fbpx
prosirene pore

Otkrivamo! Kako da proširene pore na licu postanu manje!

Saznajte šta uzrokuje proširene pore i naučite kako da ih očistite, suzite i sprečite nastanak bubuljica. Ovo je kompletan vodič.

Proširene pore su čest estetski problem koji može uticati na sve tipove kože. Posebno su vidljive na nosu, čelu i bradi. Pravilna nega kože igra ključnu ulogu u smanjenju i prevenciji ovog problema. Ne samo da pomaže u održavanju čistoće i zdravlja pora, već i poboljšava opšti izgled kože.

U ovom tekstu ćemo detaljno istražiti različite uzroke proširenih pora, kao i najefikasnije metode za njihov tretman i prevenciju, kako biste mogli da uživate u glatkoj i zdravoj koži.

 Šta su proširene pore?

 

Proširene pore su stanje kože gde se folikuli dlake, koji sadrže lojne žlezde, prošire zbog akumulacije sebuma, mrtvih ćelija kože, ili zbog blokade.

Ove žlezde proizvode ulje koje pomaže u održavanju kože hidriranom i mekom, ali prekomerna proizvodnja ili nakupljanje sebuma može dovesti do vidljivijih i širih pora.

Proširene pore nisu bolest, ali mogu uticati na teksturu i opšti izgled kože, čineći je grubljom i manje glatkom. Ovo stanje je češće kod osoba s masnijim tipovima kože, a može se pogoršati usled genetskih faktora, neadekvatne nege kože, starenja, ili drugih faktora koji utiču na elastičnost kože.

Kako izgledaju proširene pore na licu?

 

Proširene pore na koži se manifestuju kao mali okrugli otvori koji mogu izgledati poput sitnih rupa na površini kože.

Naša koža inače ima pore, kroz njih izlazi sebum i znoj. Međutim, nekad su one baš uvećane što kožu ne čini lepom i glatkom, a može izazvati i druge probleme. One su posebno vidljive kada su pore začepljene ili kada koža proizvede višak sebuma. Ovo stanje daje koži teksturu koja može delovati neravno, što je posebno uočljivo pri bližem posmatranju.

Gde se najčešće javljaju proširene pore?

 

Proširene pore najčešće se javljaju na područjima kože koja su prirodno sklonija većoj proizvodnji sebuma, što ih čini izraženijima i vidljivijima.

  1. Proširene pore na nosu – Nos je često centralna tačka za proširene pore, jer ovde lojne žlezde mogu biti posebno aktivne, rezultirajući proširenim i često začepljenim porama koje mogu postati primetne. Na problem mogu ukazati lojni filamenti ili mitiseri na nosu.
  2. Proširene pore na bradi – Brada je još jedno uobičajeno mesto za pojavu proširenih pora, posebno kod osoba koje imaju masnu ili kombinovanu kožu. Hormonalne promene takođe mogu uticati na ovu oblast, pojačavajući problem i povećajući rizik od bubuljica na bradi.
  3. Proširene pore na čelu – Čelo, kao deo T-zone lica, takođe može pokazivati vidljive proširene pore zbog visoke koncentracije lojnih žlezda u ovoj regiji, što dovodi do masnijeg izgleda kože i veće sklonosti ka proširenju pora. Ovo u isto vreme znači veće šanse za pojavu bubuljica na čelu.

Uzroci proširenih pora

 

Uzroci proširenih pora mogu biti različiti, a tri ključna faktora igraju značajnu ulogu u njihovom nastanku i vidljivosti.

  • Prvo, genetika ima presudnu ulogu u određivanju tipa kože, uključujući sklonost ka masnoj koži koja je više podložna proširenim porama. Ako vaši roditelji imaju ili su imali proširene pore, veća je verovatnoća da ćete i vi imati slične kožne karakteristike. Genetski faktori utiču na to kako lojne žlezde funkcionišu, koliko intenzivno proizvode sebum, što može dovesti do proširenih pora zbog povećane proizvodnje ulja koje može začepiti i proširiti pore.
  • Drugi važan faktor su hormonalne promene, koje često utiču na kožu tokom puberteta, trudnoće, menopauze ili kao rezultat upotrebe određenih medicinskih tretmana i kontraceptiva. Hormoni kao što su androgeni mogu povećati proizvodnju sebuma, što dovodi do masnije kože i većeg rizika od začepljenja i proširenja pora.
  • Na kraju, nepravilna nega kože i loše navike takođe igraju ključnu ulogu. Neadekvatno ili prekomerno čišćenje može oštetiti kožu i povećati proizvodnju sebuma. Korišćenje neprikladnih proizvoda koji mogu zapušiti pore ili onih koji su preagresivni za tip kože može pogoršati problem.

Upravo zato je bitno da za negu i čišćenje lica koristite proizvode koji nemaju štetne sastojke i koji su nekomedogeni i koji ne isušuju kožu , već je dovode u balans.

Rešenje za to je Aknolin tretman za akne.

Losion Aknolin koji je na biljnoj bazi savršeno čisti pore, a Aknolin gel pomaže u smanjenju upala i uklanjanju bubuljica, u slučajevima kada su se proširene pore „zakomplikovale“.

Možete ih nabaviti samo na ovom linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Takođe, navike kao što su pušenje i izlaganje kože prljavštini i zagađenju mogu doprineti slabljenju strukture kože i povećanju vidljivosti pora.

Redovno i pravilno čišćenje, upotreba odgovarajućih proizvoda za negu kože, i izbegavanje štetnih navika ključni su za kontrolu i smanjenje proširenih pora.

Razumevanje veze između masne kože i proširenih pora

 

Masna koža ima tendenciju da ima vidljivije pore zbog prekomerne produkcije sebuma. Kada se sebum nakuplja u porama zajedno sa mrtvim ćelijama kože i drugim nečistoćama, pore mogu postati začepljene, što dovodi do njihovog širenja.

proširene pore na licu

 

Redovno čišćenje lica, dva puta dnevno, ključno je za uklanjanje viška sebuma i sprečavanje začepljenja pora.  Redovni blagi piling (najviše 2-3 puta nedeljno) pomaže uklanjanju mrtvih ćelija kože koje mogu začepiti pore. Pilinge sa salicilnom kiselinom (BHA) treba koristiti jer ona prodire duboko u pore, čisteći ih.Koristite nekomedogenu šminku i proizvode za kožu koji neće začepiti pore. Takođe, redovno čistite pribor za šminku.

Upravljanje masnom kožom i proširenim porama zahteva doslednost u nezi i pažljiv izbor proizvoda.

Kako prepoznati i dijagnostikovati proširene pore?

 

Simptomi i vidljivi znaci proširenih pora uključuju povećanu vidljivost otvora folikula dlake.

Proširene pore su obično uočljive kao male, okrugle rupice na koži, koje mogu izgledati kao sitne tačkice, posebno izražene na područjima sa većom proizvodnjom sebuma, kao što su T-zona (čelo, nos i brada). One mogu biti tamnije boje ukoliko su pore začepljene prljavštinom, sebumom ili mrtvim ćelijama kože, što ih čini još vidljivijima. Ovo stanje daje koži grublji izgled, a često može biti praćeno i masnom teksturkom kože na pogođenim područjima.

Metode koje dermatolozi koriste za dijagnostikovanje stanja kože su raznovrsne i zavise od specifičnih potreba pacijenta. Dermatolozi mogu započeti sa detaljnim vizuelnim pregledom kože pod posebnim svetlom koje omogućava bolje uočavanje promena na koži. Osim vizuelnog pregleda, dermatolozi mogu koristiti alate kao što su dermatoskop ili skin scanner koji detaljno prikazuju stanje kože, uključujući dubinu i širinu pora. Ove tehnologije pomažu u proceni stepena proširenja pora i omogućavaju tačniju dijagnozu. Ponekad se može koristiti i biopsija, mada to nije često, kako bi se isključili drugi kožni problemi koji mogu imitirati ili pogoršati pojavu proširenih pora. Na osnovu sveobuhvatne dijagnostike, dermatolog može predložiti najprikladniji tretman za pojedinog pacijenta, uzimajući u obzir i druge faktore kao što su tip kože i opšte zdravlje kože.

Komplikacije proširenih pora

 

Proširene pore, iako često smatrane više estetskim problemom nego medicinskim stanjem, mogu dovesti do nekoliko komplikacija ako se ne tretiraju adekvatno:

  1. Akne

Začepljene pore, koje su punjene sebumom i mrtvim ćelijama kože, pružaju idealno okruženje za razvoj bakterija koje mogu izazvati akne. Bubuljice na licu mogu dalje pogoršati izgled proširenih pora, čineći ih još vidljivijim.

  1. Crne tačke (komedoni)

Proširene pore mogu postati otvoreni komedoni, odnosno crne tačke kada se sebum u porama oksidira na kontaktu sa vazduhom, što dovodi do tamnjenja. Crne tačke nisu samo estetski problem, već mogu biti i teške za uklanjanje i mogu dovesti do upala.

  1. Upalne lezije

Ako začepljene pore postanu upaljene, mogu se razviti u ozbiljnije akne, uključujući papule i pustule, koje mogu ostaviti ožiljke ako se ne leče pravilno.

  1. Povećana vidljivost i trajno širenje

Ako se proširene pore konstantno začepljuju, mogu trajno ostati proširene. Osim toga, stalno čišćenje i ekstrakcija bez odgovarajuće tehnike ili proizvoda mogu dodatno oštetiti kožu i dovesti do većih i trajnih proširenih pora.

  1. Ožiljci od akni

Kod težih oblika akni, koji mogu proizaći iz začepljenih i upaljenih pora, mogu ostati ožiljci. Ovi ožiljci od akni mogu biti depresivni (udubljenja u koži) ili hipertrofični (povišeni ožiljci), i često zahtevaju profesionalne dermatološke tretmane za poboljšanje.

  1. Smanjenje samopouzdanja

Estetski problemi kao što su proširene pore i prateći kožni problemi mogu negativno uticati na samopouzdanje i dobrobit pojedinca, što može uticati na socijalne interakcije i opšti kvalitet života.

Zbog ovih mogućih komplikacija, važno je pristupiti problemu proširenih pora sa sveobuhvatnim planom nege koji uključuje redovno čišćenje, odgovarajuće tretmane i, ako je potrebno, konsultacije sa dermatologom.

Tretmani za proširene pore

 

Kada je reč o tretmanima za proširene pore, postoji nekoliko pristupa koji se mogu koristiti, od kućnih metoda do profesionalnih dermatoloških tretmana. Svaki od ovih pristupa ima svoje prednosti i namenjen je poboljšanju izgleda kože smanjivanjem vidljivosti pora.

Kako suziti proširene pore prirodnim putem?

 

Ovakvi tretmani uključuju razne maske za lice, pilinge i tonike koji mogu pomoći u čišćenju pora i smanjenju njihove veličini, a koje možete napraviti sami kod kuće.

Sužavanje proširenih pora prirodnim putem uključuje kombinaciju redovne nege, promena u životnom stilu i upotrebu prirodnih proizvoda koji mogu pomoći u čišćenju i toniziranju kože. Evo nekoliko korisnih saveta i metoda koje možete isprobati:

  1. Redovno čišćenje kože

Redovno i temeljno čišćenje kože pomaže u uklanjanju viška sebuma, prljavštine i ostataka šminke koji mogu začepiti pore. Koristite blagi čistač koji neće iritirati kožu. Preferirajte proizvode koji sadrže prirodne sastojke poput čajevca ili zelenog čaja, koji imaju antibakterijska svojstva.

Idealan izbor koji ispunjava ove uslove je Aknolin losion u kombinaciji sa Aknolin gelom koji može da sa nabavi samo na ovom linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Nevena se uverila u to. Njeno lice je bilo masno, i povremeno problematično. Otkako je počela da koristi Aknolin set, lice joj se očistilo, pore su se suzile i akne su prestale da budu problem.

  1. Piling kože

Redovni piling pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože koje mogu začepiti pore. Prirodni sastojci poput fino mlevenog šećera ili zobene kaše mogu delovati kao blagi piling. Možete napraviti domaći piling mešanjem malo šećera sa prirodnim uljem, kao što je kokosovo ili maslinovo, i nekoliko kapi limunovog soka za dodatni adstringentni efekat.

  1. Maske od gline

Glinene maske su efikasne u apsorpciji viška masnoće iz pora. Bentonit glina ili zelena glina su posebno dobri izbori jer pomažu u čišćenju pora i sužavanju njihovog izgleda. Masku od gline možete koristiti jednom do dva puta nedeljno.

  1. Toneri sa prirodnim sastojcima

Toneri koji sadrže prirodne sastojke poput jabukovog sirćeta ili hamamelisa mogu pomoći u zatezanju pora i obnavljanju pH ravnoteže kože. Jabukovo sirće je prirodni adstringent, dok hamamelis deluje umirujuće i smanjuje upale.

Dobar trik je da imate losion za lice koji tonira, kao što to radi Aknolin losion.

  1. Ledene kocke

Primena hladnoće na kožu može privremeno smanjiti izgled pora. Umotajte nekoliko kockica leda u čistu krpu i nežno pritisnite na područja sa proširenim porama. Hladnoća pomaže u zatezanju kože i sužavanju pora.

  1. Pravilna hidratacija i zdrava ishrana

Pijenje dovoljno vode i održavanje hidriranosti pomaže koži da ostane zdrava i smanjuje izgled proširenih pora. Jedite hranu bogatu antioksidansima, kao što su voće i povrće, koje pomaže u održavanju zdravlja kože.

  1. Izbegavanje štetnih navika

Izbegavajte pušenje i prekomerno izlaganje suncu, što može oštetiti kožu i povećati vidljivost pora. Koristite zaštitni faktor kad ste napolju.

Ove prirodne metode mogu pomoći u smanjenju vidljivosti proširenih pora, ali je važno biti strpljiv i dosledan u njihovoj primeni. Ako problemi sa porama ostaju uporni, možda je vreme da potražite savet dermatologa.

Profesionalni tretmani za proširene pore

 

Profesionalni tretmani za sužavanje pora mogu biti veoma efikasni za osobe koje žele dugotrajnije rešenje za proširene pore. Ovi tretmani se obično izvode u dermatološkim klinikama ili specijalizovanim estetskim centrima. Evo nekoliko popularnih profesionalnih tretmana koji mogu pomoći u smanjenju vidljivosti pora:

  1. Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je proces koji koristi mikrokristale ili dijamantski vrh za nežno skidanje gornjeg sloja kože, čime se uklanjaju mrtve ćelije kože i stimuliše regeneracija. Ovaj tretman može pomoći u čišćenju začepljenih pora i učiniti kožu glađom, smanjujući vidljivost pora.

  1. Hemijski piling

Hemijski piling koristi različite vrste kiselina (kao što su glikolna, salicilna, ili TCA) da dubinski očisti kožu, uklanjajući stari sloj kože i omogućavajući novom sloju da dođe na površinu. Ovo dovodi do smanjenja veličine pora, poboljšanja teksture kože i smanjenja oštećenja izazvanih suncem.

  1. Laserski tretmani

Laserski tretmani, kao što su frakcijski laseri i laseri na bazi ugljen-dioksida, ciljaju dublje slojeve kože i stimuliraju produkciju kolagena. Ovi tretmani mogu značajno poboljšati teksturu kože, uključujući smanjenje veličine pora. Lasersko obnavljanje kože može takođe pomoći u ujednačavanju tena i smanjenju finih linija.

  1. Fototerapija

Fototerapija koristi svetlosne talase različitih dužina da tretira različite probleme kože, uključujući proširene pore. Ovaj tretman može pomoći u smanjenju proizvodnje sebuma i poboljšanju opšteg izgleda pora.

  1. IPL (Intenzivno Pulsirajuće Svetlo)

IPL tretmani koriste širok spektar svetlosti za ciljanje i smanjenje pigmentacije, crvenila i teksturalnih problema kože. IPL može pomoći u poboljšanju izgleda proširenih pora smanjenjem upale i stimulisanjem obnavljanja kože.

  1. Tretmani radiofrekvencijom

Tretmani radiofrekvencijom koriste energetske talase za zagrevanje dubljih slojeva kože, što potiče proizvodnju kolagena i elastina. Ovi tretmani mogu poboljšati čvrstoću kože i smanjiti vidljivost pora.

  1. Tretmani ultrazvukom

Ultrazvučni tretmani koriste zvučne talase visoke frekvencije da neinvazivno prodru u kožu i poboljšaju njenu strukturu, čime se smanjuje izgled proširenih pora.

Kako očistiti proširene pore?

 

Da biste efikasno očistili proširene pore, možete pratiti ovaj detaljni postupak koji uključuje nekoliko koraka:

Korak 1: Dvostruko čišćenje

  1. Ulje za čišćenje: Počnite sa uljem za čišćenje kako biste uklonili šminku, sebum i nečistoće sa površine kože. Masaža uljem pomaže u „rastvaranju“ prljavštine unutar pora.
  2. Pena za čišćenje: Nakon ulja, koristite blagu penušavu sredstvo za čišćenje koje će dubinski očistiti kožu, uklanjajući sve ostatke ulja i nečistoća.

Korak 2: Parna kupka za lice

  • Napunite umivaonik ili posudu vrućom vodom, nagnite lice iznad površine vode, pokrijte glavu peškirom i držite se tako 5-10 minuta. Para pomaže u otvaranju pora, što olakšava čišćenje.

Korak 3: Mekani piling

  • Koristite blagi piling s mikrogranulama ili hemijski piling sa salicilnom, glikolnom ili mlečnom kiselinom. Ovo će ukloniti mrtve ćelije kože, čime se smanjuje rizik od začepljenja pora.

Korak 4: Maske za čišćenje pora

  • Nanesite glinenu masku ili masku sa aktivnim ugljem na lice, posebno na područja sa proširenim porama. Ostavite da deluje prema uputstvu, obično oko 10-15 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Ove maske upijaju višak masnoće i dubinski čiste pore.

Posle čišćenja, nanesite Aknolin gel  koji sadrži adstringentne sastojke kao što je ekstrakt kore hrasta. Ovo će pomoći u zatvaranju pora i vraćanju pH ravnoteže kože.

Proizvodi za negu kože protiv proširenih pora

 

Izbor pravih proizvoda za negu kože može značajno pomoći u redukciji proširenih pora.

Preporuke za tonike, serume i kreme:

  • Tonici: Izaberite tonike koji sadrže adstrigentne sastojke kao što su hamamelis, kora hrasta, koji pomažu u zatvaranju pora i smanjenju viška masnoće.
  • Serumi: Serumi sa niacinamidom (vitamin B3) su odlični za regulisanje proizvodnje sebuma i poboljšanje teksture kože.
  • Gelovi: Gelovi za akne na biljnoj bazi mogu stimulisati obnovu ćelija kože i pomoći u smanjenju izgleda proširenih pora.

Kako izabrati prave proizvode u zavisnosti od tipa kože:

  • Za masnu kožu, preporučuju se lagane, nemasne formule koje neće dodatno zapušavati pore.
  • Suvoj koži može biti potrebna hidratantna krema koja takođe sadrži sastojke za sužavanje pora, poput laktične kiseline.
  • Osetljiva koža zahteva proizvode bez parfema i alkohola, kako bi se izbegle iritacije dok se tretiraju proširene pore.

Aknolin set je prilagodljiv svim tipovima kože. Posebno je dizajniran za borbu protiv akni i proširenih pora i deluje na uzrok problema. Samo dobro formulisani proizvodi, kao što je Aknolin set, mogu pružiti neophodnu negu i poboljšanja koja tražite.

Sastojci koje treba tražiti u kozmetici protiv proširenih pora

Svaki od ovih sastojaka igra specifičnu ulogu u poboljšanju zdravlja i izgleda kože:

  1. Vitamin C je moćan antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od štetnih uticaja slobodnih radikala i UV zračenja. Osim toga, vitamin C stimulira proizvodnju kolagena, što može poboljšati elastičnost kože i smanjiti vidljivost proširenih pora. Takođe pomaže u osvetljavanju pigmentacija kože, što dovodi do ujednačenijeg tena i smanjenja crvenila oko proširenih pora.
  2. Retinol je derivat vitamina A, poznat po svojim sposobnostima obnavljanja kože. On ubrzava proces obnavljanja ćelija i pomaže u smanjenju vidljivosti proširenih pora time što promoviše stvaranje novih i zdravih ćelija kože. Retinol takođe pomaže u regulaciji proizvodnje sebuma, čime se smanjuje mogućnost začepljenja pora i formiranja akni.
  3. Beta-hidroksi kiseline (BHA), posebno salicilna kiselina, su izuzetno efikasne u dubinskom čišćenju pora. BHA kiseline su topive u ulju, što im omogućava da prodru u poru i rastvore sebum i druge nečistoće koje mogu dovesti do akni i proširenih pora. Redovna upotreba proizvoda koji sadrže BHA kiseline može značajno poboljšati jasnoću pora i smanjiti njihovu vidljivost
  4. Adstrigentni sastojci su ključni u formulacijama kozmetičkih proizvoda namenjenih poboljšanju izgleda i zdravlja kože, posebno kada je reč o sužavanju proširenih pora i poboljšanju tena. Među najpoznatijim adstrigentima su hamamelis (veštičja leska) i kora hrasta. Hamamelis je cijenjen zbog svojih umirujućih i protivupalnih svojstava, te efikasno pomaže u smanjenju crvenila i iritacije, dok kora hrasta sadrži tanine koji toniraju i zatežu kožu, čineći pore manje vidljivima.

    Dodatno, ekstrakt zelenog čaja takođe deluje kao snažan adstrigent zbog visokog sadržaja tanina i polifenola koji pomažu u smanjenju izlučivanja sebuma i štite kožu od oksidativnog stresa. Alantoin, još jedan važan adstrigentni sastojak, izuzetno je efikasan u umirivanju kože i poticanju regeneracije ćelija, što pomaže u ujednačavanju teksture kože i smanjenju pojava grubosti i pora

Prevencija proširenih pora

 

Prevencija proširenih pora može značajno poboljšati kvalitet vaše kože i smanjiti potrebu za intenzivnijim tretmanima. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći u očuvanju glatke i zdrave kože kroz efikasne preventivne mere.

Saveti za dnevnu negu kože

  1. Redovno čišćenje: Očistite lice dva puta dnevno kako biste uklonili višak sebuma, prljavštinu i ostale nečistoće koje mogu dovesti do začepljenja pora. Izaberite blagi čistač koji neće iritirati kožu.
  2. Piling: Koristite blage pilinge nekoliko puta nedeljno da biste se oslobodili mrtvih ćelija kože koje mogu začepiti pore. Ne preterujte, jer prekomerno ribanje može izazvati iritaciju i proizvodnju viška ulja.
  3. Hidratacija: Koristite laganu hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Hidratacija je ključna čak i za masnu kožu, jer suva koža može izazvati prekomernu proizvodnju sebuma.
  4. Zaštitni faktor: Svaki dan koristite kremu sa zaštitnim faktorom (SPF) da biste zaštitili kožu od štetnih UVA i UVB zraka. Sunčeva svetlost može oštetiti kožu, što može dovesti do gubitka elastičnosti i širenja pora. Izaberite proizvod koji je nekomedogen i pogodan za vaš tip kože.

Preporuke za proizvode koji ne zapušavaju pore

  1. Nekomedogeni proizvodi: Tražite proizvode označene kao „nekomedogeni“, što znači da neće zapušavati pore. Ovo je posebno važno za osobe koje imaju sklonost ka proširenim porama i aknama.
  2. Mineralna šminka: Ako koristite šminku, mineralni proizvodi mogu biti bolji izbor jer su manje verovatno da će začepiti pore u poređenju sa težim formulama.
  3. Serumi i tonici: Birajte serume i tonike koji sadrže sastojke poput niacinamida, salicilne kiseline i alfa-hidroksi kiselina, koji mogu pomoći u regulaciji proizvodnje sebuma i održavanju čistih pora.

Primenom ovih preventivnih mera možete značajno smanjiti pojavu proširenih pora i održati svoju kožu zdravom i lepom.

Proširene pore predstavljaju uobičajeni kožni problem koji može uticati na izgled i teksturu kože, ali i na samopouzdanje osobe.  Ključno je usvojiti sveobuhvatni pristup koji uključuje čišćenje, hidrataciju, zaštitu i, po potrebi, specifične tretmane koji ciljaju na smanjenje vidljivosti pora. Uz redovno održavanje i pravilnu negu, moguće je znatno umanjiti probleme povezane s proširenim porama i poboljšati opšti izgled kože.

Aknolin set će vam biti sjajan saveznik u tome. Oni koji su ga jednom probali, više ga ne menjaju.

Proverite i sami zašto.

ISKORISTITE AKCIJU. NARUČITE SET AKNOLIN ( LOSION+GEL) I OSTVARITE 20% POPUSTA U ODNOSU NA PUNU CENU.

Treba samo da popunite formu ispod svojim podacima i rešenje za proširene pore na licu stiže na vašu kućnu adresu.

 

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN SET

3640 RSD 72 KM 35 EUR

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna