fbpx
gnojne bubuljice

Uz pomoć ovih trikova gnojne bubuljice biće prošlost

Ako vas muče gnojne bubuljice, otkrivamo savete i trikove za lečenje koji provereno deluju. Gnojne bubuljice proći će kao rukom odnešene.

Znamo koliko je dosadno boriti se sa ovim pošastima i koliko je mukotrpno pokušavati da ih se rešite, a ne uspeva vam. Prava borba sa vetrenjačama, zar ne?

Pomoćićemo vam u toj borbi i tvrdimo vam da ćete iz te borbe izaći kao pobednik.

Kada su gnojne bubuljice u pitanju, nemojte gubiti vreme i odugovlačiti sa tretiranjem, jer one znaju biti jako uporne i znaju se širiti po ostalim delovima lica i tela. 

Priznaćete, nije baš sjajno gledati ih svaki dan na svom licu. Nije vam prijatno da se pogledate u ogledalu zbog njih. Gubite samopouzdanje i to je normalno u ovakvim situacijama 

Mnogi od vas se pitaju da li će se ikada rešiti ovih dosadnih bubuljica?DA! Ima rešenja. Jedno od boljih rešenje je svakako Aknolin set. U pitanju su gel i losion na biljnoj bazi koji će isušiti bubuljice i izlečiti upalu na licu. Više o samom proizvodu pogledajte na linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Milica je očajna i tužna, jer mnogo toga je probala, a bubuljica je bilo sve više na licu. Kada je čula za Aknolin, odmah ga je naručila.

Za samo tri nedelje bubuljice na licu su počele da se smanjuju, a nakon dva meseca lice je bilo ponovo čisto. Svima koji se muče sa bubuljicama preporučuje ovaj set.

Šta su to gnojne bubuljice?

Sve bubuljice na vašoj koži su rezultat zapušenih pora, ali samo upalne bubuljice imaju najuočljiviji gnoj.

Upravo su takve gnojne bubuljice.

One predstavljaju upalni proces na koži. Ovakva upalna infekcija, ako se ne leči na vreme, može izazvati još veću upalu. Bubuljice se mogu proširiti na okolnim mestima i zahvatiti vam celo lice.

Karakteristične su po crvenom i otečenom krugu oko njih, pune su gnoja u sredini. Gnoj je u većini slučaja bele boje, ali može ponekad biti i žute boje.

Ako je gnoj na bubuljici žute boje to znači da je prljavština iz spoljne sredine dospela u bubuljicu i napravila dodatnu infekciju.

Gnojne bubuljice i prvi simptomi

Ovakve bubuljice na licu prati niz simptoma koji su jako neprijatni. Simptomi počinju još na početku izbijanja bubuljice na površinu kože, pa sve do njenog zaceljivanja.

Prvi simptom koji se javlja jeste upala i peckanje kože dok bubuljica izbija na površinu.

Nakon što bubuljica izbije javlja se crvenilo i žarenje kože oko same bubuljice. Gnojna bubuljica je tada bolna, puna gnoja. 

Crvenilo, otok i bol se javljaju jer su ove bubuljice upravo upalni procesi na koži, pa kao i kod svake upale javljaju se ovi simptomi.

Kada bubuljica počne da se povlači nakon tretiranja, javlja se neprijatno peckanje i svrab kože. Nemojte da vas ovo brine. Ovi simptomi su normalni. Znači da se povlači i prolazi.

Znamo da su ovakvi simptomi jako iritantni. Slažemo se da postoje jači bolovi i da ovaj bol na dodir kod bubuljice nije najgori, ali je svakako jako neprijatan. 

Neprijatnost donosi i upaljena koža koja vam izaziva osećaj žarenja na licu, pa kada se svi ovi simptomi udruže, nastaje jako iritirajuć period za sve nas.

Čini vam se da taj period dugo traje, ali bez brige. Aknolin set može da vam bude od pomoći. 

Iskoristite popust od 20% i naručite oba proizvoda Aknolin!

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN GEL + LOSION

3640 RSD 72 KM 35 EUR

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Zašto nastaju gnojne bubuljice? Uzroci

Sve vrste bubuljica nastaju kada se naše pore zapuše nakupljenom prljavštinom, mrtvim ćelijama kože i sebumom. Tada dolazi do nastanka bubuljice jer unutrašnje žlezde i dalje proizvode sebum, a on ne može da izbije na površinu kože jer su nam pore zapušene.

U celom ovom haosu koji je nastao, može nastati još veči haos, a to je upalni proces koji se odvija unutar šupljine pora. Rezultat toga je, pogađajte, gnojna bubuljica.

Gnoj nastaje jer naš imuni sistem pokušava da se bori protiv bakterija koje su dospele u pore i koje su izazvale infekciju i upalu.

Naš imuni sistem u ovoj borbi počinje da proizvodi veću količinu belih krvnih zrnaca kako bi zaštitio kožu od upale. Još neki od uzroka za nastanak ovih gnojnih akni su:

  • Nepravilna nega kože lica
  • Psorijaza
  • Ekcemi
  • Hormonalne promene

Nepravilna nega kože lica može da dovede do zapušavanja pore i do nastanka ovih gnojnih procesa na vašoj koži. Može se jednako javiti i kod žena i kod muškaraca. Muškaci posebno treba da obrate pažnju da prilikom brijanja redovno menjaju brijače jer se upravo u brijaču najviše zadržavaju bakterije.

Žene, za vas i dalje važi ono najbitnije pravilo, a to je da uvek skidate šminku pre spavanja. Koža se tokom noći regeneriše, pa je vrlo bitno da joj ostavite prostora da može da diše. To znači da je potrebno da uvek bude čista.

Određena vrsta psorijaze kao što je pustularna psorijaza takođe dovodi do nastanka gnojnih bubuljica. 

Pustularna psorijaza je retka vrsta psorijaze. 

Na koži se formiraju bele kvrge pune gnoja koja sadrže bela krvna zrnca. Okolna koža je crvena i upaljena. Može se pojaviti na bilo kom delu tela.

Ono što je bitno da znate da ova vrsta psorijaze nije zarazna, ne može se preneti kontaktom, ali je vrlo teška za lečenje, i što je najgore od svega, može se vratiti u bilo kom periodu.

Ekcemi su takođe česti uzročnici ovih belih gnojnih izraslina. 

Naročito ih izaziva takozvani facijalni ekcem. To je ekcem koji se javlja uglavnom na koži lica i predstavlja najneprijatniju vrstu ekcema jer je koža na licu najosetljivija.

Hormonalne promene su neizbežne kada je pubertet u pitanju, ali mogu se javiti i u kasnijem životnom dobu. Zato se ove bubuljice uglavnom javljaju u pubertetu kada hormoni divljaju i prave haos po celom telu, pa i na koži.

gnojne bubuljice na glavi

Kako možete sprečiti pojavu bele gnojne bubuljice?

Iako određeni faktori mogu igrati glavnu ulogu za nastanak ovakvih bubuljica, kao što su geni i hormoni, ipak možete preduzeti određene korake i sprečiti njihovu pojavu:

  • Lice perite najmanje jednom dnevno
  • Na svoje lice nanosite samo nekomedogene kreme za bubuljice koje neće zapušiti vaše pore. Na taj način koža će uvek moći da diše
  • Nanosite kremu sa zaštitnim faktorom svakodnevno pre nego što izložite svoju kožu sunčevim zracima
  • Koristite šminku bez ulja kako biste izbegli stvaranje dodatne masnoće na licu
  • Ne dodirujte lice prljavim rukama
  • Ne preskačite nikako nanošenje kreme za hidrataciju jer to može isušiti vašu kožu lica i dovesti do pojačanog lučenja sebuma kako bi koža nadoknadila masnoću
  • Nemojte koristiti proizvode na bazi alkohola
  • Uvek birajte kreme sa biljnim sastojcima

Ovakva vrsta bubuljica prilikom odgovarajućeg tretmana trebalo bi da prođe za mesec dana do nekoliko meseci.

Ukoliko ne vidite poboljšanje u tom periodu preporučujemo vam da posetite dermatologa kako bi vam prepisao odgovarajući lek kog možete kupiti isključivo na recept.

Gde se sve javljaju gnojne bubuljice?

Gnojne bele bubuljice mogu se javiti na svim delovima tela.

U zavisnosti šta je tačno uzrok njihovog nastanka, mogu se javiti na licu, ramenima, leđima, glavi, preponama, nogama, ispod pazuha. Bukvalno na svakom delu tela.

Gnojne bubuljice na licu

Već smo naveli u gornjem tekstu kako nastaju, ali zašto se javljaju baš na ovom mestu?

To je zato što ispod površine lica ima najveći broj lojnih žlezda koje prete da izbace veliku količinu sebuma ako osete da su pore zapušene. Nešto poput odbranbenog mehanizma. Kada na to još dodamo i naš imuni sistem koji proizvodi veliku količinu belih krvnih zrnca kako bi zaštitio kožu od bakterija, dobijamo upalni proces sa velikom količinom gnoja. 

Kada bubuljica počne da zarasta osećaćete neprijatno peckanje i svrab, možda čak i perutanje kože kod osoba sa osetljivom kožom lica.

Tada je najbolje da budete usresređeni da ne dodirujete lice, da ne češete i ne trljate lice kako ne biste napravili ožiljke na koži.

Gnojne bubuljice na glavi

One se javljaju u većini slučajeva kod osoba sa masnom kosom

Količina masnoće, prljavštine i prašine može da zapuši pore na koži glave isto kao i na licu. Kada folikul dlake dođe u kontakt sa prljavštinom i masnoćom dolazi do infekcije i na 

Upaljeni su i bolni podjednako kao i na licu. Ako imate masnu kosu perite je što češće kako biste izbegli nakupljanje masnoće.

Bubuljice nemojte češati i pipkati jer ćete napraviti kraste koje će se iznova stvarati.

Promenite šampon jer se može desiti da su se nagomilali sastojci neispranog šampona na koži glave. Probajte sa nekim blažim, biljnim šamponom da perete kosu.

Gnojne bubuljice na nogama

Sigurno vam se desilo da posle brijanja uočite beli gnojni čvorić. To se dešava zato što prilikom brijanja, dlaka, koja je skraćena brijačem, počne da se uvija i da raste u suprotnom smeru.

Tada nastaje problem sa gnojem. 

U ovakvim slučajevima pokušajte da lagano iscedite gnoj iz bubuljice, jer će sa gnojem izaći i dlačica koja je urasla.

Ako vam se ovakav problem često javlja ili je zahvaćena velika površina nogu, onda bi najbolje bilo da dlačice uklanjate nekom drugom metodom. Jednostavno zaobiđite brijače.

Gnojne bubuljice ispod pazuha

Ispod pazuha imamo jako veliki broj lojnih žlezda koje proizvod znoj. Znoj izbija kroz naše pore ispod pazuha. Ukoliko imate problem sa prekomernim znojenjem imaćete, nažalost problema i sa ovom vrstom bubuljica.

Takođe se mogu javiti iz istog razloga kao i na nogama, u slučaju urastanja dlačica prilikom brijanja.

Gnojne bubuljice na preponama

Na ovom osetljivom području našeg tela neretko izbijaju ovakve bubuljice, što zbog znoja, što zbog uraslih dlaka. Za ovo područje higijena je jako važna pa se potrudite da koristite blaga sredstva za pranje kože, naročito ako su gnojne bubuljice već prisutne

Nemojte nikako trljati peškirom prepone već blago tapkajte, kako ne biste razneli bakterije iz bubuljica i na ostala područja na telu.

gnojne bubuljice lečenje

Lečenje gnojnih bubuljica

Gnojne bubuljice mogu biti površinske i ispod kože, odnosno potkožne bubuljice. Kod prvog slučaja smete da istiskate gnoj ali vrlo pažljivo. 

Treba se istiskati jednopotezno, sa sterilnom gazom i čistim rukama, ne smete ga cediti i razmazivati po licu kako vam se bubuljice ne bi proširile po licu. 

Najbolje je da čim istiskate gnoj obrišete ga sterilnom gazom. Nemojte lice dezinfikovati alkoholom jer može doći do veće upale. 

Ako gnoj prilikom prvog stiskanja ne izađe, odustanite od ceđenja bubuljice, kako ne bi ste napravili ožiljke i fleke. Preporuka je da ih ipak ne cedite već da ih lečite prirodnim preparatima i uljima na bazi bilja.

Ukoliko se radi o potkožnim bubuljicama njih nikako nemojte da cedite jer one neće tako lako pući. Nećete uspeti da se oslobodite gnoja. Jedino što ćete dobiti jesu podlivi, još više iziritiranu i upaljenu kožu, a kasnije i ožiljke.

Saveti za izvlačenje gnoja na površinu uz pomoć biljnih ulja:

  • Ulje čajevca
  • Ulje lavande
  • Riblje ulje
  • Aloe vera
  • Suplementi cinka
  • Probiotici
  • Unos vitamina A,E i C kroz ishranu.

Ulje čajevca je jedan od najpopularnijih prirodnih rešenja kod bubuljica jer ima jako efikasno delovanje na njih zbog njegovog antiinflamatornog i antiseptičkog delovanja.

Sem što smanjuje upalu i iritaciju na koži, jako efikasno se bori protiv bakterija.

Ulje čajevca nanesite u vrlo tankom sloju na koži. Možete ga razblažiti sa kokosovim uljem ili maslinovim uljem jer je veoma jako. Odnos 50:50. Ne ispirite ga. Ako vam je koža osetljiva ulje stavljajte samo na upaljenu bubuljicu.

Ulje lavande ubija bakterije na koži, pomaže u zasušivanju bubuljice, čisti pore. Ulje lavande uvek pomešajte sa kokosovim uljem da vam ne bi bilo previše jako. 

Nanesite ga na lice nakon pranja. Ne ispirite već pustite da koža upije sve hranljive sastojke iz ulja.

Riblje ulje možete konzumirati na dva načina. Prvi način je da jedete riblje meso, a drugi je uzimanje suplemenata. U oba slučaja imate veliku koncentraciju omega 3 masnih kiselina koji jako dobro deluju na izlečenje bubuljica i obnavljanje kože.

Aloe vera je već postala nezaobilazni sastojak u prirodnim kremama i gelovima. Pomaže u zarastanju rana, jer proizvodi kolagen. Obnavlja i regeneriše kožu i ožiljke, suši bubuljice. Jednom reciju, SAVRŠENA.

Ako vam je naporno da nabavljate sva ova ulja možete se odlučiti za neki kozmetički preparat u vidu nekomedogenih krema ili losiona i gelova.

Najbolje je da pronađete kreme i proizvode koje u sebi sadrže biljne komponente, ulje čajevca, lavande, aloe veru.

Svi preparati za uklanjanje gnojnih bubuljica rade na principu sušenja bubuljice, smanjivanja crvenila i otoka i obnavljanja kože. Takođe hidriraju kožu.

Samo je bitno da prilikom kupovine ovakvih proizvoda vodite računa da imaju laganu strukturu kako vam ne bi zapušili pore još više. Takođe je bitno da ne budu previše masne i teške teksture.

Preparati u obliku gela su jedan od najefikasnijih proizvoda za vaš problem jer imaju laganu neopterećujuću teksturu. Koža ih brzo upija i što je najbitnije, odgovaraju svim tipovima kože. 

Sigurni smo da će se osobe sa masnom kožom lica najviše radovati ovakvim gelovima. Jedan od proverenih proizvoda koji radi na ovom principu je Aknolin set koji sadrži gel za bubuljice i losion lagane strukture. Naručite svoj proizvod i iskoristite popust odmah danas na linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Pomaže vam u čišćenju pora, otklanja višak sebuma, smanjuje pore, daje koži elastičnost i hidrataciju tokom celog dana. 

Ova kombinacija je jako efikasna i namenjena je za sve vrste bubuljica i problematične kože.  Redovnom upotrebom ovih preparata sigurno ćete se rešiti bubuljica i dobićete čistu i zdravu kožu.

Javite nam rezultate. Bićemo srećni ako smo uspeli da vam pomognemo.