fbpx
muška ćelavost

Ćelavost i kako se boriti protiv nje

Pobedite ćelavost! Evo koji su njeni uzroci, simptomi i najefikasniji tretmani protiv nje. Pročitajte i sačuvajte svoju kosu.

Ćelavost, poznata i kao alopecija, predstavlja gubitak kose s vlasišta ili drugih delova tela.

Može biti rezultat genetskih predispozicija, hormonalnih promena, medicinskih stanja ili prirodnog procesa starenja.

Ćelavost može biti totalna, delimična ili se manifestovati u obliku proređivanja kose.

Postoji nekoliko oblika ćelavosti, uključujući androgenu alopeciju (najčešći oblik koji se javlja kod muškaraca i žena), alopeciju areatu (autoimuni poremećaj), i ožiljnu alopeciju (trajni gubitak kose zbog oštećenja folikula).

Detaljno ćemo ih objasniti.

Statistika o ćelavosti kod muškaraca i žena

Statistički podaci pokazuju da je ćelavost veoma rasprostranjen problem koji pogađa oba pola, ali je znatno učestalija kod muškaraca.

Prema istraživanjima, do 50% muškaraca će doživeti neki oblik ćelavosti do 50. godine života. Nasledna ćelavost, ili androgenetska alopecija, pogađa oko 30% muškaraca do 30. godine, dok se ta brojka povećava na 80% kod muškaraca starijih od 70 godina​ .

Kod žena, ćelavost je takođe čest problem, ali se manifestuje drugačije.

Oko 40% žena će doživeti neki oblik ženskog opadanja kose pre menopauze, dok se procenjuje da će do 60% žena doživeti gubitak kose nakon menopauze.

Androgenetska alopecija kod žena obično rezultira proređivanjem kose na vrhu glave, ali retko dovodi do potpune ćelavosti kao kada je u pitanju opadanje kose kod muškaraca​ .

Ćelavost može imati značajan uticaj na kvalitet života i samopouzdanje pojedinca, zbog čega je važno razumeti uzroke i dostupne tretmane kako bi se adekvatno pristupilo rešavanju ovog problema.

Najbolje je reagovati na vreme i sprečiti da se problem produbi. Opadanje kose neće prestati samo od sebe. Ono je znak da ste na putu da oćelavite, ali i znak da nešto u vašoj životnoj rutini treba da menjate.

Počnite od šampona – on je ono gde najčešće svi grešimo, birajući ga po ceni, bočici, mirisu…a zapravo je najbitnije voditi računa o sastojcima.

Birajte uvek šampone bez sulfata za svoju negu, a pored toga neka imaju i pregršt korisnih sastojaka biljnog porekla.

Odličan izbor su Vlasilan šamponi. Ne samo da ispunjavaju ova dva uslova, nego njihovom upotrebom imate jednu zaokruženu negu koja je provereno mnogima pomogla da zaustave opadanje kose i spreče ćelavost.

Vlasilan formula A deluje na teme glave, sprečava perut i zaustavlja opadanje kose. Vlasilan formula B tu je da podstakne rast kose.

Više o ovim formulama i njihovom sastavu možete naći klikom na ovaj  link: https://ovotaris.com/vlasilan/

Da vam preti ovaj problem, znaćete po sledećim simptomima…

Vrste ćelavosti

 

Ćelavost se može manifestovati na različite načine, zavisno od uzroka i specifičnih karakteristika opadanja kose.

Postoji nekoliko glavnih vrsta ćelavosti i Razumevanje ovih različitih oblika ćelavosti je ključno za pravilnu dijagnozu i odabir odgovarajućeg tretmana

Androgena alopecija

 

Androgena alopecija, poznata i kao nasledna ćelavost, najčešći je oblik gubitka kose kod muškaraca i žena.

  • Kod muškaraca, ovaj tip ćelavosti obično započinje povlačenjem linije kose na čelu i proređivanjem na temenu, što može dovesti do potpune ćelavosti.
  • Kod žena, androgenetska alopecija obično rezultira difuznim proređivanjem kose na vrhu glave, ali retko uzrokuje potpunu ćelavost.

Ovaj tip ćelavosti je genetski uslovljen i povezan sa hormonalnim promenama, posebno sa hormonom dihidrotestosteronom. 

Alopecija areata

 

Alopecija areata je autoimuni poremećaj koji uzrokuje iznenadni gubitak kose u kružnim ili ovalnim mrljama na vlasištu ili drugim delovima tela. Imunološki sistem greškom napada folikule dlake, što dovodi do njihovog opadanja. U nekim slučajevima, kosa može ponovo narasti, ali je moguće da će opet ispasti. Ovaj oblik ćelavosti može zahvatiti bilo koju regiju tela koja ima dlake, uključujući obrve i trepavice​.

Telogeni effluvium

 

Telogena effluvium je prolazni oblik gubitka kose koji se javlja zbog stresa, trudnoće, velikih hirurških zahvata, naglog gubitka težine ili upotrebe određenih lekova. Ova vrsta ćelavosti karakteriše difuzno proređivanje kose po celom vlasištu. Kosa obično opada nekoliko meseci nakon stresnog događaja, ali se obično regeneriše nakon što se uzrok eliminiše​ .

Ožiljna alopecija

 

Ožiljna alopecija, ili cicatricial alopecia, je retka vrsta ćelavosti koja nastaje kada folikuli dlake budu trajno oštećeni i zamenjeni ožiljnim tkivom. Ovo može biti posledica inflamatornih stanja kože, infekcija, ili fizičkih povreda vlasišta. Ovaj oblik ćelavosti je nepovratan, jer ožiljno tkivo ne može ponovo proizvesti dlake​ ​.

Anageni effluvium

 

Anagena effluvium je gubitak kose koji se javlja tokom faze aktivnog rasta dlake (anagen faza). Najčešći uzrok ove vrste gubitka kose je izlaganje toksinima, kao što su hemoterapijski lekovi koji se koriste u tretmanu raka. Gubitak kose je obično brz i obuhvata celo vlasište, ali kosa često ponovo naraste nakon prestanka terapije​.

Vrste ćelavosti prema izgledu i načinu opadanja kose

 

Difuzno proređivanje: Kosa opada ravnomerno po celom vlasištu, često uzrokovano telogenom effluvium ili androgenetskom alopecijom kod žena​ .

Kružne ili ovalne mrlje :Karakteristično za alopeciju areatu, gde se kosa gubi u kružnim ili ovalnim mrljama na vlasištu ili drugim delovima tela​

Recesija linije kose: Povlačenje linije kose na čelu, tipično za androgenetsku alopeciju kod muškaraca, često praćeno proređivanjem na temenu​ .

Totalni gubitak kose na vlasištu: Poznato kao alopecija totalis, što može biti posledica alopecije areate koja se proširila na celo vlasište​

Totalni gubitak kose na telu: Alopecija universalis označava potpuni gubitak kose na celom telu, uključujući obrve i trepavice​ .

A evo i zašto dolazi do ove pojave.

Uzroci ćelavosti

 

Ćelavost može biti uzrokovana različitim faktorima, od genetskih predispozicija do životnih navika. Razumevanje ovih uzroka je ključno za pravovremenu prevenciju i tretman.

Evo glavnih uzroka ćelavosti:

  • Genetski faktori i naslednost: Nasledna ćelavost je najčešći oblik gubitka kose, poznat kao androgenetska alopecija. Ako imate roditelje ili bliske rođake koji su izgubili kosu, velike su šanse da ćete i vi iskusiti slične probleme​ .
  • Hormonalne promene i uticaj dihidrotestosterona (DHT): Hormonske promene, posebno povećani nivoi dihidrotestosterona (DHT), igraju ključnu ulogu u opadanju kose. DHT skraćuje životni ciklus dlake i dovodi do smanjenja folikula, što rezultira gubitkom kose​ .
  • Stres i psihološki faktori: Stres može izazvati telogenu effluvium, gde velika količina kose ulazi u fazu mirovanja i opada nekoliko meseci kasnije. Psihološki stres, trauma, ili velike životne promene često dovode do privremenog gubitka kose​ .
  • Loša ishrana i nedostatak esencijalnih nutrijenata: Nedostatak ključnih vitamina i minerala, kao što su gvožđe, cink, i vitamini B kompleksa, može negativno uticati na zdravlje kose i dovesti do njenog opadanja. Uravnotežena ishrana bogata hranljivim materijama je neophodna za održavanje zdrave kose​ .
  • Zdravstveni problemi i upotreba određenih lekova: Određena medicinska stanja, poput bolesti štitne žlezde, autoimunih poremećaja, i hormonskih neravnoteža, mogu uzrokovati gubitak kose. Takođe, lekovi za hemoterapiju, beta blokatori, i antidepresivi mogu imati neželjene efekte koji uključuju opadanje kose​ .

Razumevanjem ovih uzroka možete bolje pristupiti prevenciji i lečenju ćelavosti, održavajući tako zdravlje i gustinu vaše kose.

Simptomi ćelavosti i dijagnoza

 

Prepoznavanje ranih znakova ćelavosti i pravovremena dijagnoza su ključni za uspešno lečenje i prevenciju daljeg gubitka kose. Rana intervencija može značajno poboljšati ishode tretmana.

 

ćelavost

 

Rani znaci ćelavosti mogu uključivati:

  • Proređivanje kose: Primetno smanjenje gustine kose, posebno na temenu ili duž linije čela​
  • Opadanje kose u pečatima: Kružne ili ovalne mrlje bez kose na vlasištu ili drugim delovima tela, što može biti znak alopecije areate​
  • Više dlaka na jastuku ili češlju: Povećan broj opalih dlaka nakon češljanja ili pranja kose može biti prvi pokazatelj problema​
  • Promene u teksturi kose: Kosa postaje tanja, lomljivija i lakše se lomi, što može ukazivati na hormonalne ili nutritivne probleme​

Metode dijagnoze

 

Dijagnoza ćelavosti obično uključuje nekoliko koraka kako bi se utvrdio tačan uzrok gubitka kose:

  • Fizikalni pregled: Dermatolog će pregledati vaše vlasište i uzeti detaljnu anamnezu kako bi identifikovao obrazac gubitka kose i potencijalne uzroke​ .
  • Hormonski testovi: Testovi krvi mogu se koristiti za procenu nivoa hormona poput testosterona, dihidrotestosterona (DHT), i štitnih hormona, koji mogu uticati na gubitak kose​ .
  • Biopsija vlasišta: U nekim slučajevima, mali uzorak kože vlasišta može biti uzet i pregledan pod mikroskopom kako bi se isključili inflamatorni poremećaji ili druge bolesti koje mogu uzrokovati ćelavost​ ​.

Rana dijagnoza i adekvatno lečenje mogu pomoći u očuvanju kose i sprečavanju daljeg gubitka, što naglašava važnost obraćanja pažnje na prve znake problema i konsultacije sa stručnjakom.

Kako lečiti ćelavost prirodnim putem

 

Lečenje ćelavosti prirodnim putem može biti efikasan način za poboljšanje zdravlja kose i sprečavanje daljeg gubitka kose. Prirodni tretmani uključuju upotrebu biljnih preparata, promene u ishrani, i jednostavne promene u životnim navikama.

Nenad je upravo na ovaj način uspeo da spasi svoju kosu. Na prve znakove povlačenja linije kose i proređivanja, počeo je da koristi Vlasilan šampon koji je na prirodnoj osnovi i bez sulfata.

Nabavio ga je online, na ovoj stranici: https://ovotaris.com/vlasilan/

Kosa mu je opet gusta i jaka i više ne opada.

 

 

Evo još nekoliko saveta kako da tretirate ćelavost prirodnim putem:

Upotreba biljnih ulja

 

Biljna ulja poput ricinusovog, kokosovog i maslinovog ulja mogu pomoći u stimulaciji rasta kose i poboljšanju zdravlja vlasišta. Redovna masaža vlasišta ovim uljima može poboljšati cirkulaciju krvi i hranjenje folikula dlake.

  • Ricinusovo ulje: Poznato po svojim svojstvima stimulacije rasta kose, ricinusovo ulje se može nanositi direktno na vlasište i ostaviti preko noći za najbolje rezultate​
  • Kokosovo ulje: Sadrži laurinsku kiselinu koja prodire u dlaku i smanjuje gubitak proteina, što može pomoći u sprečavanju lomljenja i opadanja kose​​.
  • Maslinovo ulje: Bogato antioksidansima i vitaminima, maslinovo ulje može pomoći u održavanju zdravlja vlasišta i sprečavanju opadanja kose.

Uravnotežena ishrana

 

Ishrana bogata vitaminima i mineralima esencijalna je za zdravlje kose. Posebno su važni vitamini A, C, D, E, kao i gvožđe, cink i omega-3 masne kiseline.

  • Voće i povrće: Konzumacija svežeg voća i povrća bogatog vitaminima i antioksidansima može pomoći u održavanju zdravlja kose​ ​.
  • Proteini: Hrana bogata proteinima kao što su jaja, orašasti plodovi, i riba može pomoći u jačanju kose i sprečavanju njenog opadanja​ ​.

Biljni suplementi

 

Biljni suplementi kao što su pilule od piskavice, ekstrakt koprive, i biotin mogu pomoći u stimulaciji rasta kose i poboljšanju njenog zdravlja.

  • Piskavica: Bogata proteinima i nikotinskom kiselinom koja stimuliše rast kose, piskavica se može koristiti u obliku suplemenata ili praha​ .
  • Kopriva: Kopriva je bogata gvožđem i može pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi u vlasištu, što može stimulisati rast kose​ .
  • Biotin: Vitamin B7, poznat kao biotin, ključan je za zdravlje kose i noktiju i može se uzimati kao dodatak ishrani​ ​.

Pre upotrebe obavezno se posavetujte sa lekarom!

Promene u načinu života

 

Zdrave životne navike mogu značajno uticati na zdravlje vaše kose. Smanjenje stresa, redovna fizička aktivnost i adekvatan san mogu pomoći u sprečavanju gubitka kose.

  • Smanjenje stresa: Stres je čest uzrok telogenog effluviuma, privremenog gubitka kose. Tehnike opuštanja poput joge, meditacije i dubokog disanja mogu pomoći u smanjenju stresa​ ​.
  • Fizička aktivnost: Redovno vežbanje poboljšava cirkulaciju krvi, što može pomoći u hranjenju folikula dlake i poboljšanju rasta kose​ ​.
  • Adekvatan san: Kvalitetan san je neophodan za oporavak tela i regeneraciju ćelija, uključujući i folikule dlake​ ​.

Primena ovih prirodnih metoda može pomoći u lečenju ćelavosti i poboljšanju zdravlja kose na duži rok. Uvek je najbolje konsultovati se sa stručnjakom pre nego što započnete bilo koji novi tretman

Vrste preparata protiv ćelavosti

 

Postoje različite vrste preparata namenjenih lečenju opadanja kose, svaki s ciljem da smanji gubitak kose i podstakne njen rast. Ovi preparati variraju u formi primene i mehanizmu delovanja:

Šamponi protiv opadanja kose: Šamponi protiv ćelavosti često sadrže aktivne sastojke kao što su ketokonazol, kofein, i biljni ekstrakti koji mogu pomoći u smanjenju gubitka kose stimulacijom cirkulacije vlasišta i blokiranjem DHT-a. Koriste se redovno umesto običnih šampona za održavanje zdravlja vlasišta.

Losioni i serumi za tretman ćelavosti se direktno nanose na vlasište i obično sadrže minoksidil, jedan od najpoznatijih sastojaka za poticanje rasta kose. Oni se koriste za lokalno tretiranje određenih područja gde je gubitak kose najizraženiji.

Pilule za gubitak kose: Oralni lekovi kao što je finasterid (za muškarce) deluju sistemski putem inhibicije enzima odgovornih za pretvaranje testosterona u DHT, koji je čest uzrok ćelavosti. Pilule zahtevaju lekarski recept i dugotrajno korišćenje za vidljive rezultate.

Tinkture i ulja: Prirodna ulja kao što su ricinusovo, kokosovo, i ulje čajevca mogu se koristiti za masažu vlasišta, što može poboljšati cirkulaciju i hranjenje folikula dlake. Tinkture i ulja često se koriste u kombinaciji s drugim tretmanima za maksimalne efekte.

Kreme i gelovi: Neki topikalni preparati dolaze u formi kreme ili gela, koji se takođe primenjuju direktno na vlasište. Ovi proizvodi mogu sadržavati antiupalne komponente koje smanjuju iritaciju i pomažu u održavanju zdravlja folikula dlake.

Injekcije: Injekcije, poput kortikosteroida, koriste se za tretiranje specifičnih oblika ćelavosti kao što je alopecija areata. Ove injekcije se daju direktno u vlasište da bi umirile upalni proces koji uzrokuje gubitak kose.

Svaka od ovih vrsta preparata ima svoje prednosti i može biti prikladnija za različite tipove ćelavosti ili individualne preferencije. Važno je konsultovati se s dermatologom ili trichologistom koji može preporučiti najbolju opciju baziranu na uzroku i tipu gubitka kose

Tretmani za ćelavost

 

Lečenje ćelavosti može uključivati različite tretmane koji se fokusiraju na stimulaciju rasta kose, smanjenje gubitka kose, ili čak presađivanje dlaka na pogođena područja. Evo nekoliko najčešćih tretmana:

Minoksidil: Lokalni tretman za stimulaciju rasta kose

 

Minoksidil je jedan od najpoznatijih topikalnih tretmana za ćelavost. Dostupan je bez recepta u obliku losiona ili pene i primenjuje se direktno na vlasište. Minoksidil deluje tako što proširuje krvne sudove u vlasištu, poboljšava cirkulaciju krvi i hranjenje folikula dlake, što može stimulisati rast nove kose. Efikasnost minoksidila je potvrđena kod androgenetske alopecije, a rezultati su vidljivi nakon nekoliko meseci redovne upotrebe​ .

Finasterid: Oralni lek za muškarce koji blokira DHT

 

Finasterid je oralni lek koji se koristi isključivo kod muškaraca. Deluje tako što inhibira enzim 5-alfa-reduktazu, koji je odgovoran za pretvaranje testosterona u dihidrotestosteron (DHT). DHT je hormon koji može uzrokovati smanjenje folikula dlake, što dovodi do gubitka kose. Finasterid pomaže u smanjenju nivoa DHT-a, čime se usporava ili zaustavlja opadanje kose. Rezultati su obično vidljivi nakon nekoliko meseci, ali lek može imati neželjene efekte kao što su smanjen libido i erektilna disfunkcija​ .

Kortikosteroidi: Upotreba kod alopecije areate

 

Kortikosteroidi su antiinflamatorni lekovi koji se mogu koristiti za lečenje alopecije areate, autoimunog poremećaja koji uzrokuje opadanje kose u kružnim mrljama. Kortikosteroidi se mogu primeniti lokalno, oralno, ili injekcijom direktno u pogođena područja vlasišta. Ovi lekovi pomažu u smanjenju upale i potiskivanju imunološkog odgovora koji napada folikule dlake, što može dovesti do ponovnog rasta kose​.

Transplantacija Kose: FUE metoda i druge tehnike presađivanja

 

Transplantacija kose je hirurški postupak koji uključuje presađivanje dlaka sa donorskih područja (obično sa potiljka) na područja gde je kosa proređena ili potpuno izgubljena. FUE (Follicular Unit Extraction) je jedna od najmodernijih i najefikasnijih tehnika transplantacije kose. Tokom FUE procedure, pojedinačni folikuli dlake se izvlače iz donorskog područja i presađuju na ćelava mesta. Ova metoda je minimalno invazivna i daje prirodne rezultate. Drugi metodi transplantacije uključuju FUT (Follicular Unit Transplantation), gde se traka kože sa folikulima uklanja sa donorskog područja i deli na pojedinačne graftove za presađivanje​ .

Ovi tretmani nude različite pristupe lečenju ćelavosti i mogu se kombinovati za postizanje najboljih rezultata, u zavisnosti od uzroka i stepena gubitka kose. Konsultacija sa stručnjakom je ključna za odabir najprikladnijeg tretmana.

Kako sprečiti ćelavost?

 

Prevencija ćelavosti može biti efikasna uz pravilnu negu kose i promene u načinu života. Održavanje zdravlja kose zahteva redovnu pažnju i prilagođavanje određenih navika.

  • Redovno Pranje Kose: Korišćenje blagih šampona bez sulfata može pomoći u uklanjanju nečistoća i masnoća, dok istovremeno čuva prirodnu vlagu vlasišta. Preterano pranje može isušiti kosu, pa je važno naći balans.
  • Kondicioniranje: Nakon pranja, koristite balzam kako biste hidrirali kosu i smanjili njeno lomljenje. Posebno je korisno koristiti dubinske regeneratore jednom nedeljno​ .
  • Uravnotežena ishrana: Ishrana bogata proteinima, vitaminima (posebno A, C, D, E), mineralima (gvožđe, cink) i omega-3 masnim kiselinama može značajno doprineti zdravlju kose. Konzumirajte voće, povrće, orašaste plodove, ribe i jaja​ .
  • Smanjenje stresa: Stres je čest uzrok opadanja kose. Tehnike relaksacije kao što su joga, meditacija i duboko disanje mogu pomoći u smanjenju stresa i očuvanju zdravlja kose​ .
  • Redovna fizička aktivnost: Vežbanje poboljšava cirkulaciju krvi, što može pomoći u boljem hranjenju folikula dlake. Fizička aktivnost takođe pomaže u smanjenju stresa​.
  • Izbegavanje hemijskih tretmana: Minimizirajte upotrebu hemijskih tretmana kao što su farbanje, izbeljivanje i trajno ispravljanje kose, jer mogu oštetiti folikule dlake i dovesti do opadanja kose​ ​.
  • Zaštita kose od toplote: Korišćenje uređaja za stilizovanje kose na visokim temperaturama može oslabiti i oštetiti kosu. Upotrebljavajte sredstva za zaštitu od toplote i ograničite korišćenje fenova, pegli i uvijača​ ​.
  • Pravilna masaža vlasišta: Redovna masaža vlasišta uljima kao što su kokosovo ili ricinusovo može poboljšati cirkulaciju krvi i stimulisati rast kose. Masaža takođe može pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija i održavanju vlasišta zdravim​ .

Implementacija ovih saveta i preporuka može značajno doprineti očuvanju zdravlja kose i sprečavanju njenog prekomernog opadanja. Konzistentna nega i pažnja mogu pomoći u održavanju guste i zdrave kose

Život sa ćelavošću

 

Gubitak kose može imati značajan psihološki uticaj, ali postoje načini da se nosite sa ovim izazovom i poboljšate svoje samopouzdanje. Takođe, dostupne su različite opcije za maskiranje gubitka kose koje vam mogu pomoći da se osećate bolje u svojoj koži.

Psihološki aspekti i kako se nositi sa gubitkom kose

 

Gubitak kose može izazvati osećaj nesigurnosti, anksioznosti i niskog samopouzdanja. Evo nekoliko saveta kako da se nosite sa ovim izazovom:

  • Prihvatite promenu: Razumite da je gubitak kose prirodan proces koji pogađa mnoge ljude. Prihvatanje ove promene može vam pomoći da se lakše nosite sa njom.
  • Podrška prijatelja i porodice: Razgovarajte sa bliskim osobama o svojim osećanjima. Podrška i razumevanje mogu biti od velike pomoći.
  • Profesionalna pomoć: Razgovor sa terapeutom ili savetnikom može vam pomoći da se nosite sa emocionalnim aspektima gubitka kose. Grupa podrške takođe može biti korisna.

Opcije za maskiranje gubitka kose: Perike, frizure, šminka

  • Perike: Perike su popularna opcija za mnoge ljude koji žele da sakriju gubitak kose. Dostupne su u različitim stilovima, bojama i materijalima, uključujući sintetičke i prirodne dlake. Perike mogu izgledati veoma prirodno i omogućiti vam da eksperimentišete sa različitim izgledima.
  • Frizure: Određene frizure mogu pomoći u maskiranju gubitka kose. Na primer, kratke frizure ili slojevite frizure mogu dodati volumen i učiniti da kosa izgleda gušće. Konsultujte se sa frizerom koji ima iskustva u radu sa klijentima koji imaju problem sa opadanjem kose.
  • Šminka i Pribor: Proizvodi za prikrivanje vlasišta, poput korektora za kosu ili sprejeva za povećanje volumena, mogu pomoći u maskiranju tankih delova kose. Takođe, šeširi, marame i trake za kosu mogu biti elegantan način da sakrijete proređenu kosu i dodate stilski detalj vašem izgledu​.

Suočavanje sa ćelavošću može biti izazovno, ali sa pravim pristupom i podrškom možete prevazići emocionalne prepreke i pronaći rešenja koja će vam pomoći da se osećate sigurnije i udobnije u svojoj koži.

Na kraju, svaki pojedinac treba da pronađe rešenje koje mu najbolje odgovara.

Prihvatanje problema je super – ali ne bez borbe!

Kroz kombinaciju pravovremenih tretmana, zdravih navika i podrške, moguće je uspešno upravljati ćelavošću i poboljšati kvalitet života.

Neka vaša nova navika bude Vlasilan šampon – preparat bez sulfata , parabena i štetnih sastojaka, a posebno formulisan da spreči perut, opadanje kose i podstakne rast kose.

Ako poručite obe Vlasilan formule – imate 10% popusta!

Treba samo da popunite formu ispod svojim podacima i stanete na put opadanju kose i ćelavosti!

 

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

Formula AB

Kompletan set

3390 RSD

66 KM

33 EUR

 

Formula A

Temeljno čišćenje i uklanjanje ljuspica peruti

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

Formula B

Oporavak i jačanje kose

1890 RSD

37 KM

18 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna