fbpx
preparati za opadanje kose

Najbolji preparati protiv opadanja kose: vodič za izbor

Koji su najbolji preparati protiv opadanja kose, uključujući prirodne i biljne opcije? Otkrijte i vratite gustinu i zdravlje vašoj kosi.

Šta je opadanje kose?

 

Opadanje kose je problem koji pogađa mnoge ljude širom sveta. Može se manifestovati kao stanjivanje kose, stvaranje pečata bez dlaka ili potpuni gubitak kose na određenim delovima glave. Ovo stanje može biti privremeno ili trajno, u zavisnosti od uzroka. Razumevanje uzroka opadanja kose je ključni korak ka pronalaženju odgovarajućeg tretmana i prevencije.

Opadanje kose, poznato i kao alopecija, može biti rezultat različitih faktora:

  • Stres: Intenzivan fizički ili emocionalni stres može izazvati privremeni gubitak kose. Telogen efluvijum je stanje gde veliki broj folikula dlake ulazi u fazu mirovanja zbog stresa, što rezultira pojačanim opadanjem kose nekoliko meseci nakon stresnog događaja.
  • Genetika: Androgena alopecija, poznata i kao nasledna ćelavost, je najčešći oblik opadanja kose. Ova vrsta gubitka kose je genetski uslovljena i može početi već u pubertetu.
  • Hormoni: Hormonalne promene usled trudnoće, porođaja, menopauze ili problema sa štitnom žlezdom mogu uticati na rast kose. Hormon dihidrotestosteron (DHT) igra ključnu ulogu u androgenskoj alopeciji.
  • Ishrana: Nedostatak esencijalnih nutrijenata poput gvožđa, proteina i vitamina može oslabiti kosu i dovesti do njenog opadanja. Posebno su važni vitamini B kompleksa, vitamin D i cink za zdravlje kose.
  • Vremenski uticaji:Prelazak iz hladnijeg u toplije vreme i slične vremenske promene mogu uzrokovati sezonsko opadanje kose.

Prepoznavanje simptoma opadanja kose na vreme je ključno za uspešno lečenje i prevenciju daljeg gubitka kose. Rani simptomi mogu uključivati:

  • Stanjivanje kose: Proređivanje na vrhu glave ili postepeno opadanje na temenu kod muškaraca, ili po celoj glavi kod žena.
  • Pečati bez dlaka: Mali, okrugli pečati bez dlaka mogu se pojaviti iznenada, često kod alopecije areate.
  • Opadanje pramenova kose: Nagli gubitak kose prilikom češljanja ili pranja kose može biti znak telogenog efluvijuma.
  • Promene na vlasištu: Crvenilo, perutanje ili bol u području opadanja kose mogu ukazivati na infekciju ili druge probleme sa kožom glave.

Uočavanje ovih znakova rano omogućava brzu reakciju i primenu odgovarajućih preparata koji mogu zaustaviti ili značajno usporiti proces opadanja kose.

Uloga preparata protiv opadanja kose

 

Preparati protiv opadanja kose igraju ključnu ulogu u borbi protiv ovog čestog problema. Njihova efikasnost zavisi od pravilne upotrebe i odabira odgovarajućih proizvoda u zavisnosti od uzroka opadanja kose.

 

preparati protiv opadanja kose dejstvo

 

Evo kako ovi preparati pomažu:

1. Jačanje korena kose

 

Preparati kao što su šamponi, losioni i serumi sadrže aktivne sastojke koji jačaju koren kose. Na primer, šamponi sa biotinom i niacinom poboljšavaju cirkulaciju u vlasištu i jačaju folikule dlake, čime smanjuju opadanje kose i podstiču njen rast.

2. Poboljšanje mikrocirkulacije u vlasištu

 

Mnogi preparati protiv opadanja kose sadrže sastojke koji poboljšavaju mikrocirkulaciju u vlasištu. Na primer, tocoferol nikotinat, često prisutan u šamponima i losionima, poboljšava protok krvi do folikula dlake, omogućavajući bolju ishranu i zdravlje kose​

3. Obnavljanje i stimulacija folikula

 

Ampule i serumi često sadrže visoko koncentrovane aktivne sastojke koji direktno deluju na folikule dlake. Na primer, amineksil i stemoksidin pomažu u obnavljanju folikula i sprečavaju stvrdnjavanje kolagena oko njih, čime omogućavaju rast nove kose.

4. Regulacija hormona

 

Neki preparati, posebno oni namenjeni muškarcima, sadrže sastojke koji pomažu u regulaciji hormona dihidrotestosterona (DHT), koji je glavni krivac za androgenetsku alopeciju. Proizvodi koji sadrže blokatore DHT mogu značajno smanjiti opadanje kose i podržati njen ponovni rast.

5. Hidratacija i ishrana kose

 

Prirodna ulja, poput kokosovog, arganovog i maslinovog ulja, bogata su hranljivim materijama koje dubinski hidriraju i hrane kosu. Redovna upotreba ovih ulja može smanjiti lomljenje kose i poboljšati njenu elastičnost i sjaj​ .

6. Prevencija oksidativnog stresa

 

Mnogi preparati protiv opadanja kose sadrže antioksidante, poput vitamina C i E, koji štite kosu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Ovi antioksidanti pomažu u očuvanju zdravlja kose i sprečavaju njeno prevremeno opadanje​ ​.

Kombinacija pravilne nege, balansirane ishrane i upotrebe specijalizovanih preparata može značajno doprineti zdravlju kose i sprečiti njeno opadanje.

Pravilnim odabirom i redovnom upotrebom ovih proizvoda, možete održati kosu zdravom, jakom i gustom.

Najbolji preparati protiv opadanja kose

 

Na tržištu postoje različiti preparati koji se koriste za prevenciju i lečenje opadanja kose, a uključuju šampone, losione, serume, ampule, maske i ulja. Svaki od ovih preparata ima specifičan način delovanja i cilja različite aspekte zdravlja kose i vlasišta.

Vrste preparata protiv opadanja kose

 

  • Šamponi protiv opadanja kose obično sadrže sastojke koji jačaju strukturu dlake i poboljšavaju cirkulaciju u vlasištu. Aktivni sastojci kao što su biotin, niacin, kofein i keratin ali i mnogi biljni sastojci, pomažu u jačanju korena kose, smanjenju lomljenja i stimulaciji rasta nove kose. Ovi šamponi takođe čiste vlasište od sebuma i drugih nečistoća koje mogu ometati zdrav rast kose​ .
  • Losioni Losioni protiv opadanja kose se nanose direktno na vlasište i ne ispiraju se. Sadrže aktivne sastojke koji poboljšavaju mikrocirkulaciju, jačaju folikule i sprečavaju opadanje kose. Losioni često sadrže biljne ekstrakte, vitamine i minerale koji dubinski hrane vlasište i dlaku, omogućavajući zdraviji rast kose​ .
  • Serumi su visoko koncentrovani preparati koji se nanose na vlasište ili kosu. Sadrže potentne aktivne sastojke kao što su peptidi, aminokiseline i antioksidanti, koji pomažu u obnovi i jačanju folikula dlake. Serumi obično imaju laganu teksturu koja se brzo upija, omogućavajući duboku penetraciju aktivnih sastojaka i efikasno delovanje protiv opadanja kose​ .
  • Ampule su intenzivni tretmani u malim dozama koji se primenjuju direktno na vlasište. Sadrže visoko koncentrovane formule sa aktivnim sastojcima poput amineksila, minoksidila i vitamina. Ampule se koriste u ciklusima i pružaju dubinsku negu, jačanje korena i stimulaciju rasta nove kose. Ove tretmane je potrebno koristiti redovno prema uputstvima za postizanje optimalnih rezultata​ .
  • Maske za kosu protiv opadanja obogaćene su hranljivim sastojcima koji obnavljaju i jačaju kosu. Koriste se jednom do dvaput nedeljno i nanose se na celu dužinu kose i vlasište. Maske sadrže proteine, ulja, vitamine i minerale koji dubinski hidriraju, hrane i ojačavaju kosu, čineći je otpornijom na opadanje i lomljenje​
  • Prirodna ulja protiv opadanja kose kao što su kokosovo, arganovo i maslinovo ulje koriste se za masažu vlasišta i hidrataciju kose. Ova ulja su bogata esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i antioksidantima koji pomažu u jačanju folikula dlake, smanjenju upala i poboljšanju elastičnosti kose. Redovna upotreba ulja može značajno poboljšati zdravlje vlasišta i kose, smanjujući opadanje kose​.

Najbolje i najefektnije deluje ono što koristite redovno.

Drugim rečima, jako je bitno da šampon kojim perete kosu bude adekvatan, jer uzalud nakon toga sve maske i ampule koje su samo dodatak nezi.

Vlasilan šamponi su se pokazali kao sjajan izbor iz više razloga:

  • na bazi bilja su, bez sulfata i parabena, idealni za redovnu negu
  • puni aktivnih sastojaka koji sprečavaju opadanje kose
  • zaokružen tretman: Vlasilan formula A sprečava opadanje kose, dok Vlasilan formula B podstiče njen rast.

Više o šamponima Vlasilan saznajte na ovom linku: https://ovotaris.com/vlasilan/

Preparati protiv opadanja kose kod muškaraca

 

Opadanje kose kod muškaraca je često povezano sa specifičnim uzrocima koji se razlikuju od onih kod žena.

Najčešći oblik opadanja kose kod muškaraca je androgena alopecija, poznata i kao muška ćelavost. Ovaj oblik gubitka kose je karakterizovan progresivnim stanjivanjem kose i povlačenjem linije kose na slepoočnicama i vrhu glave.

A zašto dolazi do ovoga?

Hormonski uticaji (DHT) i genetska predispozicija

 

DHT je hormon koji nastaje od testosterona putem enzima 5-alfa reduktaze. Ovaj hormon igra ključnu ulogu u androgenskoj alopeciji. Kod muškaraca koji su genetski predisponirani, folikuli dlake su osetljivi na DHT, što dovodi do skraćivanja faze rasta dlake (anagena faza) i eventualno do smanjenja folikula i trajnog gubitka kose​ .

Genetika je glavni faktor u određivanju da li će muškarac iskusiti androgensku alopeciju. Ako postoji porodična istorija ćelavosti, šanse za razvoj ovog stanja su veće. Genetski markeri odgovorni za osjetljivost folikula na DHT mogu se preneti sa oba roditelja).

Preporučeni preparati za opadanje kose kod muškaraca

 

Specijalizovani šamponi: Šamponi dizajnirani za muškarce koji pate od opadanja kose obično sadrže sastojke koji blokiraju DHT i poboljšavaju zdravlje vlasišta. Neki od ključnih sastojaka uključuju:

  • Ketokonazol: Antifungalni agens koji takođe blokira DHT u vlasištu.
  • Biotin: Vitamin koji jača keratinske strukture kose.
  • Saw Palmetto: Biljni ekstrakt koji pomaže u inhibiciji 5-alfa reduktaze, enzima koji konvertuje testosteron u DHT​ .

Odličnnom se pokazala i kombinacija sastojaka koji se nalaze u Vlasilan šamponima: proteini svile i pšenice, aktivni sastojci kamilice, mente, lavande, piroctone olamine, kopriva, hajdučka trava, rastavić…

Boris je oduševljen ovom kombinacijom zahvaljujući kojoj je spasio svoju glavu od ćelavosti.  Njegovi zalisci su počeli da se vidljivo povlače i znao je šta sledi ako stvari prepusti da idu tim tokom. Nije hteo da ostane bez kose pa je rešio da nabavi Vlasilan šampone. Od kako je njih počeo da koristi, kosa je prestala da opada i sada je jaka i gusta.

 

Losioni: Losioni protiv opadanja kose za muškarce često sadrže minoksidil, sastojak koji pomaže u proširenju krvnih sudova i poboljšanju protoka krvi u vlasištu, čime se stimuliše rast kose. Ovi losioni se obično nanose direktno na vlasište i ne ispiraju se, omogućavajući aktivnim sastojcima da deluju tokom dužeg perioda.

  • Minoksidil: Aktivni sastojak koji povećava protok krvi do folikula dlake, čime se poboljšava rast kose.
  • Trioxidil: Kompleks tri aktivna sastojka koji pomažu u jačanju kose, poboljšanju njene elastičnosti i stimulaciji rasta​ .Ovo je hit u svetu, ali kod nas još nije. Osim toga što ćete ga teže naći, za razliku od minoksidila nema još potvrđeno dejstvo.

Važno je napomenuti da ovi preparati zahtevaju doslednu primenu i strpljenje, jer se rezultati obično vide nakon nekoliko meseci redovne upotrebe. Konsultacija sa dermatologom može pomoći u odabiru najprikladnijeg tretmana za individualne potrebe.

Preparati protiv opadanja kose kod žena

 

Opadanje kose kod žena često se manifestuje drugačije nego kod muškaraca. Žene obično doživljavaju difuzno stanjivanje kose preko celog skalpa, za razliku od muškaraca koji imaju specifične oblasti proređivanja i ćelavosti. Žensko opadanje kose može biti uzrokovano različitim faktorima ​ .

 

najbolji preparati protiv opadanja kose

 

A zašto do njega dolazi?

Hormonske promene, trudnoća, menopauza

Hormonalne fluktuacije igraju ključnu ulogu u opadanju kose kod žena. Hormoni kao što su estrogen i progesteron utiču na ciklus rasta kose. Kada su nivoi ovih hormona neuravnoteženi, može doći do pojačanog opadanja kose.

Tokom trudnoće, visoki nivoi estrogena produžavaju fazu rasta kose, što može rezultirati gustom i zdravom kosom. Međutim, nakon porođaja, nivoi estrogena naglo opadaju, što može izazvati telogeni efluvijum – pojačano opadanje kose nekoliko meseci nakon porođaja​ .

Menopauza: Tokom menopauze, nivo estrogena opada, što može dovesti do proređivanja kose. Hormonske promene tokom ovog perioda mogu uzrokovati povećanu osjetljivost folikula dlake na androgene (muške hormone), što može doprineti opadanju kose sličnom androgenoj alopeciji​ .

Preporučeni preparati za opadanje kose kod žena

Tretmani za kosu

  • Minoksidil: Minoksidil je jedan od najefikasnijih tretmana za žensko opadanje kose. Dostupan je u različitim koncentracijama i pomaže u stimulaciji folikula dlake, povećanju protoka krvi u vlasištu i podsticanju rasta kose. Preporučuje se svakodnevna primena direktno na vlasište​ .
  • Kapsule sa biljnim ekstraktima: Biljni preparati, poput kapsula koje sadrže ekstrakte saw palmetta, koprive i ruzmarina, mogu pomoći u regulaciji hormona i poboljšanju zdravlja kose. Ovi sastojci deluju tako što smanjuju nivoe DHT u vlasištu i jačaju folikule dlake​ .
  • Biotin: Biotin, poznat i kao vitamin B7, je esencijalan za rast i zdravlje kose. Dodaci biotina mogu pomoći u jačanju kose, smanjenju lomljenja i podsticanju rasta nove kose​ .
  • Vitamin D: Nedostatak vitamina D je povezan sa opadanjem kose. Dodaci vitamina D mogu pomoći u poboljšanju zdravlja folikula dlake i stimulaciji rasta kose.
  • Gvožđe: Anemija uzrokovana nedostatkom gvožđa može biti čest uzrok opadanja kose kod žena. Suplementacija gvožđem može pomoći u prevenciji i lečenju ovog problema​ .
  • Serumi sa antioksidansima: Serumi koji sadrže antioksidante kao što su vitamin C i E, pomažu u zaštiti kose od oštećenja i promovišu zdravlje vlasišta. Ovi serumi se nanose direktno na vlasište i ne ispiraju se, omogućavajući aktivnim sastojcima da deluju tokom dužeg perioda.
  • Hidratantni losioni: Losioni obogaćeni hidratantnim sastojcima i biljnim ekstraktima mogu poboljšati zdravlje vlasišta i ojačati kosu. Ovi preparati pomažu u smanjenju upala, poboljšanju cirkulacije i jačanju folikula dlake.

No, nekad je korišćenje svih ovih proizvoda zamorno i potrebno vam je jednostavnije rešenje.

Upravo to su Vlasilan šamponi!

Koncentrovani aktivni sastojci biljnog porekla stimulišu folikule i pomažu da kosa brže raste. Formula bez sulfata, sa prirodnim uljima i alantoinom, ne samo da pere, nego neguje kožu glave i ostavlja je hidriranom.

Prirodni preparati protiv opadanja kose

 

Korišćenje prirodnih preparata za lečenje opadanja kose ima mnoge prednosti. Ovo su glavne:

Manje hemikalija, manje nuspojava

 

Jedna od glavnih prednosti prirodnih preparata je to što ne sadrže sintetičke hemikalije koje mogu iritirati kožu vlasišta ili izazvati alergijske reakcije. Mnogi komercijalni proizvodi za kosu sadrže sulfate, parabene i druge agresivne sastojke koji mogu oštetiti kosu i vlasište na duže staze. Prirodni preparati, s druge strane, koriste blage i hranljive sastojke koji podržavaju zdravlje kose i vlasišta na prirodan način.

Popularni prirodni preparati protiv opadanja kose

 

Kokosovo ulje je jedno od najpopularnijih prirodnih ulja za negu kose. Bogato je laurinskom kiselinom koja prodire duboko u dlaku, pomažući u jačanju korena kose i smanjenju gubitka proteina. Kokosovo ulje takođe ima antimikrobna svojstva koja pomažu u održavanju zdravlja vlasišta i sprečavanju infekcija koje mogu doprineti opadanju kose​ ​. Rastopite kokosovo ulje i umasirajte ga u vlasište i kosu. Ostavite da deluje najmanje 30 minuta ili preko noći, a zatim operite kosu blagim šamponom.

Arganovo ulje poznato i kao „tečno zlato“, bogato je vitaminom E, esencijalnim masnim kiselinama i antioksidantima. Ovo ulje hrani i jača kosu, poboljšava njenu elastičnost i smanjuje lomljenje. Redovna upotreba arganovog ulja može poboljšati teksturu kose i podstaknuti njen rast, čineći je gušćom i zdravijom. Nanestite nekoliko kapi arganovog ulja na dlanove i utrljajte ga u kosu i vlasište. Možete ga koristiti kao tretman pre pranja kose ili kao serum nakon pranja za dodatnu hidrataciju.

Maslinovo ulje Maslinovo ulje je bogato vitaminima E i K, antioksidantima i masnim kiselinama koje jačaju kosu i vlasište. Hidratira kosu i sprečava lomljenje, čineći je otpornijom na oštećenja. Maslinovo ulje takođe pomaže u smirivanju iritacija vlasišta i smanjenju upala, što može doprineti zdravijem rastu kose​. Pomešajte maslinovo ulje sa jajetom ili medom za dodatnu hranljivost i nanesite na kosu. Ostavite da deluje 30 minuta, a zatim isperite i operite kosu šamponom.

Biljni preparati protiv opadanja kose

 

Biljni preparati protiv opadanja kose postaju sve popularniji zbog svoje efikasnosti i prirodnih svojstava. Ovi preparati koriste moćne aktivne sastojke iz biljaka koji pomažu u jačanju kose, poboljšanju zdravlja vlasišta i stimulaciji rasta kose. Prednosti biljnih preparata uključuju manje nuspojava i hemikalija, što ih čini sigurnijim za dugotrajnu upotrebu. Najpopularniji i najbolji izbor su biljni šamponi za kosu koji se lako uklapaju u vašu životnu rutinu.

Evo nekih sjajsnih biljaka od kojih se prave preparati protiv opadanja kose.

  • Kopriva je poznata po svojim protuupalnim svojstvima i bogatstvu minerala kao što su gvožđe, kalcijum, magnezijum i silicijum. Ekstrakt koprive poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu, jača folikule dlake i smanjuje upalu, što može pomoći u smanjenju opadanja kose. Kopriva se često koristi u šamponima, losionima i čajevima za kosu​ .
  • Ruzmarin je biljka koja se koristi zbog svojih stimulativnih svojstava. Ulje ruzmarina poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu, što može podstaći rast kose. Takođe ima antimikrobna svojstva koja pomažu u održavanju zdravlja vlasišta. Ruzmarinovo ulje se može koristiti direktno na vlasištu ili kao deo šampona i tretmana za kosu​.
  • Kamilica je poznata po svojim umirujućim i antiinflamatornim svojstvima. Ekstrakt kamilice može pomoći u smirivanju iritacija i upala na vlasištu, što može doprineti zdravijem okruženju za rast kose. Kamilica takođe sadrži flavonoide koji štite kosu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima​ .

Kako biljni preparati poboljšavaju zdravlje vlasišta i kose?

  • Poboljšanje cirkulacije krvi .Biljni preparati poput ulja ruzmarina i ekstrakta koprive poboljšavaju cirkulaciju krvi u vlasištu. Bolja cirkulacija znači da više hranljivih materija i kiseonika stiže do folikula dlake, što može podstaći rast kose i ojačati postojeću kosu​ .
  • Jačanje folikula dlake. Biljni sastojci bogati vitaminima i mineralima, kao što su kopriva i kamilica, jačaju folikule dlake i sprečavaju lomljenje i opadanje kose. Ovi sastojci pružaju esencijalne hranljive materije koje su neophodne za zdrav rast kose​ .
  • Smanjenje upala i iritacija Mnoge biljke, uključujući kamilicu i koprivu, imaju antiinflamatorna svojstva koja pomažu u smanjenju upala i iritacija na vlasištu. Zdravo vlasište je ključno za zdrav rast kose, jer upale mogu oslabiti folikule i dovesti do opadanja kose​ .
  • Prirodna zaštita od oštećenja. Biljni preparati sadrže antioksidante koji štite kosu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i drugim štetnim faktorima iz okoline. Na primer, kamilica sadrži flavonoide koji pružaju zaštitu od oksidativnog stresa, čime se poboljšava zdravlje kose​ .

Korišćenje biljnih preparata može značajno poboljšati zdravlje vlasišta i kose. Ovi prirodni sastojci nude sigurno i efikasno rešenje za opadanje kose, pružajući dugotrajne rezultate bez štetnih nuspojava. Redovna upotreba ovih biljnih tretmana može vam pomoći da održite gustu, zdravu i sjajnu kosu.

U borbi protiv opadanja kose, kombinovani pristup se pokazao kao najefikasniji. Opadanje kose je često rezultat složenih i međusobno povezanih faktora kao što su genetika, hormoni, stres i ishrana. Stoga, upotreba različitih tipova preparata koji ciljaju na različite uzroke može pružiti optimalne rezultate.

Kombinovanjem šampona, losiona, seruma, ampula, i prirodnih ulja, možete stvoriti sveobuhvatnu rutinu nege kose koja cilja na jačanje folikula, poboljšanje cirkulacije u vlasištu, smanjenje upala i povećanje hidratacije. Na primer:

  • Šamponi protiv opadanja kose se koriste za redovno čišćenje vlasišta i jačanje korena kose i od izbora dobrog šampona sve zavisi
  • Losioni i serumi se nanose direktno na vlasište za dubinsku negu i stimulaciju rasta.
  • Ampule pružaju intenzivnu terapiju i koriste se u ciklusima za maksimalne rezultate.
  • Prirodna ulja kao što su kokosovo, arganovo i maslinovo ulje se koriste za masažu vlasišta i dodatnu hidrataciju kose.

Kombinovanjem ovih preparata, možete istovremeno tretirati različite aspekte problema opadanja kose, što povećava šanse za uspeh.

Saveti za održavanje zdravlja kose i prevenciju budućih problema

  1. Pravilna ishrana: Održavajte balansiranu ishranu bogatu vitaminima i mineralima kao što su biotin, vitamin D, vitamin E, gvožđe i cink. Ovi nutrijenti su ključni za zdrav rast kose.
  2. Smanjenje stresa: Stres je jedan od glavnih uzroka opadanja kose. Praktikujte tehnike relaksacije kao što su joga, meditacija i redovno vežbanje kako biste smanjili nivo stresa​.
  3. Zaštita kose od oštećenja: Izbegavajte prekomernu upotrebu toplote pri stilizovanju kose i zaštitite kosu od sunca i drugih spoljašnjih faktora koji mogu izazvati oštećenja​ .
  4. Redovne posete stručnjacima: Redovno posećujte dermatologa ili trihologa kako biste pratili zdravlje vlasišta i kose. Stručnjaci mogu pružiti savete i preporuke prilagođene vašim specifičnim potrebama.
  5. Redovna nega kose: Koristite blage šampone bez sulfata i redovno primenjujte hidratantne maske i ulja. Izbegavajte prečesto pranje kose i upotrebu agresivnih hemikalija​ .

Počnite borbu protiv opadanja kose već danas izborom pravog preparata!

Naručite Vlasilan šampone  i kombinujući A i B formulu napravićete najbolje rezultate: Prvo ćete formulom A zaustaviti opadanje kose i dovesti kožu glave u red, a zatim ćete formulom B potpomoći rast nove kose.

ISKORISTITE AKCIJU I NARUČITE OBA VLASILAN ŠAMPONA SA POPUSTOM OD 10% NA SET

Ne samo da ćete uštedeti, već ćete postići ono nabitnije  – zaokružićete svoju negu!

Popunite formu svojim podacima i ovaj preparat protiv opadanja kose stiže na vašu adresu za 2-3 dana.

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

Formula AB

Kompletan set

3390 RSD

66 KM

33 EUR

 

Formula A

Temeljno čišćenje i uklanjanje ljuspica peruti

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

Formula B

Oporavak i jačanje kose

1890 RSD

37 KM

18 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna