fbpx
opadanje kose kod žena

Opadanje kose kod žena zaustavite na ovaj način!

Opadanje kose kod žena se može zaustaviti, a mi vam nudimo proverene tretmane za rešenje problema i brži rast. Ovo su saveti za zdravu kosu.

Da li vam se kosa odjednom čini mnogo tanjom i kao da se proredila?

Pitanja je mnogo: zašto uopšte dolazi do opadanja kose kod žena, kakvi sve oblici postoje, šta je najbolje za prevenciju opadanja kose i koji sve tretmani postoje za ponovni rast i oporavak kose. 

Kosa je jedna od prvih stvari koje ljudi primete na nama kada ih sretnemo. Ona čini deo našeg stila i ličnosti.

Iako opadanje kose kod muškaraca može izgledati kao izraženiji problem , kod žena je skoro jednaka verovatnoća da će početi da gube kosu ili će imati proređenu kosu. Većina žena to primeti u 50-im ili 60-im godinama, ali to se može desiti u bilo kom uzrastu i iz raznih razloga.

Opadanje kose kod žena starijih od 50 godina je čest problem. To može biti uznemirujuće i negativno uticati na samopoštovanje. Važne je reći da ipak postoji mnogo strategija i tretmana kojima se uspešno može rešiti problem.

Na prvom mestu jeste – šampon protiv opadanja kose.

Baš jedan takav šampon protiv opadanja kose jeste Vlasilan. Blagi, biljni šampon koji uspešno deluje i efikasno rešava svaki problem kose. Sastavljen je od pažljivo biranih biljnih komponenti, bez sulfata. Pogledajte više o šamponu Vlasilan na linku: https://ovotaris.com/vlasilan/

Tamara je svedok da ovo zaista pomaže. Od kada je počela da koristi Vlasilan šampon njena kosa više ne opada, a vlasi su jake i izgledaju zdravo. Dobila je gustinu kose koju je oduvek priželjkivala.

Njen savet je za svaku osobu koja želi zdrave, duge i sjajne vlasi da koristi Vlasilan šampon za kosu.

 

Kako prepoznati opadanje kose kod žena?

 

Opadanje kose može se manifestovati na različite načine u zavisnosti od uzroka. Možda ćete primetiti iznenadni gubitak kose ili postepeno proređivanje kose tokom vremena.

Ako se pitate zašto dolazi do opadanja kose kod žena, ima smisla prvo razumeti kako kosa raste. 

Ljudska koža glave sadrži oko 100.000 folikula dlake. Kosa raste sa dna folikula iz dela koji se zove koren. Krvni sudovi hrane koren, omogućavajući kosi da raste. Kosa raste prema koži, prolazeći kroz lojnu žlezdu. Lojne žlezde održavaju kosu sjajnom i mekom.

  • Faza rasta je anagena faza kose traje otprilike oko 2 do 6 godina ( anagena faza) – 84% dlaka nalazi se u ovoj fazi.
  • Katagena faza predstavlja kraj perioda rasta, a folikuli se pripremaju za fazu mirovanja. Ova faza traje od 1 do 3 nedelje – 2% dlaka je u ovoj fazi.
  • Telogena faza je faza mirovanja na kraju koje se dlaka u potpunosti odvaja od svog korena i otpada. Ova faza traje 3 do 4 meseca. 14% dlaka je u ovoj fazi.

Nakon ovoga folikul ulazi u novi ciklus i kosa opet raste.

Većina žena gubi 50 do 100 dlaka dnevno kao deo ovog prirodnog ciklusa.

Ako je ovaj ciklus poremećen, ili ako je folikul dlake oštećen, kosa može početi da opada brže nego što se regeneriše, što dovodi do simptoma kao što su opadanje kose ili sveukupno proređivanje.

 

naglo opadanje kose kod žena

Simptomi gubitka kose kod žena

 

Određeni simptomi koji vam mogu pokazati da vaša kosa opada više nego što je uobičajeno:

  • Proređivanje kose. Postepeno proređivanje na vrhu glave je najčešći tip gubitka kose.
  • Pečati bez kose. Mogu biti kružni ili neravni. Mogu biti veličine novčića. Možete osetiti svrab ili bol neposredno pre nego što kosa otpadne.
  • Šake pune kose. Možete doživeti veoma nagli gubitak kose, posebno nakon emocionalne ili fizičke traume. Kosa može naglo da otpadne dok se češljate ili je perete.
  • Potpuni gubitak kose. U nekim medicinskim situacijama, posebno sa medicinskim tretmanima kao što je hemoterapija, možete doživeti jako opadanje kose kod žena koje vodi do potpunog gubitka kose.

Tipovi opadanja kose kod žena

 

Kao da nije dovoljno, već postoje i različiti tipovi gubitka kose. Evo o čemu je reč!

  • Androgena alopecija. Iako češće pogađa muškarce, deššava se i kod žena. Kod žena, kosa se polako proređuje po celoj koži glave. Mnoge žene doživljavaju ovaj vid opadanja kose kao prirodni deo starenja, iako opadanje kose može početi u bilo kom trenutku posle puberteta. Opadanje kose kod žena ovog tipa, može dovesti do velikog sveobuhvatnog stanjivanja kose.
  • Аlopecija areata je autoimuno stanje, što znači da imuni sistem tela napada zdrava tkiva, uključujući folikule dlake. Ovo uzrokuje opadanje kose i sprečava rast nove kose.Ovo stanje može uticati na odrasle i decu, a gubitak kose može početi iznenada i bez upozorenja. Kosa sa vlasišta obično opada u pečatima. Vremenom ova bolest može dovesti do totalne alopecije ili potpunog gubitka kose.
  • Telogen efluvijum nastaje kada veliki broj folikula na koži glave uđe u fazu mirovanja (telogen faza), ali sledeća faza rasta ne počinje. Ovo uzrokuje pojačano opadanje kose kod žena po celom vlasištu, bez rasta nove kose. Određena medicinska stanja, kao što je disbalans štitne žlezde, porođaj, operacija ili groznica, obično izaziva ovu vrstu gubitka kose. Telogen efluvijum se takođe može javiti kao rezultat nedostatka vitamina ili minerala – nedostatak gvožđa je čest uzrok opadanja kose kod žena – ili upotrebe određenih lekova, npr. za razređivanje krvi. Početak ili prekid oralnih kontraceptiva (pilula za kontrolu rađanja) takođe može izazvati ovu vrstu gubitka kose.

Telogen efluvijum obično počinje tri meseca nakon stresnog perioda za organizam.

  • Anagen efluvijum je brzo i jako opadanje kose kod žena koje je rezultat medicinskog tretmana, kao što je hemoterapija. Ovi snažni i brzo delujući lekovi ubijaju ćelije raka, ali takođe mogu da ugase proizvodnju folikula dlake u skalpu i drugim delovima tela. Nakon završetka hemoterapije, kosa obično ponovo raste sama.
  • Cicatricialna alopecia je grupa stanja koja izazivaju nepovratan gubitak kose kroz ožiljke. Kosa opada i folikul se zamenjuje ožiljnim tkivom.
  • Traumatske alopecije uzrokuju opadanje kose kao rezultat stilizovanja kose. Kosa se može slomiti nakon upotrebe vrućih češljeva, fena za kosu, pegli za kosu ili određenih hemikalija za farbanje ili ispravljanje kose. Kao i trakciona alopecija gde dolazi do opadanja kose usled čupanja kose i nekih frizura gde se kosa jako zateže (kao što je konjski rep ili punđe).
  • Difuzno opadanje kose kod žena znači da je zahvaćena cela površina kože glave.

Koji uzroci dovode do opadanja kose kod žena?

 

Mnogi uzroci dovode do opadanja kose, a evo koji su specifični kod žena.

1.Menopauza i hormonska neravnoteža

 

Žene mogu doživeti opadanje kose tokom menopauze zbog smanjene proizvodnje hormona estrogena i progesterona. Ove promene takođe dovode do simptoma kao što su gubitak menstrualnog ciklusa, suva koža, noćno znojenje, povećanje telesne težine. Ovaj dodatni stres za telo takođe može pogoršati gubitak kose.

Neke žene mogu čak primetiti i opadanje kose nakon što prestanu da uzimaju hormonske kontracepcijske pilule.

Zašto? Opet, hormonske promene bilo koje vrste, posebno pad nivoa estrogena, mogu privremeno poremetiti životni ciklus kose.

Isto se dešava i posle porođaja. Nivo estrogena opada i kosa prestaje intenzivno da raste, više folikula ulazi u fazu mirovanja i onda nakon 3 meseca od porođaja kosa pojačano opada.

Ono što je bitno da znate, a to je da su ovo uglavnom privremeni poremećaji ciklusa rasta kose. Kosa će se oporaviti i ponovo početi da raste, još brže ako joj adekvatno u tome pomognete.

Pitate se kako?

Prirodni preparati, kao što su prirodni šamponi mogu biti idealno rešenje za svo privremeno opadanje kose kod žena.

Biljni šampon u sebi sadrži sastojke  kao što su eterična ulja i ekstrakti biljaka koji dokazano deluju na brži rast kose, aktiviraju uspavane folikule i pomažu kosi da faza rasta što duže traje. 

Koža glave je takođe jako bitna za zdravu i jaku kosu, pa tako vodite računa da vam je vlasište uredno, očišćeno od peruti ili prekomerne masnoće, kako bi imali idealnu podlogu za savršenu kosu.

Vlasilan šamponi vam mogu omogućiti upravo to! Ovi šamponi se sastoje iz dve formule. Formula A je zadužena da kosu detaljno očisti od peruti i masnoća, a Formula B pomaže kod bržeg rasta kose, čineći je jakom i zdravom. Možete ih naručiti na linku: https://ovotaris.com/vlasilan/

2. Stres može izazvati opadanje kose

 

Ako ste bili pod emocionalnim ili fizičkim stresom, to može dovesti do opadanja kose. Stvari kao što su smrt u porodici, velika operacija ili ozbiljna bolest mogu dovesti do toga da telo isključi određene procese kao što je proizvodnja kose.

3. Nedostatak vitamina i minerala

Nedostatak određenih vitamina i minerala takođe može dovesti do proređivanja ili opadanja kose kod žena.

Anemija usled nedostatka gvožđa je čest zdravstveni problem koji može imati različite posledice, a jedna od njih je i opadanje kose kod žena. Gvožđe je ključni mineral koji pomaže u proizvodnji hemoglobina, proteina u crvenim krvnim zrncima koji prenosi kiseonik do svih delova tela, uključujući folikule dlake. Bez dovoljno gvožđa, telo ne može efikasno da proizvede hemoglobin, što može dovesti do smanjenog dotoka kiseonika do folikula dlake. To može usporiti rast novih dlaka i povećati opadanje postojećih.

U težim slučajevima, anemija može dovesti do difuznog opadanja kose, što znači da kosa opada ravnomerno po celoj glavi.

Lečenje anemije usled nedostatka gvožđa obično uključuje suplementaciju gvožđem i promene u životnom stilu kako bi se povećao unos gvožđa. Međutim, važno je prvo se konsultovati sa lekarom pre početka bilo kakve suplementacije, jer prekomeran unos gvožđa može biti štetan.

Nedostatak vitamina B12 može takođe dovesti do opadanja kose kod žena. Vitamin B12 je esencijalan za pravilno funkcionisanje nervnog sistema i za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, kao i za sintezu DNK, koja je ključna za zdrav rast ćelija, uključujući ćelije koje čine folikule dlake.

Kada telo nema dovoljno vitamina B12, to može dovesti do anemije, koja može uzrokovati opadanje kose kao sekundarni simptom. Osim toga, nedostatak vitamina B12 može direktno uticati na zdravlje kose, čineći je slabom i sklonom lomljenju.

Lečenje nedostatka vitamina B12 obično uključuje oralnu suplementaciju ili injekcije vitamina B12. Kao i kod anemije usled nedostatka gvožđa, važno je da se konsultujete sa lekarom kako biste utvrdili pravi uzrok i najefikasniji tretman.

Policistični jajnici

 

Ako imate sindrom policističnih jajnika, vaše telo proizvodi više muških hormona, ili androgena, nego što bi trebalo. Ovo može dovesti do toga da vam nikne poneka dodatna dlaka na licu i telu, dok se kosa na glavi proređuje. Policistični jajnici (PCOS) su endokrini poremećaj koji se karakteriše prisustvom viška androgena, muških hormona, u ženskom telu. Ovo može dovesti do različitih simptoma, uključujući i opadanje kose.

Opadanje kose kod žena sa PCOS često prati obrazac koji je sličan muškom tipu opadanja kose, što se naziva androgena alopecija. To znači da žene mogu iskusiti proređivanje kose na temenu i prednjem delu skalpa, dok se linija kose može povući. Ovo je posledica uticaja androgena na folikule dlake, što može dovesti do njihovog slabljenja i smanjenja sposobnosti za proizvodnju nove kose.

Stres

 

Psihološki stres je takođe poznat kao jedan od uzroka telogenog efluvijuma, stanja koje dovodi do pojačanog opadanja kose. Telogeni efluvijum se javlja kada veliki broj folikula dlake pređe u fazu mirovanja, što rezultira gubitkom kose. Psihološki stres može izazvati ovu promenu u ciklusu rasta kose, jer telo kao odgovor na stres može preusmeriti resurse od manje vitalnih funkcija, kao što je rast kose, ka onima koje su neophodne za opstanak. Nakon perioda stresa, obično je potrebno nekoliko meseci da se ciklus rasta kose normalizuje i da kosa počne ponovo da raste.

U oba slučaja, važno je obratiti se lekaru za dijagnozu i adekvatan tretman.

 

opadanje kose kod žena na temenu

Kako lečiti opadanje kose kod žena?

 

Pojačano opadanje kose kod žena u većini slučajeva postepeno će se rešiti bez lečenja, samo uz pravilnu negu kose odgovarajućim šamponima i promenom loših navika.

U slučaju da vaša kosa ne povrati normalnu punoću u roku od 9 meseci, savet je da posetite dermatologa koji je specijalizovan za problem opadanja kose – triholog, kako bi dobili odgovarajući tretman ili lekove.

Tretman protiv opadanja kose na prvom mestu jeste dobar šampon!

Prirodni šampon protiv opadanja kose

 

Ako želite da poboljšate ukupni kvalitet vaše kose i vratite debljinu, postoje i tretmani zasnovani na prirodnim sastojcima. Na našem tržištu možete pronaći šampone protiv opadanja kose, koji vam mogu pomoći.

Šampon protiv opadanja kose možete koristiti individualno, ili pak u kombinaciji sa određenim tretmanima ili lekovima koji su vam prepisani od strane doktora. 

Prednosti šampona na biljnoj bazi su što su blagi, specijalno formulisani da deluju na sam uzrok problema. U sebi sadrže esencijalna ulja i ekstrakte biljaka za koje je dokazano da pozitivno utiču na rast kose ( ulje pšeničnih klica, makadamija ulje, babasu ulje, ulje lavande i ulje mente, kao i ekstrakt kamilice, arnike, koprive…)

Jedan od šampona koji u sebi sadrži kombinaciju upravo ovih sastojaka je već pomenuti Vlasilan set šampona protiv opadanja kose. Sa sigurnošću vam možemo preporučiti upotrebu ovog šampona.

Vlasilan se pokazao kao jako delotvoran u borbi protiv peruti, dubinskog čišćenja i sprečavanja opadanja kose, kao i jačanju kose iz korena i ubrzavanju njenog rasta.

Rezultati su vidljivi već posle 4 nedelje upotrebe, a pošto nema bojazni od neželjenih efekata, šamponi su pogodni za dugotrajnu i svakodnevnu upotrebu.

Više o njima na ovom linku: https://ovotaris.com/vlasilan/

Ishrana

 

Vođenje računa o ishrani može biti jedan od dobrih načina da delujete na one unutrašnje okidače ovog problema. Gubitak kose može izazvati nedostatak vitamina D, cinka, kalicjuma, nedostatak proteina u ishrani  i anemija, odnosno manjak gvožđa u krvi.

Raznovrsna i kvalitetna ishrana je važna za jaku kosu koja ne opada. Unosite što više svežih i zdravih namirnica, vitamina i minerala kako bi vaša kosa ostala gusta i manje opadala.

Možete koristiti suplemente, samo vodite računa o preporučenim dozama, jer i višak nekih vitamina (kao vitamina A) može dovesti do opadanja kose.

Specifični tretmani i lekovi za opadanje kose kod žena

 

1. Upotreba minoksidila (Rogaine) i drugih lekova

 

Minoksidil, poznatiji kao Rogaine, je jedan od najpoznatijih lekova bez recepta koji se koristi za tretiranje opadanja kose. Ovaj topikalni lek se nanosi direktno na skalp i može pomoći u usporavanju gubitka kose, a u nekim slučajevima i u stimulaciji rasta nove kose. Minoksidil je posebno efikasan kod androgenetske alopecije. Njegov tačan mehanizam delovanja nije u potpunosti razjašnjen, ali se veruje da proširuje krvne sudove u skalpu, čime poboljšava protok krvi i dovodi do jačanja folikula dlake i produženja faze rasta kose.

2. Hormonska terapija, kao što su antiandrogeni lekovi

 

Hormonska terapija može biti efikasna za žene koje pate od opadanja kose zbog hormonskog disbalansa, kao što je onaj uzrokovan polikističnim jajnicima (PCOS) ili menopauzom. Antiandrogeni lekovi, kao što su spironolakton i finasterid, mogu pomoći u smanjenju proizvodnje muških hormona koji su odgovorni za androgenu alopeciju. Ovi lekovi mogu smanjiti dalje proređivanje kose i u nekim slučajevima podstaći regeneraciju.

3. PRP (Platelet-Rich Plasma) terapija kao tretman za opadanje kose

 

PRP terapija je relativno novi tretman koji koristi pacijentovu krv kako bi podstakao rast kose. Krv se uzima od pacijenta, centrifugira se kako bi se odvojila plazma bogata trombocitima, a zatim se ta plazma injektuje direktno u skalp. Trombociti su bogati faktorima rasta koji mogu stimulisati regeneraciju tkiva i rast kose. PRP terapija se pokazala obećavajućom u tretiranju različitih oblika alopecije.

4. Laserska terapija za podsticanje rasta kose

 

Laserska terapija, poznata i kao niskonaponska laserska terapija (LLLT), koristi lasersko svetlo niske snage kako bi podstakla rast kose i smanjila upalu. Laserski češljevi, kape i uređaji su dostupni za kućnu upotrebu, a tretmani se takođe mogu obavljati u specijalizovanim klinikama. LLLT može biti koristan za osobe koje doživljavaju androgenetsku alopeciju ili druge oblike opadanja kose, jer se veruje da lasersko svetlo podstiče cirkulaciju i aktivira folikule dlake.

Svaki od ovih tretmana ima svoje prednosti i potencijalne rizike, te je važno konsultovati se sa dermatologom ili trihologom pre početka bilo kakvog tretmana za opadanje kose. Lekar može preporučiti najbolji pristup na osnovu uzroka opadanja kose, zdravstvenog stanja pacijenta i individualnih preferencija.

Prirodni tretmani protiv gubitka kose kod žena

 

Korišćenje eteričnih ulja i biljaka može biti efikasno u tretmanu opadanja kose kod nekih osoba. Evo nekoliko primera kako se mogu koristiti:

  1. Eterično ulje ruzmarina: Poznato je da stimulira rast kose i poboljšava cirkulaciju u skalpu. Može se mešati sa baznim uljem (kao što je kokosovo ili jojobino ulje) i nanositi direktno na skalp.
  2. Lavanda: Eterično ulje lavande može pomoći u smanjenju stresa, koji je jedan od faktora koji može doprineti opadanju kose. Takođe ima svojstva koja podstiču rast kose.
  3. Pepermint: Eterično ulje peperminta može povećati cirkulaciju na mestu primene, što može podstaći rast kose.
  4. Čajevac: Poznat po svojim antimikrobnim svojstvima, eterično ulje čajevca može pomoći u održavanju zdravog skalpa i borbi protiv peruti, što može biti korisno ako perut doprinosi opadanju kose.
  5. Ginseng: Koren ginsenga se često koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini za podsticanje rast kose zbog svojih stimulativnih svojstava.
  6. Aloe vera: Gel aloe vere može se koristiti za umirivanje skalpa i kao prirodni balzam za kosu. Može pomoći u smanjenju upale i stvaranju povoljnog okruženja za rast kose.
  7. Zeleni čaj: Bogat antioksidantima, zeleni čaj može se koristiti kao ispiranje za kosu kako bi se podstakao rast kose i smanjila upala.

Kako koristiti eterična ulja i biljke:

  • Direktna aplikacija: Razblažite nekoliko kapi eteričnog ulja u baznom ulju i nanesite direktno na skalp. Masirajte nekoliko minuta pre pranja kose.
  • Dodavanje u šampone i balzame: Možete dodati eterična ulja u svoje redovne proizvode za kosu kako biste iskoristili njihove prednosti tokom pranja kose.
  • Ispiranje kose: Napravite čaj od biljaka kao što su kopriva ili zeleni čaj i koristite ga kao poslednje ispiranje nakon pranja kose.
  • Maske za kosu: Kombinujte aloe vera gel ili ulje sa eteričnim uljima za stvaranje hranljivih maski za kosu.

Važno je napomenuti:

Uvek je bolje izabrati šampon za kosu koji ima u sebi ektrakte ovih biljaka. U ovakvim proizvodima koncentracija aktivnih sastojaka je veća nego u biljkama, jer su oni izolovani iz njih, pa u šampon dodati kao u većoj meri. Zato su dobri prirodni šamponi efikasniji.

Kako sprečiti opadanje kose kod žena?

 

Prevencija je moguća, a evo i kako.

  • Pravilna nega kose – Obratite pažnju da kosu perete redovno, ni retko ni prečesto. Jako su važni i proizvodi koje koristite u nezi kose. Neka šamponi budu blagi, sa sastojcima koji aktivno deluju na jačanje kose iz korena. Koristite regenerator, kako bi se kosa lakše češljala i kako ne bi pucala. Kada stilizujete kosu, izbegavajte alatke koje dodatno greju kosu, jer je mogu isušiti i dodatno oštetiti. Kosu ne vezujete prečesto u konjski rep.
  • Koristite maske za kosu za dubinsko hidriranje. Ako vaša kosa ima tendenciju da bude suva i lomljiva, povremena maska za duboko regenerisanje može biti upravo ono što joj je potrebno da povrati malo života i snage. Ovo takođe može pomoći da kosa izgleda sjajnije. Osim maske, koristite i prirodna ulja za kosu, posebno ukoliko je okidač za ovo stanje spoljašnji faktor. Za ponovni i brzi rast kose odlična su ulja lavande, ricinusovo ulje za kosu i ruzmarin ulje za kosu.
  • Saveti za pravilno četkanje i stilizovanje kose: Koristite četku sa prirodnim vlaknima Četke sa prirodnim vlaknima su nežnije prema kosi i mogu pomoći u raspodeli prirodnih ulja duž vlasi, što doprinosi zdravlju kose. Četkajte kosu kada je suva. Mokra kosa je podložnija oštećenju, pa je preporučljivo četkati kosu kada je suva ili samo blago vlažna.Uvek počnite četkanje od krajeva kose, postepeno se krećući prema gore kako biste izbegli čupanje i lomljenje vlasi.
  • Koristite širokozupčasti češalj za mokru kosu: Ako morate da raščešljate mokru kosu, koristite širokozupčasti češalj kako biste smanjili rizik od oštećenja.
  • Izbegavajte preterano stilizovanje: Prečesto korišćenje uređaja za stilizovanje kose kao što su pegle za kosu, uvijači ili fenovi može oštetiti kosu. Koristite ih umereno i uvek na najnižoj efikasnoj temperaturi.Uvek koristite proizvod za zaštitu od toplote pre stilizovanja kose toplotom kako biste smanjili oštećenje.
  • Birajte frizure: Izbegavajte previše tesne repove, pletenice ili frizure koje mogu povlačiti kosu i uzrokovati napetost na folikulima.
  • Izbegavajte česte hemijske tretmane: Tretmani kao što su trajno ispravljanje, blajhanje ili često farbanje mogu značajno oštetiti kosu. Razmislite o prirodnijim alternativama ili produžite vreme između tretmana.

Gubitak kose jeste kompleksan problem, ali ako mu pristupite na vreme i krenete sa rešavanjem adekvatnim tretmanom, vaša kosa biće brzo zdrava i jaka.

Ono u čemu nikako ne možete pogrešiti jeste izbor šampona bez štetnih sastojaka, pre svega sulfata. Birajte one šampone sa aktivnim sastojcima na biljnoj bazi koji stimulišu rast kose i razvoj folikula.

U nekim slučajevima je ovakav tretman sasvim dovoljan da rešite svoj problem. Pa zato, savetujemo da lečenje gubitka kose kod žena započnete od toga!

Vlasilan šampon je izbor mnogih dama. One su svoj problem rešile lako!

 A i vi možete već danas da rešite svoje probleme kose, ako naručite svoj primerak Vlasilan šampona!!

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

Formula AB

Kompletan set

3390 RSD

66 KM

33 EUR

 

Formula A

Temeljno čišćenje i uklanjanje ljuspica peruti

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

Formula B

Oporavak i jačanje kose

1890 RSD

37 KM

18 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna