fbpx
kako ukloniti strije

Evo rešenja kako ukloniti strije!

Ako se pitate da li je moguće i kako ukloniti strije na najlakši mogući način, lepa vest za vas je da može, a evo i odgovara.

Mnogi od nas se muče sa strijama i pitaju se kako ih ukloniti. Kada se jednom pojave, zadaju nam glavobolju i muke na duge staze. Ali, ono što je bitno kod strija jeste da se krene sa tretmanom odmah nakon njihove pojave.

Tada se postižu najbolji rezultati. Imamo za vas savete kako ukloniti strije!!!

Strije su zapravo nepravilne linije ili pruge na koži i nastaju kada se koža istegne previše i na karaju pukne. Tada dolazi do takozvanog procepa.  Podjednako se mogu pojaviti i kod žena i kod muškaraca. 

Kada koža izgubi svoju elastičnost, a naglo se širi, dolazi do njihovog nastanka. Te nepravilne linije ni malo nisu prijatne. Znamo koliko je teško gledati se u ogledalu i razmišljati kako da ih se rešite i da ponovo povratite svoju lepu i glatku kožu.

Kod mnogih od nas strije narušavaju samopouzdanje, a što su duže na našem telu, sve više i više nam smetaju. 

Kada ih ne vidite, sve je ok. Ponekad zaboravite da su na vašem telu, ali kada dođe leto i počnete da nosite haljine, šortseve, majice i kupaće kostime, ponovo se iznervirate kada vidite da kvare izgled vašem telu. Sigurni smo da niste stvar prepustili sličaju i da ste pokušavali da ih se rešite. Ali, ako čitate ovaj tekst, verovatno niste uspeli u tome. 

Ako se pitate kako ukloniti strije, mi ćemo vam otkriti!!!

Ako želite da se rešite strija, ostanite sa nama i pročitajte tekst do kraja. Pripremili smo pouzdane i proverene metode uz pomoć kojih ćete ih se rešiti. Jedna od proverenih metoda koju su korisnici izdvojili kao najbolju je Celuleks gel, biljni gel za strije i celulit. 

Ovaj gel je napravljen isključivo od biljnih komponenti. Biljke su pažljivo birane pa daju sjajne rezultate. Deluju tako što se zajedničkim snagama udruže u borbi protiv strija. Takođe se vrlo uspešno bore sa celulitom.

Ako želite da naručite Celuleks gel, to možete uraditi na sledećem linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Sada želimo da vam objasnimo ko je glavni krivac za nastanak strija i zašto se one pojavljuju na telu.

Uzroci nastanka strija

Kada vam se pojave strije pitate se odakle su se stvorile i zašto. 

Objasnićemo vam kako to funkcioniše!!!

Strije se javljaju kada se koža previše širi. Vaša koža se ne može dovoljno istegnuti i tada puca. Na mestu pucanja nastaju strije.. 

A zašto koža nije elastična?

Evo odgovoora: kolagen je protein koji vašu kožu čini elastičnom. Kada nema dovoljno kolagena, na vašoj koži, zbog manjka elastičnosti, dolazi do pucanja, odnosno pojave strija. One mogu biti u obliku sitnijih pruga pa sve do jako širokih i vidljivih linija.

Uzroci koji dovode do nastanka strija su:

  • Nagli rast u pubertetu
  • Naglo dobijanje na težini
  • Trudnoća
  • Naglo dobijanje telesne mase u teretani
  • Inplatacija dojki

Shvatili ste da postoje dosta uzroka koji vam mogu izazvati strije na koži. Hajde da vidimo gde se one sve mogu pojaviti i da li se razlikuju po mestu nastanka.

Otkrivamo vam detalje u nastavku teksta!!!

kako ukloniti strije sa stomaka

Simptomi nastanka strija

Ako primetite da vas svrbi koža na određenom delu tela, znajte da je vrlo moguće da će vam se na tom delu pojaviti strije. Svrab kože je prvi simptom kada je nastanak strija u pitanju. 

Ako primetite ovu neprijatnost, vreme je da posegnete za nekim od proizvoda protiv strija kako bi na vreme odreagovali i donekle ublažili njihovu pojavu.

Kada se strije već pojave, uglavnom su izražajno crvene brazde koje vremenom blede, menjaju boju i postaju ružičaste, da bi na kraju dobile bledu boju, ali svetliju od vaše boje kože. Ove linije, kada dobiju tu najsvetliju nijansu, znači da su već duži vremenski period na vašem telu, pa će vam trebati više vremena i truda da ih ublažite ili potpuno uklonite. 

Strije se mogu pojaviti na bilo kom delu tela. Pojavljuju se na zadnjici, na butinama i stomaku, na donjem delu leđa, ramenima i grudima. Dakle, svuda gde se koža rasteže prilikom rasta ili gojenja. 

Sada kada ste saznali gde se sve ove nepravilne linije mogu javiti, želimo da vam damo odgovor na pitanje koje vas najviše muči, a to je kako ukloniti strije?

Kako ukloniti strije?

Mnogi se pitaju kako ukloniti strije na stomaku, kako ukloniti strije sa nogu, kako ukloniti strije sa grudi?  Bezbroj je pitanja, a samo jedan odgovor!

Otkrićemo vam ga!!!

Sve strije, nije bitno na kom delu tela se nalaze, uklanjaju se na isti način.

Postoje i oni ljudi koji su zabrinuti i pitaju se kako ukloniti crvene strije na rukama, kako ukloniti bele strije? Kod ovih pitanja, odgovor je jednostavan.

Ako su vam strije crvene, znači da su se tek pojavile, i one se lakše i brže mogu ukloniti. Kod belih strija potrebno vam je duže vreme za njihovo uklanjanje, jer su starije. Zato imaju belu boju. Strije su poput ožiljaka koji vremenom blede. Ali budite bez brige, čak i ako su stare, mogu se ukloniti.

Strije uspešno otklanjaju:

  • Kozmetički tretmani
  • Kozmetički preparati

Kozmetički tretmani koji se koriste u uklanjanju strija su IPL tretman i laserski tretman.

IPL tretman ( intenzivna pulsna svetlosna terapija) je kozmetička procedura gde svetlosni talasi prodiru kroz gornje slojeve kože do problematične tačke na koži, ili u ovom slučaju do strija.

Laserski tretman predstavlja tretman laserom. Laserski zraci prodiru kroz kožu i deluju na strije.

Ako se odlučite za kozmetičke tretmane, imajte na umu da oni nose i određene rizike sa sobom, kao i posledice u vidu otoka, bola, promene boje kože, krvarenje. Može doći i do težih komplikacija kao što su ožiljci i infekcija kože.

Uvek je sigurnije i zdravije po vas da se odlučite za kozmetičke preparate na biljnoj osnovi.

Na ovaj način ćete biti mirni i nećete strepiti od nuspojava, jer kod biljnih preparata nema rizika od alergija i iritacija kože, ne dolazi do prezasićenja pa slobodno isti preparat možete koristiti vremenski neograničeno, ili onoliko dugo koliko vi želite, a on će vam i dalje davati iste rezultate kao i na samom početku korišćenja.

Kako ukloniti strije uz pomoć kozmetičkih preparata?

Postoji veliki broj kozmetičkih preparata u borbi protiv strija. Ono što je uvek preporuka i najbolje rešenje jesu prirodni preparati. Preporučuje se da se za uklanjanje strija koriste biljni preparati u vidu losiona, krema ili gelova.

Svi preparati koji u svom sastavu sadrže veliki broj hemijskih elemenata mogu vam u ovom slučaju više odmoći nego pomoći. To se dešava iz razloga što su hemijske supstance ponekad za osetljivu napuklu kožu previše jake, pa mogu da izazovu brojne iritacije i alergijske reakcije.

Koža je u ovom periodu najosetljivija na mestima gde je pukla, pa je poželjno da izaberete biljne tretmane koji će biti blagi i nežni prema vašoj koži, a opet delotvorni na strije zbog svog biljnog sastava. Jedan od takvih preparata je Celuleks gel za celulit i strije. Sastavljen je isključivo od biljnih komponenti koje su pažljivo birane i jako delotvorne.

Sa svojom neverovatnom velikom biljnom koncentracijom, uspešno smanjuje strije i daje koži izgubljenu elastičnost. Celuleks gel je sastavljen od ekstrakata bršljana (hedera helis),divljeg kestena ( Aesculus hippocastanum), kore hrasta (Quercus Robur Bark) i nevena (Calendule officinalis). Ovo su najbitniji sastojci koji pomažu vašoj koži. 

Biljni sastojci iz ovog gela omogućavaju vam da ga koristite koliko god dugo želite, jer ne izazivaju prezasićenje kože. Gel ne izaziva iritacije i alergijske reakcije. Jednostavno se koristi. Bočica gela će vam dugo trajati, jer mala količina gela može se naneti na veliku površinu kože. 

Bitno je gel dobro utrljati posle tuširanja, na obrisanu kožu. Najbolje je koristiti ga dva puta dnevno.

Zašto je dobro koristiti upravo gel?

Otkrićemo vam!!!

Gel nakon mazanja i utrljavanja u kožu ne ostavlja masne tragove, jer koža najbrže upija proizvode u vidu gela. Tako da nakon nanošenja gela odmah možete obući garderobu i zaći napolje. Ne oduzima vam vreme dok čekate da ga koža upije. 

Prvi rezultati su vidljivi već nakon 4 nedelje, što je sjajno. Strije će početi da se smanjuju, koža će vam biti elastičnija, a u isto vreme masti ispod kože će se topiti, pa ćete izgledati zategnutije. 

Celuleks gel se može poručiti isključivo putem interneta i to na sledećem linku https://ovotaris.com/celuleks/.

Možete naručiti jednu bočicu gela za probu, ili iskoristiti trenutnu akciju i naručiti tri bočice gela po ceni od dve bočice. 

Ako volite da eksperimentišete i imate vremena da se igrate sa proizvodima koje imate u kuhinji, u svakom trenutku možete sebi napraviti tretman za strije u kućnim uslovima.

kako ukloniti strije sa nogu

Kako ukloniti strije kućnim tretmanima?

Ukoliko imate vremena i volje, evo nekih sastojaka iz kuhinje koje možete upotrebiti u otklanjanju strija. Odmah da vam kažemo, ovi proizvodi iz kuhinje ne mogu dati dovoljno dobre i brze rezultate kao kozmetički tretmani i proizvodi za strije, ali mogu ih ublažiti.

Izdvojili smo neke od namirnica koje provereno daju rezultate ukoliko budete uporni i dugo ih koristite. Želimo da napomenemo da oni neće delovati na jako stare strije, ali zato će novonastale ublažiti. Takođe, ako vam je koža podložna pucanju i nastanku strija, ove kućne proizvode možete koristiti i preventivno, kako bi vaša koža dobila više elastičnosti.

Evo nekoliko ideja koje možete isprobati kod kuće.

Aloe vera

Aloe vera pomaže u regeneraciji tkiva kože i ima lekovita svojstva. Svež gel iz lista aloe vere, ili kupljeni gel u prodavnici zdrave hrane, može se staviti na kritično mesto i ostaviti da deluje 20- 30 minuta dnevno. Ovo možete raditi svakodnevno, dok ne postignete željene rezultate. 

Kakao puter

Kakao puter možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Na zahvaćeno područje nanesite kakao puter i umasirajte u kožu. Ovo je najbolje raditi uveče i prenoćite sa njim. Koža će upiti sve lekovite sastojke iz kakao putera. Ujutru, područje na koje ste naneli puter, isperite toplom vodom. Postupak ponavljajte svake večeri.

Krastavac i sok od limuna

Limun pomaže u smanjenju i smirivanju ožiljaka, a krastavac je poznat po hidrataciji i umirivanju kože. Izblendajte krastavac, iscedite limun i pomešajte jednaku količinu soka sa vodom, dodajte istu količinu izblendiranog krastavca. Ovakvu masku nanesite na kožu sa strijama, ostavite da deluje 10 minuta, a nakon toga isperite kožu mlakom vodom. 

Bademovo i kokosovo ulje

Ove dve vrste ulja možete koristiti pojedinačno ili kombinovano, tako što ćete svako drugo veče nanositi jedno od ulja. Ulja će vam pomoći da se podstakne proizvodnja kolagena, pa će vam koža biti elastičnija. Takođe će vam pomoći da se strije smanje.

Belanca

Počnite sa upotrebom belanaca što pre, jer su bogati belančevinama koje će vam pomoći da vam se strije smanje i izblede. Umućena belanca nanesite na zahvaćeno područje, ostavite ga 15 minuta, ili preko noći. Pomoći će vam i u zatezanju kože, smanjenju i zatezanju pora.

Krompir

Krompir je pun skrobi, pa će vam pomoći u izbeljivanju strija. Na taj način one će biti manje vidljive. Nasecite kolutove sirovog krompira i stavite preko strija. Ostavite da deluje 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Postupak možete ponavljati ujutru i uveče.

Delovanje svih ovih kućnih namirnica je slabo pa ćete prve rezultate videti nakon nekoliko meseci upornog korišćenja. Slobodno možete kombinovati ove sastojke i koristiti više njih istovremeno. Sve što nam je priroda dala, ne može da nam šteti.

Šta kažu iskustva?

Prenosimo vam iskustva korisnika koji su imali problem sa strijama.

Irena je mlada devojka koja je dobila strije u pubertetu, zbog naglog rasta. Starija sestra joj je preporučila Celuleks gel. Irena je krenula sa mazanjem gela, i nakon tri nedelja shvatila da su joj strije bleđe i manje. Nastavila je sa tretmanom, koristila je ovaj biljni gel sve dok njene strije nisu izbledele toliko da skoro nisu ni bile vidljive. Ona kaže da joj je Celuleks gel pomogao da se reši strija u kratkom vremenskom roku i da nije mogla da veruje kako joj je koža bila glatka i zategnuta.

Milica je dobila strije u trudnoći. Od drugarice je dobila preporuku za Celuleks gel. Naručila ga je na sledećem linku https://ovotaris.com/celuleks/.

Kada je krenula sa tretmanom bila je skeptična, ali se nakon samo tri nedelje uverila da gel zaista pomaže. Strije su bile manje uočljive, čak je rešila i problem sa celulitom.

Koža joj je nakon dva meseca od korišćenja Celuleks gela bila glatka, zategnuta, regenerisana i bez grudvica. Bila je prezadovoljna rezultatima. Kaže da ga i sada koristi kako bi održala elastičnost kože, i kako bi sprečila da joj se celulit ponovo pojavi.

Držimo vam palčeve da se rešite strija u što kraćem vremenskom roku. Sa našim predlozima verujemo da ćete u tome i uspeti.

Naručite CELULEKS gel i iskoristite promociju i po ceni dva gela, treći dobijate GRATIS

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: