fbpx
najbolji muški šampon za kosu

Koji je najbolji muški šampon za kosu?

Da li ste se ikada pitali koji je najbolji muški šampon za kosu? Ako držite do sebe, nećete koristiti bilo koji šampon. Evo koji je najbolji.

Zašto je važno da koristite pravi šampon za muškarce??

Nekim muškarcima se često javlja perut u kosi i svrab kože glave. Mnogi muškarci počinju da gube kosu već nakon tridesete godine. Nekima kosa počinje da opada ranije, nekima kasnije, ali ono što je bitno je kako zaustaviti proces opadanja kose kod muškaraca?

Neki muškarci koriste ženin šampon, ili dečiji, ne obraćajući pažnju čemu je taj šampon zapravo namenjen. Uglavnom muškarci ne polažu mnogo truda oko nege kose i tela. Njima je šampon isključivo za ličnu higijenu, odnosno koriste ga da bi im kosa bila čista i tu se sva priča završava.

Upravo zato – kada se javi problem sa opadanjem kose, pojavom peruti ili pojavom prvih zalistaka onda treba da znate da morate ući u potragu za dobrim šamponom za muškarce, kako bi rešili trenutno stanje kose koje vas muči.

Muškarci su samouvereniji od žena, upravo jer ne zalaze previše u detalje kada su kosa i koža u pitanju. Ali, kada se jave proteškoće sa kosom, znaju biti jako nervozni. Dragi naši, priznajte da je nekima od vas kosa jako važna. Pogotovo ako imate gustu kosu. Ne tako retko žene padaju na vašu kosu i izgled na prvi pogled. Sjajno, zar ne? 

Ali šta se dešava kada krene da vam opada ta savršeno gusta kosa? Šta činiti kada se pojave svrab i perut i kada kosa krene da se proređuje?

Nastaje blaga panika, jer niste upućeni previše u tretmane i ne znate šta vam je činiti, koji muški šampon za kosu izabrati. Da biste izbegli sav nepotreban stres, Ovotaris šamponi pomažu vam da održite zdrave i jake vlasi. Više o ovim biljnim šamponima, pogledajte na linku: https://ovotaris.com/vlasilan/

Nenad se jako mlad suočio sa opadanjem kose i to mu je, naravno u tim godinama jako teško palo. Međutim, jedini šampon koji je koristio jeste Vlasilan.

Sada ga sa ponosom i sa zadovoljstvom svima preporučuje!

Treba li muškarcima uopšte poseban šampon?

Razlike u problemima s kosom kod muškaraca i žena uglavnom su rezultat bioloških i hormonskih faktora, kao i različitih stilova nege kose.

  1. Hormonski uticaj: Muškarci su skloniji gubitku kose zbog androgena (muških hormona), posebno u slučaju androgene alopecije, poznate kao muški oblik ćelavosti. Kod žena, hormonalne promene poput trudnoće ili menopauze mogu uticati na gustinu i teksturu kose.
  2. Tekstura kose: Muškarci često imaju grublju teksturu kose od žena. To može zahtevati jače šampone ili one koji ciljaju specifične probleme poput peruti.
  3. Problem peruti: Perut je češć kod muškaraca, što može biti posljedica razlika u proizvodnji sebuma (ulja) na vlasištu.
  4. Stilizovnje i oštećenje kose: Žene češće koriste termičke uređaje za stilizovanje i hemijske tretmane poput bojenja, što može dovesti do drugačijih problema s kosom, poput suvoće i oštećenja.
  5. Rast kose i gubitak Kose: Dok se muškarci češće suočavaju s ćelavim mjestima i recesijom linije kose, žene mogu iskusiti difuzno stanjivanje kose po celom vlasištu.

Zbog ovih razlika, šamponi i proizvodi za njegu kose često su formulirani posebno za muškarce ili žene, ciljajući njihove specifične potrebe i probleme. Međutim, činjenica je da i jednima i drugima treba isto: proizvodi koji imaju prirodne aktivne sastojke koji neguju i jačaju dlaku i šamponi bez štetnih sulfata i parabena.

Sa takvim pristupom negovanju kose i muška i ženska kosa su na dobitku.

Šampon za gustu kosu za muškarce

Ako želite da zadržite svoju gustu kosu, ili ste jedan od onih muškaraca koji žele da dobiju veći volumen, potreban vam je šampon za gustu kosu.

Verujemo da ćete se zbuniti kada vidite sve te šampone ispred vas koji su naređani na policama u drogerijama. 

Koji odabrati?

Ono što je najbitnije da znate je to da obavezno morate čitati deklaraciju šampona. Preporučujemo vam da tražite šampone koji u sebi ne sadrže sulfate, parabene, veštačke mirise i boje.

Takvi šamponi sa hemijskim sastavom mogu izazvati da koža glave postane suva, kao i kosa, mogu izazvati perutanje ili opadanje kose ukoliko ste preosetljivi na neki od sastojaka. Posebno vodite računa ako ste skloni alergijama, jer upravo hemikalije iz šampona mogu da vam izazovu alergiju.

Ono što je bitno za šampon za gustu kosu jesu njegovi sastojci koji će delovati da vaša kosa ostane gusta, ili postane gušća vremenom.

Sastojci koji utiču na to su ulje makadamije, koje utiče na jačanje dlake, protein pšenice, koji hrani dlaku i u isto vreme deluje na njeno jačanje, ekstrakt koprive i rastavića, koji takođe jačaju dlaku i čuvaju je od spoljnih štetnih faktora, protein svile, koji pomaže u obnavljanju dlake.

Svi ovi sastojci izuzetno dobro čiste prljavštinu sa temena glave, pa će vam kosa izgledati gušće i bujnije.

Verovatno ste primetili da su svi sastojci zapravo biljnog porekla. To je ujedno i najbitnije. Što više biljnih sastojaka u šamponu se nalazi, bolje će delovati na stanje vaše kose.

Upravo takav je Vlasilan šampon biljnog porekla. Ovaj šampon je bogat bilnim uljima i ekstraktima biljaka.

Biljni sastojci iz šampona jako brzo deluju na otklanjanje peruti, sprečavaju opadanje kose i čine vašu kosu gušćom i zdravijom.  Ako se vodite ovim našim savetima, jako lako ćete pronaći dobar šampon za svoju kosu. 

Ukoliko želite da naručite Vlasilan šampon, to možete odmah sada i iskoristiti popust od 10%.

Šampon za rast kose kod muškaraca

Ako ste primetili da vam se kosa proredila, da su počeli da vam se stvaraju zalisci, reagujte na vreme i nabavite sebi šampon za rast kose. 

Vrlo je bitno da ne čekate da vam se kosa mnogo proredi jer ćete kasnije teže povratiti stari izgled. Nemojte zanemarivati prve znake. 

Kada birate šampon za rast kose, bitno je da znate koji su to sastojci koji utiču na rast kose. Za hemijske elemente u šamponu važi isto pravilo kao i kod prethodnog šampona. Izbegavajte sulfate, parabene, veštačke boje i mirise

Sastojci koji potpomažu rast kose su protein svile, koji izuzetno utiče na obnavljanje dlaka, ulje čajevca, ekstrakt koprive, ulje rastavića. Dobro je ako pronađete neke od ovih biljnih sastojaka u šamponu.

Ovi sastojci, pored toga što pospešuju rast kose, jačaju koren dlake i samu strukturu dlake, daju joj sjaj i štite od štetnih uticaja. 

Savet plus:

Kada počnete da koristite ovakvu vrstu šampona, kosa će početi da izbija na površinu i da postaje gušća. Nakon prvog izbijanja kose, možete koristiti muški šampon za farbanje, takozvani kolor šampon. 

Ovaj šampon će vam obojiti kosu i na mestima gde je kosa počela da izbija daće vam vizuelnu punoću. Sakriće proređenost kose. Zalisci će sa ovim šamponom biti manje vidljivi. Najbolje od svega, kod šampona za farbanje je to što se oni speru nakon pranja kose.

Pa i ako promašite nijansu i niste zadovoljni kako izgledate, operite kosu.

Muški šampon za farbanje možete nabaviti u bilo kojoj drogeriji ili bolje snabdevenim apotekama. Imaju širok spektar nijansi, tako da ćete sigurno pronaći jednu za sebe. 

šampon za muškarce

Kako se koristi muški šampon?

Ovde ne postoji neka posebna filozofija. Muški šampon za kosu se koristi na isti način kao i drugi šamponi.. 

Ono što savetuju stručnjaci, da biste dobro otklonili prljavštinu sa temena i kose, uvek šamponirajte kosu dva puta.

Nemojte preterivati sa količinom šampona koju nanosite. Potrebno je da istisnete šampon u šaci veličine zrna graška, rastrljajte među dlanove a zatim nanesite ravnomerno na kosu.

Možete masirati nekoliko minuta svojim prstima kosu i teme. Na taj način će proraditi cirkulacija koja će vam pomoći da kosa brže bude nahranjena vitaminima i mineralima. 

Preporuka je da kosu perete tri puta nedeljno. Ovo važi čak i za muškarce sa masnom kosom, koji dolaze u iskušenje da peru češće svoju kosu. Treba znati da što češće perete svoju kosu, ona će biti sve masnija.

Savet za muškarce koji imaju nešto dužu kosu:

Ako želite da sačuvate svoju kosu i ne oštetite je, nemojte nikada posle pranja trljati kosu peškirom. Dovoljno je blago tapkati peškirom kosu kako bi peškir upio višak vode, zatim je osušite na prirodni način, bez fena. 

Ima li razlike između muškog šampona i običnog šampona?

Mnogi se pitaju da li postoji razlika između muškog šampona i običnog šampona za kosu koji koriste žene?

U suštini, postoji mala razlika a to je razlika u mirisu. Kada je sastav u pitanju, menja se u zavisnosti za koju problematiku je namenjen, ali ako ćemo iskreno, kosa kod muškaraca i žena je istog sastava. Jedino ne bi bilo baš prijatno da izađete napolje i da mirišete na jagode, zar ne? 

Ipak je muški šampon prepoznatljiv upravo zbog mirisa. Tako da bi najbolje bilo da se držite muških šampona.Šalu na stranu, sem mirisa, birajte šampon i na osnovu sastava kako biste rešili problem sa svojom kosom.

Najbolji muški šampon za kosu

Koji je najbolji muški šampon za kosu? Rećićemo vam da je najbolji muški šampon upravo onaj koji odgovara vašim individualnim potrebama. Ono što odgovara nekom muškarcu, drugom neće odgovarati. I to je sasvim u redu. Zavisi kakvu problematiku sa kosom imate, u skladu sa tim ćete birati šampon.

Ono što je sigurno da je šampon najbolji za vašu kosu jeste činjenica da taj šampon sadrži što više biljnih komponenti.To je prvi i najvažniji kriterijum kada birate šampon.

Drugo i jako bitno pravilo je da taj šampon ne sadrži sve hemijske elemente koje smo gore naveli. Treće pravilo pri odabiru šampona je vrsta šampona.

Određujete je na osnovu problema sa kosom koju imate. 

muški šampon za kosu

 

Vlasilan šampon za kosu

Retko koji šampon će uticati na više problema odjednom. Ili je šampon namenjen da otklanja perut, ili je isključivo šampon protiv opadanja kose.

Međutim, korisnici su pronašli i isprobali biljni šampon koji obuhvata sve probleme sa kosom i koji deluje na sve probleme u isto vreme.

U pitanju je Vlasilan šampon.

Šampon je sastavljen iz dve formule, formule A i formule B. Obe formule su sastavljene od visoko koncentrovanih biljnih komponenti, koje su pažljivo birane tako da deluju pojedinačno ali i udruženo. Tako zajedničkim snagama daju odlične i jako brze rezultate.

Iznenađeni smo da jedan šampon može delovati na sve poteškoće sa kosom.

Njegove biljne komponente uspešno zaustavljaju opadanje kose, jačaju dlaku i gustinu, uspešno se bore protiv peruti, efikasno otklanjaju višak sebuma tako da se kosa manje masti.

Kosu u isto vreme hidriraju, neguju, prave zaštitni omotač oko dlake i štite je od štetnih spoljnih uticaja. Neverovatna je činjenica da je šampon jako blag za vašu kožu glave i kosu, a u isto vreme toliko jak u rešavanju problema. 

Baš zato što je izuzetno blag, pogodan je za dugotrajnu upotrebu

Ono što je jako bitno kod obe formule je to što ih možete koristiti neograničeno, koliko god želite, jer ne stvaraju prezasićenje. I posle godinu i više od prvog korišćenja, davaće vam podjednako dobre rezultate kao i na početku korišćenja.

Vlasilan šampon ne može da izazove iritaciju i alergijske reakcije upravo jer je sastavljen isključivo od biljnih ulja i ekstrakata.

Formula A je namenjena za uklanjanje peruti i deluje protiv opadanja kose. Sadrži ekstrakt hamamelisa, ulje mente i lavande, ekstrakt kamilice, protein svile i pšenice, piroctone olamine i alantoin.

Formula B je namenjena jačanju kose, smanjuje opadanje kose, popravlja strukturu dlake, štiti kosu i daje joj blistavost i zdrav izgled. Ova formula sadrži ekstrakt koprive i rastavića, ekstrakt hajdučke trave, protein svile i pšenice, ulje makadamije, babasu ulje i alantoin.

Ovo je zaista neverovatno dugačak spisak biljnih komponenti na jednom mestu. 

Najbolje od svega kod Vlasilan šampona je njegovo delovanje. 

Rezultati

Već nakon prvog nanošenja, primetićete razliku. Kosa će vam biti sjajnija, neće biti slepljena. Ukoliko imate svrab glave primetićete znatno olakšanje. 

Vlasilan šampon deluje već nakon tri nedelja od prvog korišćenja. Jako brzo, možemo primetiti. Nakon ovog perioda kosa će početi da vam raste, perut više nećete imati, a koža glave vas više neće svrbeti.

Znate li šta je još bitno kod ovog šampona? 

Otkrićemo vam!!!

Vlasilan šampon je blagog, skoro neutralnog mirisa i slobodno možemo reći da je univerzalan. Mogu ga koristiti i muškarci i žene, pa čak i deca zbog svoje blage strukture. Ovde je akcenat bačen na rešavanje svih trenutnih stanja kose, ali se takođe mislilo i na to da mogu da ga koriste svi, bukvalno cela porodica.

Vlasilan šampon ne možete naći u drogerijama i apotekama. Naručuje se isključivo putem interneta.

Ako želite da naručite ovaj šampon to možete uraditi na sledećem linku https://ovotaris.com/vlasilan/.

Uvek možete naručiti formulu A i formulu B odvojeno, ali najbolje delovanje ćete dobiti korišćenjem obe formule istovremeno. Ako naručite obe formule, imate popust od 10%. Obe bočice su 200 ml. Šampon je izuzetno guste strukture, pa će vam trajati duže od onih retkih šampona.

Dragi naši muškarci, sada kada smo vam pomogli da naučite nešto o šamponima i da jasno napravite razliku između njih, kupite sebi jedan kvalitetni šampon, koji će biti najbolji za problem sa vašom kosom, a mi vam držimo palčeve da rešite problem što pre. 

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

Formula AB

Kompletan set

3390 RSD

66 KM

33 EUR

 

Formula A

Temeljno čišćenje i uklanjanje ljuspica peruti

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

Formula B

Oporavak i jačanje kose

1890 RSD

37 KM

18 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna