fbpx
kako ojačati kosu prirodnim putem

Kako ojačati kosu prirodnim putem? Otkrijte i vi!

Zanima vas kako ojačati kosu prirodnim putem? Istražite revolucionarne prirodne tehnike za jaču i puniju kosu koje su jednostavne za primenu.

Slabe i lomljive vlasi su problem s kojim se suočava sve više ljudi, bez obzira na starost ili pol. Uzroci mogu biti različiti – od genetike i stresa do nepravilne ishrane i prekomerne upotrebe hemijskih preparata. Sve češće se traže rešenja koja ne uključuju agresivne tretmane ili sintetičke proizvode, već prirodne metode koje su nežnije prema kosi i vlasištu.

Jačanje kose prirodnim putem ne samo da doprinosi dugoročno zdravijim vlasima, već i celokupnom zdravlju organizma.

U ovom tekstu, istražićemo efikasne prirodne tretmane koji mogu poboljšati strukturu i izgled vaše kose, otkrićemo kako pravilna ishrana i vitamini mogu uticati na snagu i gustinu vlasi, te podeliti savete za primenu biljnih ulja i domaćih maski koje možete lako pripremiti kod kuće.

Naravno predložićemo i ono najbolje rešenje od svih tih načina.

Pratite naše savete i saznajte kako da svoju kosu učinite snažnom i blistavom bez upotrebe štetnih hemikalija.

Prirodni načini za jačanje kose

 

Jačanje kose na prirodan način zahteva posvećenost i doslednost, ali rezultati su vredni truda. Postoji nekoliko jednostavnih metoda koje možete primeniti kod kuće kako biste poboljšali zdravlje i snagu svojih vlasi.

Masaža skalpa za bolji protok krvi

 

Redovna masaža skalpa je jednostavna, ali izuzetno efikasna metoda za jačanje kose. Ova tehnika poboljšava cirkulaciju krvi u temenu, čime se povećava dotok hranljivih materija do folikula dlake. Masaža može biti još efikasnija ako se koristi biljno ulje poput kokosovog, arganovog ili ricinusovog. Ova ulja su bogata vitaminima i masnim kiselinama koje pomažu u obnavljanju oštećenih vlasi i jačanju kose od korena.

Domaće maske za kosu

 

Prirodne maske za kosu napravljene od sastojaka koje već imate kod kuće mogu pružiti vašoj kosi potrebnu negu. Na primer, maska od jaja, meda i maslinovog ulja dubinski hrani kosu i poboljšava njenu elastičnost. Jaja su bogata proteinima koji jačaju strukturu dlake, dok med i maslinovo ulje deluju kao prirodni ovlaživači, pružajući kosi vlagu i sjaj.

Ispiranje kose biljnim čajevima

 

Biljni čajevi poput kamilice, koprive ili ruzmarina mogu biti odlični za ispiranje kose nakon pranja. Ove biljke imaju antiinflamatorna i antibakterijska svojstva koja smiruju skalp, smanjuju perut i jačaju koren dlake. Redovno ispiranje kose biljnim čajevima može doprineti njenom zdravlju i sjaju.

Izbegavanje prekomerne upotrebe toplote

 

Jedan od ključnih koraka u prirodnom jačanju kose je izbegavanje prekomerne upotrebe toplote prilikom stilizovanja. Visoke temperature mogu oštetiti vlasi, čineći ih slabim i lomljivim. Ako je upotreba toplote neophodna, obavezno koristite zaštitne sprejeve pre feniranja ili peglanja kose kako biste smanjili štetu

Biljna ulja za jačanje kose

 

Biljna ulja su prirodni eliksiri za jačanje kose, poznata po svojoj sposobnosti da nahrane, zaštite i revitalizuju vlasi. Ova ulja, bogata esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i antioksidansima, pomažu u obnavljanju oštećene kose, poboljšavaju njenu elastičnost i vraćaju joj prirodni sjaj. Bilo da se koriste kao maske, tretmani ili zaštita od toplote, biljna ulja su jednostavan i efikasan način da svojoj kosi pružite potrebnu negu i snagu i sprečite opadanje kose.

Kokosovo ulje

 

Kokosovo ulje je jedno od najpopularnijih biljnih ulja za negu kose zbog svojih hranljivih i hidratantnih svojstava. Bogato je laurinskom kiselinom, koja prodire duboko u vlas i pomaže u jačanju kose od korena do vrhova. Kokosovo ulje se može koristiti kao maska pre pranja kose – nanesite ga na celu dužinu kose, posebno na krajeve, i ostavite da deluje najmanje 30 minuta. Takođe, možete ga koristiti kao leave-in tretman, nanoseći malu količinu na vrhove kose nakon pranja kako bi se smanjilo lomljenje i pojava ispucalih krajeva.

Arganovo ulje

 

Poznato kao „tečno zlato“, arganovo ulje je bogato vitaminom E, antioksidansima i esencijalnim masnim kiselinama. Ovo ulje je izuzetno hranljivo i pomaže u obnavljanju oštećene kose, vraćajući joj sjaj i elastičnost. Arganovo ulje možete koristiti kao masku pre pranja, slično kao i kokosovo ulje, ili ga naneti na vlažnu kosu nakon pranja kao prirodni balzam. Takođe, arganovo ulje je odličan izbor za zaštitu kose od toplote prilikom feniranja ili peglanja.

Ricinusovo ulje

 

Ricinusovo ulje je poznato po tome što podstiče rast kose i jača vlasi. Ovo ulje je bogato ricinoleinskom kiselinom i omega-9 masnim kiselinama koje pomažu u hidrataciji vlasišta, smanjenju peruti i jačanju korena kose. Ricinusovo ulje je gušće od drugih ulja, pa se često meša sa lakšim uljima poput kokosovog ili maslinovog za lakše nanošenje. Možete ga koristiti kao noćni tretman – umasirajte ga u vlasište i ostavite preko noći, a zatim operite kosu ujutro.

Maslinovo ulje

 

Maslinovo ulje je još jedan odličan prirodni preparat za jačanje kose. Bogato je vitaminima A i E, kao i antioksidansima, koji pomažu u zaštiti kose od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Maslinovo ulje može se koristiti kao dubinski tretman – nanesite ga na kosu i vlasište, a zatim obložite kosu toplim peškirom kako bi ulje dublje prodrlo u vlas. Takođe, maslinovo ulje pomaže u smirivanju suve i iritirane kože glave, čime se poboljšava opšte zdravlje kose.

Šampon za jačanje kose

 

Kako ojačati kosu prirodnim putem uz pomoć šampona?

Moguće je, pod uslovom da koristite prirodan šampon bez sulfata.

Vlasilan šamponi su poznati po tome što koriste prirodne sastojke za jačanje kose, bez sulfata, što ih čini pogodnim za svakodnevnu upotrebu.

Svaka formula u šamponima ima specifične sastojke koji deluju na različite aspekte nege kose i vlasišta.

Vlasilan Formula A je osmišljena da pomogne u uklanjanju peruti i smanjenju masnoće.

a-vlasilan protiv peruti

Ključni sastojci su:

  • Piroctone Olamine: Ovaj sastojak deluje protiv gljivica koje uzrokuju perut, smanjujući stvaranje ljuspica.
  • Sericin (svileni protein): Omotava dlaku, zaključava vlagu i štiti kosu od spoljašnjih oštećenja.
  • Hidrolizovani protein pšenice: Jača kosu, hrani je i štiti od isušivanja.
  • Ulje lavande i mente: Normalizuju proizvodnju sebuma, smanjujući masnoću vlasišta.
  • Ekstrakti kamilice i hamamelisa: Umiruju kožu glave i sužavaju pore, čime smanjuju višak masnoće.
  • Alantoin: Uklanja mrtve ćelije kože i perut, dok dlaci obezbeđuje elastičnost i mekoću.

Vlasilan Formula B je dizajnirana za jačanje i revitalizaciju kose.

 

Njeni ključni sastojci uključuju:

  • Babasu ulje: Hidratizuje kosu i vraća joj sjaj i vitalnost.
  • Ulje makadamije: Prodire duboko u dlaku, jačajući njenu strukturu.
  • Ekstrakt koprive: Podstiče rast kose i jača njen koren.
  • Ekstrakt hajdučke trave: Pomaže regeneraciji kože glave, ubrzavajući oporavak kose.

Zajednički učinak ovih sastojaka čini kosu gušćom, jačom i sjajnijom, dok istovremeno smanjuju opadanje kose i eliminišu perut. Ovi šamponi pružaju dugotrajnu negu i zaštitu, što ih čini idealnim za sve koji traže prirodan način za jačanje i oporavak kose.

Upotrebom obe formule , prvo A pa onda B, stvarate na glavi idelane uslove za jačanje kose.

Više o njima saznajte klikom na ovaj link: https://ovotaris.com/vlasilan/

A uz šampone i redovnu negu, za jačanje kose bitno je da primenite i sledeće savete.

Kako ojačati kosu ishranom?

 

Pravilna ishrana igra ključnu ulogu u očuvanju i jačanju kose, jer ono što jedemo direktno utiče na zdravlje naših vlasi. Kosa se sastoji od proteina, pa je unos dovoljne količine proteina od suštinskog značaja za njen rast i snagu. Osim proteina, postoje i druge važne hranljive materije koje mogu pomoći u održavanju zdravlja kose.

  1. Proteini: Kosa se sastoji od keratina, vrste proteina, pa je bitno da u ishranu uključite namirnice bogate proteinima. Meso, riba, jaja, mlečni proizvodi, mahunarke i orašasti plodovi su izvori proteina koji pomažu u obnovi i rastu kose. Redovno konzumiranje ovih namirnica može poboljšati kvalitet i čvrstoću kose.
  2. Omega-3 masne kiseline: Ove zdrave masti pomažu u održavanju hidratacije kose i smanjuju suvoću i krhkost. Masna riba poput lososa, sardina i skuše, kao i biljna ulja poput lanenog semena i chia semenki, odlični su izvori omega-3 masnih kiselina.
  3. Gvožđe: Nedostatak gvožđa može uzrokovati opadanje kose, zato je važno uključiti u ishranu namirnice bogate ovim sastojskom. Crveno meso, piletina, riba, spanać, leblebije i fortifikovane žitarice su bogati izvor gvožđa i mogu poboljšati zdravlje kose.
  4. Cink: Ovaj mineral je važan za rast kose i popravku oštećenih folikula. Hrana bogata cinkom uključuje meso, mlečne proizvode, semenke bundeve, orahe i integralne žitarice. Uključivanje ovih namirnica u ishranu može pomoći u održavanju zdrave kose.
  5. Integralne žitarice: Integralne žitarice poput ovsenih pahuljica, smeđe riže i kinoe obezbeđuju važne hranljive materije i vlakna koja pomažu u održavanju zdrave kose. One su bogate vitaminima i mineralima koji podržavaju zdravlje vlasišta.
  6. Povrće i voće: Povrće i voće su bogati antioksidantima i vlaknima, koji pomažu u očuvanju zdravlja kože i kose. Povrće poput brokolija, paprike i slatkog krompira, kao i voće poput jabuka, krušaka i bobičastog voća, mogu poboljšati cirkulaciju krvi u skalpu i doprineti boljem zdravlju kose.

Pravilna ishrana može značajno uticati na snagu i izgled kose. Fokusiranjem na unos ovih hranljivih materija, možete poboljšati zdravlje svoje kose i pomoći joj da raste jača i zdravija.

Vitamini za jačanje kose

 

Vitamini igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja kose, jer pomažu u jačanju vlasi i prevenciji opadanja.

 

ojačana kosa

 

Evo spiska ključnih vitamina koji su posebno važni za jačanje kose:

  1. Vitamin A: Vitamin A je neophodan za zdravlje kože i kose jer pomaže u proizvodnji sebuma, prirodne uljane supstance koja hidrira kožu i kosu. Namirnice bogate vitaminom A uključuju šargarepu, slatki krompir, bundeve i zeleni lisnati povrće.
  2. Vitamin C: Vitamin C je moćan antioksidant koji pomaže u proizvodnji kolagena, važnog proteina za zdravlje kose. Takođe poboljšava apsorpciju željeza, što je važno za rast kose. Izvori vitamina C uključuju citrusno voće, jagode, paprika i brokoli.
  3. Vitamin D: Nedostatak vitamina D može biti povezan s opadanjem kose, posebno sa stanjem poznatim kao alopecija. Vitamin D se može dobiti iz sunčeve svetlosti, kao i iz namirnica kao što su masna riba, obogaćeni mlečni proizvodi i jaja.
  4. Vitamin E: Vitamin E poboljšava cirkulaciju krvi u skalpu i pomaže u očuvanju zdravlja kose. Njegovo antioksidantno delovanje pomaže u zaštiti kose od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Izvori vitamina E uključuju bademe, seme suncokreta i avokado.
  5. Vitamin B kompleks: Vitamini B kompleksa, uključujući biotin (vitamin B7), pantotensku kiselinu (vitamin B5) i niacin (vitamin B3), igraju ključnu ulogu u zdravlju kose. Biotin, u posebno velikoj meri, pomaže u jačanju kose i sprečavanju njenog opadanja. Izvori B vitamina uključuju integralne žitarice, meso, jaja, mahunarke i mlečne proizvode.

Kombinovanjem ovih vitamina u ishranu možete poboljšati zdravlje kose i postići jaču, zdraviju i vitalniju kosu prirodnim putem.

Ako sumnjate da ne unosite dovoljno ovih vitamina putem hrane, možete razmotriti dodatke, ali uvek je najbolje prvo konsultovati se s lekarom ili nutricionistom.

Maska za jačanje kose: Recepti za domaće maske

 

Domaće maske za kosu su odličan način da poboljšate zdravlje svoje kose koristeći prirodne sastojke koji se često nalaze u vašem domu. Ove maske mogu pomoći u jačanju kose, hidrataciji i smanjenju opadanja. Evo nekoliko jednostavnih i efikasnih recepata za maske koje možete napraviti sami:

1. Maska sa kokosovim uljem i medom

  • Sastojci: 2 kašike kokosovog ulja, 1 kašika meda.
  • Uputstvo: Pomešajte kokosovo ulje i med dok ne dobijete glatku smesu. Nanesite masku na suvu kosu, fokusirajući se na krajeve. Pokrijte kosu kapom za tuširanje i ostavite masku da deluje 30-60 minuta. Isperite toplom vodom i operite kosu šamponom kao obično.

2. Maska sa avokadom i maslinovim uljem

  • Sastojci: 1 zreo avokado, 2 kašike maslinovog ulja.
  • Uputstvo: Izgnječite avokado u jednoličnu pastu i pomešajte sa maslinovim uljem. Nanesite masku na kosu od korena do vrhova. Ostavite da deluje 30 minuta, zatim isperite toplom vodom i operite kosu šamponom.

3. Maska sa jajetom i jogurtom

  • Sastojci: 1 jaje, 3 kašike prirodnog jogurta.
  • Uputstvo: Umutite jaje i pomešajte sa jogurtom. Nanesite masku na kosu, ravnomerno je rasporedite i pokrijte kosu kapom za tuširanje. Ostavite da deluje 20-30 minuta, zatim isperite hladnom vodom i operite kosu šamponom.

4. Maska sa banana i jogurtom

  • Sastojci: 1 zrela banana, 2 kašike prirodnog jogurta.
  • Uputstvo: Izgnječite bananu u glatku pastu i pomešajte sa jogurtom. Nanesite masku na kosu i ostavite je 30 minuta. Isperite toplom vodom i operite kosu šamponom.

5. Maska sa ricinusovim uljem i vitaminom E

  • Sastojci: 2 kašike ricinusovog ulja, 1 kašika ulja vitamina E.
  • Uputstvo: Pomešajte ricinusovo ulje i ulje vitamina E. Nanesite masku na kosu i masažom je utrljajte u skalp. Pokrijte kosu kapom za tuširanje i ostavite masku da deluje 30-60 minuta. Isperite toplom vodom i operite kosu šamponom.

Korišćenje ovih domaćih maski može poboljšati zdravlje vaše kose, čineći je jačom, sjajnijom i zdravijom.

Međutim, same maske nisu dovoljne i neće mnogo pomoći ako je šampon koji koristite loš. Zato, pre svega, pređite na prirodni šampon za kosu bez sulfata, kao što je to uradila Slađana. Nije se pokajala. Ojačala je svoju kosu i sada je ponosna na nju.

Pogledajte!

 

Da li šišanje na ćelavo jača kosu?

 

Šišanje na ćelavo kao metoda za jačanje kose često se spominje u razgovorima o zdravlju kose, ali je važno razumeti šta ovaj postupak zaista znači i kako utiče na kosu.

Mnogi ljudi veruju da šišanje kose „do kože“ može stimulisati rast nove i jače kose, ali to je u velikoj meri mit.

Šišanje kose ne utiče na njen rast iz korena. Kosa raste iz folikula u koži glave, a šišanje samo uklanja mrtve i oštećene vrhove. Dakle, šišanje na ćelavo ne menja strukturu ili kvalitet kose koja raste iz folikula.

To znači da šišanje ne može uticati na debljinu ili jačinu nove kose koja se pojavljuje.

Šišanje može imati svoje prednosti, kao što su:

  • Uklanjanje oštećenih krajeva: Šišanje uklanja rascvetale krajeve i oštećene delove kose, što može poboljšati njen izgled i zdravlje.
  • Povećanje volumena: Kratka kosa može izgledati punije i zdravije zbog odsustva oštećenih krajeva.

Međutim, ako vaša kosa opada ili je tanka i retka, šišanje neće rešiti osnovni problem. Zdravlje kose zavisi od niza faktora, uključujući genetsku predispoziciju, ishranu, upotrebu proizvoda za negu kose i opšte zdravstveno stanje.

Za stvarno jačanje kose, fokusirajte se na pravilnu negu, uključujući uravnoteženu ishranu, upotrebu kvalitetnih proizvoda za kosu, i izbegavanje oštećenja uzrokovanih prekomernim stilizovanjem ili hemijskim tretmanima.

Ako imate ozbiljne probleme s opadanjem kose, najbolje je da se konsultujete sa stručnjakom za zdravlje kose ili dermatologom.

Kako ojačati koren kose?

 

Evo nekih saveta koji specifično deluju na koren kose.

1. Biljni čajevi za ispiranje kose

 

Neki biljni čajevi mogu ojačati koren kose i poboljšati zdravlje vlasišta. Na primer:

  • Čaj od koprive: Poznat po svojoj sposobnosti da poboljša cirkulaciju i smanji opadanje kose. Sipajte vruću vodu preko sušene koprive, pustite da se ohladi, zatim koristite kao ispiranje nakon pranja kose.
  • Čaj od ruzmarina: Može pomoći u stimulaciji rasta kose i poboljšanju zdravlja folikula. Pripremite čaj od ruzmarina i koristite ga kao ispiranje kose.

2. Aloe vera

 

Aloe vera je poznata po svojim umirujućim i hidratantnim svojstvima. Gel od aloe vera može pomoći u smanjenju iritacije skalpa i poboljšanju zdravlja korena. Nanesite svež gel aloe vera direktno na skalp, ostavite ga 30 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

3. Sok od luka

 

Sok od luka je bogat sumpornim jedinjenjima koja mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije i stimulaciji rasta kose. Da biste koristili ovaj prirodni tretman:

  • Priprema: Izrendajte crveni luk i izvucite sok. Nanesite sok na koren kose, ostavite 30 minuta, zatim isperite blago sa šamponom. Može biti intenzivnog mirisa, ali efekti su često primetni.

4. Zeleni čaj

 

Zeleni čaj je bogat antioksidantima koji mogu pomoći u poboljšanju zdravlja kose i smanjenju opadanja. Pripremite zeleni čaj, ohladite ga, i koristite kao ispiranje kose nakon pranja.

5. Maska sa jogurtom i medom

 

Jogurt i med su prirodni hidratantni sastojci koji mogu pomoći u jačanju korena kose.

  • Recept: Pomešajte 2 kašike jogurta sa 1 kašikom meda. Nanesite smesu na skalp i kosu, ostavite 30 minuta, zatim isperite toplom vodom. Ova maska može pomoći u hidrataciji i poboljšanju zdravlja korena.

6. Kvasac

 

Kvasac je bogat vitaminima B kompleksa koji mogu poboljšati zdravlje kose.

  • Recept: Pomešajte 1 kašiku suhog kvasca sa malo tople vode i pustite da se aktivira. Nanesite smesu na skalp, ostavite 20 minuta, zatim isperite. Ovaj tretman može pomoći u stimulaciji rasta kose.

Primena ovih prirodnih metoda može poboljšati zdravlje vašeg korena kose i doprineti njenom jačanju. Prilagodite tretmane prema svojim potrebama i reakcijama kože kako biste postigli najbolje rezultate.

Jačanje korena kose prirodnim putem može značajno poboljšati zdravlje i izgled vaše kose. Korišćenje prirodnih sastojaka kao što su biljni čajevi, aloe vera, sok od luka i maske može pomoći u stimulaciji rasta kose i jačanju folikula.

Međutim, daleko najefikasniji i najjednostavniji prirodni metod jačanja kose je upotreba šampona , a Vlasilan šamponi su pravi izbor za to.

Oni su posebno formulisani da nahrane i ojačaju koren kose, pružajući potrebne nutrijente i aktivne sastojke za zdravlje vašeg vlasišta. Njihova blaga, ali efikasna formula može pomoći u revitalizaciji vaše kose, smanjenju opadanja i poboljšanju njenog ukupnog izgleda.

Otvorite vrata novom dobu za vašu kosu uz Vlasilan šampone. Prepustite se snazi inovativne formule koja ne samo da revitalizuje, već i jača koren kose, donoseći vam rezultate koje ste oduvek želeli. Uživajte u transformaciji kose koju niste mislili da je moguća!

A imamo za vas i posebnu akciju.

Naručite oba Vlasilan šampona ( formula A+ formula B)  i dobićete popust od 10%.

Treba samo da popunite formu ispod svojim podacima i najjednostavniji način kako ojačati kosu prirodnim putem stiže na vaš kućni prag za 3-4 dana.

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

Formula AB

Kompletan set

3390 RSD

66 KM

33 EUR

 

Formula A

Temeljno čišćenje i uklanjanje ljuspica peruti

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

Formula B

Oporavak i jačanje kose

1890 RSD

37 KM

18 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna