fbpx
celulit na površini kože

Kako se osloboditi celulita na površini kože?

Uočili ste celulit na površini kože i sve što želite jeste da ga se rešite. Pratite naše savete i dovedite svoju liniju do savršenstva.

Celulit zaista ima mnogo veliki broj žena. Iako nije za utehu naravno, znajte da se on kod žena stvara fiziološki, čak i kod onih zgodnih modela sa naslovnice magazina je prisutan. Iako ga vi ne vidite, to je zato što ga one vešto prikriju jednom metodom, a to je: uređivanje fotografija

Ako je i vaš san, kao mnogih žena, zategnuto telo bez celulita na površini kože, onda je za vas rešenje broj 1.gel za celulit.

Ipak, nije svaka krema za celulit niti gel dobar gel. Da bi gel pružio maksimum i zbrisao sve tragove celulita sa tela, mora da bude na biljnoj bazi, bez sulfata, veštačkih boja i mirisa.

Baš jedan takav jeste Celuleks gel. Pogledajte više na linku: https://ovotaris.com/celuleks/. Mirjana se dugo patila sa celulitom, sve dok nije došla do CELULEKS-a. Sada je njeno telo zategnuto, a celulita na butinama više nema.

celuleks gel

Otkud celulit na površini kože?

Celulit na površini kože je vidljiv golim okom. Ne morate da štipate ili razvlačite svoju kožu da biste došli do zaključka da on postoji.

Kao što sam naziv kaže, on je “površinski” i nije podmukao, pa samim tim čim ga primetite na koži, možete brzo da reagujete. Površinski celulit se teško može sakriti. On vas prati i kada stojite, a kada legnete, dobijate mlohav izgled kože.

Ali nemojte to da vas uplaši.

Celulit na površini kože može veoma efikasno da se reši ako budete dovoljno uporni, tako da ne treba da pribegavate metodi sakrivanja.

Noge, listovi, bedra, zadnjica (ređe stomak i nadlaktice) i druge regije na kojima se masnoća obično nakuplja su najosetljiviji delovi tela kada je površinski celulit u pitanju. On je  mekan, sunđerast na dodir i daje koži neujednačen izgled. 

Celulit na površini kože je gori ako je praćen nedostatkom mišićnog tonusa, jer vam daje osećaj da se i on kreće dok se vi krećete. Dobijanje na težini  može pojačati vidljivost celulita na površini kože.

Da biste bolje upoznali celulit na površini kože i koja su moguća rešenja u borbi sa njim, napravićemo razliku između dubinskog i celulita na površini kože.

Prvo morate znati da se koža sastoji od tri sloja:

  • hipodermis, najdublji sloj;
  • dermis, srednji sloj;
  • epidermis, površinski sloj.

U hipodermisu, najdubljem sloju formira se dubinski celulit. U hipodermisu se nalaze i arterijski, venski, limfni kapilari.

U dermisu, srednjem sloju, nalaze se masne ćelije. 

Hipodermis hrani dermis. A dermis hrani epidermis (površinski sloj kože), na kome se ne nalaze nikakvi kapilari i koji je mnogo pristupačniji za rešavanje celulita.

Zašto smo vam dali sve ove informacije? 

Jer su povezani sa procesima koji uzrokoju celulit.

Ukoliko ste prepoznali samo celulit na površini kože, vi ste i te kako srećna osoba jer ćete na mnogo lakši način da rešite svoj problem, nego onaj dubinski.

Dubinski celulit je znatno teža faza. Kod dubinskog se javljaju čvrsti i bolni čvorovi ispod kože koje možete i da opipate. Tada se preporučuju tretmani pod budnim okom stručnjaka.

Sada ćemo da vas obradujemo!

Celulit na površini kože je znatno blaži oblik jer sredstva za njegovo rešenje imate upravo vi. 

Sve što vam je potrebno jeste snaga volje, promena ustaljenih loših navika i dobra anticelulit sredstva u vidu prirodnih krema i gelova. Jedan od njih kao naša preporuka je CELULEKS GEL. Naručite svoj prvi primerak gela već odmah danas na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Nudimo vam nekoliko pravila kako da se svakodnevno pridržavate određenih životnih navika da biste se uspešno rešili celulita na površini kože.

Sve što vam je potrebno u vašim je rukama, a to su čvrsta volja i disciplina.

površinski celulit

Kako se rešiti celulita na površini kože?

Iako celulit na površini kože nije opasan po zdravlje, svakako može narušiti vaš kvalitet života. Možete zbog njega u nekom momentu osetiti manjak samopouzdanja, ili biti uskraćeni da nosite odeću kakvu poželite. 

Uklanjanje celulita na površini kože  je nešto na čemu vi sami treba da radite.

Međutim, u tom procesu možete imati i pomoć stručnih lica, kao što su kozmetičari, treneri, proizvođači kozmetike i ostali stručnjaci iz koji se bave problematikom celulita na površini kože. 

Ne postoji pravilo koje nam govori kod koga će se celulit na površini kože javiti. Površinski celulit je česta pojava kod žena svih uzrasta (čak se i neke devojčice bore sa ovim problemom).

Česta je pojava kod žena koje se manje bave fizičkom aktivnošću, koje puše cigarete, posle porođaja, menopauze itd. Ova pojava nije zaobišla ni muškarce. Doduše, u manjoj meri i ne na svim delovima tela kao kod žena.

Delovi na kojima se javlja celulit na površini kože razlikuje se od delova tela na kojima se javlja dubinski.

Celulit na površini kože najčešće se pojavljuje na bedrima, nogama, potkolenicama, kao celulit na zadnjici, a ređe na stomaku i rukama.

Ne postoji univerzalno rešenje za celulit na površini kože, kao što ne postoji ni univerzalni organizam.

Kao opšta pravila i rešenja za uklanjanje celulita najčešće su:

  1. Pravilna ishrana
  2. Limfna drenaža
  3. Anticelulit masaža
  4. Anticelulit kreme i gelovi

Hranite se pravilno

Najpre krenite od svakodnevne ishrane, jer je pojava površinskog celulita u uskoj vezi sa zadržavanjem tečnosti u organizmu. 

Dobra vest je: zadržavanje vode može se eliminisati pomoću balansirane ishrane za celulit koja pomaže telu da se reši tečnosti i toksina. Možete početi sa dobrom navikom pijenja biljnih čajeva, kao što su: čaj od koprive, čaj od čorokota, breze ili biljni čaj.

To su biljke koje pomažu vašem telu da ukloni višak tečnosti i da blago pročiste vaš organizam.

Pokušajte da smanjite na minimum prerađenu masnu hranu, prekomerno korišćenje soli, suhomesnate proizvode i proizvode bogate aditivima, kao i punomasne mlečne prerađevine. Šećer dovodi do otvrdnjavanja kolagena do te mere da koža gubi svoju elastičnost.

Prednost dajte organskim, svežim i zdravim namirnicama. 

Namirnice koje se preporučuju su: limun, celer, cimet, mahunarke, tropsko voće, bobičasto voće, luk, praziluk, ruzmarin, rukola, maslačak, peršun koji deluju diuretički. 

Treba izbegavati obilne obroke, a najbolje je da se dnevno uobročite na 4 manja obroka sa unosom od minimum 1,5 litar vode.

 SAVET ZA VAS:

Započnite dan sa čašom tople vode i čepićem (veličina čepića plastične flaše) jabukovog sirćeta, a ostatak tečnosti, od oko  litar i po dnevno, pravilno rasporedite i pijuckajte tokom celog dana. 

Jabukovo sirće je nastalo fermentacijom jabuka, gde  pri fermentaciji dolazi do oslobađanja prirodnog šećera koji nam stvara sitost u organizmu, a prirodan šećer se dobro razlaže i ne taloži se u organizmu u vidu masti.

Jabukovo sirće sadrži antioksidante i organske kiseline koji pomažu da se organizam oslobodi od viška slobodnih radikala i toksina.

Limfna drenaža kao rešenje

Limfna drenaža za celulit na površini kože je tehnika celulit masaže koja deluje na limfne sudove tako što uklanjanja otok i celulit.

Limfna drenaža je dobra za vas ukoliko patite od sledećih problema:

  • Teške noge
  • Prekomerno zadržavanje tečnosti
  • Koža pomorandžine kore
  • Edem
  • Manjak cirkulacije

Zahvaljujući svom delovanju na resorpciju edema, limfna drenaža za lečenje celulita pojačava vensku cirkulaciju, poboljšava izgled i tonus kože kao i njenu temperaturu, a takođe izaziva opuštanje mišićnih vlakana.

Međutim, limfna drenaža ne može sama od sebe da pomogne. Ona bi trebalo da se izvodi u kombinaciji sa drugim promenama načina života kao što su pravilna ishrana i uvođenje fizičke aktivnosti i vežbi za celulit (o tome govorimo u  nastavku teksta). Limfna drenaže može vidno smanjiti naborani i nezategnuti izgled kože, ali ne može pomoći pri uklanjanju nakupljanja tečnosti u organizmu i ne može olakšati nastanak celulita, posebno ne u ranoj fazi.

S obzirom da limfna drenaža ima cenu koja nije svima dostupna i ne može svaka osoba sebi da je priušti, mi kao sjajnu zamenu predlažemo kućnu masažu sa biljnim, organskim kremama i gelovima. 

Jedan od njih je i CELULEKS GEL.

Masažom protiv celulita

Celulit na površini kože ne spada u onaj „tvrdokorni“ celulit, kod koga masaže umeju da budu jako bolne. Kod masaže površinskog celulita možete da se opustite i da uživate.

Inače, ako ste ljubitelj masaža, onih nežnih i opuštajućih, onda je možete priuštiti sebi a da pritom dobijete sjajne rezultate.

Kako to masaža utiče na celulit na površini kože?

  • Izbacuje višak telesne tečnosti
  • Poboljšava cirkulaciju
  • Razbija nabore na površini kože 

Koja su pravila masaže za celulit na površini kože?

Pravilo 1. Kada radite anticelulit masažu, nemojte da se mazite – masaže ove vrste treba izvoditi čvrstim, snažnijim pokretima. Naravno, ne da boli – do granice prijatnog.

Pravilo 2. Opšte pravilo tokom izvođenja anticelulitnih masaža je njihov centripetalni smer – tako da se pokreti kreću prema srcu, od dole nagore.

Pravilo 3. Tokom anticelulitne masaže važno je koristiti adekvatnu anticelulitsku kozmetiku, npr. CELULEKS GEL – upotreba gela pojačaće efekat masaže.

Daćemo vam jedan primer masaže zadnjice, kako pravilno da se izvede:

Ova vrsta masaže se izvodi u stojećem položaju. Nakon tuširanja, na suvu kožu nanesite deblji sloj CELULEKS GELA, stavite desnu ruku na desnu zadnjicu i masirajte zadnjicu kružnim pokretima (u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu), počevši od kuka i krećući se prema butini, a zatim se vraćajući do kuka.

Više informacija o CELULEKS GELU pronađite na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

kako se rešiti celulita na površini kože

Anticelulit gel kao rešenje

Dakle, šta možemo da zaključimo?

Održavanje dobrog zdravlja, redovno vežbanje, pravilna ishrana i redovno masiranje, pomoći će u smanjenju  celulita celulita na površini kože. 

Kada je u pitanju redovno vežbanje, najbitnije je da se krećete, jer kretanje je prirodno stanje, a ne mirovanje. Kada je u pitanju pravilna ishrana, broj jedan je da se iz ishrane izbace brzi ugljeni hidrati i prekomeran unos soli.

A kada je u pitanju redovno masiranje, najbitnije je da budete istrajni i da koristite gelove na prirodnoj bazi, kako kroz svoju kožu ne biste unosili svakakve hemikalije i na taj način trovali organizam.

Jedan od tih gelova, koji se pokazao kao najdelotvorniji jeste CELULEKS GEL.

Ovaj hidratantni gel može delovati kao najbolja masažna krema koju ste ikada koristili.

Njegova struktura je tečna i glatka, ima prijatan miris i nije lepljiva (nakon utrljavanja ubrzo možete obući svoju odeću a da ne ostavi fleke).

Masaža CELULEKS GELOM stimuliše protok limfe, povećavajući protok krvi u tom području. 

Dodatak 3 ili više esencijalnih ulja (ulje mente, arnike, divljeg kestena) pomoći će vašem telu da prirodno smanji celulit na površini kože. 

Svako ulje ima svoja korisna svojstva, na primer ulje arnike je čudotvorno. Smanjuje zadržavanje tečnosti, podstiče glomerularnu filtraciju (koja pomaže oslobađanju natrijuma, kalijuma i hlora iz tela), a ulja deluju u CELULEKS GELU tako što stimulišu vezivna tkiva kože, učvršćujući ih, istovremeno povećava cirkulacija koja pospešuje rastvaranje masnih ćelija.

CELULEKS GEL ima blagotvorno dejstvo i hladi kožu, na taj način nam daje prirodnu regulaciju toplote.

Savet:

Istuširajte se mlakom vodom pre masaže, nikako skroz toplom. Hladnijom vodom zatežete kožu i dajete joj zategnutiji izgled, smanjujući ispupčenja površinskog celulita.

Da ne bi celulit na površini kože prešao u neki ozbiljniji oblik, već danas počnite sa uvođenjem ovih saveta.

Dopustite vašoj koži da bude savršena.

Jer je ona to zaslužila! A prvi korak do savršene kože jeste uz pomoć gela za celulit kao što je CELULEKS.

Naručite svoj Celuleks gel i iskoristite popust da po ceni dva dobijete treći GRATIS.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: