fbpx
ŠAMPON BEZ SULFATA

Šampon bez sulfata spas za vašu kosu!

Da li koristite šampon bez sulfata? Ako je vaš odgovor negativan, posle ovog teksta ćete sigurno početi da ga koristite. Evo i zašto.

Otkrićemo vam kakav je to zapravo šampon i zašto je dobro da ga koristite. 

Mnoge devojke i žene nisu zadovoljne šamponma koje koriste. Koliko god obećavali, nekako im kosa ne izgleda kao što su očekivale. Nekima je kosa slepljena, dok je drugima kosa poput slame, suva i beživotna. Neretko se javlja i svrab kože glave posle nekih šampona. Još kada na sve to dođe i perut, zaista je frustrirajuće iskustvo.

Ženama je jedan od glavnih aduta upravo kosa. Ukoliko im kosa ne izgleda savršeno, znaju biti jako nezadovoljne. Ovo se dešava upravo zbog hemijskog sastava šampona. Sulfati su jedan od njih koji bi trebalo da izbegavate kada kupujete šampon.

Da vam se ovako nešto ne bi više dešavalo, pročitajte naš tekst do kraja i otkrijte zašto je šampon bez sulfata dobro rešenje za vas i vašu kosu. Otkrićemo vam šta su zapravo sulfati, koju svrhu imaju u šamponima, da li su štetni ili ne.

Pisaćemo o podeli šampona prema problemu kose, otkrićemo vam koji je to šampon bez sulfata najbolji i zašto.

Hajde najpre da pričamo o sulfatima.

Šta su sulfati?

Šta su zapravo sulfati i zašto se stavljaju u skoro svim šamponima?

Otkrićemo vam!!!

Sulfati su vrsta hemikalija koji se nazivaju surfaktanti. Proizvođači ih koriste kao sredstvo koje izaziva penu. 

Dakle, sulfati pružaju penastu strukturu kada pomešate šampon sa vodom. U šamponima se koriste dve glavne vrste sulfata, a to su natrijum lauril sulfat i natrijum lauret sulfat.

Dejstvo pene koju proizvode sulfati, pomaže nam da rasporedimo šampon na veću površinu glave. Takođe može pomoći da aktivni sastojci iz šampona deluju dublje u kosu, kako bi uklonili prljavštinu i višak ulja. 

Ako vaš šampon peni kada perete kosu, postoji velika šansa da sadrži sulfate.

Šamponi bez sulfata, na biljnoj bazi, prave vrlo malo, ili čak ni malo pene. Ovakva vrsta šampona podjednako dobro čisti kosu, a nema štetno delovanje zbog hemikalija.

Jedan od takvih šampona je Vlasilan šampon, koji je sastavljen od pažljivo biranih biljnih komponenti, bez sulfata. Pogledajte više o šamponu Vlasilan na linku: https://ovotaris.com/vlasilan/

Mirjana je oduvek tražila samo šampone na biljnoj bazi. Od kada je počela da koristi Vlasilan šampon bez sulfata njena kosa se preporodila.

Njen savet je za svaku osobu koja želi zdrave, duge i sjajne vlasi da koristi ovaj fantastičan šampon za kosu.

Neki ljudi su jednostavno preosetljivi na određene hemijske sastave, pa im sulfati mogu izazvati iritaciju kože glave, svrab, crvenilo, perutanje i isušivanje kože i kose.

Ako ste i vi jedan od njih, najbolje bi bilo da potražite šampon bez sulfata.

 

Šampon bez sulfata i parabena

U tekstu iznad smo vam objasnili šta su sulfati i da li mogu da štete vašem vlasištu i koži. Ali, šta ako se pored sulfata, u šamponu nađu i druge hemijske supstance koje iritiraju kožu i kosu?

Jedna od najčešćih hemikalija, pored sulfata, su parabeni. Glavna uloga parabena je da produže rok trajanja šampona. To su zapravo konzervansi.

Parabeni nemaju nikakvu ulogu u zaštiti naše kose, zato je logično da ih treba izbegavati. Najbolje je da pronađete šampon bez sulfata i parabena. Na taj način ćete svojoj kosi obezbediti najbolju negu. 

Pažljivo čitajte deklaraciju na šamponu pre kupovine. 

Stručnjaci preporučuju biljne šampone bez sulfata i parabena.

ŠAMPON BEZ SULFATA i parabena

Prednosti šampona bez sulfata i parabena

Ono što je najbolje kod ovakvih šampona je to što njihov biljni sastav nadoknađuje sve što daju sulfati i parabeni. Prednosti šampona bez sulfata su:

  • ne postoji rizik od alergijskih reakcija, od iritacije kože glave i isušivanja kose 
  • Šampon bez sulfata i parabena možete koristiti koliko god želite, neće vam izazvati prezasićenje. To znači da i nakon nekoliko godina korišćenja istog šampona, on će i dalje imati isto delovanje na vašu kosu kao i na početku korišćenja
  • Vaša kosa će zadržati prirodna ulja i svoju vlagu. Sulfati iz kose izvlače sva ulja, pa vam sa njima kosa može ostati suva i lako lomljiva, što na kraju rezultira oštećenjem kose
  • Farba će se duže zadržati na vašoj kosi
  • Oštećena kosa će ojačati i manje će se lomiti, dobiće na elastičnosti

Kao što smo već spomenuli, stručnjaci preporučuju biljne šampone bez sulfata i parabena.

Šampon na biljnoj bazi vam se neće pokvariti bez obzira što ne sadrži parabene. To je zato što su u sastavu šampona biljne komponente koje održavaju šampon i njegov kvalitet, a ujedno vašoj kosi pružaju kvalitetnu negu.

Biljni šampon će malo peniti ili neće peniti nimalo, a opet će jako dobro prodreti u vlasi i isprati svu masnoću i prljavštinu, upravo zahvaljujući biljkama.

Ali, da li su svi šamponi bez sulfata dobri za svaki problem sa kosom?

Saznaćete u nastavku teksta!!!

Podela šampona prema problemu kose

Kao i kod šampona sa hemijskim sastovom, i kod šampona bez sulfata postoji razlika.

Ovakve šampone možemo svrstati u nekoliko kategorija:

 • Šampon protiv peruti bez sulfata
 • Šampon za masnu kosu bez sulfata
 • Šampon za suvu i farbanu kosu bez sulfata
 • Šampon protiv opadanja kose bez sulfata

Šampon protiv peruti bez sulfata

U zavisnosti koji problem imate sa kosom, birajte šampon bez sulfata za tu namenu. 

Ako imate perut i svrab glave, najbolje bi bilo da birate šampon bez sulfata koji u sebi sadrži sastojke koji otklanjaju perut. 

Prirodni sastojci koji efikasno otklanjaju perut i svrab kože glave su ekstrakt kamilice i mente, ulje lavande i mente, proteini pšenice, proteini svile. Bilo bi poželjno ukoliko nađete šampon bez sulfata sa nekim od ovih sastojaka. Baš takav je Vlasilan šampon protiv peruti.

Više o šamponu pogledajte na linku: https://ovotaris.com/vlasilan/

Šampon za masnu kosu bez sulfata

Ukoliko imate problem sa kosom koja se brzo masti, odaberite šampon protiv masne kose bez sulfata. Kada tragate za ovakvim šamponom, uvek obratite pažnju na sastojke koji su naznačeni na deklaraciji. Što više biljnih sastojaka šampon sadrži, biće bolje za vašu kožu glave i kosu. 

Ulje lavande i mente uspešno regulišu pojačanu proizvodnju sebuma i na taj način otklanjaju višak masnoće.

Šampon za suvu i farbanu kosu bez sulfata

Naravno, postoji i ova vrsta šampona bez sulfata. Bitno je da pronađete sebi odgovarajući šampon koji će vašoj kosi dati potrebnu negu i hidrataciju. Samim tim što je šampon bez parabena, već vam je umanjio mogućnost brzog ispiranja farbe i brzog isušivanja kose. 

Prirodni sastojci koji jako dobro štite kosu od isušivanja su protein svile siricin, babasu ulje, alantoin. Svi ovi sastojci takođe su jako dobri za farbanu kosu, jer joj čuvaju boju. Boja se sporije ispire. Samim tim ćete odložiti vreme farbanja, i na taj način ćete takođe oporaviti kosu.

Šampon protiv opadanja kose bez sulfata

Za čvršću kosu, koja opada potreban vam je definitivno šampon protiv opadanja kose bez sulfata. Najbolje bi bilo da se radi o biljnom šamponu koji će u potpunosti zaustaviti opadanje kose i koji će vašu kosu ojačati i oporaviti.

Sastojci koji zaustavljaju opadanje kose i koji je jačaju su protein pšenice i svile, makadamija ulje, ekstrakt koprive i rastavića.

Šampon bez sulfata- cena

Zahvaljujući velikom izboru šampona bez sulfata, cena se kreće od nekoliko stotina dinara do 3.000,00 dinara. Cena je određena u skladu sa tim šta sadrži šampon i za koju je namenu. Nešto jeftinij šamponi bez sulfata sadrže manju količinu biljnih komponenti, ili je uopšte ne sadrže.

Skuplji šamponi su isključivo sa biljnim strukturama. U nekim šamponima bez sulfata su biljne komponente u naznakama, dok je u drugim više vrsta biljaka  zastupljeno u velikoj količini i u visokoj koncentraciji.

Zato je uvek pametnije izdvojiti nešto veću sumu novca i kupiti jako kvalitetan šampon koji će vašu kosu negovati na pravi način i oporaviti je.

Ali, kako znati koji je šampon bez sulfata najbolji za vas?

Otkrivamo vam u nastavku!!!

najbolji ŠAMPON BEZ SULFATA

Najbolji šampon bez sulfata

Želimo odmah da vam kažemo, ako ste izabrali šampon bez sulfata, ne znači da ste izabrali najbolji i da ste time rešili problem. Naki šamponi su bez sulfata, ali i dalje u sebi sadrže hemijske sastojke poput parabena, veštačkih boja i mirisa, koji vam mogu izazvati alergiju ili iritaciju osetljive kože glave. Pitate se, onda, koji je najbolji šampon bez sulfata?

Otkrićemo vam!!!

Stručnjaci kažu da je najbolji šampon bez sulfata zapravo biljni šampon.

Biljni šampon u sebi ne sadrži sulfate, ni druge hemikalije. Napravljen je isključivo od biljnih struktura, biljnih ulja, biljnih ekstakata. Biljne komponente u šamponu su birane tako da svaka biljka u šamponu ima svoju ulogu, a zajedničkim snagama rešavaju skoro svaki problem sa kosom. 

Kao najbolje rešenje za sve vrste problema sa kosom, korisnici su izabrali Vlasilan šampon koji je na biljnoj bazi. Ovaj šampon je prepun biljnih komponenti koje su pažljivo birane kako bi se pojedinačno i udruženo borile protiv svih vrsta problema na koži glave i na kosi. 

Vlasilan šampon se sastoji od dve formule, formule A i formule B. Upravo je zato izuzetno moćnog dejstva jer su formule različitog sastava, i kada se koriste zajedno u kombinaciji, daju najbolji mogući tretman vašoj kosi. 

Formula A sadrži:

 • Protein svile sericin, koji čini kosu svilenkastom i mekanom, pomaže u obnavljanju dlake i štiti je od isušivanja
 • Piroctone alamine, koji ublažava svrab i smanjuje perut
 • Ulje lavande i ulje mente, koja uspešno normalizuju pojačanu proizvodnju sebuma, i na taj način otklanjaju višak masnoće, pa se kosa manje masti
 • Alantoin, koji pruža kosi mekoću i elastičnost. Zbog ovog sastojka šampon je pogodan za svakodnevnu upotrebu.
 • Hidrolizovani protein pšenice, koji štiti dlaku od isušivanja, neguje kožu glave, hrani dlaku i jača je
 • Ekstrakt kamilice, koji neguje i umiruje kožu glave, zahvaljujući njemu kosa je izuzetno sjajna 
 • Ekstrakt hamamelisa, koji umiruje i na nežan način čisti kožu glave, uklanjajući višak masnoće sa temena i vlasišta

Formula B sadrži:

 • Protein svile sericin, koji pomaže u obnavljanju dlake, štiti je od isušivanja, čineći kosu svilenkastijom i mekšom
 • Babasu ulje, koje štiti kosu od isušivanja, daje kosi elastičnost i sjaj, održava prirodnu ravnotežu vlasišta
 • Makadamija ulje, koje oblaže strukturu dlake, praveći zaštitni omotač oko dlake, i na taj način je štiti od isušivanja i spoljnih štetnih faktora
 • Ekstrakt koprive i rastavića, koji podstiče obnavljanje kose. Kosa raste brže, takođe jača dlaku i  štiti kosu od spoljnih uticaja
 • Hidralizovani protein pšenice, koji štiti dlaku od isušivanja, hrani je i jača, a ujedno neguje i kožu glave
 • Ekstrakt hajdučke trave, koji čisti kožu glave od peruti i umiruje vlasište
 • Alantoin, koji umiruje vlasište

Ove dve formule u paketu su najdelotvornije za sve probleme sa kosom.. 

Da li ste mogli da zamislite da jedan šampon može da sadrži ovoliko dugačak spisak biljaka? Mi smo jako iznenađeni, a verujemo da ste i  vi. 

Najbolje od svega je to što Vlasilan šampon možete koristiti dugo, a neće izazvati prezasićenje kože glave i kose. Uvek će davati iste rezultate.

Još bolja činjenica je ta da šampon počinje da deluje već nakon tri nedelje od početka korišćenja.Već nakon prvog pranja sa Vlasilan šamponom primetićete koliko vam je kosa svilenkastija, sjajna i lepršava. 

Ovaj biljni šampon je namenjen svim tipovima kose, a biljne komponente utiču na otklanjanje peruti, zaustavljaju opadanje kose, regulišu sebum koji izaziva brzo mašćenje kose, pogodni su za farbanu kosu jer se farba ne ispire brzo, takođe za suvu kosu jer joj pružaju dodatnu hidrataciju, oblažu vlasište i čuvaju kosu od isušivanja i pucanja. 

U svakom slučaju, uvek možete kupiti odvojeno formule, ali se preporučuje da se koriste obe formule u kombinaciji jer tako daju najbolje rezultate. 

Vlasilan šampon ne možete naći ni u jednoj drogeriji. Naručuje se isključivo preko interneta, na sledećem linku https://ovotaris.com/vlasilan/.

Šampon dolazi u bočicama od po 200 ml, guste je strukture, tako da dugo traje. Dovoljno je naneti količinu šampona na glavu u veličini lešnika. 

Cena formule A je 1890 din. Cena je ista i za formulu B. 

Nakon čitanja našeg teksta, verovatno ste zaključili da je šampon bez sulfata najbolji za vašu kosu, još ako na to imamo biljni šampon, onda zasigurno znate da ste napravili pun pogodak sa šamponom. 

Sa ovakvom vrstom šampona kosa će vam se oporaviti dok trepnete. Najveće zadovoljstvo je znati da svoju kosu negujete na pravi način, bez griže savesti da neki od sastojaka mogu da joj naštete. Osećaj je jako dobar.

Ako želite da naručite obe formule Vlasilana, dobićete popust od 10%

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

Formula AB

Kompletan set

3390 RSD

66 KM

33 EUR

 

Formula A

Temeljno čišćenje i uklanjanje ljuspica peruti

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

Formula B

Oporavak i jačanje kose

1890 RSD

37 KM

18 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna