fbpx
kako ukloniti ožiljke od bubuljica

Kako ukloniti ožiljke od bubuljica? Imamo odgovor!

Pitate se kako ukloniti ožiljke od bubuljica, jer ste umorni od njihovog sakrivanja? Saznajte sve načine na koje to možete uraditi!

Nakon što bubuljice nestanu, a crvenilo i iritacija prestanu, nekima od vas ostaju ožiljci kao okrutni podsetnik na vaše probleme sa kožom.

Ožiljci od bubuljica su nekad problematičniji od samih akni i mogu uticati na vaše samopouzdanje.

Dva su moguća razloga zbog kojih se formiraju:

  • Ili je koža bila pogođena nekim od ozbiljnijih oblika akni
  • ili je bila neadekvatno lečena i tretirana. Da, ovde pre svega mislimo na ono ceđenje i čačkanje mitesera i bubuljica što dovodi do pojave ožiljaka!

Zato ako tražite efikasne načine kako da uklonite ožiljke od bubuljica, nastavite da čitate i saznajte koje opcije za njihovo uklanjanje su vam dostupne.

Na samom početku izdvojili bi preparat Aknolin set, koji se kod mnogih pokazao kao veoma delotvoran. Mnogima je vratio osmeh na lice, jer su se posle dužeg vremena rešili bubuljica.

Nađa je tražila bilo šta samo da se reši bubuljica na licu. Bila je očajna i tužna…bubuljica je bilo sve više na licu, a onda je čula za Aknolin. Odmah ga je naručila na linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Za samo tri nedelje bubuljice na licu su počele da se smanjuju, a nakon dva meseca lice je bilo ponovo čisto.

Vrste ožiljaka od akni

 

Ožiljci od bubuljica po licu mogu da utiču na samopouzdanje, posebno kada se radi o dubokim ožiljcima koji su vidljivi golim okom, što može da dovede do pojave depresije i do ozbiljnih kompleksa kod osobe koja ima ožiljke.

Postoje tri vrste ožiljaka od akni:

  • Atrofični ožiljci: Ovi ožiljci se pojavljuju kao mala udubljenja na koži. Nastaju kada koža ne proizvodi dovoljno fibroblasta u procesu zarastanja. Fibroblasti su ćelije koje igraju ključnu ulogu u zarastanju rana i sintezi kolagena.
  • Hipertrofični ožiljci: Nastaju kada koža stvara previše fibroblasta dok se mesto akni zaceljuje, izazivajući podignut ožiljak.
  • Keloidni ožiljci: Oni su slični hipertrofičnim ožiljcima. Obično su tamnije boje od okolne kože i mogu biti crveni ili smeđi.

Pa da li postoji rešenje za ovaj problem ili ćete morati da se skrivate celog života?

Sa kojom god vrstom ožiljaka da se borite možete ih tretirati na određene načine, a evo i kako!

Kako ukloniti ožiljke od bubuljica?

 

Vodili ste bitku sa aknama i osećate se kao da je bitka dobijena i da ste pobednik? Ipak, bubuljice su ostavile trag na vašoj koži – ožiljke i fleke.

 

kako ukloniti ožiljke od bubuljica prirodnim putem

 

I opet se javlja pitanje kako ukloniti ožiljke od bubuljica i imati lepu kožu lica i ujednačen ten?

Ožiljci i fleke mogu da traju mesecima, čak i godinama, ali postoje taktike koje možete primeniti da vašoj koži vratite stari sjaj.

Dobra vest je da kada je u pitanju uklanjanje ožiljaka od cističnih akni i fleka, postoji nekoliko obećavajućih opcija, koje možete iskoristiti da biste ubrzali proces oporavka – od profesionalnih i prirodnih tretmana do saveta o pravilnoj nezi kože.  

Kada je u pitanju uklanjanje fleka od bubuljica, vitamin C bi trebalo da bude ključno oružje u vašem arsenalu za negu kože. Hemijski piling je takođe odličan način da se izblede fleke i uklone ožiljci.

Ono što je karakteristično je to da se ožiljci ne javljaju samo na licu, već mogu ostaviti trag na svakom delu tela. Često su to brada nakon bubuljica na bradi, ruke ili leđa.

Kako ukloniti ožiljke od bubuljica na leđima?

 

U letnjim mesecima, postoji još jedna stvar osim toplog vremena zbog koje vas obliva znoj: da otkrijete vaša leđa.

Verovatno ste se kao tinejdžer borili sa bubuljicama na leđima i uspeli ste da ih se otarasite, ali ostali su ožiljci?!

Da li ste proveli mnoge vrele letnje dane u zatvorenoj garderobi ili sa puštenom kosom koja bi pokrila vaša leđa i zavidno ste gledali u bronaznu, čistu kožu drugih devojaka u uskim haljinama bez leđa?

Potpuno vas razumemo!

Ali nemojte da brinete, vidljivost ožiljaka na leđima se može sprečiti. Kako?

Kreme za bubuljice i ožiljke pospešuju regeneraciju kože, mogu da spreče pojavu ožiljaka ili da umanje postojeće ožiljke.

I šta još?

Korišćenjem vitamina C, redovnim tuširanjem i pilinzima takođe možete ukloniti ožiljke od bubuljica sa vaših leđa. A osim kreme, tu je i gel za bubuljice – najbolji tretman trenutno kod nas.

Najveći broj pozitivnih komentara dobio je gel Aknolin, koji u kombinaciji sa losionom čini savršen set za problematičnu kožu. Dizajniran je od specijalno probranih biljnih sastojaka, a koristi se svaki dan, sve dok se bubuljice ne povuku. Više o samom proizvodu pogledajte na linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Svoj Aknolin set možete naručiti odmah popunjavajući ovu formu i iskoristiti popust od 20% ako naručujete ceo set!

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN GEL + LOSION

3640 RSD 72 KM 35 EUR

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Kako ukloniti ožiljke od bubuljica na licu?

 

Dostupan je širok izbor tretmana za uklanjanje ožiljaka od bubuljica, ali pravi tretman zavisi od vrste ožiljka koji imate, težine ožiljka, tipa vaše kože i lokacije ožiljaka. 

Koji tretmani su dostupni za uklanjanje ožiljaka od bubuljica na licu?

Preparati za ožiljka od akni

 

Neki od najčešćih tipova lečenja ožiljaka od bubuljica uključuju:

  • Gel i losion za bubuljice: Naše tržište je bogato preparatima za lečenje bubuljica, ali da li ste razmišljali o tome da gel i losion na biljnoj bazi mogu da budu prava stvar u borbi protiv bubuljica i ožiljaka od bubuljica?

Kako da u moru preparata koji treba da pomognu vašem licu izabereš najbolji? Kako da znate koji su gel i losion oni pravi?

Pozitivna iskustva korisnika govore da najbrže rešavaju problem sa bubuljicama oni koji u svom sastavu imaju aloe veru, ali i druge prirodne sastojke poput čajevog drveta, livadskog ljulja i primorskog bora.

Jedan takav gel i losion na biljnoj bazi dolazi u setu i nosi naziv Aknolin koji efikasno eliminiše i regeneriše oštećenu kožu lica.

  • Kreme na recept su lokalni tretmani koji se generlno koriste za uklanjanje ožiljaka i fleka. Kreme za izbeljivanje fleka od ožiljaka su se takođe pokazale kao efikasne. Ovo se koristi za baš teška stanja na licu i samo pod nadzorom dermatologa.

Kozmetički tretmani za uklanjanje ožiljaka od bubuljica

 

Ovo su procedure koje treba da obavlja stručno lice.

Hemijski piling

 

Ovo uključuje upotrebu jakih hemikalija (kiselina) za uklanjanje spoljašnjeg sloja kože i smanjenje ožiljaka i fleka. Na kožu se nanose rastvori određenih kiselina, koje uklanjaju oštećeni sloj kože, a koja će se kiselina staviti na lice i koliko će ona biti jaka, zavisi od problema koji se rešava.

Dermoabrazija

 

Rezervisana za najteže ožiljke od akni, procedura uključuje uklanjanje oštećenog gornjeg sloja kože pomoću posebnog instrumenta. Postupkom se dubinski ljušti gornji sloj kože kako bi se smanjio izgled dubljih ožiljaka.

Dermapen

 

Ovo je jedno od najnovijih dostignuća u tretmanima za uklanjanje ožiljaka.  Tretman se vrši uz pomoć uređaja koji liči na olovku sa mikroiglicama.  Nakon tretmana koža  stvara kolagen, regeneriše se i smanjuje se vidljivost ožiljaka od bubuljica.

Laserski tretmani

 

Procedura uključuje uklanjanje gornjeg sloja kože kako bi se otkrile mlađe ćelije kože i kako bi se smanjili ožiljci od bubuljica.

Tretmani dermorolerima

 

Dermoroleri su mali valjci koji sadrže veliki broj iglica. Uz pomoć ovog tretmana dolazi do regeneracije kože i smanjenja dubine ožiljaka. Ovi tretmani se kombinuju sa TCA pilinzima (trihlorsirćetna kiselina).

Subcizija kože

 

Subcizija kože je uklanjanje ožiljaka hirurškom intervencijom tokom koje se prekida veza između ožiljaka na koži i potkožnog tkiva.

A koliko je lečenje od ožiljaka efikasno ovim tretmanima?

Imajte na umu da svi tretmani ne deluju podjednako dobro za sve pacijente. Neki pacijenti mogu imati izuzetne rezultate sa jednim tretmanom, dok drugi možda neće dobiti iste rezultate. Takođe, ponekad je potrebna kombinacija različitih tretmana za uklanjanje ili smanjenje ožiljaka od bubuljica.

Kako ukloniti ožiljke od bubuljica prirodnim putem?

 

ožiljak od bubuljica

 

Šta nam je to podarila majka priroda i koji su najbolji saveznici u borbi protiv ožiljaka i fleka?

Kokosovo ulje

 

Teško da postoji stanje kože koje ne može imati koristi od bogatih, antiinflamatornih i antibakterijskih svojstava kokosovog ulja. Prepuno vitamina E i K, i antioksidansa, pomaže u rastu zdravih ćelija kože što pomaže u uklanjanju ožiljaka i fleka.

Šta vam je potrebno?

  • 1 kašičica kokosovog ulja

Utrljajte kokosovo ulje između dlanova i nežno ga utrljajte preko područja lica koja su pogođena ožiljcima i aknama. Ostavite preko noći za bolji rezultat, a ujutru operite lice.

Savet: Probajte ovo svakodnevno kako bi rezultati bili bolji.

Ulje čajevca

 

Za kožu sklonu aknama i bubuljicama, ulje čajevca je spas. Njegova antiinflamatorna i antimikrobna svojstva predstavljaju savršeno sredstvo za uklanjanje ožiljaka i fleka na koži. Najbolji deo ovog prirodnog leka je to što dobro funkcioniše za svaki tip kože.

Šta vam je potrebno?

  • tri do četiri kapi ulja čajevca
  • ulje kao što je kokosovo ili bademovo

Pomešajte ulje čajevca sa kokosovim ili bademovim uljem. Ravnomerno ga nanesite na ožiljke i fleke. Ostavite da odstoji preko noći ili najmanje jedan ili dva sata pre nego što ga isperete.

Saveti: Probajte ovo svakodnevno za najbolje rezultate. Pošto je za ulje čajevca potrebno osnovno ulje, možete koristiti bilo koje eterično ili mineralno ulje umesto kokosovog ili bademovog ulja.

Jabukovo sirće

 

Ako želite da postignete savršenu pH ravnotežu, jabukovo sirće je efikasan sastojak. Upija višak ulja i održava pore čistim i kao prirodni piling, ostavlja kožu mekom, glatkom i bez fleka. Takođe pomaže u smanjenju veličine ožiljaka.

Šta vam je potrebno?

  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 2 kašike meda
  • voda

Pomešajte jabukovo sirće sa dve kašike meda. Koristite vodu ako želite da razblažite ovu smesu. Nanesite je na celo lice koristeći tupfer. Ostavite da odstoji 15 do 20 minuta i isperite vodom.

Saveti: Probajte ovo svakodnevno za efektivne rezultate.

Aloe vera

Za besprekornu, prirodno blistavu kožu, aloe vera je savršen lek. Sa svojim antioksidativnim i antiinflamatornim svojstvima, pomaže u lečenju kožnih problema kao što su ožiljci, bubuljice na licu i infekcije. Takođe oslobađa kožu od fleka i pomaže u bržem zarastanju rana bez tragova.

Šta vam je potrebno:

  • aloe vera gel

Izvadite gel iz listova aloe ili kupite organski gel aloe vere ili proizvode na bazi gela. Nanesite debeo i ravnomeran sloj na područje koje je zahvaćeno ožiljcima i flekama.

Ostavite na licu preko noći, a ujutru isperite.

Saveti: Probajte ovo svakodnevno. Uz brojne zdravstvene prednosti, ovo možete primeniti na kosu, telo i lice.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je poznata po svojim svojstvima pilinga i izbeljivanja. Zahvaljujući svojoj prirodi, ovaj sastojak takođe pomaže u obnavljanju pH ravnoteže kože i pomaže u borbi protiv ožiljaka i bubuljica.

Šta vam je potrebno?

  • 2 kašike sode bikarbone
  • 1 kašika vode

Uzmite vodu i sodu bikarbonu i stavite u malu posudu. Dobro promešajte i nanesite na ožiljke i fleke. Ostavite da se osuši i isperite nakon 10 do 12 minuta.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje sadrži vitamin E i omega-3 masne kiseline. Oni pomažu u obnavljanju oštećenog sloja kože pomažući rast novih ćelija kože. Takođe pomaže u borbi protiv pigmentacije i smanjuje veličinu ožiljaka od bubuljica.

Šta vam je potrebno?

  • ricinusovo ulje

Uzmite malo ulja na prste i nanesite ga na zahvaćena područja. Ostavite preko noći i isperite sledećeg jutra mlakom vodom.

Kurkuma za ožiljke

 

Njena antiinflamatorna i antioksidativna svojstva otklanjaju ožiljke od bubuljica. Redovna upotreba kurkume u prahu na koži pomaže u smanjenju pigmentacije i takođe daje sjajni ton kože.

Šta vam je potrebno?

  • 1-2 kašičice kurkume u prahu
  • 1 kašika limunovog soka

Pomešajte kurkumu u prahu i limunov sok. Ovu pastu ravnomerno nanesite na celo lice kao masku. Ostavite na koži 30 minuta, a potom isperite mlakom vodom.

Shea puter

 

Shea puter ima antiinflamatorna svojstva zavaljujući tome što sadrži vitamin F.

Šta vam je potrebno?

  • 1 kašika sirovog shea putera
  • 5 kapi esencijalnog ulja lavande
  • 3 kapi esencijalnog ulja limuna

Stavite kašiku sirovog shea putera u posudu srednje veličine. Mutilicom mešajte šea puter dok ne postane kremast. Dodajte eterična ulja i nastavite da mešate.

Nanesite shea puter svake večeri na lice, a ujutru ga isperite mlakom vodom.

Krompir

 

Ovo je jedan od najboljih metoda da se rešite tih dosadnih ožiljaka od bubuljica i vratite svoj prirodni sjaj. Ovo je moguće jer je krompir bogat i vitaminima i mineralima koji pomažu u uklanjanju ožiljaka, ali takođe mogu pomoći u uklanjanju mitesera i viška ulja sa lica.

Utrljajte krišku krompira na područje kože koje je zahvaćeno ožiljcima. Ostavite sok na licu 15-20 minuta, a zatim ga isperite mlakom vodom.

Da li je moguća prevencija ožiljaka od bubuljica?

 

Ono što vi možete da uradite je da ne cedite bubuljice na licu sami, jer je ovo upravo jedan od razloga zašto se javljaju ožiljci na vašem licu. Bubuljice treba znati cediti pravilno.

I šta još možete da učinite?

  • Održavajte lice čistim i perite ga najmanje dva puta dnevno. Uverite se u moć Aknolina čija je specijalno osmišljena formula bazirana na sastojcima biljnog porekla. Redovno radite piling kako bi se vaša koža oslobodila  mrtvih ćelija kože i kako bi pore bile čiste
  • Nikada ne idite u krevet našminkani. Koristite sredstvo za uklanjanje šminke bez hemikalija
  • Čuvajte se od direktnog sunca. Uvek nosite kremu za sunčanje ako provodite mnogo vremena na otvorenom
  • Zdrava ishrana je najbolji način da sprečite izbijanje bubuljica, a samim tim i pojavu ožiljaka i fleka. Jedite puno voća i povrća i pijte puno tečnosti za prirodnu kožu.

Ožiljci od akni mogu biti frustrirajući, ali postoji mnogo tretmana koji ih mogu učiniti manje uočljivim.

FAQ o ožiljcima od akni

 

  1. Da li Aknolin može pomoći u smanjenju ožiljaka od bubuljica? Aknolin je formulisan da umiruje kožu i pomaže u smanjenju bubuljica. Dakle, on može biti način za sprečavanje nastanka ožiljaka od akni.
  2. Kako Aknolin deluje na ožiljke? Prirodni sastojci Aknolina pomažu u obnavljanju kože i smanjenju crvenila, pa tako donekle može pomoći oko nepravilnosti koje ostavljaju akne.
  3. Koliko brzo mogu očekivati rezultate na ožiljcima? Rezultati variraju u zavisnosti od tipa i dubine ožiljaka. Redovna upotreba Aknolina može postepeno poboljšati izgled kože, ali je on prvenstveno preparat namenen suzbijanju akni i kao takav sprečava da dođe do ožiljaka. Za teže oblike ožiljaka od bubuljica potražite savet dermatologa.

Ne dajte da ožiljci od bubuljica ostanu kao podsetnik na vašem licu. Sprečite ih tako što ćete sprečiti bubuljice. Naručite Aknolin set na linku: https://ovotaris.com/aknolin/