fbpx
problematična koža

Problematična koža lica i kako da dobijete bitku sa njom!

Muči vas problematična koža lica? Naučite kako da se borite sa aknama, crvenilom i proširenim porama uz naš detaljan vodič.

Problematična koža lica je stanje koje pogađa mnoge ljude širom sveta, bez obzira na starosnu dob.

Najčešći simptomi uključuju akne, bubuljice, proširene pore, crvenilo i upalne promene.

Ovi problemi često nastaju usled kombinacije različitih faktora kao što su genetika, hormonske promene, nepravilna ishrana, stres i uticaj spoljašnjih faktora poput zagađenja i UV zračenja. Problematična koža može značajno uticati na samopouzdanje i kvalitet života, što čini pravilnu negu ključnom za održavanje zdravlja kože.

Zašto je važno pravilno negovati kožu? 

 

Pravilna nega kože je od suštinskog značaja za prevenciju i tretman problema sa kožom.

Pravilna rutina nege pomaže u uklanjanju viška sebuma, prljavštine i mrtvih ćelija kože koje mogu začepiti pore i izazvati upale.

Takođe, adekvatna nega obezbeđuje hidrataciju i zaštitu kože od spoljašnjih štetnih faktora. Koristeći odgovarajuće proizvode, možete smanjiti pojavu akni, crvenila i drugih problema, čime se poboljšava ukupni izgled i zdravlje kože.

Problematična koža je stalan problem i ako tražite brzo rešenje koje će preko noći rešiti stvar – na pogrešnom ste putu.

Ono što vam treba je kontinuirana nega u kombinaciji sa pravim proizvodima koji su na biljnoj bazi, bez štetnih sastojaka i kao takvi pogodni za čestu upotrebu. A još ako imaju aktivne sastojke koji se uspešno bore protiv bubuljica – onda ćete dobiti bitku sa problematičnom kožom.

Takav jedan proizvod je Aknolin set.

  • Aknolin losion dubinski čisti pore, smanjuje mašćenje lica i uslove za nastanak akni i bubuljica.
  • Aknolin gel smiruje upale na licu i ubrzava zarastanje bubuljica.

Više o ovim proizvodima možete naći na ovom linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Statistika i učestalost problema sa kožom među različitim starosnim grupama

 

Prema istraživanjima, problemi sa kožom lica, posebno akne, najčešće se javljaju tokom adolescencije, pogađajući između 85% i 90% tinejdžera​​.

Međutim, problematična koža nije ograničena samo na mlade – oko 50% žena i 25% muškaraca suočava se sa aknama i u odraslom dobu​ . Hormonske promene, posebno tokom menstrualnog ciklusa, trudnoće ili menopauze, mogu pogoršati stanje kože kod žena.

Statistike takođe pokazuju da se problemi sa kožom često nastavljaju i u zrelijim godinama. Na primer, istraživanja su pokazala da oko 40% žena u 30-im godinama i 20% žena u 40-im godinama pati od problema sa aknama​.

Ovi podaci ukazuju na to da problematična koža može biti dugotrajan problem koji zahteva kontinuiranu pažnju i adekvatnu negu.

Marija se dugo mučila sa bubuljicama dok nije shvatila da pogrešno pristupa problemu. Otkad je uvela Aknolin u svoju redovnu negu, njeno lice više nije problematično. Razultati su sjajni! Pogledajte!

 

 

Uzroci problematične kože lica

 

Problematična koža lica može biti uzrokovana različitim faktorima. Evo glavnih uzroka koji mogu dovesti do problema sa kožom:

Genetika

 

Genetika ima veliki uticaj na stanje vaše kože. Ako vaši roditelji ili bliski rođaci imaju problematičnu kožu, verovatno ćete i vi imati slične probleme. Genetski faktori određuju koliko sebuma vaša koža proizvodi, koliko su vam pore proširene i koliko je vaša koža sklona upalama.

Hormonske promene

 

Hormoni igraju ključnu ulogu u zdravlju kože. Tokom puberteta, povećana proizvodnja androgena stimuliše lojne žlezde da proizvode više sebuma, što često dovodi do akni i problematične kože. Hormonske promene tokom menstrualnog ciklusa, trudnoće i menopauze takođe mogu izazvati probleme sa kožom, uključujući pojavu bubuljica i masne kože​ ​.

Način života i ishrana

 

Vaš način života i ishrana mogu značajno uticati na stanje kože. Konzumiranje hrane bogate šećerima i mastima može povećati proizvodnju sebuma i izazvati upale. Nedostatak sna, pušenje i konzumacija alkohola takođe negativno utiču na kožu, čineći je sklonijom problemima kao što su akne i iritacije.

Stres i njegov uticaj na kožu

 

Stres može pogoršati stanje problematične kože. Kada ste pod stresom, telo proizvodi više kortizola, što može stimulisati lojne žlezde da proizvode više sebuma. Ovo dovodi do zapušenja pora i pojave akni. Hronični stres takođe može oslabiti imuni sistem, čineći kožu podložnijom infekcijama i upalama​

Uticaj spoljašnjih faktora (zagađenje, UV zraci)

 

Spoljašnji faktori kao što su zagađenje i UV zraci mogu značajno oštetiti vašu kožu. Zagađenje može začepiti pore i izazvati upale, dok UV zraci mogu oštetiti kožu i ubrzati njeno starenje. Zaštita kože od ovih faktora je ključna za održavanje njenog zdravlja i lepote. Upotreba proizvoda sa SPF-om i redovno čišćenje lica mogu pomoći u minimiziranju štetnih efekata spoljašnjih faktora​.

Simptomi i vrste problematične kože

 

Problematična koža lica može se manifestovati kroz različite simptome i vrste problema. Evo detaljnog pregleda glavnih simptoma .

Akne i bubuljice

 

Akne i bubuljice na licu su najčešći simptomi problematične kože. Akne nastaju kada se folikuli dlake zapuše uljem i mrtvim ćelijama kože. Ova zapušenja mogu izazvati upale koje rezultiraju bubuljicama, mitiserima, cistama i čvorovima. Akne se najčešće javljaju tokom puberteta, ali mogu biti prisutne i u odraslom dobu. Faktori kao što su hormonske promene, genetika, stres i ishrana mogu pogoršati stanje akni​

Proširene pore

 

Proširene pore su još jedan uobičajeni simptom problematične kože. Pore su sitni otvor na površini kože kroz koje izlazi sebum (prirodno ulje kože). Kada lojne žlezde proizvode previše sebuma, pore se mogu proširiti. Proširene pore su česte kod ljudi sa masnom kožom i mogu doprineti stvaranju akni, jer se lakše zapuše prljavštinom i mrtvim ćelijama kože. Ovo se najviše dešava na T zoni lica.

Redovno čišćenje i upotreba proizvoda koji suzbijaju proizvodnju sebuma mogu pomoći u smanjenju proširenih pora​

Crvenilo i upale

 

Crvenilo i upale su česti pratioci problematične kože. Upale nastaju kada pore postanu zapušene i bakterije počnu da se razmnožavaju unutar njih, što izaziva crvenilo, otok i bol. Hronična upala može dovesti do trajnih oštećenja kože, uključujući ožiljke od akni. Crvenilo kože može biti uzrokovano i rozaceom, stanjem koje izaziva crvenilo i proširene krvne sudove na licu. Antiinflamatorni proizvodi i tretmani, kao što su kreme sa niacinamidom i ihtiolom, mogu pomoći u smanjenju crvenila i upala​.

Ožiljci i hiperpigmentacije

 

Ožiljci i hiperpigmentacije su česti problemi kod osoba sa dugotrajnim aknama. Ožiljci nastaju kada se duboki slojevi kože oštete zbog teških ili upaljenih akni. Postoji nekoliko tipova ožiljaka od akni, uključujući atrofične (udubljeni ožiljci) i hipertrofične (izbočeni ožiljci).

Hiperpigmentacija je stanje u kojem delovi kože postaju tamniji od ostatka zbog prekomerne proizvodnje melanina nakon upale ili povrede. Tako nastaju fleke od bubuljica. Tretmani kao što su hemijski pilinzi, mikrodermoabrazija i laserska terapija mogu pomoći u smanjenju vidljivosti ožiljaka i hiperpigmentacija​ ​.

Pravilna identifikacija i tretman ovih simptoma ključni su za održavanje zdrave i lepe kože. Upotreba odgovarajućih proizvoda i tehnika nege, kao i konsultacija sa dermatologom, mogu značajno poboljšati stanje problematične kože

Problematična koža lica u pubertetu

 

Tinejdžerska koža prolazi kroz intenzivne hormonalne promene koje povećavaju proizvodnju sebuma. Ovo povećano lučenje ulja može dovesti do zapušenja pora i stvaranja pubertetskih akni. Pored toga, tinejdžeri su skloni češćem dodirivanju lica i upotrebi kozmetike koja može dodatno iritirati kožu. Zbog ovih faktora, tinejdžerska koža zahteva specifičnu negu koja će pomoći u kontroli sebuma, smanjenju upala i održavanju čistoće pora​ .

 

problematična koža lica

 

Preporučeni proizvodi i rutine za tinejdžere

  • Blagi čistači: Upotreba blagih čistača, kao što je losion za lice,  koji ne sadrže sulfate može pomoći u održavanju prirodne barijere kože i sprečiti prekomerno isušivanje.
  • Tonici sa niacinamidom: Niacinamid pomaže u smanjenju crvenila, regulaciji proizvodnje sebuma i poboljšanju teksture kože. Takođe smanjuje vidljivost pora i pruža antiinflamatorne benefite​
  • Hidratacija:Korišćenje hidratantnih krema koje su formulisane tako da ne zapušavaju pore je ključno. Kreme sa hijaluronskom kiselinom, alantoinom i ceramidima pružaju potrebnu hidrataciju bez dodavanja viška ulja​.
  • Tretmani za akne: Gel za bubuljice je najbolja opcija jer je na bazi vode, koža ga najbolje upija i koristi benefite njegovih sastojaka. Naravno, bitno je i ŠTA koža upija, zato gledajte da proizvodi budu bez štetnih sastojaka, kao što je Aknolin gel.

Tinejdžerska koža zahteva specifičan pristup nezi zbog hormonalnih promena koje povećavaju rizik od akni i drugih problema. Pravilna rutina koja uključuje redovno čišćenje, toniranje, hidrataciju i zaštitu od sunca, uz korišćenje odgovarajućih proizvoda, može značajno poboljšati stanje kože i pomoći tinejdžerima da zadrže zdravu i čistu kožu​.

Preporučeni proizvodi i sastojci za negu problematične kože

 

Pravilna nega problematične kože ne završava se samo na osnovnoj rutini čišćenja, toniranja i hidratacije. Odabir pravih proizvoda i sastojaka može značajno poboljšati stanje vaše kože. Evo pregleda nekih od najefikasnijih sastojaka koji se preporučuju za negu problematične kože:

Niacinamid

 

Niacinamid, poznat i kao vitamin B3, je moćan sastojak koji smanjuje crvenilo, kontroliše proizvodnju sebuma i poboljšava funkciju barijere kože. Deluje protivupalno, što pomaže u smanjenju upalnih akni i crvenila. Niacinamid takođe pomaže u smanjenju hiperpigmentacija i ožiljaka nastalih od akni​

Piknogenol

 

Piknogenol je moćan antioksidans ekstrahovan iz kore francuskog morskog bora. Ovaj sastojak štiti kožu od slobodnih radikala, smanjuje upale i poboljšava mikrocirkulaciju u koži. Piknogenol pomaže u očuvanju kolagena i elastina, čineći kožu glatkom i zdravom.

Alantoin

 

Alantoin je poznat po svojim umirujućim i regenerativnim svojstvima. Pomaže u smirivanju iritacija, ubrzava proces zarastanja kože i stimuliše regeneraciju ćelija. Alantoin je često prisutan u proizvodima za negu problematične kože zbog svojih hidratantnih i antiiritacijskih efekata​.

Transesterifikovano ulje pamuka

 

Transesterifikovano ulje pamuka je lagano ulje koje se brzo upija i ne ostavlja masni trag. Ovo ulje je bogato linolnom kiselinom koja pomaže u obnavljanju kožne barijere i smanjenju upala. Pogodno je za problematičnu kožu jer ne zapušava pore i pomaže u održavanju optimalnog nivoa vlažnosti.

Ulje čajevca

 

Ulje čajevca je prirodni antiseptik poznat po svojim antibakterijskim i protivupalnim svojstvima. Efikasno je u tretiranju akni jer ubija bakterije koje uzrokuju upale i pomaže u smanjenju crvenila i otoka. Ulje čajevca može se koristiti kao spot tretman za bubuljice ili kao dodatak u proizvodima za čišćenje kože​ .

Ekstrakt kore hrasta

 

Ovo je prirodni adstrigens koji pomaže u smanjenju proširenih pora i kontrole proizvodnje sebuma. Deluje umirujuće na kožu, smanjuje crvenilo i iritacije, i pomaže u održavanju čiste i zdrave kože. On je često prisutan u tonicima i losionima za problematičnu kožu​.

Sve ove sastojke ima u sebi Aknolin set za bubuljice, pa nije ni čudo što se mnogi kunu u njegovu efikasnost i preporučuju ga za negu problematične kože. Pogledajte više o njemu na ovom linku:https://ovotaris.com/aknolin/

 

Profesionalni tretmani za problematičnu kožu

 

Profesionalni tretmani za problematičnu kožu mogu pružiti dubinsko čišćenje i poboljšati stanje kože na način koji je teško postići samo proizvodima za kućnu upotrebu. Evo dva najefikasnija tretmana:

Laserski tretmani

 

Laserski tretmani su izuzetno efikasni za smanjenje ožiljaka od akni, proširenih pora i drugih nepravilnosti na koži. Frakcionisani laser je jedan od najpopularnijih tretmana jer omogućava ciljanje problematičnih područja kože sa minimalnim oštećenjem okolnog tkiva. Ovaj tretman stimuliše proizvodnju kolagena i regeneraciju kože, što rezultira glatkijom i čvršćom kožom. Laserski tretmani su takođe efikasni u smanjenju crvenila i hiperpigmentacija​ .

Hemijski pilinzi

 

Hemijski pilinzi koriste rastvore različitih kiselina (poput glikolne, salicilne ili mlečne kiseline) za uklanjanje mrtvih ćelija kože i stimulaciju regeneracije novog, zdravog sloja kože. Ovi pilinzi pomažu u smanjenju akni, hiperpigmentacija, finih linija i ožiljaka. Postoji nekoliko vrsta hemijskih pilinga, od blagih do dubokih, u zavisnosti od potreba kože. Redovni hemijski pilinzi mogu značajno poboljšati teksturu i tonus kože.

Uvek je najbolje konsultovati se sa dermatologom kako biste odabrali tretman koji najbolje odgovara vašem tipu i stanju kože​.

Prirodne metode i kućni tretmani

 

Prirodne metode i kućni tretmani mogu biti veoma efikasni u održavanju zdravlja problematične kože. Ove metode su često jeftine, lako dostupne i mogu se prilagoditi specifičnim potrebama vaše kože.

Piling

 

Piling je važan korak u nezi kože jer pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i otkrivanju novog, svežeg sloja kože. Redovan piling može sprečiti zapušavanje pora i smanjiti pojavu akni. Preporučuje se korišćenje blagih pilinga koji su dovoljno nežni za kožu, ali efikasni u uklanjanju nečistoća.

  • Blagi pilinzi sa bademima ili košticama kajsije: Ovi pilinzi su prirodni i sadrže sitne čestice koje nežno uklanjaju mrtve ćelije kože bez iritacije. Piling sa bademima ili košticama kajsije može se napraviti kod kuće mešanjem mlevenih badema ili koštica kajsije sa medom ili jogurtom. Ova smeša se nanosi na lice i blago masira kružnim pokretima pre ispiranja mlakom vodom​​.

Domaće maske za problematičnu kožu lica

 

Domaće maske su jednostavan i prirodan način za tretiranje problematične kože. Mogu pomoći u smanjenju akni, crvenila i upala. Evo nekoliko recepata za maske koje možete napraviti kod kuće:

  • Med i cimet: Med ima antibakterijska svojstva, dok cimet pomaže u smanjenju upala. Pomešajte dve kašike meda sa jednom kašikom cimeta i nanesite na lice. Ostavite masku da deluje 10-15 minuta, zatim isperite mlakom vodom. Ova maska pomaže u borbi protiv bakterija koje izazivaju akne​.
  • Zeleni čaj i med: Zeleni čaj je bogat antioksidansima i ima protivupalna svojstva. Pomešajte ohlađeni zeleni čaj sa medom i nanesite na lice. Ostavite masku da deluje 15-20 minuta, zatim isperite. Ova maska pomaže u smirivanju kože i smanjenju crvenila​.
  • Avokado i med: Avokado je bogat zdravim masnoćama i vitaminima koji hrane kožu, dok med pomaže u hidrataciji i smirivanju iritacija. Pomešajte pola avokada sa jednom kašikom meda i nanesite na lice. Ostavite masku da deluje 15-20 minuta, zatim isperite. Ova maska je odlična za hidrataciju i obnavljanje suve, problematične kože​ .
  • Maska od jogurta i kurkume: Jogurt sadrži mlečnu kiselinu koja pomaže u eksfolijaciji kože, dok kurkuma ima protivupalna svojstva. Pomešajte dve kašike jogurta sa pola kašike kurkume i nanesite na lice. Ostavite masku da deluje 10-15 minuta, zatim isperite. Ova maska pomaže u smanjenju akni i posvetljavanju hiperpigmentacija​.

Ove metode su jednostavne, pristupačne i efikasne u održavanju zdrave i čiste kože. Međutim, najčešće nemamo vremena da ih mućkamo, pravimo i zato ih često preskačemo. Da se ne bi desilo da preskočite prekopotrebnu negu kože – pojednostavite proces! Nabavite Aknolin set koji je na bazi prirodnih sastojaka. Lako će se uklopiti u vašu rutinu. Zahteva svega 2 minuta vašeg vremena, ujutru i uveče.

Saveti za održavanje zdravlja kože

 

Održavanje zdravlja kože zahteva sveobuhvatan pristup koji uključuje pravilnu ishranu, dovoljno sna i adekvatnu hidrataciju.

Ishrana

 

Ishrana igra ključnu ulogu u zdravlju vaše kože. Određene namirnice mogu značajno poboljšati stanje kože, dok druge mogu pogoršati probleme kao što su akne.

  • Namirnice koje poboljšavaju stanje kože:
    • Voće i povrće: Bogato antioksidansima, voće i povrće kao što su bobice, citrusi, spanać i brokoli pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala i promovišu zdravlje kože.
    • Omega-3 masne kiseline: Pronađene u lososu, orasima i lanenom semenu, omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju upala i hidrataciji kože.
    • Zeleni čaj: Pun antioksidansa i antiinflamatornih svojstava, zeleni čaj može pomoći u smanjenju crvenila i iritacija kože​
  • Namirnice koje pogoršavaju akne:
    • Šećer i rafinisani ugljeni hidrati: Hrana bogata šećerom i rafinisanim ugljenim hidratima, kao što su slatkiši, kolači i beli hleb, može povećati proizvodnju sebuma i pogoršati akne.
    • Mlečni proizvodi: Kod nekih ljudi, mlečni proizvodi mogu povećati upale i proizvodnju sebuma, što može dovesti do pogoršanja akni.
    • Pržena i masna hrana: Hrana koja je pržena ili bogata zasićenim mastima može zapušiti pore i povećati rizik od akni​​.

Redovan san i hidratacija

 

San i hidratacija su ključni za održavanje zdrave kože. Nedostatak sna i dehidracija mogu negativno uticati na izgled i zdravlje vaše kože.

  • Uticaj spavanja na kožu: Tokom sna, koža se regeneriše i obnavlja. Nedostatak sna može dovesti do povećanja stresa, što može pogoršati akne i druge probleme sa kožom. Pokušajte da spavate najmanje 7-8 sati svake noći kako biste omogućili vašoj koži dovoljno vremena za regeneraciju​ .
  • Unos tečnosti: Hidratacija je ključna za održavanje elastičnosti i zdravlja kože. Pijte dovoljno vode tokom dana kako biste održali kožu hidriranom. Preporučuje se unos najmanje 8 čaša vode dnevno. Pored vode, konzumiranje tečnosti bogatih elektrolitima, kao što su kokosova voda ili sportski napici, može dodatno pomoći u održavanju optimalne hidratacije kože​.

Pridržavanjem ovih saveta možete postići zdravu i blistavu kožu koja nije problematična i koja odražava vaše opšte zdravlje i dobrobit.

Kada posetiti dermatologa zbog problematične kože?

 

Poseta dermatologu može biti ključna za pravilno upravljanje problematičnom kožom, posebno kada se suočavate sa ozbiljnijim problemima ili kada kućni tretmani ne daju željene rezultate. Evo znakova kada je potrebna stručna pomoć i koje pregledi i tretmani dermatolog može ponuditi:

  • Teške ili uporne akne: Ako imate bolne, cistične akne koje ne reaguju na kućne tretmane, vreme je da potražite pomoć stručnjaka.
  • Naglo pogoršanje stanja kože: Ako primetite iznenadno pogoršanje stanja kože, sa više upala, crvenila ili ožiljaka, stručna pomoć može biti neophodna.
  • Ožiljci od akni: Ako primetite trajne ožiljke ili hiperpigmentaciju od prethodnih akni, dermatolog može preporučiti efikasne tretmane za smanjenje ovih oštećenja.
  • Sumnjive promene na koži: Ako primetite nove ili promene na postojećim mladežima, mrljama ili lezijama, poseta dermatologu je važna za isključenje ozbiljnijih problema kao što su kožni rak ili druge bolesti.
  • Hronično crvenilo i iritacija: Ako se suočavate sa hroničnim crvenilom i iritacijom koje ne prolazi uz uobičajenu negu, dermatolog može pomoći da identifikujete osnovni uzrok i preporuči odgovarajući tretman​

Dermatolozi imaju pristup širokom spektru dijagnostičkih alata i tretmana koji mogu značajno poboljšati stanje problematične kože:

  • Dijagnostički pregledi:
    • Dermatoskopija: Detaljno pregledavanje kože pomoću dermatoskopa za identifikaciju kožnih promena.
    • Biopsija kože: Uzimanje uzorka kože za laboratorijsku analizu kako bi se isključile ozbiljnije bolesti ili infekcije.
    • Testiranje alergija: Identifikacija potencijalnih alergena koji mogu doprineti problemima sa kožom.
  • Tretmani za akne i ožiljke:
    • Topikalni i oralni lekovi: Dermatolog može propisati kreme, gelove ili oralne lekove koji su jači od onih dostupnih bez recepta.
    • Laserski tretmani: Frakcionisani laser može pomoći u smanjenju ožiljaka, proširenih pora i poboljšanju teksture kože​.
    • Hemijski pilinzi: Profesionalni pilinzi koji koriste snažne kiseline za uklanjanje mrtvih ćelija kože i stimulisanje regeneracije novog sloja kože​ (
    • Mikrodermoabrazija: Neinvazivan tretman koji uklanja površinski sloj kože, smanjujući izgled ožiljaka i nepravilnosti.
    • Injekcioni tretmani: Poput kortikosteroidnih injekcija koje mogu smanjiti cistične akne ili punila za smanjenje dubokih ožiljaka.
  • Specijalizovani tretmani:
    • Fotodinamička terapija (PDT): Koristi se za tretman teških akni i drugih kožnih problema uz pomoć svetlosne terapije i fotoosetljivih lekova.
    • Krioterapija: Korišćenje tečnog azota za uklanjanje bradavica, mladeža i drugih kožnih lezija.

Pravovremena stručna pomoć može značajno doprineti zdravlju i izgledu vaše kože u budućnosti.

Najbolji proizvodi za problematičnu kožu

 

Kako izabrati uobičajene proizvode za problematično lice? Evo saveta.

Najbolji puder za masnu i problematičnu kožu

 

Kada birate puder za masnu i problematičnu kožu, važno je odabrati proizvod koji nudi dugotrajnu kontrolu sjaja i ne zapušava pore. Evo nekoliko smernica za izbor:

  • Nekomedogeni puderi: Birajte pudere označene kao nekomedogeni, što znači da ne zapušavaju pore. Ove formule su dizajnirane tako da minimiziraju rizik od nastanka akni.
  • Mat finiš: Puder sa mat finišom pomaže u kontrolisanju sjaja tokom celog dana. To je posebno važno za masnu kožu koja je sklona proizvodnji viška sebuma.
  • Lagane formule: Lagani puderi koji ne osećaju težinu na koži su idealni jer omogućavaju koži da diše i smanjuju rizik od iritacija.

BB kreme za problematičnu kožu

 

BB kreme su odlične za one koji traže lagano prekrivanje uz dodatne benefite za kožu. Pri izboru BB kreme za problematičnu kožu, obratite pažnju na sledeće:

  • Nekomedogena formula: Kao i kod pudera, važno je da BB krema bude nekomedogena.
  • Matirajući efekat: BB kreme sa matirajućim efektom pomažu u kontroli sjaja i smanjuju vidljivost pora.
  • SPF zaštita: BB kreme koje sadrže SPF štite kožu od štetnih UV zraka, što je posebno važno za problematičnu kožu sklonu hiperpigmentaciji.

Kozmetika za problematičnu kožu

 

Prilikom izbora kozmetike za problematičnu kožu, važno je fokusirati se na proizvode koji ciljano rešavaju specifične probleme kao što su akne, masnoća i upale. Evo nekoliko ključnih karakteristika koje treba tražiti:

  • Sastojci za kontrolu sebuma: Proizvodi koji sadrže sastojke poput salicilne kiseline, niacinamida ili cinka pomažu u regulaciji proizvodnje sebuma i smanjuju rizik od zapušenja pora.
  • Protivupalni sastojci: Sastojci poput alantoina, čajevca i kore hrasta pomažu u smirivanju iritacija i smanjenju crvenila.
  • Hidratantni sastojci: Iako je važno kontrolisati masnoću, hidratacija je ključna za zdravu kožu. Birajte lagane, nekomedogene hidratantne kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu ili glicerin, aloe veru.

Izbor pravih proizvoda za problematičnu kožu uključuje pažljivo odabiranje nekomedogenih, laganih formula koje pružaju matirajući efekat i hidrataciju bez zapušavanja pora.

Naša preprouka je da proverite zašto sve više ljudi koristi Aknolin set!

Ako se borite sa problematičnom kožom, sada je pravo vreme da preduzmete korake ka zdravijoj koži.

Nabavite Aknolin set koji sadrži sve potrebne proizvode za efikasnu negu problematične kože. Kupovinom seta koji sadrži i gel i losion, ostvarujete 20% popusta .

Treba samo da popnite formu ispod svojim podacima i da konačno pružite svojoj koži najbolju negu koju zaslužuje. Tako ona više neće biti problematična!

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN SET

3640 RSD 72 KM 35 EUR

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna