fbpx
šampon za brži rast kose

Šampon za brži rast kose koji menja pravila igre!

Kako šampon za brži rast kose deluje? Kako da vašu proređenu ili tanku kosu zameni neka nova gusta kosa? Samo uz pravi šampon za rast kose!

Kosa je zaštitni znak žena. Zdrava i bujna kosa često je adut mnogih žena i daje im potrebno samopouzdanje u raznim životnim situacijama.

Ako je kosa oštećena, slaba, tanka, bez volumena, tu već nastaju problemi.

Dok je proces stanjivanja ili opadanja kose tipično agresivniji kod muškaraca, gde se često primećuje u području zalizaka i na temenu, proces opadanja kose kod žena događa se mnogo postepenije i sporadično.

Zbog sporadične prirode proređivanja kose kod žena, gde se folikuli dlake polako smanjuju sa svakom novom generacijom kose, žene obično ne primećuju da im se kosa proređuje sve dok ne prođe dugi niz godina.

Proređivanje kose ili opadanje kose obično se javlja zbog hormonskih promena koje se mogu javiti već u kasnim tinejdžerskim godinama.  Žene koje su imale tanku kosu tokom celog života odrasle osobe verovatno će pomisliti da su oduvek imale proređenu i tanku kosu i da će zauvek biti tako.

U većini slučajeva ove žene greše!

Velike su šanse da ako vide sliku iz tinejdžerskih dana, videće da im je kosa bila zdravija i punija nego sada.

Dobra vest je da čak i kosa koja je proređena i tanka može postati ponovo gusta i sa boljim volumenom uz pravilan pristup zdravlju kose i njenom  rastu.

Zaista postoji način da se da se zaustavi stanjivanje kose i pospeši njen ponovni rast. A na prvom mestu je šampon za rast kose.

Jedan šampon koji se izdvojio među korisnicima jeste Vlasilan. Njegova tajna je u specijalnim biljnim formulama koje svojim zajedničkim dejstvom utiču na poboljšanje kvaliteta kose. Više o njemu saznajte na linku:  https://ovotaris.com/vlasilan/

Dragana je samo jedna od prezdovoljnih žena koje su koristile ovaj šampon i izvukle maksimum iz svoje kose. Baš kao i mnoge žene želela dugu,  lepu i zdravu kosu . Dugo nije uspevala da nađe nijedno rešenje, dok nije počela da koristi Vlasilan šampon.

Kosa joj je porasla za kratko vreme, a šampon preporučuje svakoj ženi koja želi dugu i zdravu kosu.

 

Da li zvuči suviše dobro: upotrebite šampon za brži rast kose i gledajte kako vam se kosa od proređene i tanke preobražava i postaje opet gusta i jaka?!

Postoji veliki broj šampona za rast kose, ali treba biti oprezan.

Sa toliko različitih vrsta šampona za brži rast kose kako ćete znati koji vrede?

Ovaj vodič priprema vas za pravi izbor.

Koji šampon koristiti za brži rast kose?

 

Trik u pronalaženju najboljeg šampona za brži rast kose je nabaviti onaj koji sadrži sastojke za koje je dokazano da pomažu zdrav rast kose.

Ali ne samo to!

Šampon koji će pružiti brži rast kose jeste onaj koji ne sadrži sulfate i parabene.

šampon za rast kose

Koji su sastojci najbolji u šamponu za rast kose?

 

Neki ključni sastojci šampona za rast kose najčešće  su:

  • Biotin poznat i kao vitamin B7, igra ključnu ulogu u zdravlju kose. Ovaj vitamin pomaže u proizvodnji keratina, proteina koji čini osnovu kose. Redovna upotreba šampona koji sadrži biotin može pomoći u jačanju kose, smanjenju lomljenja i poticanju rasta kose. Biotin takođe poboljšava elastičnost kose, čineći je otpornijom na oštećenja.
  • Kofein nije samo stimulans koji nas drži budnima; on takođe može biti izuzetno koristan za vašu kosu. Studije su pokazale da kofein stimulira folikule dlake, potičući brži rast kose. Kofein prodire u vlasište i može pomoći u blokiranju efekata dihidrotestosterona (DHT), hormona koji uzrokuje opadanje kose.
  • Ulje bučinih semenki je bogato cinkom i vitaminima koji su ključni za zdravlje kose. Ovo ulje može pomoći u održavanju ravnoteže vlasišta, smanjenju peruti i jačanju kose od korijena do vrhova. Takođe, ulje bučinih semenki može pomoći u smanjenju gubitka kose i stimulaciji rasta nove kose.
  • Ulje ruzmarina je još jedan moćan sastojak u šamponima za rast kose. Poznato je po svojim sposobnostima da poboljša cirkulaciju u vlasištu, što je ključno za stimulaciju rasta kose. Osim toga, ulje ruzmarina može pomoći u sprečavanju opadanja kose i sijedenja, kao i u jačanju kose.
  • Protein svile sericin je poznat po svojim izuzetnim svojstvima obnavljanja dlake i zaštite od isušivanja. Ovaj protein, koji se prirodno nalazi u svili, pomaže u očuvanju vlage unutar dlake, čineći kosu svilenkastom i mekom. Sericin formira zaštitni sloj oko dlake, štiteći je od štetnih spoljašnjih faktora i pomaže u održavanju zdravlja i vitalnosti kose. Studija o sericinu pruža uvid u njegove korisne efekte na kosu.
  • Hidrolizovani protein pšenice je još jedan ključni sastojak u nezi kose, posebno poznat po svojoj sposobnosti jačanja dlake. Ovaj protein hrani dlaku i štiti je od isušivanja, dok istovremeno neguje kožu glave. Zahvaljujući svojim hranljivim svojstvima, hidrolizovani protein pšenice pomaže u očuvanju zdravlja kose, dajući joj snagu i elastičnost.
  • Babasu ulje je cijenjeno zbog svojih hidratantnih svojstava i sposobnosti da vrati vitalnost i sjaj kosi. Ovo ulje štiti kosu od isušivanja i održava prirodnu ravnotežu vlasišta. Babasu ulje je posebno korisno za suvu i oštećenu kosu, pružajući joj potrebnu hidrataciju i hranjive sastojke.
  • Makadamija ulje je poznato po svojim blagotvornim efektima na kosu. Deluje kao prirodni omotač dlake, jačajući kosu i čuvajući njenu strukturu. Ovo ulje je bogato hranljivim sastojcima koji prodire duboko u dlaku, pružajući joj snagu i elastičnost. Makadamija ulje je idealno za suvu i oštećenu kosu, pomažući joj da povrati svoj prirodni sjaj i zdravlje.
  • Ekstrakti koprive i rastavića su tradicionalno korišćeni u nezi kose zbog svojih jačajućih svojstava. Ovi ekstrakti štite vlasi kose od spoljašnjih uticaja i podstiču njeno obnavljanje. Kopriva je posebno poznata po svojim hranljivim i jačajućim svojstvima, dok rastavić pomaže u očuvanju zdravlja vlasišta.
  • Ekstrakt hajdučke trave ima umirujuće dejstvo na vlasište, pomažući u čišćenju kose od ljuspica peruti i osvežavajući je. Ovaj ekstrakt je poznat po svojim protivupalnim svojstvima, što ga čini idealnim za osobe sa osetljivim vlasištem .
  • Alantoin je sastojak koji se često koristi u proizvodima za negu kose zbog svojih umirujućih svojstava. Ovaj sastojak pomaže u smirivanju iritacija vlasišta i čini šampon pogodnim za svakodnevnu upotrebu. Alantoin takođe pomaže u održavanju zdravlja vlasišta i kose, čineći je mekom i sjajnom.

Pokazalo se da ovi sastojci utiču na telo na načine koji mogu pomoći u rastu kose, na primer povećanjem cirkulacije.

Prirodni pristup neće ostaviti neprijatne sporedne efekte koji mogu biti prisutni, ako se odlučite za upotrebu lekova za podsticanje rasta kose.

I to je zapravo ono gde prirodni šampon menja igru kada je rast kose u pitanju.

Dok određene medicinske šampone koristite kao lek, određeno vreme – prirodni šamponi za rast kose mogu biti ( i treba da budu) deo vaše redovne nege.

Ovakva redovna nega pravim šamponom daće rezultate kakve i ne slutite!

Drugi načini borbe uključuju fokusiranje na to kako poboljšati zdravlje kose, na primer dodavanjem hranljivih materija u ishranu ili čak direktno u šampone za brži rast kose.

To su prirodni sastojci biljnog porekla koji pozitivno utiču na rast kose.

To mogu biti:

  • Ekstrakti raznih lekovitih biljaka
  • Esencijalna ulja

Jedan od prirodnih šampona koji vam možemo preporučiti, a koji možete naći na našem tržištu je Vlasilan šampon . 

Formulisan je specijalno da svojim aktivnim prirodnim sastojcima temeljno čisti kosupomaže u smanjivanju opadanja kose, jača kosu, čineći je zdravom, što dalje doprinosi bržem rastu nove kose!Na sledećem linku pročitajte sve o Vlasilan šamponima:  https://ovotaris.com/vlasilan/

Šampon za rast kose kod muškaraca

 

Mnogi muškarci će se u svom životu sresti sa opadanjem kose ili sa proređivanjem kose. Mnogi su i uzroci koji do toga dovode: stres, hormonske promene,bolest, genetika i dr.

Genetska ćelavost kod muškaraca povezana je sa muškim polnim hormonima. Folikul dlake vremenom se toliko smanji da više ne raste nova kosa. Na tržištu postoje šamponi koji u sebi sadrže supstance za koje se tvrdi da će ponovo reaktivirati folikule dlake i da će kosa ponovo početi da raste.

Biljni šamponi za brži rast kose potvrđeno mogu imati efekta na ubrzanje rasta kose kod muškaraca.

Ako nije reč o genetskoj ćelavosti, već o proređivanju kose koje je uslovljeno nekim drugim faktorima, onda nema razlike u stimulisanju rasta kose kod muškaraca i kod žena. Ukoliko je reč o proređenoj kosi, usporenom rastu ili istanjenoj vlasi, tretman je potpuno isti.

Bitno je da šampon ne bude preagresivan, da ne sadrži štetne hemikalije. 

Vlasilan šamponi su pokazali dobre rezultate i kod stimulisanja rasta kose kod muškaraca.

Ako tražite način kako ubrzati rast kose kod muškaraca i sprečiti opadanje kose, onda je Vlasilan šampon pravo rešenje za vas!

Prirodni šampon za brži rast kose

 

Prirodni šampon za brži rast kose je blag, u sebi ne sadrži parabene i sulfate koji mogu nepovoljno uticati na vašu kosu.

Prirodni sastojci biljnog porekla specijalno su odabrani da nahrane vašu kosu iznutra, da je rehidriraju, da joj vrate jačinu i volumen.

Pažljivo čitajte šta piše na etiketama proizvoda kada birate šampon za brži rast kose. Uvek odaberite kvalitetan proizvod sa aktivnim sastojcima koji će odgovarati vašem tipu kose i koji će efikasno otkloniti vaš problem. 

Morate znati da takvi šamoni ne mogu biti jeftini. Baš zbog toga što su specijalno formulisani da utiču na brži rast kose, u njima se nalaze posebno odabrani sastojci, i nisu kao obični šamponi koji su napravljeni samo da očiste kosu.

Neki od sastojaka biljnog porekla koji se mogu naći u ovim šamponima su:

  • Aloe vera- sadrži enzime koji otvaraju folikule dlake i stimulišu rast kose. Aloja ima protivupalna svojstva i leči različita stanja vlasišta.
  • Ruzmarin-pomaže pojačanju cirkulacije u vlasištu, leči perut, jača koren vaše kose, sprečava opadanje kose i ubrzava rast kose.
  • Ulje lavande-pomaže u stimulaciji rasta kose, sprečava pojavu gljivica i bakterija na koži glave, i može da umiri iziritirano vlasište.
  • Ulje pšeničnih klica-prirodan je izvor vitamina B koji stimuliše rast ćelija i formiranje tkiva.
  • Ulje čajevca-ima antiseptička i antigljivična svojstva i superiorne sposobnosti prodiranja u dublje tkivo. On kontroliše proizvodnju sebuma i pomaže uklanjanju viška sebuma i drugih začepljenja u porama vlasišta koje mogu sprečiti rast kose.
  • Ulje mente -poznato je kao dobar stimulans cirkulacije krvi na koži glave. Takođe ima osvežavajući efekat i prijatan miris. Upravo, sve sastojke sadrži Vlasilan šampon!

Ako se odlučite za prirodni šampon za brži rast kose, vrlo brzo ćete videti rezultate, povratićete poljuljano samopouzdanje i bićete zadovoljni izgledom svoje kose.

Domaći šampon za rast kose

 

šampon za brži rast kose cena

Ako ste počeli da se raspitujete kako i da li sami možete napraviti šampon, sigurno ste do sada čuli za mnoge, a neki od njih su:

  • Šampon za rast kose sa pantenolom,
  • Bojanin šampon za rast kose,
  • Šampon za rast kose od belog luka,
  • Kopriva šampon za rast kose,

Domaći šampon , kao što je na primer Bojanin šampon za rast kose, u sebi sadrži sastojke koji dokazano deluju na rast kose kao što su kopriva, pantenol, vitamin B…

Ako birate šampon od koprive jako je važno da šampon bude prirodni bez sulfata i parabena. Kopriva se od davnina koristila za kosu, za brži rast kose i kao oslobodilac od peruti. Sadrži puno minerala, silicijuma i gvožđa.

Šampon za rast kose od belog luka idealan je za rast kose i na efikasan način pomaže ukoliko imate problem sa proređivanjem kose. Beli luk ima antifugalna i antibiotička svojstva i može da leči sve probleme i infekcije koje su povezane sa kosom.

Zajedničko za sve ove domaće šampone za brži rast kose je to što ih možete sami napraviti. Nekada je to prednost ali ne mora uvek biti tako…

Sigurno ste se zapitali kako napraviti šampon za brži rast kose?

Potrebno je nabaviti sve sastojke, pomešati ih u odgovarajućoj razmeri, i koristiti po predloženom upustvu.

Međutim, ovo možda nekome zbog današnjeg tempa života ne odgovara i predstavlja dodatno opterećenje. Rešenje je jednostavno:

Odlučite se za biljni šampon za brži rast kose koji već postoji na tržištu!

Upotreba šampona za rast kose

 

Korišćenje šampona za rast kose može biti efikasnije ako se pridržavate određenih saveta i praksi. Evo nekoliko ključnih preporuka:

  1. Prilagodite učestalost pranja vašem tipu kose: Ako imate masnu kosu, možda će biti potrebno češće pranje, dok suva ili oštećena kosa zahteva ređe pranje. Generalno, preporučuje se pranje kose 2-3 puta nedeljno kako biste omogućili prirodna ulja da održavaju zdravlje vlasišta i kose.
  2. Nanesite šampon pravilno: Nanesite šampon direktno na vlasište i blago masirajte prstima. Ovo pomaže u stimulaciji cirkulacije u vlasištu, što je ključno za rast kose. Izbegavajte prekomerno trljanje koje može oštetiti kosu.
  3. Ostavite šampon da deluje: Nakon nanošenja, ostavite šampon na kosi nekoliko minuta kako bi aktivni sastojci imali vremena da deluju.
  4. Temeljno isperite kosu: Nakon što šampon odstoji, temeljno isperite kosu toplom (ne vrućom) vodom. Ovo pomaže u uklanjanju svih ostataka šampona i sprečava nakupljanje proizvoda na vlasištu.

Dodatne prakse:

  1. Koristite odgovarajući regenerator: Nakon šamponiranja, upotrebite regenerator koji je kompatibilan sa vašim šamponom za rast kose. Ovo pomaže u održavanju hidratacije i zdravlja kose.
  2. Sušenje kose: Nakon pranja, nežno osušite kosu peškirom bez trljanja. Ako koristite fen, koristite ga na nižoj temperaturi kako biste izbegli dodatno oštećenje kose.
  3. Redovna masaža vlasišta: Redovna masaža vlasišta može poboljšati cirkulaciju i podstaći rast kose. Ovo možete raditi prilikom nanošenja šampona ili u slobodno vreme.

Prateći ove savete, možete maksimizirati efekte šampona za rast kose i doprineti zdravlju i lepoti vaše kose

Reč za kraj!

Na kraju, ali ne manje važno, obratite pažnju da prilikom nege svoje kose i tela imate zdrave navike.

  • Unosite dovoljno vitamina i omega 3 masnih kiselina kroz ishranu
  • Smanjite upotrebu fenova i presi za kosu koje dodatno isušuju kosu , već se trudite da kosu sušite na sobnoj temperaturi
  • Obratite pažnju i na ostale preparate koje možda koristite pri oblikovanju frizure, jer i oni mogu nepovoljno uticati na rast kose
  • Masirajte vlasište kada nanosite šampon, jer tako povećavate cirkulaciju krvi, što osigurava da folikuli dlake dobiju sve hranljive materije i kiseonik koji su im potrebni za zdravlje.

Vaše telo i vaša kosa biće vam zahvalni!

Tretirajte vašu kosu biljnim šamponom koji nema neželjene efekte, budite uporni i istrajni i rezultati neće izostati! A baš takav šampon jeste Vlasilan.

Naručite obe formule već danas i dobićete popust od 10%.

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

Formula AB

Kompletan set

3390 RSD

66 KM

33 EUR

 

Formula A

Temeljno čišćenje i uklanjanje ljuspica peruti

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

Formula B

Oporavak i jačanje kose

1890 RSD

37 KM

18 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna