metoda:

Dijetalni saveti

 

  1. Povećajte unos vode: Hidratacija je ključna za održavanje zdrave kože i može pomoći u smanjenju vidljivosti celulita.
  2. Jedite više vlakana: Uključivanje više voća, povrća i integralnih žitarica u vašu ishranu može poboljšati varenje i smanjiti nakupljanje toksina.
  3. Smanjite unos soli i šećera: Ovi sastojci mogu doprineti zadržavanju tečnosti i nakupljanju masti, što može pogoršati izgled celulita.

Pročitajte: Ovo je NAJBOLJA ishrana za celulit!

Kućni tretmani

 

  1. Suvo četkanje kože: Ovaj tretman poboljšava cirkulaciju i pomaže u odstranjivanju mrtvih ćelija kože. Koristite prirodnu četku sa mekim vlaknima i četkajte suvu kožu kružnim pokretima pre tuširanja.
  2. Masaža: Redovna masaža problematičnih područja može stimulisati cirkulaciju i smanjiti nakupljanje tečnosti. Koristite prirodna ulja kao što su kokosovo ili maslinovo za dodatnu hidrataciju, a za ciljanje celulita koristite Celuleks anticelulit gel. Možete ga naručiti na ovom linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Mnogi su se već uverili da je ovaj proizvod prečica do tela bez celulita, a Maja je jedna od njih.

 

Recepti za domaće pilinge i maske

 

  1. Piling od kafe:
    • Sastojci: 1/4 šolje mlevene kafe, 3 kašike šećera ili morske soli, 2-3 kašike kokosovog ulja.
    • Priprema: Pomešajte sastojke da formirate pastu. Koristite mešavinu za masiranje nogu kružnim pokretima, zatim isperite. Kofein iz kafe može pomoći u poboljšanju cirkulacije i smanjenju izgleda celulita.
  2. Maska sa glinom:
    • Sastojci: Zelena glina, malo vode ili biljnog čaja, nekoliko kapi esencijalnog ulja ruzmarina.
    • Priprema: Pomešajte glinu s vodom ili čajem da dobijete gustu pastu, dodajte esencijalno ulje. Nanesite na noge, ostavite da deluje 30 minuta, zatim isperite. Glinene maske mogu pomoći u detoksikaciji i zatezanju kože.

Korišćenje ovih prirodnih metoda kao deo redovne rutine može značajno pomoći u smanjenju celulita na nogama. Važno je biti strpljiv i dosledan sa tretmanima, jer prirodne metode zahtevaju vreme da pokažu rezultate. Međutim, onda kada ste uporni i kada anticelulit borbu shvatite kao svoju redovnu negu, rezultati mogu prevazići i skupe kozmetičke tretmane.

Celulit na nogama u trudnoći

 

Trudnoća je period kada mnoge žene primete pojavu ili pogoršanje celulita, posebno na nogama. Ovo može biti rezultat nekoliko faktora koji su tipični za trudnoću, uključujući hormonalne promene, povećanje telesne mase i promenjen protok tečnosti u telu.

Izazovi sa celulitom tokom trudnoće

  • Hormonalne promene: Povećanje određenih hormona može doprineti zadržavanju tečnosti i skladištenju masnoća, što može izazvati ili pogoršati celulit.
  • Povećanje telesne mase: Prirodno povećanje telesne mase tokom trudnoće može pritisnuti već postojeće masne naslage i učiniti celulit vidljivijim.
  • Cirkulacija: Kako maternica raste, može doći do pritiska na vene u nogama, što može usporiti cirkulaciju i doprineti pojavi celulita.

Saveti za upravljanje celulitom tokom trudnoće

 

Ovo je vreme kada treba da budete posebno pažljivi sa upotrebom bilo kakvog tretmana protiv celulita. Najbolje je da ih sve ostavite za period posle dojenja. Do tada, pomoći će sledeće:

  1. Održavanje zdrave ishrane: Fokusirajte se na balansiranu ishranu bogatu voćem, povrćem, integralnim žitaricama i zdravim proteinima. Izbegavajte prekomerni unos soli koja može zadržavati tečnost u telu.
  2. Redovna fizička aktivnost: Lagane vežbe poput hodanja, plivanja ili prenatalne joge mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije i smanjenju celulita. Uvek se konsultujte sa svojim lekarom pre početka bilo kakvog programa vežbanja.
  3. Hidratacija: Pijenje dovoljno vode je ključno tokom trudnoće i može pomoći u smanjenju zadržavanja tečnosti i celulita.
  4. Masaža: Nežna ručna masaža može poboljšati cirkulaciju i pomoći u smanjenju celulita. Koristite blaga ulja koja su sigurna za trudnoću.
  5. Odeća: Nošenje udobne, ne previše stegnute odeće i obuće može pomoći u smanjenju pritiska na telo i poboljšanju cirkulacije.

Upravljanje celulitom tokom trudnoće zahteva pristup koji je bezbedan i prilagođen vašem trenutnom zdravstvenom stanju. Preduzimanje bilo kakvih koraka treba da bude u skladu sa preporukama vašeg lekara kako biste osigurali zdravlje i bezbednost i za sebe i za vaše dete.

Kako prekriti celulit na nogama?

 

Ako želite brzo i efikasno sakriti celulit na nogama, posebno kada nosite kratku odeću ili idete na plažu, postoji nekoliko metoda koje možete isprobati:

  1. Samopotamnjivanje i bronzani losioni: Proizvodi za samopotamnjivanje mogu učiniti celulit manje vidljivim tako što tamni tonovi  kože i smanjuju kontrast između celulitnih depresija i okolne kože. Nanesite samopotamnjivač ravnomerno kako biste izbegli mrlje koje mogu istaći problematična područja.
  2. Tegljive pantalone i čarape: Nošenje stegnutih pantalona ili helanki  koje su dizajnirane da oblikuju telo može vizualno smanjiti izgled celulita. Ove helanke su obično napravljene od gustih materijala koji pomažu u „zaglađivanju“ izgleda kože.
  3. Duga suknja ili sarong: Za pokrivanje celulita na nogama, posebno tokom letnjih meseci, koristite duge suknje koje elegantno padaju i prekrivaju butine i zadnjicu ili maramu na plaži.
  4. Korektivna šminka: Posebne korektivne šminke za telo mogu prekriti celulit i druge nesavršenosti na koži. Ove šminke su obično vodootporne i dizajnirane da pruže dugotrajno pokrivanje.
  5. Svetle boje i šare: Nošenje odeće u svetlim bojama i sa velikim šarama može skrenuti pažnju sa problematičnih područja i učiniti celulit manje uočljivim.

Primena ovih metoda može vam pomoći da se osećate sigurnije kada nosite određene vrste odeće, iako je važno zapamtiti da je celulit prirodna i česta pojava. Izbor odgovarajuće odeće i kozmetičkih proizvoda može biti odličan način da se nosite s ovim estetskim pitanjem.

Kako sprečiti celulit na nogama?

 

Da se fokusiramo specifično na preventivne mere protiv celulita na nogama, evo nekoliko koraka koji su posebno efikasni za to područje:

  1. Vežbe za noge: Posebno ciljajte na vežbe koje jačaju mišiće nogu i poboljšavaju cirkulaciju u tom području. Uključite redovne vežbe poput čučnjeva, iskoraka, mrtvog dizanja i vežbi na stepenicama. Ove vežbe ne samo da poboljšavaju mišićni tonus već i potiču krvotok, što može pomoći u smanjenju celulita.
  2. Kontrola telesne težine specifično za noge: Pokušajte održavati stabilnu težinu kako biste izbegli brze promene koje mogu uticati na pojavu celulita. Nagli porast težine može povećati pritisak na vezivno tkivo u nogama, čime se celulit čini vidljivijim.
  3. Elastične kompresivne čarape: Nošenje kompresivnih čarapa može pomoći u poboljšanju cirkulacije u nogama, posebno ako dugo stojite ili sedite. Ove čarape pomažu u smanjenju zadržavanja tečnosti i mogu umanjiti rizik od razvoja celulita.
  4. Redovne masaže nogu: Redovna profesionalna masaža ili samomasaža nogu može poboljšati cirkulaciju i stimulisati limfnu drenažu. Ovo može biti posebno korisno za sprečavanje celulita na nogama jer se time smanjuje mogućnost nakupljanja toksina i tečnosti koje doprinose stvaranju celulita.
  5. Hladne i tople kupke: Naizmenična primena hladnih i toplih kupki može stimulisati cirkulaciju u nogama. Ovo se može raditi u formi tuširanja gde se naizmenično koristi topla i hladna voda.
  6. Izbegavanje dugotrajnog sedenja ili stajanja: Ako vaš posao zahteva dugotrajno sedenje ili stajanje, pokušajte napraviti pauze tokom kojih ćete hodati ili raditi lagane vežbe za noge. To može pomoći u održavanju aktivne cirkulacije i smanjenju rizika od celulita na nogama.

Primena ovih specifičnih saveta može znatno doprineti prevenciji celulita na nogama. Redovitost i doslednost u primeni ovih metoda ključni su za održavanje zdravih i lepih nogu bez celulita.

Celulit može biti izazovan za mnoge, ali efikasno upravljanje i potencijalno smanjenje celulita je moguće kroz holistički pristup koji uključuje zdravu ishranu, redovne vežbe, i profesionalne tretmane.

Ohrabrujemo vas da primenite ove strategije u svojoj svakodnevnoj rutini.

Pre svega, nabavite Celuleks, jer on će vam biti najbolji saveznik protiv celulita na nogama.

A da biste održali kontiunitet  i trajnost rezultata, obezbedite sebi dovoljne količine Celuleksa. Samo tako ćete biti uporniji od celulita!

Za tu nameru da budete uporni, mi imamo i malu nagradu za vas!

ISKORISTITE AKCIJU! AKO NARUČITE 2 CELULEKSA, TREĆI DOBIJETE BESPLATNO!

Samo treba da popunite ovu formu ispod svojim podacima.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: