fbpx
celulit na butinama

Celulit na butinama kao deo prošlosti

Kolika je verovatnoća da ne pripadate grupi od 90% žena koje imaju celulit na butinama? Sigurno mala.Hajde onda na brz način da ga se rešite! 

Poznato je da se celulit javlja najčešće na butinama i zadnjici, kao i da broj godina i kilograma ne utiču znatno na mogućnost pojavljivanja ili skidanja celulita. 

Premda se žene (i muškarci imaju celulit, ali najčešće je to problem žena) godinama trude da nađu efikasan tretman koji bi brzo i efikasno otklonio celulit, problem se i dalje rešava na isti način: 

  • korigovanom ishranom
  • vežbama
  • masažama 
  • upotrebom adekvatnog gela za celulit

Da bismo došli do rešenja, moramo prvo biti dobro upućeni u uzrok, odnosno shvatiti na pravi način zašto nastaje celulit na butinama?

Tek kada razumemo uzrok, možemo rešavati posledice. A posledice? 

One se upravo najefikasnije rešavaju upotrebom odgovarajućeg gela za celulit. To je Celuleks – gel ispunjen mnogobrojnim aktivnim supstancama, a sačinjen isključivo od mešavine biljnih sastojaka.

Uverite se u njegov značaj i delotvornost klikom na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Jovana nam je pisala i podelila svoje iskustvo. Veoma rano, još u pubertetu se suočila sa celulitom i to joj je naravno jako teško palo. Međutim, jedina stvar koje je njoj pomogla jeste upravo Celuleks gel.

Sada ga sa ponosom i sa zadovoljstvom svima preporučuje!

 

Zašto se javlja celulit na butinama?

Postoji na desetine uzročnika za stvaranje celulita na butinama. Ukoliko se nezdravo hranimo, ignorišemo vežbe, masaže i gel za celulit, šanse za nastanak celulita postaju višestruko veće. Za neke od uzročnika nikad ne bismo rekli da su štetni, dok su nam neki poznati, ali nam “opseg” štetnih posledica možda nije bio jasan.

Nabrojmo zato neke od njih:

  • Višečasovno sedenje – smatra se veoma štetnom navikom, koja je kod mnogih ljudi neizbežna zbog prirode posla. Pa ipak, čak i male promene mogu biti od značaja u smanjivanju ove navike – pokušajte da određeni deo radnog vremena stojite, ili da pravite kraće šetnje. To jesu naizgled minorni pokušaji, ali oni će dugoročno pokazati rezultate.  
  • Dehidratacija – budući da se ljudsko telo sastoji od oko 60 procenata vode, sasvim je logično da dehidratacija igra značajnu ulogu u skupljanju celulita ispod kože. Ukoliko na dnevnom nivou ne unesete dovoljnu količinu vode (oko dve litre), može doći do nakupljanja toksičnih kiselina u masnim ćelijama, koje telo teško metabolizuje. Takođe, dehidratacija uzrokuje tanju, slabiju kožu, a kada je koža oslabljena, ima mnogo veću tendenciju da bude sklona celulitu i da celulit bude vidljiv. Unos adekvatne količine vode je značajan zbog pravilnog funkcionisanja metabolizma, oslobađanja od toksina i prikrivanja celulita, koje postaje moguće zbog deblje kože.
  • Genetska predispozicija – premda je genetika uvek bitan faktor, ovde je ona samo polazište na koje možemo uticati već navedenim vežbama i masažama. Dakle, ako su vaša majka ili baka imale celulit, veće su šanse da ga i vi imate. Sa druge strane, ako vaša majka i baka nisu imale celulit, to vam nije garancija za nepostojanje celulita kod vas, ukoliko se ne pridržavate zdravijeg načina života.
  • Hormoni – predstavljaju bitan faktor u nastanku celulita kod žena. Kada naše telo počne da proizvodi manje estrogena (posledica starenja), dolazi se do slabije cirkulacije, smanjene proizvodnje novog kolagena, kao i raspadanja vezivnog tkiva.
  • Pušenje – dim cigareta može smanjiti protok  krvi kroz krvne sudove, čime se slabi i remeti proizvodnja kolagena. To dovodi do toga da se vezivno tkivo može lakše istegnuti, oslabiti i oštetiti. Kao posledicu, dobijamo nagomilane masne naslage u vidu celulita – najčešće celulita na butinama i na zadnjici.
  • Loša ishrana – stvaranje celulita na butinama se podstiče unosom velike količine prerađene hrane. Verovatno se pitate kako je to povezano? Prerađena hrana, koja je puna “hemije”, teži da toksine izluči kroz kožu. Oni se posle povezuju u tkiva i tako se remeti funkcija kože kao organa – zadužena je za detoksikaciju tela, a pogrešnim odabirom namirnica, ona deluje suprotno na organizam. Takođe, previsok unos soli u organizam izaziva oticanje, što utiče na stvaranje celulita na butinama. Zato, trudite se da se hranite prirodnom hranom, koja je bogata zdravim i hranljivim sastojcima. Zaboravite na prerađenu hranu i ubacite u ishranu sledeće namirnice: sveže bobice, divlji losos, avokado, maslinovo ulje i zeleni čaj.
  • Upala – visok nivo upale, uzrokovan stresom, lošom ishranom, intolerancijom na hranu i oksidativnim stresom, može stimulisati stvaranje celulita na butinama. Kada postoji upalni proces u organizmu, javlja se oticanje na ćelijskom nivou. Rešavajte se upala unosom povrća i suplemenata. To je ujedno i adekvatna prevencija za stvaranje celulita na butinama.  

kako skinuti celulit na butinama

  • Prevelika izloženost suncu – ukoliko želite da smanjite ili izbegnete celulit na butinama, preporuka je da se ne izlažete previse sunčevim zracima. Izloženost suncu je generalno loša za kožu – ona se suši, postaje podložna za stvaranje staračkih pega i postaje povoljno “tlo” za stvaranje celulita. Zašto bismo onda činili sebi višestruku štetu? Pri svakom izlasku napolje, bez obzira na vremenske prilike, trebalo bi naneti kremu sa visokim zaštitnim faktorom.
  • Alkohol – alkoholna pića neće uzrokovati celulit, ali alkohol steže krvne sudove na koži, što pogoršava već postojeći celulit. Osim toga, alkoholna pica dovode do gojenja, podstiču zadržavanje tečnosti i povećavaju naslage masti u butinama, rukama i stomaku.
  • Nošenje uske odeće – često smo svedoci prizora u kom žene nose uzane helanke u toku vežbanja ili neke druge aktivnosti, nadajući se da će uzana odeća sakriti ili sprečiti nastanak celulita na butinama. Zapravo, efekat je u potpunosti suprotan. Postoji velika verovatnoća da uska odeća prekine cirkulaciju i ograniči protok krvi. Na taj način se dolazi do stvaranja celulita na butinama. Zato, oblačite što šire trenerke ili farmerice i pantalone, kad god ste u mogućnosti za to.
  • Ignorisanje redovne masaže – poznato je da se celulit razvija jer vlaknaste vezne trake između kože i masti izvlače masnoću na površinu, stvarajući “naboran” izgled kože. Masaža je značajna jer stimuliše cirkulaciju i odvodi višak tečnosti iz organizma. To dovodi do toga da se “kvržice” na koži čine zaglađenim. Dakle, masaža ne bi trebalo da bude neozbiljno shvaćena. Ona je značajna tačka na putu do konačnog rešavanja celulita na butinama.

Slaba mišićna masa – izgradnja mišića u delovima tela poput zadnjih delova nogu, pomoći će u smanjenju pojave propadanja kože. Ukoliko vam vežbanje nije deo svakodnevne rutine, rizikujete da mišići postanu “zapušteni” i slabi i da koža postane pogodan temelj za stvaranje celulita.

Zato je neophodno povećati mišinu masu vežbanjem, što će svakako rezultirati smanjenjem pojave celulita na butinama. Uz kombinaciju sa gelom za celulit, vaša koža biće savršeno zategnuta i čvrsta. A baš takav jedan gel, potpuno na biljnoj bazi jeste Celuleks.

Poručite odmah svoj prvi GEL CELULEKS i zategnite brzo svoje telo.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Vežbe za celulit na butinama

Nakon svega navedenog, verovatno se pitate kako bi trebalo da izgledaju vežbe koje utiču na smanjenje celulita na butinama? Koliko često treba da se ponavljaju i kakav je učinak vežbanja? Nabrojaćemo neke od njih, kako biste stekli širu sliku o načinima izvođenja vežbi, kao i o dalekosežnosti prednosti na organizam u celosti i na celulit na butinama.

Najpoznatije vežbe za celulit, koje povezujemo sa skidanjem celulita na butinama, su sledeće:

  • Čučnjevi – neka vam stopala budu postavljena u širini ramena. Uverite se da su nožni prsti okrenuti prema napred. Spustite zadnjicu kao da sedite na stolici, pazeći da kolena ne prelaze nivo prstiju. Stisnite zadnjicu dok se podižete u početni položaj, a zatim ponovite vežbu 10-15 puta, u tri serije.
  • Skok u čučnju – razlikuje se od redovnog čučnja u tome što sadrži i skok na samom kraju izvođenja vežbe. Izvedite redovan čučanj, a pri vraćanjuu početni položaj, polako ubrzajte i skočite. Trudite se da skočite nežno na noge, jer pri naglom skoku može doći do povrede. Obično se rade tri serije, od 10-15 ponavljanja.
  • Upotreba stepera – ukoliko nemate steper, koji se upotrebljava tako što iskoračite na njega jednom pa drugom nogom i pomerate ih uporedo gore-dole, improvizujte ovu spravu postavljanjem ispred sebe klupe ili čvrste kutije za vežbanje. Ponovite vežbu.
  • Odbacivanje zadnjice/noge – budite u četvoronožnom položaju. Zatim, odbacite jednu nogu iza sebe. Spustite nogu i ponovite na drugoj nozi. Time delujete na skidanje celulita sa gornjeg dela butina i zadnjice.
  • Bočni ispadi – postavite noge u ravni sa širinom kukova. Potom, krenite širokim korakom na jednu stranu. Savijte koleno dok gurate kukove unazad. Držite obe noge ravno na podu tokom celog iskoraka. Odgurnite se istom nogom da biste se vratili u početni položaj. Ponovite to isto sa drugom stranom.
  • Vežba sa loptom – lezite na leđa sa loptom (za vežbanje) ispod potkolenica i stopala. Ispružite ruke sa dlanovima okrenutim nadole. Pritisnite kukove gore od poda, tako da vaše telo, od gornjeg dela leđa do stopala, formira pravu liniju. Potisnite donje deo nogu i stopala u loptu, radi stabilnosti. Zatim, povucite pete prema zadnjici dok vam stopala ne budu ravna, na lopti za stabilnost. Onda se vratite u početni položaj. Za efikasno skidanje celulita na butinama, preporuka je da uradite tri serije od 10-12 ponavljanja.
  • “Most” – počnite vežbu ležanjem na podu savijenih kolena, stopala položenih na zemlju, a ruke postavite uz bokove, dlanovima okrenutim nadole. Udahnite i progurajte se kroz pete, podižući kukove od zemlje. Vaše telo treba da formira pravu liniju od gornjeg dela leđa do kolena. Na vrhu pauzirajte i stisnite, a zatim se vratite u početni položaj. Ova vežba je izuzetno bitna za zadnjicu, butine i tetive. Kompletirajte tri serije od 15-20 ponavljanja.
  • Iskoraci oko improvizovanog sata – sa rukama na bokovima, skočite napred desnom nogom do položaja koji odgovara poziciji 12 sati na satu. Vratite se u stojeći položaj, a zatim se odgurnite udesno u položaj 3 sata. Potom, vratite se u stojeći položaj i odgurnite se unazad u položaj 6 sati. Nakon toga, prebacite se u stranu, dosežući desnom nogom do položaja 8 ili 9 sati. Ponovite to sa levom nogom. Preporuka je da se urade tri serije, po 15 ponavljanja. Ova vežba je od izuzetnog značaja, jer deluje višestruko – na tetive, zadnjicu, unutrašnju i spoljašnju stranu butina.

vežbe za celulit na butinama

Skidanje celulita uz gel 

Kao što smo već naveli, celulit na butinama se može smanjiti ili se čak može i sprečiti ili odložiti njegov nastanak.

Zdrave životne navike, redovne vežbe i masaže, deo su neizostavnog procesa, kada je ovaj problem u pitanju. Pa ipak, sve nabrojane navike su minorne, ukoliko uz njih nije “dodata” i navika korišćenja adekvatnog gela za adipozni celulit na butinama. Gel za celulit je “kruna” naše brige o celulitu.

Mnoge stvari svedoče o prednostima gela za celulit na butinama. Naime, upotrebom gela za celulit, izbegavamo bolne i invazivne tretmane, a opet je naša koža tretirana. Sa druge strane, nijedna namirnica ne može u sebi sadržati zbir kvalitetnih aktivnih sastojaka u tolikoj meri kao odgovarajući gel.

Jedan od najboljih i najdelotvornijih gelova za celulit, jeste Celuleks gel. Smatra se takvim zbog izuzetno visoke koncentracije specifičnih aktivnih sastojaka. 

Zato, saznajmo koje sastojke sadrži Celuleks – anticelulit gel!

Celuleks gel je ispunjen mnogobrojnim aktivnim supstancama i sačinjen je od mešavine prirodnih sastojaka. Interesantna činjenica vezana za Celuleks, jeste ta da se miks sastojaka iz kojih je sačinjen, javlja po prvi put na domaćem tržištu. Ovakva inovacija svakako zaslužuje izuzetnu pažnju. 

Kombinacija bršljana (Hedera Helix), divljeg kestena (Aesculus Hypocastanum), kore hrasta (Quercus cortex), arnice (Arnicae), rastvora od nane (Aethanolum menthae piperite), kao i mnogih drugih prirodnih sastojaka, utiče da dejstva budu dugoročna i da se boljitak primeti već nakon dve nedelje redovnog korišćenja. 

Biljna baza Celuleksa deluje na razgradnju celulita, sprečavanje stvaranja novog, ali i na smanjivanje vidljivosti strija. Negovo dejstvo je, dakle, višestruko. Uputite se sami u značaj Celuleksa, jednostavnim klikom na link: https://ovotaris.com/celuleks/

Verovatno se pitate zašto se uporno spominje gel, a ne krema? Odgovor je prilično jednostavan – koža upija gel mnogo bolje od krema. Kada nanosite gel za celulit na butinama, budite sigurni da prodire duboko u kožu i da je njegovo spiranje time onemogućeno.

Šta je dodatna blagodat Celuleksa? 

Ona se ogleda u tome što visoka koncentracija specifičnih aktivnih sastojaka poboljšava mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu, što utiče ne samo na celulit generalno i na celulit na butinama, već i na celokupno zdravlje organizma. Tvrdokorne masne naslage se razbijaju, a ono što možemo da očekujemo, jeste glatka i zategnuta koža.

I najzad, neizbežno je pitanje – kakvi su rezultati? Da li će celulit na butinama zaista postati deo prošlosti ili je dejstvo Celuleksa samo kratkoročno? Postoje tri faze u korišćenju ovog gela za celulit.

Prva se odnosi na prve dve nedelje, druga na tri nedelje, a treća na rezultate koje možemo očekivati nakon mesec dana kontinuiranog korišćenja.

Već u prvoj fazi, koža je vidno nežnija i zategnutija. U drugoj fazi aktivne supstance Celuleksa prodiru dublje u masne naslage i “razbijaju” ih. Treća faza je poznata po tome što se novi izgled kože “fiksira” i otklanja se mogućnost stvaranja novih masnih naslaga. Tada već vidimo da su vodeni celulit i strije sve manje prisutni.

Ukoliko je celulit na butinama, i celulit generalno, drastično smanjen već nakon mesec dana, možete li onda zamisliti dugoročno dejstvo ovog gela za celulit?

Nemojte se zanositi lepšim izgledom kože, koji će vas ohrabriti da ne koristite gel nakon mesec dana. Cilj je da se novonastalo stanje kože održi i da koža bude sve zdravija i lepša. Zato, budite uporni sa upotrebom gela za celulit i tada će celulit na butinama definitivno postati prošlost.

Celuleks gel je vaš prvi prijatelja na putu rešavanja celulita! Više o gelu pogledajte na linku: https://ovotaris.com/celuleks/