fbpx
potkožne bubuljice

Potkožne bubuljice rešite na ovaj način!

Imate potkožne bubuljice koje su bolne i natečene? Noćima ne spavate i čine vas nervoznim i razdražljivim? Opustite se, rešenje je ispred vas.

Veliki broj žena pati od ove pošasti.

Nudimo vam sjajno rešenje za ove dosadne bubuljice koje mogu da traju nedeljama, a nekad i mesecima.

Ukoliko ste navikli da problem bubuljica rešavate tako što ih cedite, odmah na to zaboravite. Kada su potkožne bubuljice u pitanju ovakav agresivan i bolan pristup vam neće biti od pomoći. Naprotiv, može samo da vam odmogne i da vam napravi velike probleme sa kožom.

Umesto toga bolje je pristupiti neinvanzivnom tretmanu u vidu losiona i gela za lice na prirodnoj bazi.

Gel i losion uvek birajte da budu na biljnoj bazi. Nežni su prema vašoj koži i na najfiniji način deluju na bubuljice. A ako se pitate koji je najbolji i da li takav postoji, uvek se okrenite proverenim proizvodima. Prema iskustvima korisnika koji su uspeli da se reše bubuljica na licu, najbolji je Aknolin set.

Više o samom proizvodu, pogledajte na linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Pre nego se osvrnemo na to šta su zapravo potkožne bubuljice, zašto i gde se javljaju, spomenućemo našu čitateljku Milicu. Ona je mlada devojka, ali dugo je bila očajna i tužna. Mnogo toga je probala za akne, a bubuljica je bilo sve više na licu. Kada je čula za Aknolin, odmah ga je naručila.

Za samo tri nedelje bubuljice na licu su počele da se smanjuju, a nakon dva meseca lice je bilo ponovo čisto. Svima koji se muče sa bubuljicama preporučuje ovaj set.

Šta je potkožna bubuljica ?

Potkožna bubuljica je upalni proces koji se razvija duboko ispod kože, i kao takva je vrlo teža za tretiranje i lečenje od običnih gnojnih bubuljica.

Ovakve bubuljice formiraju kvržice na koži, koje su bolne i natečene zbog upalnog procesa koji se razvio duboko ispod površine kože. 

Ovi čvorići mogu biti mali i nevidljivi za druge, samo ih vi možete opipati. S druge strane, mogu da budu i jako veliki koji su izuzetno bolni i koji su najveća noćna mora ženama kada su bubuljice u pitanju.

Potkožna bubuljica nema vrh ili tzv. glavu iz koje bi se iscedio gnoj.

Znamo koliko može da vas iritira ovakva vrsta bubuljica i sigurno se pitate zašto sam ja baš morala da imam ovakvu kožu? Zašto bas ja imam problem sa potkožnim bubuljicama?

Najpre da kažemo da ovakav tip bubuljica može da se javi kod svakoga, pa saznajte odmah šta je najčešći uzrok.

kako ukloniti potkožne bubuljice

Zašto nastaju potkožne bubuljice: uzrok je?

Postoji više uzroka koji dovode do nastanka potkožnih bubuljica:

 • Hormonske promene
 • Genetika
 • Stres
 • Loša ishrana
 • Slab imuni sistem
 • Preterano znojenje

Potkožne bubuljice nastaju na mestima gde ima više lojnih žlezdi kao što su lice i vrat, ramena, leđa i grudni koš. Male rupe na koži, poznatije kao pore povezane su sa lojnim žlezdama kanalom koji se naziva folikul.

Lojne žlezde luče ulje kroz otvor folikula koje se naziva sebum.Uloga sebuma je da štiti kožu i da održava njenu vlažnost.

Ako se pore začepe mrtvim ćelijama kože, sebum ne može da dopre do površine kože. Pošto su pore zapušene, sebum nema gde da ode i on se nakuplja u lojnoj žlezdi i tada se formira u potkožnu bubuljicu ispod površinskog sloja kože.

A kako i zbog čega nastaje upalni proces na površini kože ako su bubuljice ispod kože?

Ukoliko se pitate zašto je upala i otok na površini kože, a bubuljica duboko ispod kože, evo i odgovora. Mešavina mrtvih ćelija kože i sebuma omogućava bakterijama da prodru u zapušeni folikul.

Kada se to dogodi, bakterije počnu da proizvode enzime i hemikalije i na taj način privlače bela krvna zrnca koja se potom inficiraju. Tada dolazi do crvenila, upale i otoka na površini kože. Drugim rečima, stvorila se upala.

Gde se sve mogu pojaviti potkožne bubuljice?

Sigurno se pitate da li je moguće da se ovakve dosadne i neprijatne bubuljice mogu pojaviti još negde? Zar nije dovoljno što su na mom licu? Da li ovoliko puno bole i na ostalim delovima tela? Slobodno možemo da vam kažemo, DA, bole i podjednako su neprijatne kao i potkožne bubuljice na licu.

Oni koji ih imaju samo po licu su se zapitali bezbroj puta, ali oni koji imaju ovakve bubuljice i na drugim delovima tela su zaista očajni, to vam kažemo iz iskustva.

Upoznaćemo vas na kojim sve mestima na telu mogu da se pojave potkožne bubuljice.

Potkožne bubuljice se mogu pojaviti kako na licu tako i na sledećim mestima :

 • Potkožne bubuljice na vratu
 • Potkožne bubuljice na grudnom košu 
 • Potkožne bubuljice na ramenima i leđima
 • Potkožne bubuljice na nosu
 • Potkožne bubuljice na bradi
 • Potkožne bubuljice na glavi

Na svim ovim mestima potkožne bubuljice se pojavljuju zbog rasporeda lojnih žlezdi, jer su lojne žlezde na ovim mestima najgušće raspoređene.

 • Potkožne bubuljice na vratu mogu da se jave i kada koristite parfeme ili dezodoranse. Izbegavajte da izlažete ovo područje iritaciji parfemima, ako vam se tu bubuljice javljaju. Nemojte nikako pokušavati da istiskate potkožnu bubuljicu na vratu, jer je tu koža najtanja i najosetljivija. Možete napraviti podlive.
 • Potkožne bubuljice na grudnom košu mogu se javiti i kada se previše znojite, a ne menjate često odeću. Pokušajte svakodnevno da menjate odeću ili čak i više puta dnevno, u zavisnosti koliko ste bili aktivni i da li ste se previše oznojili.
 • Potkožne bubuljice na ramenima i leđima nastaju iz istog razloga kao i na grudnom košu. Dobro je i jednom nedeljno uraditi piling ove regije kako bi ste otklonili izumrle ćelije kože koje se talože i koje vam na kraju i zapušavaju pore.
 • Potkožne bubuljice na nosu i bradi mogu se javiti ako previše dodirujete svoje lice rukama. Potrudite se da kada niste kod kuće ne dodirujete lice rukama, jer na rukama ima najviše bakterija koje se vrlo lako mogu preneti na područje nosa i brade i tako dodatno ugroziti našu osetljivu kožu.
 • Potkožne bubuljice na glavi mogu nastati ako imate problem sa masnom kosom. Teme glave takođe luči masnoću i taloži izumrle ćelije. Ako imate problema sa kosom koja se brzo masti potrudite se da je perete češće kako ne bi došlo do taloženja naslaga na koži glave i kako bi ste izbegli problem sa potkožnim bubuljicama..

Ko sve može dobiti potkožne bubuljice?

Potkožne bubuljice javljaju se podjednako i kod muškaraca i kod žena.

Za žene se nekako podrazumeva da tretiraju svoju kožu, da se neguju i mažu raznim kremicama, ali kada je reč o ovakvim bubuljicama jednako je važno i da muškarci koriste losion i gel na biljnoj bazi bez obzira što većina njih ne voli da se maže kremama. Prema iskustvima, najbolji set za bubuljice jeste Aknolin, kojeg upravo čine gel i losion za lice.

Aknolin gel namenjen svima i rezultati korisnika pokazali su 96% uspešnosti tretmana. Saznajte više na linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Muškarcima je naročito neprijatno i bolno iskustvo sa potkožnim bubuljicama prilikom brijanja. Brijačem prelaze preko bolnih natečenih čvorića i to izaziva dodatnu iritaciju i može da pogorša upalu.

Mnogi se pitaju da li potkožne bubuljice ukazuju na neki zdravstveni problem?!

Problem sa bubuljicama na licu može da ukazuje da imate neki zdravstveni problem. Uglavnom su to problemi sa hormonima kada se javi hormonalni disbalans u telu, ali ako je sve u redu sa zdravstvene strane ostaje nam samo da razmislimo da li je problem u nepravilnoj nezi naše kože.

Potkožne bubuljice na vašem licu i telu zahtevaju redovnu negu koja se zasniva na čišćenju vaše kože.

Stres takođe može da prouzrokuje ovakvu vrstu problema. Poznato je koliko smo svi pod stresom i koliko smo napeti.

Loša ishrana je usko povezana sa nastankom potkožnih bubuljica, kao i pojačano znojenje koje dovodi do pojačanog lučenja sebuma i masne kože.

Kako iscediti potkožne bubuljice?

Ukoliko se i dalje pitate kako, bolje odmah da odustanete od toga. Ceđenje bubuljica dovodi do više štete nego koristi.

Dakle, bubuljice koje su se tek razvile i duboko su ispod kože ne stiskajte nikada. Nikako.

Najpre pokušajte da ih izvučete na površinu i ako se posle dve nedelje pojavi vrh na bubuljici pokušajte tek tada da je istiskate.

Ako se potkožne bubuljice ne povuku ni za nekoliko nedelja onda bi najbolje bilo da se obratite stručnom licu da pokuša da vam izvuče gnojni proces.

potkožne bubuljice na licu

Kako izvući potkožnu bubuljicu na površinu?

Potkožne bubuljice su jako naporne i dugo traju, zato je bitno kada se ovakve bubuljice pojave da reagujemo odmah i da pokušamo da potkožnu bubuljicu izvučemo na površinu.

Izvlačenje potkožne bubuljice možete postići uz pomoć toplih obloga.

Tople obloge je najbolje pripremiti tako što ćete nakvasiti peškir ili neku sterilnu gazu toplom vodom i aplicirati na mesto gde su nastale potkožne bubuljice.

To ćete raditi ako imate više potkožnih bubuljica. Ako imate samo jednu ili dve potkožne bubuljice onda možete postići isti efekat sa tupferom koji je nakvašen sa toplom vodom. 

Tople obloge držite 20 minuta na koži. 

Čim primetite da se obloga hladi opet je nakvasite toplom vodom i vratite na upaljeno mesto. Ovako ćete ponavljati kvašenje toplom vodom sve dok ne prođu 20 minuta.

Tople obloge će vam pomoći da proširite svoje pore i na taj način ćete omogućiti bubuljici da izbije na površinu.

Možete probati i da parite svoje lice iznad posude sa vrelom vodom, ali vodite računa da vam lice ne bude previše blizu vode kako vas vrela para ne bi izgorela.

Kesicu od čaja kamilice takođe možete aplicirati na potkožnu bubuljicu, naravno mora biti mlaka, ne sme biti vrela kako ne biste izazvali opekotine. Kamilica ima umirujuće dejstvo na upalu tako da će vam u ovom slučaju olakšati bol i otok i istovremeno će vam otvoriti i dezinfikovati pore.

Tople obloge koristite dva puta dnevno, nedelju dana za redom.

S druge strane, možete koristiti i hladne obloge. Njih možete praktikovati jer će vam smiriti i ublažiti upalu. Daće vam efekat smrzavanja i denzifikovanja pora kože lica.

Ovakvu metodu je dobro da praktikujete kod pojedinačnih bubuljica, jer je zaista nezgodno hladiti veliku površinu kože.

Nemojte nikako pokušavati da stiskate potkožne bubuljice niti da ih bušite iglom jer nećete uspeti da izvučete ništa. Jedino što možete napraviti jesu ožiljci na koži

Kako se rešiti potkožnih bubuljica? Tretman i lečenje

Na prvom mestu dobra higijena kože i čišćenje lica je osnova svega. Složićete se, da je to neki vid preventive.

Ali šta kada su se potkožne bubuljice već pojavile i ne daju nam mira?

Najbolji način za rešavanje ovih dosadnih bubuljica jeste kombinacija Aknolin losiona i Aknolin gela koji su potpuno prirodni preparati.

Aknolin losion dubinski čisti pore i uklanja višak sebuma, dok je Aknolin gel za bubuljice namenjen problematičnoj koži sklonoj potkožnim bubuljicama.

Više o ovim proizvodima možete pročitati na sledećem linku: 

Zbog čega je Aknolin za tako kratko vreme osvojio veliki broj ljudi koji muku muče sa bubuljicama. 

A koja je tajna? U pitanju su sastojci koji ciljano deluju i tretiraju svaku bubuljicu na licu. Evo koje sastojke treba da sadrži vaš preparat protiv bubuljica:

 • Ekstrakt mandarine reguliše proizvodnju sebuma, smanjuje njegovo lučenje i na taj način doprinosi smanjenju upaljene potkožne bubuljice
 • Ekstrakt kore primorskog bora sadrži piknogenol koji ima izizetno jaka antioksidantna svojstva.
 • Ekstrakt kore hrasta umiruje kožu, što je izuzetno važno kod već upaljene kože zbog potkožne bubuljice. Takođe ima i adstringentno dejstvo i na taj način doprinosi sužavanju pora. Što su pore manje to znači da je proizvodnja sebuma regulisana. Takođe znači da je koža čista i da su pore oslobođene mrtvih ćelija.
 • Ulje čajevog drveta uklanja nečistoću iz pora i višak sebuma
 • Ulje semenki pamuka je bogato vitaminom E, masnim kiselinama i mineralima koji obezbeđuju koži vlažnost
 • Ekstrakt aloe vere i alantoin umiruju  kožu i upalne procese na koži
 • Ekstrakt semena biljke tamarinda pomaže upaljenoj koži tako što ima umirujuće dejstvo
 • Ekstrakt kore hrasta takođe ima umirujuće dejstvo na kožu i deluje na sužavanje pora
 • Ekstrakt bukovače i cveta livadskog ljulja štiti vašu kožu.

Kao što smo već spomenuli, kada se potkožne bubuljice jave, najbitnije od svega je da svoju kožu održavate čistom i da smanjite na taj način količinu sebuma.

Nemojte koristiti obične sapune za umivanje lica. Umivajte svoje lice toplom vodom kako bi proširili pore, obrišite lice peškirom, ali ne trljajte već blago tapkajte peškirom po licu.

Nakon toga nanesite losion za čišćenje lica na tupfer i kružnim pokretima utrljajte po celom licu. Svu prljavštinu sa lica ćete videti na tupferu.

Ako je potrebno uzmite još jedan tupfer i ponovite postupak. Ovako očišćeno lice ste već pripremili za nanošenje gela na biljnoj bazi.

Naša koža zahteva redovnu, svakodnevnu negu.

Ako posvetite svojoj koži malo više vremena i izaberete dobre proizvode za negu vaše kože, vaša koža će vam zahvaliti tako što ćete od nje dobiti blistavost, elastičnost i lepotu.

Kada je koža lepa i čista i vi ćete se osećati lepo i blistaćete iznutra. A lepotu kože možete postići uz Aknolin set. Već sutra može biti na vašoj adresi, ako poručite odmah! Dobijate i popust od 20%

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN GEL + LOSION

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna