fbpx
akne na bradi

Bubuljice na bradi i JEDNOSTAVNO REŠENJE koje ih uklanja

Muče vas uporne bubuljice na bradi?  Obradovaćemo vas da rešenje za to ipak postoji. Upoznajte uzroke njihovog nastanka i pobedite ih!

Otkud baš bubuljice na bradi?

 

Akne na bradi su promene na koži koje mogu biti gnojne, upaljene i jako bolne. Ali nije pravilo. Mogu biti u pitanju i sitne crvene bubuljice oko usana, kao i potkožne bubuljice na bradi kojima gnoj još nije izbio na površinu. 

Ali zašto su grupisane baš na bradi i da li nam upaljene bubuljice na ovom delu lica nešto možda govore?

Pa, između ostalog, česte bubuljice na bradi nesumnjivo govore da je aktivnost lojnih žlezda u ovom predelu lica pojačana. To nije čudno, jer brada je, pored čela i nosa, deo T zone lica koja se najviše masti.

Prekomerna proizvodnja sebuma koji naša koža proizvodi može da zapuši naše pore i kada na to još dodamo i nakupljene mrtve ćelije dobijamo bubuljice na bradi kao rezultat.  Ako se na to nakaleme bakterije – eto i upale!

Već vam je jasno da pre svega moramo da održavamo našu kožu čistom kako bi smanjili problem sa bubuljicama na bradi.

Morate redovno da čistite lice i uklanjate višak sebuma. Odlični saveznici u tome su upravo prirodni losion i gel.  No, bitno je čime i kako to radite.

Nikako nemojte vašu kožu pokušavati očistiti običnim sapunom jer on nema efekta u čišćenju pora. Jedino vam može izazvati prekomerno isušivanje kože brade, a i celog lica.

Jako je bitno kada birate preparate za negu lica i tretiranje bubuljica pre svega, da ti preparati budu na biljnoj bazi, da sadrže što više biljnih aktivnih sastojaka. Potrebno je da budu nežni prema vašoj koži, nikako jaki i agresivni.

Upravo takvi prirodni preparati su Aknolin gel i losion koji su mnogima pomogli da se reše bubuljica na bradi. Deluju dvostruko: losion čisti kožu i suvišan sebum, dok gel smanjuje upalne procese, uklanja bubuljice i sprečava nastanak novih. Odličan je jer nije agresivan. Sastojci su na bazi biljnih ekstrakata i prirodnih ulja. Više o ovom proizvodu saznajte klikom na link: https://ovotaris.com/aknolin/

On se može koristiti za lice, ali i bilo gde na telu.

Imati uporne bubuljice na bradi zna da bude vrlo frustrirajuće.  Studije su pokazale da bubuljice mogu izazvati simptome blage do umerene depresije ili anksioznosti. Svi znamo koliko je teško nositi se sa problematičnom kožom lica.

Da biste izbegli ova stanja, pratite sve korisne savete i trikove koje smo spremili za vas.

Vrste bubuljica na bradi

 

Pre svega, da razjasnimo da se bubuljice na bradi ne razlikuju od ostalih bubuljica na ostalim delovima lica ili vrata. To su iste bubuljice. Mogu biti sitne gnojne ili potkožne, upaljene, cistične…

Jedina razlika zašto su se pojavile baš na bradi je u tome što vam je brada verovatno bila najizloženija prljavštini, ili niste koristili preparate koji dubinski čiste vaše pore i koje regulišu lučenje sebuma.

Pročitajte šta nam je otkrila Jelena. Ona je jedino uspela da smanji bubuljice na licu uz pomoć Aknolin seta.

Za nepunih mesec dana lice je bilo čisto, bez vidljivih mitisera i  bubuljica. Akne na bradi se više ne pojavljuju. Svima koji se muče sa aknama, preporučuje AKNOLIN set.

 

 

Bubuljice na bradi i vratu

 

Nastaju zbog dodirivanja lica prljavim rukama, zbog dezodoransa, naročito praškastih dezodoransa koji su prvenstveno namenjeni koži ispod pazuha, ali neretko žene posežu za ovakvim dezodoransima i nanose ga na vrat isto toliko često kao i ispod pazuha, što je izuzetno pogrešno. Šminka i puder takođe može uticati na nastanak bubuljica.

Savetujemo vam da bubuljice na bradi i vratu ne stiskate već da pokušate da umirite prirodnim losionom i gelom. Bubuljice na vratu nikako nemojte stiskati jer je koža vrata tanka i možete napraviti podlive. O ožiljcima od bubuljica da i ne govorimo. Ne dajte da se pojave!

Potkožne bubuljice na bradi

 

One nastaju duboko ispod kože, manifestuju se kao čvorići bez vrha. Ovakve potkožne bubuljice nemojte nikako pokušavati da cedite jer one nemaju vrh i nećete postići ništa sem što možete oštetiti tkivo kože.

Savetujemo vam da pokušate prvo izvući potkožnu bubuljicu na površinu a to ćete postići toplim oblogama.

Bubuljice na bradi i oko usana

 

Ove akne mogu se javiti kod pušača jer pušači jako često ovaj deo dodiruju rukama prilikom stavljanja cigarete u usta. Takođe se mogu javiti ako koristite jeftine karmine i balzame za usta. 

Savetujemo vam da koristite proverene proizvode na prirodnoj osnovi koji su možda malo skuplji ali vam u isto vreme garantuju i sigurnost i bezbednost, a to nam je najvažnije.

Bubljice na bradi i obrazima

 

Ako previše vremena provodite razgovarajući na mobilnom telefonu mogu vam se pojaviti bubuljice na bradi i obrazima. Niste ni svesni koliko bakterija može da se zadrži na ekranu mobilnih telefona. Zamislite samo koliko puta u toku jednog dana dodirnete svoj telefon rukama, u različitim situacijama, ili koliko puta vam se desi da spustite telefon na sto kafića, ili u kupatilu dok se spremate za izlazak.

Upravo iz tog razloga bi bilo poželjno da telefon nekoliko puta dnevno dezinfikujete alkoholom ili maramicama na bazi alkohola. Bićete iznenađeni koliko će vam se smanjiti mogućnost za nastanak novih bubuljica na bradi i obrazima.

Akne na bradi od maski

 

Nošenje zaštitnih maski takođe izaziva bubuljice na bradi i obrazima jer koža ne može da diše. Mnogi ljudi koriste maske za jednokratnu upotrebu više puta, što nikako nije preporučljivo zbog bakterija koje se nakupljaju unutar maske. 

Savetujemo vam da kupite platnene pamučne maske. Posle svake upotrebe operite masku.

Ukoliko imate bolne bubuljice i upaljene bubuljice na bradi to znači da najpre morate smiriti upalu tako što ćete koristiti hladne obloge a zatim svakodnevno nanositi losion i gel na prirodnoj bazi jer bilje koje sadrže će vam znatno umiriti upalu.

Bubuljice na bradi kod muškaraca

 

Ove promene se mogu javiti ako duže vremena koriste isti brijač jer su se na njemu razvile bakterije. Usled brijanja bakterije se prenose na bradi. Savetujemo vam da redovno menjate brijače i po mogućstvu birajte pene za brijanje koje nisu jake i agresivne.

Kod muškaraca su češće bubuljice ispod brade, dok su kod žena češće one na bradi i na vilici.

Akne ispod brade kod mušaraca javljaju zbog puštanja brade, neadekvatnih proizvoda za negu brade a i folikulitis ( upala folikula dlake) može biti jedan od oblika ovih promena na licu.

Već smo pomenuli kako nastaju bubuljice na bradi, ali hajde da vidimo i koji su to uzroci nastanka bubuljica na bradi.

Bubuljice na bradi uzrok

 

Šta uzrokuje akne na ovom delu lica?

Gore pomenuta podela po vrstama može donekle da razjasni faktore koji ih stvaraju. A ako ste čuli za mapiranje lica, možda znate da bubuljice na određenim delovima lica mogu imati različite uzroke. 

 

bubuljice na bradi

 

Mapiranje lica je drevna indijska tradicija prirodnog lečenja. Kod ove drevne tradicije svaka zona lica je odraz stanja unutrašnjih organa. Mapiranje lica nam pomaže da shvatimo uzrok i izvor akni. U ovom kontekstu, akne koje izbijaju u predelu brade uglavnom znače da je u pitanju neka hormonska promena u organizmu i zato se najčešće javljaju kod žena, jer su one sklonije ovim promenama.

Ne mora to nužno da bude neko medicinsko stanje. One su nekad sastavni deo životnih faza ali i ogledalo vaših navika. 

Hormonske bubuljice na bradi

 

Bubuljice na bradi se obično javljaju kao posledica hormonalnih promena kod žena i tinejdžera. I žene i tinejdžeri imaju tendenciju da pretrpe jake hormonske turbulencije u određenom periodu života. Tako se javljaju pubertetske bubuljice, ali i one u trudnoći kod žena ili pred menstruaciju.

Hormoni su odgovorni za pojačano lučenje sebuma. Kada je lučenje sebuma pojačano dobijamo masnu kožu i samim tim i više bubuljica.

Ovakve bubuljice dobijene zbog hormonalnog disbalansa se nazivaju još i hormonske bubuljice na bradi.

Kod poremećaja hormona mogu se javiti i sitne bele bubuljice na bradi.

Savetujemo vam da ispitate hormone kako bi rešili problem sa bubuljicama.

Šta god da je u pitanju, nega ne sme da izostane. Sem strpljenja koje vam je neophodno, potrebni su vam dobar losion i gel za tretman bubuljica.

Aknolin losion i gel sadrže sve potrebne prirodne supstance koje će na nežan način delovati na vaše bubuljice na bradi i otkloniti ih jako brzo. Više o samom setu možete pogledati na ovom linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Evo koje sve situacije izazivaju promene hormona.

Mesečni ciklus

 

Mesečni ciklus je jedan od glavnih krivaca zašto vam se javljaju bubuljice na bradi. Ne javljaju se baš kod svake žene, ali u 90% slučajeva žene imaju ovaj problem baš pre i za vreme mesečnog ciklusa.

Ako ste i vi jedna od ovih žena savetujemo vam da kao preventivu koristite losion i gel na biljnoj bazi. Na taj način ćete sprečiti izbijanje novih bubuljica, a stare ćete izlečiti.

Trudnoća

 

Bubuljice na bradi u trudnoći su neretka pojava jer trudnoća je takođe jedan od uzroka nastanka bubuljica na bradi zbog hormona. Ako ste trudni, strpite se do porođaja i još nekoliko meseci nakon toga, dok se srede hormoni. Kada vam se srede hormoni srediće se i problem sa bubuljicama. Pre svakog tretmana obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.

Sindrom policističnih jajnika

 

Sindrom policističnih jajnika je vodeći problem kod žena i devojaka u kojem se javlja višak polnih hormona androgena. Ako sumnjate na sindrom policističnih jajnika obratite se stručnom licu za pomoć i pravi savet. Kada rešite problem sa policističnim jajnicima, rešiće se i problem sa bubuljicama na bradi.

Ishrana i bubuljice na bradi

 

Loša ishrana podrazumeva pre svega nezdravu ishranu. Ako ste i vi jedan od mnogih koji uživaju u grickalicama, slatkišima i gaziranim pićima onda je zaista razumljivo zašto imate problem sa bubuljicama na bradi. 

Određene namirnice mogu izazvati akne na bradi jer stimulišu telo da proizvodi više sebuma, što dovodi do zapušavanja pora i upalnih procesa. Namirnice bogate šećerima i rafinisanim ugljenim hidratima povećavaju nivo insulina u krvi.  Visok insulin stimuliše proizvodnju androgenih hormona, što povećava proizvodnju sebuma, masne supstance koju proizvode lojne žlezde kože. Višak sebuma može da zapuši pore, dovodeći do formiranja akni.

Mlečni proizvodi mogu podstaći slične hormonske promene, dok visokoglikemijska hrana može podstaknuti upalne procese u telu, što dodatno pogoršava akne.

Zdrava ishrana može pomoći. Savetujemo vam da isključite ovakve namirnice iz ishrane ili ih barem svedite na minimum, pogotovo čokoladu.

Znamo da je to teško ali ako za uzvrat dobijete lepu i zdravu kožu lica, onda vam neće teško pasti.

 

bubuljice na bradi lečenje

 

Loše održavanje higijene

 

Zdravlje kože uveliko zavisi od nege. Kada kažemo loše održavanje higijene mislimo na to da možda ne tako često čistite svoju kožu lica, ili koritstite pogrešne proizvode za negu kože.

Nemojte nikako lice umivati običnim sapunom. Lice perite isključivo toplom vodom i čistite ga posle umivanja prirodnim losionom koji će u potpunosti dubinski očistiti vaše pore i otkloniti višak sebuma.

Savetujemo vam da nikada ne zaspite sa šminkom na licu jer će šminka i puder dodatno zapušiti vaše pore.

Redovno menjajte peškir sa kojim brišete lice. Ako ste u mogućnosti bilo bi poželjno da umesto peškira koristite tupfere kako bi obrisali svoje lice. Na prvom mestu je pravilno održavanje higijene.

Umivajte svoje lice dva puta dnevno, ujutru i uveče.

Masna koža lica

 

Masna koža lica najčešće izaziva pojavu bubuljica na bradi jer kod masne kože lučenje sebuma je pojačano, pore se brže pune sebumom i samim tim brzo zapušavaju.

Kod masne kože najkritičnija je tzv. T zona, odnosno čelo, nos i brada.

Savetujemo vam da koristite prirodne preparate koji će kontrolisati pojačano lučenje sebuma.

Pušenje

 

Pušenje može negativno uticati na zdravlje kože, uključujući pojavu bubuljica na bradi, jer nikotin i ostale hemikalije u cigaretama uzrokuju sužavanje krvnih sudova u koži. To smanjuje dotok kiseonika i hranljivih materija do kože, čime se pogoršava regeneracija kože i povećava rizik od upala.

Takođe, pušenje može stimulisati lojne žlezde da proizvode više sebuma, što može dovesti do začepljenja pora i stvaranja akni

Stres

 

Stres je, složićete se sa nama, problem današnjice. Stres može povećati proizvodnju hormona kao što je kortizol, koji zatim može stimulisati lojne žlezde da proizvode više sebuma, dovodeći do začepljenja pora i formiranja bubuljica na bradi.  Takođe, stres može oslabiti imunološki odgovor kože, čineći je podložnijom upalama i infekcijama koje mogu pogoršati akne

Pokušajte se malo opustiti. Usporite. Niko nije važniji od vas samih. Dajte sebi prostora i vremena za uživanje i opuštanje. Dajte sebi vremena za negu svoje kože. Kada negujete svoju kožu negujete i svoj um.

Zajedno smo utvrdili zašto nastaju bubuljice na bradi i koji su uzroci, hajde sada da pređemo na deo koji je ujedno i najbitniji, a to je kako se rešiti bubuljica na bradi?

Bubuljice na bradi lečenje

 

Stigli smo do dela koji vas, verujemo, najviše zanima, a to je kako se rešiti bubuljica na bradi.

I ovo važi za sve vrste bubuljica, pa tako i na bilo kom delu tela i lica da se nalaze. Bitno je da pronađemo odgovarajući tretman. 

Opšti saveti i preporuke su:

 • Izbegavajte da dodirujete područje lica i brade prljavim rukama ili  mobilnim telefonom.
 • Pokušajte da smanjite unos nezdravih namirnica.
 • Redovno menjajte svoju posteljinu jer na jastučnicama se zadržava jako mnogo bakterija, kao i ostaci mrtvih ćelija sa vaše kože. Sve to doprinosi razvoju bakterija i lako dovodi do bubuljica i upalnih procesa na vašem licu.
 • Radite piling lica jednom nedeljno, ali ako nemate upaljene bubuljice. Ovo će sprečiti gomilanje mrtvih ćelija i zapušavanje pora
 • Izbegavajte masne i komedogene kreme koje zapušavaju pore.

Ali, na prvom mestu je najbitnije održavanje higijene i čišćenje lica. 

Umivajte se ujutru i uveče toplom vodom kako biste proširili svoje pore. Kada ste završili sa umivanjem kožu lica tapkajte čistim peškirom, nikako ne trljajte lice grubim pokretima jer peškir može da vam iziritira kožu, naročito ako već imate upaljene bubuljice.

Sada ste pripremili lice za sledeći korak, a to je dubinsko čišćenje pora i otklanjanje viška sebuma. Za to je najbolji Aknolin losion na bazi bilja.

Kako deluju biljni sastojci Aknolin losiona?

 • Ekstrakt ploda mandarine umiruje i štiti kožu, doprinosi regulaciji proizvodnje sebuma
 • Ekstrakt kore primorskog bora  ima izuzetno jaka antioksidantna svojstva, pomaže koži da očuva vlažnost čineći je mekšom
 • Ekstrakt kore hrasta ospešno deluje na sužavanje pora
 • Ulje čajevog drveta uklanja višak sebuma i dubinski čisti pore
 • Ulje semena pamuka sadrži vitamin E, masne kiseline i minerale koji obezbeđuju koži vlažnost čineći je mekšom
 • Alantoin i ekstrakt Aloe vere umiruju kožu i pomažu joj da povrati svoju elsatičnost i svežinu.

Losion nanesite na tupfer i dobro prebrišite kožu lica, vrata, dekoltea i ramena.

Sada kada ste ovako dubinski očistili lice ostaje vam da svom licu date potrebnu hidrataciju i negu, a to možete postići uz pomoć prirodnog gela.

Kako deluje gel za bubuljice Aknolin?

 • Ekstrakt semena biljke tamarinda koji ima antioksidantna svojstva, umiruje kožu i čini je elastičnom
 • Ekstrakt kore primorskog bora sadrži piknogenol koji ima jaka antioksidantna svojstva
 • Ekstrakt kore hrasta doprinosi sužavanju pora
 • Ulje čajevog drveta uklanja višak sebuma i dubinski čisti pore
 • Ekstrakt bukovače i cveta livadskog ljulja deluju umirujuće i pružaju zaštitu od spoljnih uticaja
 • D- Panthenyl Triacetate je derivat vitamina B5 koji je neophodan za stvaranje kožne barijere
 • Diglicerin pomaže koži da ne izgubi vlagu. Čini je glatkom i mekšom
 • Alantoin i ekstrakt Aloe vere umiruju kožu i pomažu joj da povrati svoju elsatičnost i svežinu.

Odvojite malo vremena za sebe i uživajte u svojoj lepoti.

Preporuka je uvek početi od losiona i gela, a upravo takav set je Aknolin. Set možete naručiti sa 20% popusta ili uzeti svaki proizvod pojedinačno.

Naručite odmah! Dovoljno je da popunite formu ispod svojim podacima i stiže vam na kućnu adresu

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN GEL + LOSION

3640 RSD 72 KM 35 EUR

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Kada posetiti lekara zbog bubuljica na bradi ?

 

Poseta lekaru postaje neophodna kada kućni lekovi i samopomoć ne uspevaju da reše problem akni, naročito ako se akne pogoršaju ili ne pokazuju znake poboljšanja nakon nekoliko meseci redovne upotrebe bezreceptnih proizvoda.

Ukoliko akne postanu ozbiljne, dovodeći do dubokih cističnih formacija koje mogu ostaviti ožiljke, ili ako primetite značajno pogoršanje opšteg stanja kože, preporučuje se konsultacija sa dermatologom. Stručnjak može ponuditi specijalizovane tretmane i savete prilagođene vašem specifičnom stanju kože, uključujući mogućnost propisivanja jačih medikamenata , pa i hormonske terapije.

Kozmetički tretmani protiv bubuljica na bradi

 

Kozmetički tretmani protiv bubuljica na bradi predstavljaju još jedno rešenje za one koji se suočavaju sa upornim aknama. Ovi tretmani mogu uključivati dubinsko čišćenje kože, hemijske pilinge koji pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija kože, kao i upotrebu specifičnih seruma i krema koje ciljaju uzroke akni. Takođe, savremene tehnike kao što su laserska terapija i fotodinamička terapija mogu smanjiti vidljivost akni, umanjiti upale i promovisati zdravlje kože.

 1. Dubinsko čišćenje kože: Ovaj tretman uključuje detaljno čišćenje kože lica kako bi se uklonile nečistoće, višak sebuma, i mrtve ćelije kože koje mogu dovesti do začepljenja pora i formiranja akni. Za osobe sa bubuljicama na bradi, dubinsko čišćenje može pomoći u smanjenju upala, čišćenju postojećih bubuljica i sprečavanju novih.
 2. Hemijski piling: Hemijski piling koristi određene kiseline (kao što su salicilna, glikolna ili mliječna kiselina) koje se nanose na kožu kako bi se „ogulile“ gornje slojeve. Ovo pomaže u ubrzanju obnove kože, smanjenju mrlja i ožiljaka od akni, i u pročišćavanju pora. Posebno je koristan za osobe sa bubuljicama na bradi jer može ciljano delovati na problematično područje.
 3. Upotreba seruma i krema: Specifični serumi i kreme koji sadrže aktivne sastojke protiv akni, poput benzoil peroksida, salicilne kiseline ili retinoida, mogu se koristiti za ciljano lečenje bubuljica na bradi. Ovi proizvodi mogu pomoći u smanjenju upale, ubrzavanju zaceljivanja bubuljica, i sprečavanju formiranja novih.
 4. Laserska terapija: Laserska terapija koristi svetlosne snopove visoke energije za ciljano tretiranje tkiva kože. Može smanjiti proizvodnju sebuma, uništiti bakterije koje uzrokuju akne, i ubrzati zaceljivanje. Laserska terapija može biti posebno efikasna za duboke i uporne bubuljice na bradi, pružajući dugoročno poboljšanje.
 5. Fotodinamička terapija (PDT): Fotodinamička terapija kombinuje svetlosnu terapiju sa fotosenzitivnim lekovima za ciljano uništavanje bakterija i smanjenje upale. PDT može biti posebno koristan za lečenje upalnih bubuljica na bradi, smanjujući crvenilo i veličinu bubuljica.

Svaki od ovih tretmana može ponuditi različite prednosti u kontekstu bubuljica na bradi, zavisno od tipa i ozbiljnosti akni. Pre započinjanja bilo kojeg tretmana, važno je konsultovati se sa dermatologom ili kvalifikovanim stručnjakom za negu kože kako biste odredili najprikladniji tretman za vaše specifične potrebe.

Ipak, ništa ne daje takve rezultate protiv akni na bradi kao sveobuhvatan pristup. Zato, promenite loše navike i negujte kožu adkvatnim, neagresivnim preparatima na biljnoj bazi . Zato je vaše rešenje Aknolin set, koji možete naručiti na ovom linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Ovakav trud sigurno će doneti rezultate i bubuljice na bradi će otići u prošlost.