fbpx
kako se rešiti bubuljica

Kako se rešiti bubuljica? Otarasite ih se zauvek!

Potreban vam je odgovor kako se rešiti bubuljica? Ovaj vodič vodi vas kroz sve savete i rešenja kako na brz način do savršeno čistog lica.

Uzimajući u obzir da su bubuljice najčešće neželjeno stanje kože, ne treba da se čudite što se pojavljuju u najnezgodnijim trenucima vašeg života: dan pre važnog intervjua za posao, neposredno pre proslave koju ste dugo očekivali ili baš kada imate neko važno fotografisanje. Većina vas se našla u ovoj situaciji barem jednom u životu, zar ne?!

Ali s druge strane verovatno ima i vas koji se godinama borite sa ovim problemom?

Zato smo ovde da vam pomognemo da saznate kako se rešiti bubuljica. 

Ali prvo, trebalo bi da naučite više o tome šta su bubuljice i otkud one uopšte na vašem telu?

Šta uzrokuje bubuljice?

 

Bubuljice nastaju kada se pore na koži zapuše mrtvim ćelijama kože i uljem (koje se naziva sebum). Kada se pore začepe, formiraju se bubuljice.

Začepljene pore  takođe mogu dovesti do pojave mitesera, koji mogu biti otvoreni – crni ili zatvoreni – beli ili još gore, do upala koje su ispunjene gnojem, a koje se nazivaju pustule ili do pojave bolnih cista.

Ovo su neke od najčešćih oblika u kojima se javljaju:

  1. Crne tačke (mitiseri): Pojavljuju se kada se pore kože začepe mrtvim ćelijama kože i sebumom, stvarajući tamnu površinu na otvorenom delu pore.
  2. Bele tačke (komedoni) : Slične crnim tačkama, ali su zatvorene ispod površine kože, što im daje bele ili žućkaste boje.
  3. Papule: Male, čvrste, često bolne izbočine na koži, bez gnoja, koje mogu biti crvene ili ružičaste.
  4. Pustule: Ovo su gnojne bubuljice. Slične papulama, ali sadrže gnoj, čineći ih belim ili žutim na vrhu sa crvenom bazom.
  5. Čvorovi ( noduli) : Veće, čvršće, dublje smeštene izbočine ispod kože, često bolne i mogu ostaviti ožiljke od akni.
  6. Cistične akne: Velike, napunjene gnojem izbočine, duboko ispod kože, vrlo bolne i najverovatnije ostavljaju ožiljke od bubuljica.

Akne se mogu pojaviti na različitim delovima tela, svako sa svojim karakteristikama:

  • Akne na licu: Najčešće nastaju zbog masne kože i izloženosti bakterijama i prljavštini.
  • Akne na leđima i grudima: Često su posledica znojenja i trenja odeće, što može pogoršati stanje.
  • Akne na ramenima i rukama: Mogu se pojaviti zbog trenja odeće i izloženosti spoljašnjim iritantima.
  • Akne na vratu i bradi: Često su povezane sa hormonskim fluktuacijama i trenjem od odeće ili dodira ruku.

Svaka lokacija zahteva specifičan pristup u lečenju i prevenciji.

A šta uzrokuje bubuljice?

Mnogi faktori doprinose nastanku bubuljica, a one su često izazvane hormonskim promenama u telu, masnom kožom lica, bakterijama, stresom, lošom ishranom, pušenjem, znojem i sl.

Ko najviše ima problem sa bubuljicama?

Mnogo ljudi ima problem sa bubuljicama. Uglavnom od njih obolevaju tinejdžeri i mlađe odrasle osobe, ali mogu da se jave u bilo kom životnom dobu, bez obzira na pol.

Sve njih zanima samo jedno…

Kako se rešiti bubuljica na licu?

 

Čini se da se bubuljice uvek pojavljuju u najgorim trenucima: kada nemate vremena ili strpljenja da sačekate da se one same povuku i kada vam je jednostavno potrebno da odmah nestanu. Ili su one tu stalno prisutne i ometaju vas u vašim svakodnevnim aktivnostima!

Prirodan je odgovor da želite da se rešite bubuljica brzo.

Zato ako tražite strategiju da se rešite bubuljica na licu, mi smo tu da vam pomognemo!

Losion i gel

 

Da li osećate da ste pokušali skoro sve da se rešite akni, ali one su i dalje tu? Bez brige!

Da biste imali lepšu i zdraviju kožu bez bubuljica možete isprobati tretmane poput higijenskih tretmana lica u salonu, laserskih tretmana i ultrazvučnog čišćenja lica.

Ali postoji još jedno rešenje koje je nadomak vas, a to je Aknolin set! 

Ovaj revolucionarni proizvod baziran je na sirovinama biljnog porekla koje pomažu u sprečavanju nastanka akni, bubuljica i mitesera. Aknolin losion čisti lice, uklanja višak sebuma i osvežava kožu, dok jedinstveno iskombinovani sastojci biljnog porekla u Aknolin gelu za bubuljice deluju umirujuće, štite kožu i pomažu u uklanjanju mitesera.

Rešite se i vi bubuljica sa lakoćom!

Iskoristite ponudu od 20% na oba proizvoda i već sutra Aknolin je na vašoj adresi.

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN GEL + LOSION

3640 RSD 72 KM 35 EUR

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Piknogenol – sastojak o kom se sve više priča

 

Piknogenol, ekstrakt kore morskog bora, pokazao se korisnim u borbi protiv akni zbog svojih antioksidativnih i antiinflamatornih svojstava.

Studije sugerišu da piknogenol može pomoći u smanjenju upala i crvenila kože, kao i poboljšati elastičnost kože i hidrataciju. Takođe, može smanjiti proizvodnju sebuma, što je ključno u lečenju akni, jer prekomerni sebum može dovesti do začepljenja pora i razvoja akni. Piknogenol, kao prirodni dodatak, nudi potencijalno korisnu alternativu za one koji traže prirodne metode lečenja akni.

Cink PCA

 

Cink PCA, poznat i kao cinkova pirrolidon karboksilna kiselina, sve je popularniji sastojak u proizvodima za negu kože, posebno u tretmanu akni. Ovaj sastojak kombinuje cink, mineral poznat po svojim antiinflamatornim i antimikrobnim svojstvima, s pirrolidon karboksilnom kiselinom, koja pomaže u održavanju hidratacije kože.

Cink PCA deluje tako što smanjuje proizvodnju sebuma u lojnim žlezdama, čime se smanjuje verovatnoća začepljenja pora i nastanka akni. Takođe, cink tretman ima sposobnost umirivanja iritirane kože i smanjenja crvenila, čineći ga idealnim za upotrebu kod osoba sa osetljivom kožom sklonom aknama. Osim toga, cink PCA može pomoći u borbi protiv bakterija koje uzrokuju akne, pružajući višestruke prednosti u lečenju ovog stanja kože.

I piknogenol i cink i mnoge blagotvorne biljke su sastojak Aknolin tretmana

Kako se rešiti bubuljica prirodnim putem?

 

Pored Aknolin seta, koji je najjednostavniji način koji se uklapa u svačiju rutinu nege, možete probati i sledeće prirodne opcije.

Šta u ovom slučaju za vas može da učini priroda, najbolji saveznik u borbi protiv bubuljica na licu?

Kokosovo ulje

 

Teško da postoji koža koja ne može imati koristi od bogatih, antiinflamatornih i antibakterijskih svojstava kokosovog ulja. Prepuna vitamina E i K, i antioksidansa, pomaže u rastu zdravih ćelija kože što pomaže u uklanjanju bubuljica.

Sve što vam je potrebno je 1 kašičica kokosovog ulja koje ćete nežno utrljati na pogođena područja lica. Ostavite da deluje preko noći, a ujutru operite vaše lice.

Ulje čajevca

 

Za kožu sklonu bubuljicama, ulje čajevca je spas. Najbolji deo ovog kućnog leka je to što dobro deluje za svaki tip kože.

Za početak da znate, ulje čajevca ne sme se koristiti nerazblaženo!

Možete da razredite ulje čajevca sa vodom, pet kapi ulja na 100 ml vode, i natapkajte ovu tinkturu nekoliko puta dnevno direktno na bubuljicu. Ili dve kapi ulja čajevca pomešajte sa pet kapi kokosovog ili bademovog ulja i ravnomerno nanesite direktno na bubuljice. Ostavite da deluje preko noći ili najmanje jedan ili dva sata pre nego što ga isperete.

Ulje čajevca ima antibakterijsko, protivupalno i samim tim umirujuće dejstvo pa na taj način ublažava tegobe i sprečava uzrok nastanka bubuljica i mitisera.

Nađa je koristila ulje čajevca, ali njoj nije pomoglo. Jedino što je njoj pomoglo jeste Aknolin set. Sada ga svima preporučuje.

Jabukovo sirće

 

Ako želite da postignete savršenu pH ravnotežu kože, jabukovo sirće je efikasan sastojak. Upija višak ulja i održava pore kože čistim, a kožu lica ostavlja mekom, glatkom i bez fleka.

Potrebna vam je 1 kašika jabukovog sirćeta, 2 kašike meda i voda.

Pomešajte jabukovo sirće sa dve kašike meda. Koristite vodu ako želite da razblažite ovu mešavinu. Nanesite masku na celo lice i ostavite da odstoji 15 do 20 minuta, a zatim je isperite vodom.

Aloe vera

 

Za besprekornu, prirodno blistavu kožu, aloe vera je savršen lek. Sa svojim antioksidativnim i antiinflamatornim svojstvima, pomaže u lečenju kožnih problema kao što su ožiljci, bubuljice i infekcije. Takođe oslobađa kožu od fleka.

Za ovo će vam biti potreban aloe vera gel. Nanesite debeo i ravnomeran sloj na zahvaćeno područje bubuljicama. Ostavite na licu preko noći, a ujutru operite lice.

Soda bikarbona

 

Soda bikarbona je poznata po svojim svojstvima pilinga i izbeljivanja. Redovna upotreba sode bikarbone pomaže u uklanjanju začepljenih pora i tragova na koži. Ovaj sastojak takođe pomaže u obnavljanju pH ravnoteže kože i pomaže u borbi protiv ožiljaka i bubuljica.

Potrebno vam je 2 kašike sode bikarbone i 1 kašika vode.

Pomešajte vodu i sodu bikarbonu i nanesite na lice. Ostavite da se osuši i isperite nakon 10 do 12 minuta.

 

kako se rešiti bubuljica na prirodan način

Limunov sok

 

Potreban vam je  svež limunov sok i tupferi. Uzmite limunov sok i nežno ga tupferima utrljajte na bubuljice i druga zahvaćena područja. Ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, a zatim lice operite mlakom vodom.

Ali budite oprezni! Limunov sok ume da bude jak i zato uvek rastvorite limunov sok sa malo vode. 

Ricinusovo ulje

 

Ricinusovo ulje sadrži vitamin E i omega-3 masne kiseline. Pomaže u borbi protiv pigmentacije i smanjuje veličinu ožiljaka od bubuljica, a deluje i na same bubuljice.

Uzmite malo ulja na prste i nanesite ga na zahvaćena područja. Ostavite preko noći i isperite sledećeg jutra mlakom vodom.

Ricinusovo ulje uništava bakterije koje izazivaju akne. Svakodnevna upotreba ricinusovog ulja za lice je odličan prirodan lek protiv akni.

Kurkuma

 

Kurkuma je možda jedna od najstarijih lekovitih biljaka koju ljudi poznaju. Njena antiinflamatorna i antioksidativna svojstva deluju na bubuljice, ožiljke i daju blistav ton koži.

Potrebna vam je  1 do 2 kašičice kurkume u prahu i  1 kašika limunovog soka. Pomešajte kurkumu u prahu i limunov sok. Ovu pastu ravnomerno nanesite na celo lice kao masku. Ostavite na koži 30 minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

Savet: Ovu masku stavljajte svaki drugi dan. 

Kako se brzo rešiti bubuljica uz zeleni čaj?

 

Imate kesice zelenog čaja?

Zeleni čaj je bogat antioksidansima i njegova antiinflamatorna svojstva mogu smanjiti otok i crvenilo. Pre spavanja skuvajte kesicu zelenog čaja, ostavite da se ohladi, a zatim tupferom nanesite zeleni čaj preko bubuljice i ostavite celu noć da deluje. Takođe možete da ga nanesete koristeći bocu sa raspršivačem i ostavite da se tečnost osuši pre nego što je isperete vodom i osušite lice.

Med za bubuljice

 

Ne postoji efikasna nega kože koja može da izostavi med, a njegova antibakterijska svojstva mogu činiti čuda za kožu sa bubuljicama, pomaže u smanjenju upale izazvane aknama, uklanja crvenilo i smiruje kožu. Pre spavanja nanesite malo meda preko bubuljice ili crvenila i ujutru isperite.

Imajući u vidu da ovi prirodni lekovi za bubuljice imaju širok delokrug pozitivnih aspekata, jasno je da bi neke od ovih sastojaka poput aloe vere i čajavca, trebalo da sadrže i proizvodi namenjeni borbi protiv bubuljica.

Upravo takav je Aknolin set za bubuljice, delotvoran proizvod protiv akni i bubuljica koji možete bolje upoznati na linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Šta još možete učiniti da se rešite bubuljica na licu?

 

  • Pravilo broj 1: Nikada ne pokušavajte da iscedite bubuljicu! Znamo, da je to tako primamljivo. Ali kada agresivno stisnete bubuljicu, možete oštetiti kožu oko nje. Ne samo da ovo pogoršava stvar, već može ostaviti i rupe ili ožiljke na vašem licu. Morate znati kako se pravilno cede bubuljice.
  • Održavajte lice čistim i perite ga najmanje dva puta dnevno. Uverite se u moć Aknolin gela čija je specijalno osmišljena formula bazirana na sastojcima biljnog porekla koji pomažu u borbi protiv mitesera, bubuljica i akni.Nikada ne idite na spavanje, a da prethodno niste skinuli šminku;
  • Zdrava ishrana je veoma važna. Jedite puno povrća i voća i pijte puno vode;
  • Zamenite jastučnicu najmanje jednom nedeljno;
  • Očistite vaše lice proizvodima koji ne sadrže hemikalije. Aknolin losion namenjen je za čišćenje kože lica sklone miteserima, bubuljicama i aknama. To je posebno osmišljena i pažljivo napravljena blaga formula koja svojim sastojcima dubinski čisti pore, uklanja višak sebuma, neguje i štiti kožu od spoljašnjih uticaja.
  • Znamo da je „manje stresa“ mnogo lakše reći nego doživeti, ali to je nešto što treba uzeti u obzir kada su u pitanju bubuljice.  Stres i nedostatak sna izazivaju hormon kortizol, koji podstiče našu kožu da proizvodi više sebuma ili ulja. Ovo povećanje ulja onda može začepiti pore i dovesti do izbijanja bubuljica.Takođe je važno odvojiti vreme tokom dana za brigu o sebi. To može biti vežbanje, čitanje knjige, meditacija, šta god vam pomaže da se opustite.

Kako se rešiti bubuljica na leđima i ramenima?

 

Skrivate bubuljice na telu odećom?  Ipak, iako se ne vide ovo i dalje može biti jedno neprijatno iskustvo, posebno za tinejdžere koji možda neće moći da ih sakriju kada su na bazenu ili u svlačionici pre treninga.

Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako bi se rešili bubuljica na leđima i ramenima:

  • tuširajte se svaki dan toplom (ne vrućom) vodom da uklonite bakterije, mrtve ćelije kože i sebum sa površine kože. Ako vežbate, istuširajte se odmah nakon toga, a ako ne možete da se odmah istuširate, obrišite kožu peškirom,
  • nežno osušite kožu tapkanjem peškirom po telu i nemojte snažno trljati po koži, jer to može oštetiti kožu i izazvati još više upala,
  • nosite široku odeću koja neće dodatno iritirati bubuljice na telu.

I šta još? Koristite proizvode za pranje tela koji ne blokiraju pore i čiji sastojci su namenjeni za čišćenje i negu kože koja je sklona bubuljicama.

Upravo ovakav jedan moćan proizvod koji će vam pomoći u vašoj borbi  je Aknolin.

Kako se rešiti potkožnih bubuljica?

 

Imate potkožnu bubuljicu! Pitate se da li postoji način da se izvuče na površinu kože? Evo predloga kako se rešiti potkožnih bubuljica!

Primena toplih obloga može pomoći da potkožna bubuljica izađe na površinu. Toplota će otvoriti pore, a bubuljica će izaći na površinu kože.

Šta je potrebno da uradite?

Potopite čist peškir u vodu koja je vruća, ali ne previše vruća na dodir. Stavite oblog na problematično mesto i držite ga 10 do 15 minuta. Ponovite postupak tri do četiri puta dnevno dok potkožna bubuljica ne izađe na površinu. Uverite se da je područje oko bubuljice čisto i izbegavajte da ga dodirujete.

Sličan efekat se postiže i ledom, odnosno hladnom oblogom.

Ulje čajevca je sjajan dodatak ovoj metodi. Nakon toplog ili hladnog obloga nanesite ulje čajevca direktno na bubuljicu.

Kako se rešiti bubuljica i mitisera?

 

Ukoliko vas osim bubuljica, muče i crni mitiseri, na prvom mestu ne bi trebalo da ih cedite. Vašoj koži je potrebno vreme da prirodno zaraste.

Pa koji je najbolji način da se rešite mitesera?

Važno je svakodnevno pranje i čišćenje lica. Na ovaj način uklonićete mrtvu kožu i sebum, osnovni problem koji uzrokuje pojavu  mitesera na licu.

Dakle, korišćenje aktivnih sastojaka koji smanjuju proizvodnju ulja i uklanjaju mrtve ćelije kože je najbolji metod. 

rešenje za bubuljice

Kako se rešiti crvenila od bubuljica?

 

Cedili ste i čačkali bubuljice i pojavilo se crvenilo? Evo kako da se rešite crvenila od bubuljica! 

  • perite lice dva puta dnevno proizvodima koji su blagi i mlakom, a ne toplom vodom,
  • nanesite leda ili hladan oblog na kožu. Ako ćete to da uradite, prvo nežno očistite kožu, a zatim stavite led u čistu krpu i na problematičan deo lica. Nemojte stavljati led direktno na kožu,
  • ne dirajte i ne cedite bubuljice,
  • koristite proizvode koji imaju antiinflamatorna svojstva,
  • čaj od nane i kamilice pomaže kod crvenila. Kašiku osušenog čaja prelijte decilitrom prokuvane vode i ostavite da stoji tokom noći. Procedite i umite se čajem koji će pomoći da crvenilo nestane.

Ukoliko se nađete u situaciji da vam treba brzo rešenje za crvenilo – korektor za bubuljice je idealno rešenje. Ovaj korektor se nanosi na kritična mesta na licu i kada ga stopite sa kožom preko celog lica četkom nanesite bejbi puder. Na ovaj način ne samo da će bubuljica biti manje vidljiva, već će isušiti bubuljice i one će nestati.

Puder za lice vam takođe može biti saveznik u ovim situacijama. Utapkajte puder na mesto gde je bubuljica, a zatim ga ravnomerno nanesite na celo lice. Vodite računa o tome da je puder dermatološki testiran!

Ali uz ova rešenja postoji još nešto što možete da učinite, ali zapamtite ne nestaje ništa preko noći!

Kako se rešiti belih bubuljica?

 

Probudili ste se ujutru i sačekalo vas je iznenađenje – ogromna, upaljena bela bubuljica! Kada imate posla sa belom i upaljenom bubuljicom nanošenje leda direktno na nju će pomoći u smanjenju upale, smanjujući veličinu i vidljivost. Umotajte kocku leda u tanku krpu i stavite je na bubuljicu tri do četiri minuta. Ponavljajte postupak tokom dana.

Operite lice dva puta dnevno blagim sredstvima koja pomažu da ove bubuljice nestanu, a takođe sprečavaju da opet izbiju.

Kako se rešiti bubuljica „iznutra“?

 

Uklanjanje bubuljica zaheva jedan holisitički pristup odnosno potrebu da površinskom tretmanu dodate i unutrašnje borbe protiv njih.

Kako?

Ove metoda lečenja  uključuju promene u ishrani i dodatke prehrani. Suplementi kao što su cink, vitamin A, i omega-3 masne kiseline mogu pomoći u redukciji upala i poboljšanju zdravlja kože.

  • Cink: Ovaj mineral je poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima i može pomoći u smanjenju crvenila i iritacije uzrokovanih aknama.
  • Vitamin A: Poznat po poboljšanju stanja kože, vitamin A može pomoći u regulisanju proizvodnje sebuma i ubrzavanju obnavljanja kože.
  • Omega-3 masne kiseline: Ove kiseline mogu smanjiti upalne procese u tijelu, što može doprineti smanjenju pojava akni.
  • Vitamin E: Antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od oštećenja i podržava zaceljivanje akni.
  • Probiotici: Mogu poboljšati zdravlje creva, što, sudeći po studijama indirektno može uticati na smanjenje akni, jer zdravo crevo doprinosi boljem zdravlju kože.

Kako se rešiti bubuljica kod kozmetičara?

 

Da se rešite bubuljica kod kozmetičara, možete isprobati razne tretmane koji su posebno dizajnirani za borbu protiv akni.

Jedan od uobičajenih tretmana je profesionalno čišćenje lica, koje uključuje dubinsko čišćenje pora i uklanjanje mitesera.

Kozmetičari često koriste i hemijske pilinge koji pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija kože, čime se smanjuje verovatnoća začepljenja pora.

Još jedan popularan tretman je mikrodermabrazija, koja takođe pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i poboljšava teksturu kože.

Pored ovih tretmana, kozmetičari mogu koristiti i specijalizovane maske za lice koje ciljaju na smanjenje upale i crvenila, kao i na kontrolu proizvodnje sebuma.

Laserski tretmani i terapije svetlom takođe postaju sve popularniji, jer mogu značajno smanjiti upalu i ubrzati proces zaceljivanja akni.

Važno je imati na umu da je za postizanje najboljih rezultata često potrebno više tretmana i redovna poseta kozmetičaru, kao i pridržavanje preporuka za negu kože kod kuće.

Dakle, kako se rešiti bubuljica za kratko vreme?

Pa, kako god okrenete – bez adekvatne nege ne može!

Aknolin je prirodna kozmetika, a rezultat redovne upotrebe je čista koža bez bubuljica, mitesera, akni i blistav ten! Vaše lice kao sa reklame vas čeka, a vaše samopouzdanje će se ponovo vratiti. Naručite Aknolin na linku: https://ovotaris.com/aknolin/