fbpx
bubuljice na leđima

Imaš bubuljice na leđima? Otkrivamo tajnu kako ih se rešiti!

Vaš problem su bubuljice na leđima? Imate fleke od bubuljica na leđima? I tražite rešenje? Na korak ste do pravog i jedinog rešenja.

Ne volite leto i odlazak na plažu jer ne znate kako umiriti zapaljenu kožu i izlečiti bubuljice na leđima! Imamo rešenje! 

Istina je da je teško uživati u životu i imati samopouzdanja ukoliko su kod osobe stalno prisutni osećanje, najblaže rečeno, nelagodnosti zbog izgleda kože i neraspoloženja koje vrlo često može da izazove npr. crna bubuljica na leđima ili još gore zapaljena velika bubuljica na leđima.

Ljudi čiji su problem bubuljice i fleke/ožiljci od bubuljica na leđima se na sve načine trude da sakriju zahvaćene delove svoje kože. Nažalost, prisustvo bubuljica i osećanje srama zbog toga ponekad može uticati na to kakav će biti izbor odeće, ili na to da li ćete učestvovati u sportskim i drugim svakodnevnim aktivnostima. 

Kvalitet života velikog broja osoba sa problematičnom kožom zahvaćenom bubuljicama nažalost značajno opada. 

Najbitnije je ne očajavati. Važno je dobro se informisati i krenuti u rešavanje ovog problema. U ovom tekstu je na dohvat ruke mnogo korisnih informacija o uzrocima pojave bubuljica na leđima, ali i o efikasnim načinima vođenja tihe i uporne, i drugima nevidljive, borbe u cilju rešavanja ovog problema.

Još važnije, obradovaćemo vas, jer imamo i  preporuku za delotvorne i efikasne preparate proizvedene na bazi sirovina biljnog porekla. 

Idemo redom!

Zašto se javljaju bubuljice na leđima?

 

Isti faktori koji dovode do pojave bubuljica na licu mogu dovesti do izbijanja bubuljica na drugim delovima tela. Najčešće su preterano aktivne lojne žlezde, višak mrtvih ćelija kože i bakterije uzroci koji izazivaju pojavu bubuljica na licu i telu. 

Kako dolazi do razvoja bubuljica:

  • Masnoća i mrtve ćelije kože ostaju zarobljene unutar folikula (pora) i stvaraju začepljenje.
  • To začepljenje vremenom postaje miteser – crna bubuljica na leđima. 
  • Ako se pojave loše bakterije i napadnu miteser, on se  pretvara u upaljenu bubuljicu.
  • S druge strane hrana sa visokim glikemijskim indeksom (GI), koja uzrokuje brz rast šećera u krvi, može pogoršati stanje sa bubuljicama. Zato izbegavajte beli hleb, belu testeninu, pirinač i beli krompir.

Lice i gornja polovina tela imaju mnogo lojnih žlezda. Ove žlezde proizvode sebum (ulje) koje pomaže u održavanju vlage, reguliše temperaturu i sprečava bakterije i druge patogene da izazovu infekcije.

Upravo zbog koncentracije lojnih žlezda u pomenutom delu tela, bubuljice se uglavnom pojavljuju na leđima i gornjoj polovini tela, za razliku od nogu gde se ređe moju naći.

Uska odeća, sportska i druga oprema koja sadrži sintetičke materijale mogu doprineti izbijanju bubuljica na telu. Preporučuje se da za vreme vežbanja uvek oblačite široku odeću i da se obavezno presvučete posle treninga. 

Da biste smanjili iritaciju kože, istuširajte se odmah nakon vežbanja. Tokom tuširanja nemojte agresivno trljati kožu. Temeljno, ali nežno čišćenje je delotvornije od snažnog ribanja.

Kada je prisutno trenje ili pritisak na kožu, u kombinaciji sa toplotom ili znojem, dolazi do iritacije i upale folikula što izaziva pojavu bubuljica. Ako postoji mogućnost, pokušajte da izbegnete izvore trenja dok primenjujete tretmane za lečenje bubuljica na telu.

tretman za bubuljice na leđima

Šta uzrokuje bubuljice na leđima?

 

Lice nije jedino mesto na kom se pojavljuju bubuljice. Neprijatne zapaljenske pojave na koži mogu biti prisutne na mnogim mestima na telu, to znači da se veoma često mogu naći i na koži leđa.

Neki od najčešćih uzroka za nastanak bubuljica su:

  • Genetika. Problemi sa bubuljicama se mogu prenositi sa roditelja na decu. Postoje dokazi da se problematična koža na leđima javlja u porodicama, stoga akne i duboke bubuljice na leđima mogu biti i genetske prirode. Ako su majka ili otac, ili čak oboje imali problematičnu kožu na licu i leđima, postoje velike šanse da ih razviju i potomci nezavisno od drugih faktora i zdravog stila življenja.
  • Lekovi. Bubuljice mogu nastati i kao nuspojava nekih lekova poput određenih antidepresiva.
  • Hormoni. Hormonske promene, posebno u tinejdžerskom uzrastu, često su uzrok pojave akni i bubuljica. Kod žena koje su prošle pubertet, izbijanje bubuljica može biti povezano sa hormonskim promenama koje se dešavaju tokom menstrualnog ciklusa i trudnoće.
  • Znoj. Znojenje je prirodan način oslobađanje preterane toplote u organizmu preko kože. Međutim, znoj može biti uzročnik pojave bubuljica, posebno ako se nosi uska odeća. Znojenje može značajno pogoršati stanje sa problematičnom kožom zahvaćenom bubuljicama na leđima.
  • Sunčanje. Sunčati se treba pametno pre svega zbog štetnih uticaja UVA i UVB sunčevih zraka. S druge strane preterano izlaganje sunčevim zracima bez adekvatne zaštite može biti ozbiljan uzročnik pojave akni i bubuljica, pogotovu kod osoba sa osetljivom kožom. Posebno je osetljiv deo leđa.
  • Stres. Stres nije direktan uzrok za nastanak bubuljica i problema sa kožom, ali može biti faktor koji doprinosi nastanku komplikacija i upaljenskih procesa.

Kako se rešiti bubuljica na leđima?

 

Da bi koža lica i tela bila negovana i zdrava važno je uspostaviti rutinu i higijenske navike koje neće doprineti stvaranju bubuljica. 

Potrebno je živeti i negovati se na način koji će pozitivno uticati na sprečavanje pojave bubuljica na leđima, i biti dobra osnova i podrška za njihovo uspešno uklanjanje i lečenje. 

Za jednostavnije slučajeve nežno sredstvo za čišćenje, kvalitetan gel za bubuljice i losion. A takav jedan set postoji i zove se Aknolin. Više pogledajte na linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Jelena je jedino rešila bubuljice na licu uz pomoć Aknolin seta.

Za nepunih mesec dana lice je bilo potpuno čisto, bez mitisera i vidljivih bubuljica. Svima koji se muče sa aknama, preporučuje AKNOLIN set.

Osim toga, postoje i druge mere koje mogu sprečiti ili smanjiti pojavu bubuljica i iritaciju kože:

  • Vodite računa o higijeni, kako ličnoj, tako i opštoj i higijeni doma. Redovno perite garderobu, posteljinu, peškire i jastučnice. Veoma je važno redovno pranje odeće, posebno one uske.
  • Izbegavajte nošenja stvari koje se trljaju o leđa i stvaraju trenje, kao što su uska garderoba i ruksaci. 
  • Za vežbanje  koristite odeću od prirodnih materijala. Vežbanje u širokoj odeći napravljenoj od prirodnih vlakana, kao što je pamuk – pamuk je idealno rešenje
  • Tuširajte se i presvucite odmah nakon vežbanja, za prvu ruku je dobra i upotreba higijenskih vlažnih maramica.
  • Koristite nežni piling sa pravilno biranim sastojcima da biste uklonili dodatnu prljavštinu i ulja sa kože. Ovo može pomoći u smanjenju količine mrtve kože koja bi mogla začepiti pore.
  • Sklonite kosu sa leđa. Duga kosa može da doda ulje i prljavštinu na kožu na leđima, izazivajući izbijanje bubuljica. Redovno perite kosu i stavljajte je u punđu ili rep tokom znojenja.
  • Pažljivo birajte kremu za sunčanje. Zaštita kože od štetnog sunca je važna, posebno ako suncu izlažete gola leđa. S druge strane i masna krema za sunčanje takođe može doprineti začepljenju pora. Obavezno birajte proizvode koji su bez ulja i koji neće opteretiti kožu.
  • Hranite se zdravo, koliko je važnja higijena i negovanje zdrave kože spolja, toliko je  veoma važna zdrava i izbalansirana ishrana sa puno: povrća, voća, proteina i integralnih žitarica.

Istraživanja pokazuju da hrana sa visokim glikemijskim indeksom (GI), koja izaziva brz rast nivoa šećera u krvi, može pogoršati stanje kože i situaciju sa bubuljicama. Negativan uticaj na izgled i zdravlje kože mogu da utiču određene namirnice uključujući beli hleb, belu testeninu, pirinač i beli krompir.

Nezdrava ishrana može uticati na naše telo na različite, ali uvek negativne načine. Ako ste skloni bubuljicama – hrana može biti okidač za probleme sa kožom, stvaranje mitesera i izbijanje akni i bubuljica svih vrsta.



Kako izlečiti bubuljice na leđima gelom?

 

Ono što je najvažnije u ovoj situaciji jeste saznanje da rešenje postoji. Svako ko ima problematičnu kožu, bubuljice na licu i leđima može da pomogne sebi i povrati lep ten i čistu i glatku kožu.

Dobra svakodnevna nega kože je okosnica vaše rutine za lečenje bubuljica na leđima. Ipak, treba imati na umu da je bolne, duboke cistične bubuljice teško samostalno lečiti bez kvalitetnih preparata i discipline.

Pronalaženje tretmana koji funkcioniše može izgledati frustrirajuće, posebno ako ste već primenili savete, isprobali recepte i preporučene preparate sa neznatnim ili trenutnim poboljšanjima.

Da bi se frustracijama stalo na kraj preporučuju se preparati za negu lica i kože Aknolin, kompanije Ovotaris.  

Preparati Aknolin gel i Aknolin losion su delotvorni i korisni po pitanju sprečavanja pojave akni i bubuljica, očuvanja lepe i negovane kože. Ali ne samo to, Aknolin preparati su odličan izbor i za tretiranje upalnih procesa na leđima ili otklonjanje ožiljaka od zapaljenskih procesa i bubuljica na leđima.  

Ako ni uvođenje novih životnih navika, niti disciplina u sprovođenju higijene ne daju rezultate, preporuka su provereni preparati ili tretmani koji će biti podrška za rešavanje problema pojave bubuljica, a posledično i pojave ožiljaka i fleka od upalnih procesa na leđima. 

Ukoliko želite da se rešite problema kao što su: bubuljice na leđima, fleke od bubuljica na leđima, bubuljice na leđima od sunca, ili je problem crna bubuljica na leđima; ili se pitate kako otkloniti ožiljke od bubuljica na leđima – pravi i dokazani saborci su preparati iz kolekcije Aknolin.

Za više informacija posetite link: https://ovotaris.com/aknolin/

A zašto baš Aknolin kao tretman za lečenje bubuljica na leđima?

Aknolin gel i Aknolin losion su proizvodi za negu kože lica i tela –  nastali su na bazi sirovina biljnog porekla koje ciljano utiču na umanjenje tegoba i izlečenje kože sklone pojavi bubuljica. 

Aknolin preparati su delotvorni i ako je prisutan problem otklonjanja ožiljaka od bubuljica na leđima – ključ rešenja je dosledna i pravilna upotreba ovih sjajnih i delotvornih preparata Ovotaris kozmetike. 

Zaslužni su ovi sastojci!

Sve pobornike zdravih stilova života će obradovati vest da postoji čitav spisak biljaka koje povoljno utiču na sprečavanje pojave bubuljica. To su biljne sirovine koje utiču na ublažavanje stanja kože zahvaćene upalnim procesima i bubuljicama, i na kraju koji odlično potpomažu procedure lečenja bubuljica na leđima, to su: 

  • Tamarind – je antioksidans, koji će umiriti zapaljenske procese na vašoj koži, i pomoći da koža povrati vlažnost i elastičnost.
  • Kora primorskog bora, ekstarkt – osnažuje vašu kožu i obezbeđuje joj neophodnu  otpornost u odnosu na uticaje iz spoljašnje sredine. Ključni sastojak primorskog bora je piknogenol koji je po svom sastavu antioksidans, i čija funkcija je da kožu učini mekšom i obezbedi joj neophodnu vlažnost.
  • Ulje čajevog drveta – sužava pore i sprečava stvaranje mitesera, a zatim sprečava nastanak komplikacija sa potencijalnim upalnim procesima. 
  • Ekstrakt cveta livadskog ljulja i bukovače – ova dva sastojka su odlična kombinacija koja će kožu umiriti i obezbediti joj zaštitu od negativnih spoljašnjih uticaja.
  • Alantoin i ekstrakt Aloe vere – umiriće kožu zahvaćenu bubuljicama ili zapaljenskim procesima, pouzdana su pomoć za obezbeđivanje vlažnosti kože i vraćanje njene prirodne elastičnosti i svežine. 
  • Ulje semenke pamuka – bogato je vitaminom E, masnim kiselinama i mineralima koji obezbeđuju koži vlažnost, čine je glatkijom i mekšom.
  • Ekstrakt kore hrasta – snažna je podrška koži u cilju sprečavanja širenja pora, formiranja mitesera, bubuljica i na kraju nastanka zapaljenskih procesa na koži
  • Mandarina, ekstrakt ploda –  deluje umirujuće i štiti kožu, pomaže normalizaciju proizvodnje sebuma i doprinosi njenom zdravijem i blistavijem izgledu.

Savremeno društvo nameće visoke standarde nege i lepote. U vremenu koje sa  sobom nosi brz tempo života ne pruža se mnogo mogućnosti za upotrebu navedenih biljnih sirovina u kućnim uslovima. Retke su osobe koje će biti u mogućnosti da dođu u posed svih ovih sastojaka, ali i da odvoje vreme potrebno za pravljenje biljnih tinktura i preparata za negu i lečenje kože zahvaćene bubuljicama, flekama i ožiljcima.

kako izlečiti bubuljice na leđima

Ipak, postoji rešenje i za one najuposlenije sa najmanje slobodnog vremena. Postoji rešenje i za osobe sa jasnim i visokim zahtevima o zdravlju i izgledu kože, i uopšte kvalitetu života. 

To su Aknolin preparati – bazirani upravo na pobrojanim sastojcima. 

Preparati su kreirani uz poštovanje propisanih tehnoloških procedura nudi kvalitetne i efikasne preparate koji će vašu kožu podmladiti, osloboditi je upornih bubuljica, fleka i ožiljaka.

Tim vrhunskih tehnologa radi na pronalaženju najboljih i najdelotvornijih kozmetičkih sredstava za negu i tretmane kože isključivo na bazi biljnih sirovina vrhunskog kvaliteta.   

Reč za kraj

Bubuljice na leđima, licu i drugim delovima kože su česta pojava. Da bi se sprečila njihova pojava i komplikacije važno je poštovati neka pravila. 

Ukoliko su problemi sa kožom, bubuljice i vaš problem, znajte da je to sasvim normalno i da u tom problemu nisste sami. Akne i bubuljice na leđima se mogu pojaviti svakom od nas, i mladima i ljudima zrelije dobi. 

Mnogi od nas su bili na tom istom mestu sa tim istim problemom, zato ne uskraćujte sebi život ispunjen aktivnostima i zadovoljstvima – uspešan tretman za bubuljice na leđima postoji.

Zato, ukratko da zaključimo najvažnije!!

Ne perite zahvaćena područja kože više od dva puta dnevno jer to može iritirati kožu i pogoršati simptome. Koristite blagi sapun ili sredstvo za čišćenje i mlaku vodu jer topla ili hladna voda može pogoršati akne. 

Nakon pravilnog čišćenja kožu lica i tela tretirajte preparatima:

  • Gel koji će umiriti, osvežiti vašu kožu;
  • Losion koji će dubinski očistiti pore, ukloniti višak sebuma i nečistoće, suziti pore i sprečiti pojavu mitesera. 

Samo pravilan način je dobar način nege. A to možete postići sa Aknolin setom protiv bubuljica. Iskoristite popust od 20% i naručite oba proizvoda.

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN GEL + LOSION

3640 RSD 72 KM 35 EUR

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna