fbpx
krema za bubuljice

Krema za bubuljice: kako izabrati pravu?

Krema za bubuljice je korak broj jedan kod nege problematične kože lice. Šta treba da sadrži krema, i koja je ustvari najbolja za bubuljice.

Kod krema za bubuljice, važno je prilikom odabira, imati u vidu i to koju vrstu bubuljica imate. Kada utvrdite kakve bubuljice vas muče onda će vam biti lakše da odaberete pravu kremu za bubuljice koja će vam pomoći u borbi sa njima.

Bubuljice na licu su, nažalost, jako česta pojava, kako kod tinejdžera, tako i u kasnijem periodu života. Znamo koliko bubuljice mogu da utiču na vaš fizički izgled i koliko se nesigurno osećate kada se pojave na vašoj koži.

Zbog toga, mnogi od nas pate za savršenom kožom na licu. Verujemo vam kada kažete da maštate o koži bez bubuljica.

Ovaj tekst ćemo posvetiti različitim vrstama krema za bubuljice kako bi smo vas upoznali sa njihovim sastojcima, i na taj način vam olakšali da izaberete pravu kremu za bubuljice.

Hajde da vidimo kakve sve vrste kreme za bubuljice postoje, koje sve sastojke sadrže i kako ti sastojci deluju na vaše bubuljice.

Najbolja krema za bubuljice

Pre svega, želimo da kažemo da ne odgovaraju sve kreme svakoj osobi. Zato i postoje različite kreme za bubuljice. Najbolja krema za bubuljice će biti upravo ona koja najefikasnije deluje na vaše bubuljice.

A kako to znati?

Pri odabiru prave kreme za bubuljice bitno je da odredite kakav tip kože imate i kakva vrsta bubuljica vas muči.

Kada odredite svoj tip kože, na pola ste puta da izaberete savršenu kremu za bubuljice. Dobra krema za bubuljice treba da je komedolitik i keratolitik.

Ne treba da sadrže paraben, ftalate, sulfate, aditive, veštačke boje i mirise jer oni mogu da izazovu iritaciju, alergijske reakcije i dodatne bubuljice.

Non/ komedone kreme ne zatvaraju pore. Kada kupujete kremu obratite pažnju na oznaku koja stoji na kremi.

Na kremama može da stoji oznaka od 0 do 5. Oznaka 0 znači da je kreme potpuno nekomedogena, dok oznaka 5 znači da je krema komedogena. 

Ne znači, naravno, da će komedogene kreme svakom zapušiti pore. Nekima će ove kreme zaista pomoći, ali ukoliko ste skloni masnoj koži lica i pojačanom lučenju sebuma bolje i sigurnije je da odaberete nekomedogenu kremu za bubuljice. 

Keratolitik pomaže kod suve, grube i osetljive kože, kod ekcema i psorijaze. Jako dobro deluje na fleke i ožiljke od bubuljica.

Baš jedan ovakav proizvod, više gel, nego krema za bubuljice, izdvojio se kod nas. Devojke, ali i muškarci ga obožavaju. Svi se kunu baš u Aknolin gel za bubuljice. Saznajte i zašto na ovom linku https://ovotaris.com/aknolin/

Ena je jedino rešila bubuljice na licu uz pomoć Aknolin seta.

Za nepunih mesec dana lice je bilo potpuno čisto, bez mitisera i vidljivih bubuljica. Svima koji se muče sa aknama, preporučuje AKNOLIN set.

 

Krema za bubuljice na licu: sastojci

Ako se pitate šta jedna krema za bubuljice treba da sadrži kako bi bila što efiksanija u borbi sa bubuljicama, evo odgovora. Bitno je da krema za bubuljice i mitisere bude na biljnoj bazi.

Prednost korišćenja ovakvih krema je u tome što one ne mogu da izazovu neželjene reakcije na koži i mogu dugotrajno da se koriste za razliku od jakih hemijskih preparata.

Definitivno vaša koža ima veću toleranciju na biljne preparate.

Neki od sastojaka koji jako dobro utiču na lečenje bubuljica i mitisera su:

 • Aloe vera
 • Ulje čajevca
 • Ruzmarin
 • Ekstrakt nevena
 • Koren sladića
 • Kora belog hrasta
 • List oraha
 • Ulje iz semenki pamuka
 • Ekstrakt ehinacee
 • Ekstrakt eukaliptusa
 • Ekstrakt lavande
 • Benzoil peroksid
 • Salicilnu kiselinu

Ukratko ćemo vam objasniti kako pojedinačno svaka biljka deluje.

Aloe vera

Ekstrakt aloe vere umiruje kožu, daje joj vlažnost i elastičnost. Ima veliku moć regeneracije i odgovara svakom tipu kože. Aloe vera će vam lagano sušiti bubuljice i regenerisaće kožu. Od davnina je poznata po svojim lekovitim dejstvima i širokoj primeni.

Takođe ima antiinflamatorno dejstvo, pa će vam biti od velikog značaja da smanji upalni proces kod bubuljica.

Savetujemo vam da kada birate kremu za bubuljice pažljivo proverite da li je aloe vera jedan od sastojaka u toj kremi jer je dokazano koliki učinak ima u otklanjanju bubuljica.

Ulje čajevca

Ulje čajevca takođe ima jako široku primenu kada je koža u pitanju. Jako dobro deluje na čišćenje lica od bubuljica jer ima antiseptička i antiinflamatorna dejstva.

Bubuljice će vam se brzo povući, a ukoliko imate rane od bubuljica, jako brzo zarastaju zahvaljujući neverovatnim lekovitim svojstvima ove biljke.

Studije, koje su rađene 1990- te godine, pokazale su da ulje čajevca ima bolje dejstvo na proces nestanka bubuljica od kreme koja sadrži benzoil peroksid.

Oba preparata su delovala na povlačenje bubuljica ali je ulje čajevca bilo efikasnije i nije davalo neželjenih efekata u vidu suvoće, svraba, crvenila i iritacije kože.

Ruzmarin

Ulje ruzmarina, osim što se koristi kod aromaterapije, ima jako široku primenu kada je lečenje i čišćenje kože u pitanju.

Ruzmarin deluje na bubuljice zahvaljujući svojim antiinflamatornim i antibakterijskim svojstvima. Ubija sve bakterije na bubuljicama i koži oko nje.

Ruzmarin će vam pomoći ako imate upaljenu kožu zbog bubuljica, takođe će vam smanjiti otok i crvenilo.

Ekstrakt neven

Ako vaša krema za lice sadrži ekstrakt nevena to vam je dodatni plus, jer neven je jako lekovita biljka. Sve više se koristi u pravljenju prirodnih krema. Neven ima rasprostranjenu ulogu u nezi kože.

Pokazao se kao odlična biljka za bubuljice jer ima regenerišuća svojstva, protivupalno deluje na vaše bubuljice, umiruje kožu, hidrira je i pravi zaštitni sloj i na taj način štiti vašu kožu od štetnih spoljnih uticaja.

Ovo treba da vam bude prioritet kada birate kreme za bubuljice jer je jako bitno da sastojci u njoj mogu da pruže zaštitnu barijeru vašoj koži lica.

Koren sladića

Koren sladića ima široku primenu u lečenju. Od nedavno se koristi i u kozmetici za izradu krema protiv bubuljica i mitisera, jer ima jako puno vitamina i minerala koji odlično deluju na bubuljice i nesavršenosti na koži.

Ova čudotvorna biljka sadrži nekoliko stotina lekovitih supstanci.

Ima protivupalno dejstvo pa će vam lako pomoći da smanjite upaljene bubuljice. Takođe ima antiseptičko dejstvo što će vam omogućiti da očistite bubuljice ukoliko je došlo do razvoja bakterija. 

Kora belog hrasta

Kora belog hrasta jako blagotvorno deluje na vašu kožu. Umiriće je, pružiće joj mekoću i elastičnost, a najbitnije od svega, ako imate problem sa proširenim porama na licu, kora belog hrasta ih uspešno sužava jer ima takozvano adstringentno dejstvo. Krema za mitisere i bubuljice koja sadrži koru belog hrasta je jako efikasna u borbi protiv njih.

List oraha

Ulje od lista oraha deluje na vaše bubuljice poput čuda. Smanjiće otok i crvenilo oko bubuljice, smanjiće upalu same bubuljice i samim tim bubuljica če početi da se suši.

List oraha ima jake regenerativne moći, pa ćete dugotrajnom upotrebom dobiti obnovljenu i blistavu kožu.

krema za bubuljice sastojci

Ulje iz semenki pamuka

Semenke pamuka sadrže veliku količinu vitamina E što je jako važno za vašu kožu..

Ovo ulje će vam pomoći da vaša koža nakon čišćenja od bubuljica povrati svoju elastičnost i hidrataciju.

Extract ehinacee

Biljka ehinacea će vam pomoći u čišćenju kože od bubuljica. Umiruje kožu i deluje tako što sprečava izbijanje novih bubuljica. Biljka ehinacea ima izuzetno protivupalno dejstvo na bubuljice.

Ekstrakt eukaliptusa

Ulje eukaliptusa takođe će vam pomoći kod upaljenih bubuljica jer ima antiinflamatorno dejstvo. Jako je dobro što poseduje i antibakterijsko dejstvo jer će vam uz pomoć toga očistiti bakterije na koži, ukoliko ih imate, i na taj način će vam pomoći da se bubuljice brže povuku.

Ekstrakt lavande

Ekstrakt lavande ima umirujuće dejstvo, kako na vaša čula, tako i na vašu kožu. Lavanda će vašoj koži pomoći da povrati svoju elastičnost i hidrataciju.

Benzoil peroksid

Benzoil peroksid je jedinjenje organskog porekla. 

Ima antibakterijsko dejstvo jer u dodiru sa kožom ispusta kiseonik i na taj način sprečava razmnožavanje bakterija. Odličan je u dezinfekciji kože. Pomaže da koži vratite normalnu PH vrednost.

Salicilna kiselina

Salicilna kiselina je keratolitik. Deluje antiupalno na kožu i bubuljice, smanjuje količinu sebuma, čisti i sužava pore. Pokazala se kao jako efikasna kod masne kože sklone bubuljicama.

Želimo da vam kažemo da kada počnete da koristite kremu za bubuljice morate biti uporni i istrajni u tome jer nijedna krema, na žalost, nema magičnu moć da očisti bubuljice preko noći.

Dakle, naoružajte se strpljenjem i krenite u akciju. Kremu za bubuljice nanosite dva puta dnevno, ujutru i uveče, na čistu kožu lica.

Krema za masnu kožu i bubuljice

Krema za masnu kožu i bubuljice može da sadrži gore navedene biljne sastojke, ali nikako ne sme imati tešku, gustu i masnu strukturu.

Vrlo je bitno da, ako imate masnu kožu lica, tako i birate kremu. 

Dobra krema za masnu kožu i bubuljice će imati laganu, vodenastu strukturu koja neće još više umastiti vašu kožu lica.

Krema za fleke od bubuljica

A da li ste možda među onima kojima su se pojavile fleke na mestu gde su bile bubuljice? Ne brinite. Otkrićemo vam koji biljni sastojci su dobri u borbi protiv fleka.

Svaka krema za fleke od bubuljica bi trebalo da sadrži neke od sledećih biljnih komponenti

 • Aloe veru
 • Ulje čajevca
 • Ulje lavande
 • Ulje ruzmarina

Aloe vera

Več smo spomenuli da aloe vera ima veliku moć regeneracije, ali isto tako utiče na tamne fleke tako što ih izbledi zahvaljujući svojim lekovitim svojstvima.

Redovnom upotrebom kreme za fleke od bubuljica ,koja u sebi sadrži ekstrakt aloe vere, dobićete čistu kožu bez fleka.

Ulje čajevca

Ulje čajevca ima moć obnavljanja površine kože. Bukvalno deluje poput nežne kiseline. Jako je efikasan u smanjivanju fleka.

Redovnom upotrebom ulja čajevca smanjićete mogućnost nastanka fleke nakon bubuljice jer ono utiče na samu bubuljicu da brže zaraste, da smanji upalu i na taj način smanjuje se mogućnost nastanka fleka.

Ulje lavande

Ulje lavande podstiče ćelije koje ispuštaju više pigmenata da kontrolisano proizvode pigment. Na taj način neće doći do nastanka fleka na licu.

Ulje lavande takođe ima veliku moć u obnavljanju kože.

Ulje ruzmarina

Ovo ulje takođe sprečava razvoj bakterija i pomaže vam u bržem zarastanju bubuljica, tako da će sprečiti nastanak fleka ako ga redovno koristite.

Kada počnete da koristite kremu za fleke od bubuljica vodite računa da se ne izlažete previše sunčevim zracima jer može doći do hiperpigmentacije po celom licu.

Dakle, jako je bitno da, kada tretirate fleke od bubuljica provodite što manje vremena napolju ili ako niste u mogućnosti da to ispoštujete nađite kemu sa visokim zaštitnim faktorom.

Tretman možete započeti čak i preko jeseni, kada je sunce slabije.

Kremu za fleke nanosita najbolje uveče, pre spavanja.

 

najbolja krema za bubuljice

Krema za ožiljke od bubuljica

Nije na odmet da vam kažemo da ne biste trebali da stiskate bubuljice na licu jer na taj način rizikujete da oštetite ćelije kože. Na mestu gde vam se oštetila koža lako dolazi do stvaranja ožiljka.

Složićete se sa nama da nije baš prijatan osećaj imati lice puno ožiljaka.

Kada birate kremu za ožiljke od bubuljica savetujemo vam da obratite pažnju na sastojke u kremi. Nabrojaćemo vam koji to sastojci dobro deluju na ožiljke od bubuljica kao i na sprečavanje njihovog nastanka

 • Aloe vera
 • Vitamin A
 • Vitamin E

Aloe vera

Sigurno ste pomislili da li je moguće da aloe vera deluje i kod ovog problema?

Odgovor je DA! Napomenuli smo vam izuzetne moći ove biljke tako da nemojte da se čudite da ova čudotvorna biljka ima ovoliko širok spektar delovanja.

Njene regenerativne moći će jako efikasno delovati na smanjivanje ožiljaka od bubuljica.

Vitamin A

Vitamin A je jako bitan u rešavanju problema sa ožiljcima i flekama.

Bitno je da vam kažemo da, ukoliko koristite vitamin A u terapiji fleka i ožiljaka od bubuljica, nikako nemojte lice izlagati suncu nakon što nanesete kremu jer ćete izazvati suprotan efekat, u smislu šaranja lica novim flekama.

Vitamin E

Krema za bubuljice i ožiljke koja u sebi sadrži vitamin E je jako efikasna, jer vitamin E pomaže regeneraciji kože, daje joj elastičnost i blistavost. 

Budite uporni u korišćenju kreme za fleke od bubuljica, jer kako bubuljicama treba vremena da zacele, tako treba i ožiljcima. Ožiljci nisu ni malo bezazlena stvar, s obzirom da se radi o oštećenju kože. Zato im posvetite pažnju i upornost kako biste uspeli da regenerišete svoju kožu i izlečite ožiljke.

Pantenol krema za bubuljice

Pantenol krema je izuzetno bogata vitaminom B5 i jako je pogodna za obnavljanje vaše kože sklone bubuljicama. Jako dobro utiče i na smanjivanje pora nakon duže upotrebe.

Pantenol krema za bubuljice će efikasno smanjiti i otkloniti bubuljice, hidriraće vašu kožu i učiniti je glatkom i elastičnom.

Gde možete nabaviti Pantenol kremu za bubuljice?

Ovu kremu možete kupiti u svim apotekama,.

Danas vam je olakšana kupovina jer možete naručiti i u online apotekama putem interneta. Kako god je vama lakše.

Pantenol krema je jednostavna za upotrebu. Ukoliko vam je koža lica masna pantenol imate i u vidu gela koji je pogodniji za masnu kožu lica.

Aknolin za bubuljice

Aknolin proizvodi su isključivo namenjeni problematičnoj koži i koži sklonoj bubuljicama i mitiserima.

Sadrži različite biljne komponente koje imaju širok spektar delovanja na problematičnu kožu, da li su u pitanju akne, potkožne bubuljice, mitiseri.

Jako je dobro što Aknolin set sadrži Aknolin losion koji dubinski čisti pore i uklanja višak masnoće sa kože. S druge strane, Aknolin gel prvenstveno deluje na upaljene bubuljice tako što smiruje upalu, zatim deluje na njihovo smanjivanje zahvaljujući velikom broju biljnih sastojaka, i ujedno osvežava i hidrira kožu.

Štiti kožu od spoljnih uticaja tako što pravi zaštitni film na koži.

Aknolin gel je pogodan za sve tipove kože ali je najpogodniji za masnu kožu lica jer ima blagu gelastu strukturu koja ne povećava masćenje vaše kože.

Sve je više zadovoljnih korisnika Aknolin setom jer je set sveobuhvatan u borbi sa bubuljicama. Uverite se sami u njegovo dejstvo i naručite svoj primerak na ovom linku https://ovotaris.com/aknolin/

Antibiotska krema za bubuljice

Antibiotska krema za bubuljice je medicinski tretman i koristi se kod veoma jakih upalnih procesa. Ovakav vid medicinskog tretmana se koristi isključivo kada nijedan drugi blaži oblik tretmana nije uspeo. 

Antibiotska krema za bubuljice u sebi sadrži antibiotik kao aktivni sastojak koji deluje na upalni proces.

Za ovakvu vrstu tretmana antibiotskim kremama morate se obratiti dermatologu ili svom lekaru kako bi vam prepisali odgovarajuću antibiotsku kremu.

Krema protiv bubuljica za tinejdžere 

Vrlo je važno da napomenemo da ukoliko ste tinejdžer ili imate tinejdžera kod kuće, nemojte koristiti hemijske preparate za bubuljice.

Koža tinejdžera je preosetljiva zbog hormonskih promena, lako se upali i inficira. Najbolje je de koristite kreme koje će sušiti bubuljice i na taj način ih uklanjati.

Krema za isušivanje bubuljica

Najbolje je da krema za isušivanje bubuljica sadrži ulje mente koje pogodno deluje i na upaljenu bubuljicu i na njeno sušenje. Ulje čajevca jako dobro deluje na sušenje bubuljica, malopre pomenuti pantenol takođe.

Aknolin set je, po mišljenju korisnika, na vodećem mestu  za isušivanje bubuljica i za njihov celokupni tretman. Na kraju, želimo da vam kažemo da smo se potrudili da vam kroz tekst olakšamo u odabiru prave kreme za bubuljice. 

Želeli smo da znate na koje sastojke da obratite pažnju kada birate svoju kremu i da vas uputimo kako ti sastojci zapravo deluju.

Na vama je sada da izaberete najbolje za svoju kožu!! Ako ste se odlučili za Aknolin set, odmah možete i naručiti, a za dva dana već je na vašoj adresi.

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN GEL + LOSION

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna