fbpx
kako ukloniti crvenilo od bubuljica na licu

Kako ukloniti crvenilo od bubuljica na licu?

Koža sa crvenilom ne izgleda negovano, zato je važno da saznate kako ukloniti crvenilo od bubuljica na licu! Pratite savete za vaš lepši ten.

Crvenilo na licu ne izgleda nimalo lepo, a posebno ako ostane nakon bubuljica. Crvenilo od bubuljica na licu zna da bude ružno i frustrirajuće i ne zaslužuje da bude na vašoj koži. 

Jedino crvenilo koje bi trebalo da bude na vašem licu su crveni obrazi nakon što vas neko pohvali i udeli kompliment za besprekornu kožu. Tako je! 

Ali glavno pitanje je – kako ukloniti crvenilo od bubuljica na licu?

Kako se rešiti crvenila od bubuljica na licu? 

Kako bi uklonili crvenilo od bubuljica na licu, tretman mora da se fokusira na smanjenje same upale od bubuljica.

Bubuljice nastaju kada se mrtve ćelije kože i prljavština nakupe u porama na licu, što dovodi do blokade i koža postaje upaljena. Agresivno čačkanje i ceđenje potkožne bubuljice, kao i nepravilno lečenje mogu uzrokovati traumu ćelija kože što dovodi do pojave crvenila od bubuljica.  

Srećom, postoje brojni preparati i tretmani koji se efikasno koriste u borbi protiv bubuljica tako što otčepljuju pore, regulišu proizvodnju ulja, smanjuju upalu i ubijaju bakterije koje izazivaju bubuljice, a samim tim i crvenilo od bubuljica.

Na prvom mestu, to su gelovi ili kreme za bubuljice na biljnoj bazi – to je ono što je najbitnije.

Gelovi, kreme i losioni

Dva najefikasnija aktivna sastojka gelova za bubuljice i krema su benzoil peroksid i salicilna kiselina.

  • Benzoil peroksid je veoma efikasan tretman za bubuljice. Može efikasno ukloniti bubuljice sa vašeg lica koje izazivaju bakterije, očistiti pore od viška ulja i smanjiti crvenilo i upalu. 
  • Salicilna kiselina je antibakterijski i još jedan cenjeni sastojak u borbi protiv bubuljica za koji se pokazalo da smiruje iritaciju i crvenilo  izazvano bubuljicama. Možete se odlučiti za sredstva za čišćenje lica, kreme, gelove ili losione sa koncentracijom salicilne kiseline u rasponu od 0,05 do 5%. 

Prilikom korišćenja gelova i losiona, vodite računa da nisu na bazi ulja i da su nekomedogeni, odnosno da su na prirodnoj bazi. 

A koje prirodne sastojke treba da koristite za borbu protiv crvenila od bubuljica?

Najbolji sastojci koji mogu da se nađu u ovim proizvodima, a koji deluju umirujuće na kožu i ublažavaju crvenilo od bubuljica su: aloe vera, hamamelis,  alantoin, ulje čajevog drveta i dr. 

Jedan takav proizvod koji brže i efikasnije deluje, a sadrži iste ove sastojke i koji je dao sjajne rezultate kod uklanjanja crvenila od bubuljica prema iskustvima korisnika je Aknolin set. 

Aknolin set se sastoji od gela i losiona, a kako bi se postigli najbolji rezultati preporučuje se kombinacija ova dva preparata. Naručite odmah danas oba proizvoda po promotivnoj ceni.

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN GEL + LOSION

3640 RSD 72 KM 35 EUR

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Kako ukloniti crvenilo od bubuljica na licu prirodnim putem?

Naravno, crvenilo od bubuljica na licu možete sakriti šminkom koristeći korektor. 

Što da ne, šminka radi svoj posao, ali zar ne bi bilo lepše da imate kožu bez crvenila? Znači potrebno vam je trajno, a ne kratkoročno rešenje! 

Postoje jednostavni prirodni sastojci za uklanjanje crvenila od bubuljica na licu. Ovde ćemo govoriti o tim prirodnim sastojcima i kako ih možete koristiti da uklonite crvenilo jednom zauvek i ponovo imate čistu i besprekornu kožu.

Dakle, nastavite da čitate o čudesnim sastojcima  koji vam mogu pomoći da smanjite i uklonite te tvrdoglave crvene mrlje na vašoj koži lica. 

1. Kokosovo ulje 

Kokosovo ulje je sastojak iz božije bašte za sve probleme sa kožom, bilo da se radi o suvoći, ožiljcima ili crvenilu. Ovaj čudesni eliksir smiruje kožu, svrab i smanjuje crvenilo. 

Dakle, redovna upotreba ovog ulja može pomoći u smanjenju crvenila i u potpunosti ukloniti crvene mrlje s vašeg lica vremenom. 

Zato, uzmite nekoliko kapi kokosovog ulja i nanesite ga na kožu. Nežno masirajte vrhovima prstiju kružnim pokretima neko vreme i pustite da ga koža upije, a ujutru ga isperite hladnom vodom. 

2. Aloe vera

Poznato je da je aloe vera prirodni iscelitelj i hidratantna krema za kožu. Ako se borite sa crvenilom od bubuljica na licu, vreme je da uzmete u ruke gel aloe vere. 

Ima anti-gljivična svojstva, kao i svojstva koja pomažu kod upale i infekcija. Takođe, pošto ima antibakterijska i antiinflamatorna svojstva, drži bakterije i infekcije na odstojanju. Suva, masna ili osetljiva, deluje za svaki tip kože i bori se protiv osipa, bubuljica, crvenila i opekotina od sunca, dajući vam čistu kožu bez iritacija.

Postoje brojni načini da uključite aloe veru u svoju negu kože kako bi uklonili crvenilo od bubuljica na licu. 

Prvo, iscedite sok iz biljke aloe vere i umasirajte ga direktno na crvene delove kože. Ostavite da se osuši 20 minuta i isperite vodom. Takođe možete koristiti proizvode za negu kože sa aloe verom, kao što su losion ili gel.

Aknolin set je revolucionarni proizvod bauziran na ovoj biljci. Možete naručiti Aknolin odmah na sledećem linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Drugi način je da pripremite masku za lice od aloe vere i sokom od krastavca. To će ohladiti upaljenu kožu i smanjiti crvenilo.

Nađa je koristila aloe veru za bubuljice, ali njoj nije pomogla. Kada je čula za Aknolin, odmah ga je naručila na linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Za samo tri nedelje bubuljice na licu su počele da se smanjuju, a nakon dva meseca lice je bilo ponovo čisto.

3. Kora od banane

Možda znate da je kora od banane moćan sastojak za borbu protiv akni i ožiljaka. 

Ali da li ste znali da takođe može da umanji crvenilo od bubuljica na licu? Kladimo se da niste. Kora od banane puna je kalijuma i antioksidanata, koji pomažu u smanjenju crvenila, otoka i iritacije na koži. Trljanje kore banane o kožu može učiniti da ožiljci i crvenilo nestanu ako su bubuljice na bradi upravo uzrok crvenila na koži.

Uzmite zrelu bananu, najbolje onu koja ima nekoliko crnih tačaka. Unutrašnji (mekši) deo kore utrljajte na obolela mesta oko 5 do 10 minuta i masirajte. Ostavite da se osuši još 20 minuta, a potom isperite lice. Radite to svaki dan tokom dve nedelje da biste videli rezultate.

Dakle, sledeći put kada budete bacali smeće, ostavite koru od banane i sačuvajte je kao važan sastojak za negu kože.

kako ukloniti crvenilo od bubuljica na licu

 

4. Limunov sok

Ako tražite brz tretman za crvenilo od bubuljica, možete verovati dobrom starom limunu. Limunov sok je najbrži način da smanjite crvenilo. 

Limunska kiselina prisutna u limunu deluje kao adstringent i održava pH nivo kože. Osim toga, ima svojstva izbeljivanja i visok nivo antioksidanata koji pomažu u smanjenju crvenila na koži. 

Iscedite jedan ceo limun i umočite u njega tupfer. Nežno utapkajte umočen tupfer na zahvaćena područja kože i ostavite da se osuši. Budite oprezni pri nanošenju soka i stavljajte ga samo na mesta kojima je potreban, sok od limuna razblažite sa vodom posebno ako imate suvu kožu. Isperite lice hladnom vodom.

Hidrirajte kožu losionom kako bi sprečili da se koža isuši. Uradite ovo dva puta dnevno za željene rezultate.

5. Jabukovo sirće

Prepuno kiselina koje vole kožu, jabukovo sirće je vaše rešenje za sve probleme sa kožom. A kada je crvenilo od bubuljica na licu u pitanju, ovaj čudesni sastojak odlično se nosi sa njima i vredi držati bočicu pri ruci. 

Sadrži alfa-hidroksi kiselinu, vitamine, mineralne soli i korisne enzime koji pomažu u obnavljanju i balansiranju pH nivoa vaše kože i uklanja mrtve ćelije kože, dajući vam podmlađenu i meku kožu. Zahvaljujući svojim adstringentnim svojstvima, može pomoći u smirivanju kože i borbi protiv crvenila.

Pola kašičice jabukovog sirćeta razblažite sa 2 kašike vode. Dodajte nekoliko kapi bilo kog esencijalnog ulja i promešajte. Umočite tupfer u smešu i nanesite je na crvena područja na koži. Neka odstoji neko vreme. Kada se prirodno osuši, isperite ga hladnom vodom. Ponovite ovo dva puta dnevno i potpuno ćete se rešiti crvenila za nekoliko nedelja.

 6. Kakao puter

Još jedan neverovatan način da smanjite, ali i potpuno uklonite crvenilo od bubuljica na licu, jeste upotreba kakao putera. To je zato što je kakao puter bogat izvor fitohemikalija, koje zaista naporno rade na posvetljavanju vidljivih crvenih mrlja, kao i na smanjenju upale koja dolazi sa crvenim mrljama.

Pored toga, kakao puter je takođe obogaćen antioksidansima. Na kraju, i što je najvažnije, pošto je kakao puter izuzetno hidratantan za vašu kožu, pomaže u smanjenju upale, kao i da vaša koža izgleda zdravo i sjajno.

Da biste koristili kakao puter za smanjenje crvenila, sve što treba da uradite je da ga malo rastopite i nanesete direktno na zahvaćeno područje.

Umasirajte ga u kožu i ostavite preko noći da deluje. Isperite ga mlakom vodom sledećeg jutra.

Probajte ovo svake večeri pre spavanja da biste videli rezultate za kratko vreme.

7. Jogurt

Odličan, lak i ekonomičan način da ukolinite crvenilo od bubuljica na licu  je upotreba starog dobrog običnog jogurta. To je zato što je poznato da je jogurt pun enzima i drugih bakterija koje dobro deluju na kožu. Zahvaljujući prisustvu cinka, jogurt je odličan prirodni lek za smanjenje upale kože i drugih sličnih problema.

Sve što treba da uradite je da utrljate malo jogurta na lice i ostavite da se potpuno osuši pre nego što ga isperete vodom. Ponovite ovaj proces jednom dnevno da biste videli brze i efikasne rezultate.

8. Krastavac

Upotreba krastavca je zaista jednostavna. Možete jednostavno staviti tanke kriške krastavca na zahvaćeno područje ili izvući malo svežeg soka od krastavca i naneti ga na kožu lica.

Nežno masirajte područje kako biste osigurali da sok uđe duboko u vašu kožu kako biste pokazali rezultati. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta nedeljno za najbolje rezultate.

9. Ulje čajevca

Ulje čajevca je osnovni sastojak za negu kože koji se koristi za masnu kožu i kožu sklonu aknama. Njegova antimikrobna svojstva pomažu u ubijanju bakterija koje izazivaju akne kako bi se izlečila infekcija i ublažili njeni upalni simptomi, uključujući crvenilo od bubuljica.

Ali, budite oprezni. Ulje čajevca je uvek potrebno razblažiti. 

Možete da razredite ulje čajevca sa vodom, pet kapi ulja na 100 ml vode ili dve kapi ulja čajevca pomešajte sa pet kapi kokosovog ili bademovog ulja i ravnomerno nanesite na problematična područja kože. Ostavite da deluje preko noći ili najmanje jedan ili dva sata pre nego što ga isperete. 

Jednostavno je, zar ne? A još jednostavnije je da koristiš proizvode za lice koji sadrže neki od ovih sastojka. 

Sigurni smo da znate koliko je kozmetika sa prirodnim sastojcima dobar izbor za vašu kožu! A da bi uklonili crvenilo od bubuljica sa lica primeni ove sastojke u vidu losiona i gelova!

Uverite se u moć Aknolin gela i losiona čija je specijalno osmišljena formula bazirana na sastojcima biljnog porekla. 

Zato je dovoljan samo jedan klik na link:https://ovotaris.com/aknolin/da se uverite u moć ovog revolucionarnog proizvoda.

10.Maska sa aspirinom

Aspirin sadrži salicilnu kiselinu koja tretira crvenilo i upalu povezanu sa bubuljicama. Ako ste daleko od svojih proizvoda za negu kože, napravite improvizovani tretman na licu mesta koristeći aspirin i vodu. 

Zdrobite jednu tabletu i pomešajte je sa malo vode dok ne dobijete pastu. Nanesite pastu na rizično područje. Sačekajte da se pasta osuši, a zatim je isperite mlakom vodom. 

11.Hladna obloga

Stavite hladnu oblogu na lice da bi smanjili upalu, što će zauzvrat smanjiti veličinu bubuljica i crvenilo povezano sa njima.

Umotajte kocku leda u čistu krpu i stavite je na zahvaćeno područje 5 do 10 minuta. Sačekajte deset minuta, a zatim ponovite postupak još dva puta. 

Nikada ne stavljajte kocku leda direktno na kožu jer to može da je ošteti. A u čemu je još tajna lepe i zdrave kože bez crvenila? U lekovitim sastojcima biljaka koji će pomoći vašoj koži lica. 

Šta je to što imate u vašem domu, a može vam biti od pomoći kako bi uklonili crvenilo od bubuljica na licu?

Korak 1 – Kapi za oči koje ublažavaju crvenilo

Znamo da zvuči neverovatno, ali u hitnim situacijama za ublažavanje crvenila na licu, mogu da vam pomognu bilo koje kapi za oči koje ublažavaju crvenilo očiju. 

U čemu je tajna? To je zbog brimonidina, aktivnog sastojka koji smanjuje crvenilo u očima. Brimonidin sužava krvne sudove što zauzvrat smanjuje crvenilo.

Da biste koristili kapi za oči u tu svrhu, nanesite nekoliko kapi na pamučni štapić i lagano utapkajte mrlju 30 sekundi. Trebalo bi da izgleda manje crveno i vidljivo u roku od nekoliko sati.

Treba napomenuti da ovo nije tretman koji treba redovno ponavljati, jer može imati suprotan efekat i pojačati upalu.

Korak 2 – Kamuflaža

Ako ništa drugo ne uspe, korektor može pomoći da se neutrališe crvenilo od bubuljica. Samo se pobrinite da koristite nekomedogenu opciju.

crvenilo od bubuljica na licu

Postoji li prevencija?

Dosledna nega kože je korisna za smanjenje crvenila, kao i usvajanje plana za prevenciju bubuljica. Sledeći saveti mogu pomoći u smanjenju crvenila od bubuljica.

1. Nemojte cediti bubuljice

Čekajte! Znamo da ne možete da odolite i da vam ceđenje izgleda kao najlakši i najbrži način da se rešite ljute bubuljice? Ali to nemojte nikako da radite, jer ćete samo proširiti infekciju, povređujući kožu na kojoj će ostati crvenilo i ožiljci.  

Zato, budite nežni sa svojom kožom, nemojte nepotrebno cediti bubuljicu i pustite je da zaceli prirodno.

2. Odgovarajuća higijena kože lica

Održavati odgovarajuću higijenu kože znači da ćete izbeći crvenilo od  bubuljica na licu.

Dakle, iako je važno održavati kožu čistom, preterivanje može biti kontraproduktivno. Perite lice ne više od dva puta dnevno i nakon znojenja, jer se znoj takođe može nakupiti u vašim porama i pogoršati bubuljice.

Poželjno je da koristite mlaku vodu i sredstva za čišćenje sa sastojcima koji obezbeđuju nežan piling kože kako biste otpušili pore i ublažili upalu do određenog stepena, kao što su salicilna ili glikolna kiselina.

3. Izbegavajte stres i anksioznost

Stres i anksioznost su poznati okidači za pojavu bubuljica koje mogu ostaviti crvenilo na vašem licu. Dakle, važno je da vaš um bude miran kroz različite tehnike opuštanja kao što su joga, duboko disanje/meditacija i druge aktivnosti koje vam pružaju mir i zadovoljstvo.

4. Ostanite hidrirani

Pijte najmanje 7 do 8 čaša vode svakog dana da bi vaša koža bila hidrirana iznutra. Suva koža dovodi do proizvodnje sebuma, što može začepiti pore i dovesti do pojave bubuljica i crvenila.

5. Zdrava ishrana

Prekomerna konzumacija slatke ili masne hrane može izazvati i pogoršati pojavu bubuljica koje će ostaviti crvenilo na koži lica. Stoga se preporučuje da pratite dobro izbalansiranu, hranljivu ishranu bogatu vitaminima, proteinima i esencijalnim mastima koje neguju i vašu kožu.

Takođe, povećajte unos hrane bogate antioksidansima koja može pomoći u smirivanju upale kože kako biste smanjili crvenilo bubuljica.

6. Bez previše pilinga

Piling pomaže da se otarasite mrtvih ćelija kože. Međutim, prekomerni piling može izazvati suvoću kože, crvenilo i otok. Znači, treba naći meru!!

Zato ako imate masnu kožu lica piling se preporučuje dva do tri puta nedeljno, a jednom nedeljno ako imate kombinovani ili suv tip kože. 

Sve je spremno – Sada znate kako ukloniti crvenilo od bubuljica na licu!

Možete se osećati zastrašujuće kada bubuljice počnu da iskaču niotkuda. Možda nećete ni shvatiti šta se dešava dok ne pomislite da je prekasno. Ali nikada nije kasno da počnete da brinete o svojoj koži!

Sada imate listu sredstava za borbu protiv crvenila na licu! Zato budite mirni znajući da imate znanje i volju da se uhvatite u koštac sa ovim problemom.