fbpx
kako se rešiti crvenih strija

Kako se rešiti crvenih strija?

Umorni ste od onih strašnih crvenih strija koje ruže izgled vaše kože? Kako se rešiti crvenih strija je sve što vas zanima. Saznajte odmah.

Možda ste primetili crvene linije na stomaku, butinama, rukama ili bilo kojim drugim delovima tela. Jedina stvar ako je za utehu, one nisu štetne po vaše zdravlje.

Ako ste nedavno izgubili tih nekoliko kilograma viška (čestitamo!) ili ako ste doneli na svet novi život (čestitamo opet!) ili ste prošli kroz bilo kakvu iznenadnu promenu kilaže, postoji šansa da se sada suočavate sa strijama na svojoj koži. 

Strije su estetski problem koji se obično javlja kao posledica trudnoće, tokom puberteta, usled naglog gubitka težine ili kao rezultat naglog povećanja mišićne mase. 

Ali ostaje pitanje – kako ukloniti crvene strije? 

Ovaj članak daće vam odgovor na pitanje kako se rešiti crvenih strija. Zato nastavite da čitate!

Uzroci crvenih strija

Crvene strije su prilično čest problem i nastaju kada se koža preterano rastegne, a kolagenska vlakna u njoj popucaju. Kao rezultat toga, krvni sudovi prisutni ispod kože postaju vidljivi, a strije postaju crvene. Na kraju, crvenilo nestaje, a boja strija se vremenom menja i postaju bele strije.

A šta dovodi do pojave crvenih strija?

1. Trudnoća

Žene obično razvijaju strije tokom trudnoće. Vlakna u koži oko stomaka postaju mekana i rastežu se kako bi napravili mesta za fetus u razvoju. Kako beba raste, koža se rasteže i razvijaju se strije.

2. Pubertet

Često, adolescenti doživljavaju iznenadni i brzi rast kada dođu u pubertet. U to vreme njihovo telo raste i/ili gubi na težini ili brzo dobija na težini. Ovo može dovesti do pojave crvenih strija u pubertetu.

3. Brzo povećanje ili gubitak težine

Kada dobijete na težini u kratkom vremenskom periodu, vaša koža se naglo rasteže i razvijaju se crvene strije. Isto se dešava kada pokušate da brzo smršate i krenete na dijetu. Zato je preporučljivo da gubite ili dobijate na težini postepeno kako ne bi opterećivali kožu.

4. Kortikosteroidi i lekovi

Dugotrajna upotreba kortikosteroida može smanjiti nivo kolagena u vašoj koži. Ovo utiče na elastičnost kože, a vi ste pod velikim rizikom od pojave crvenih strija.

5. Bodibilding

Kada pokušavate da izgradite mišiće, brz rast mišićne mase takođe može da rastegne vašu kožu i stvori strije po telu.

A koji su to delovi tela gde se pojavljuju crvene strije?

Najverovatnije ćete dobiti crvene strije na:

  • stomaku,
  • butinama,
  • zadnjici,
  • kukovima,
  • donji deo leđa,
  • ruke. 

Dakle, one će se pojaviti na delovima gde vaše telo skladišti više masti.

Crvene strije se lakše leče jer koža u tom području još uvek može da proizvodi kolagen, koji može prikriti tragove. Međutim, kada strije postanu stare i postanu bele, teško je boriti se sa njima. 

Ali ne brinite! 

Uz pravilan tretman, crvene strije će postati samo ružna prošlost! Zato je dobar izbor Celuleks gel ispunjen mnogobrojnim aktivnim supstancama, a sačinjen isključivo od mešavine prirodnih sastojaka. 

Kako bi se uverili u značaj i delotvornost Celuleks gela kliknite na link: https://ovotaris.com/celuleks/

crvene strije na stomaku

Crvene strije u trudnoći

Crvene strije se mogu pojaviti u bilo kom uzrastu, ali su najčešće u pubertetu i trudnoći, jer ove periode karakterišu hormonske promene i promene telesne težine. 

Čak 90% žena će imati problem sa strijama tokom trudnoće. Za neke žene ove strije su znak časti, znak da je njihovo telo postiglo nešto neverovatno stvaranjem novog života.

Kako nastaju crvene strije u trudnoći?

Površinski sloj kože naziva se epidermis, a sloj ispod njega je dermis, koji sadrži kolagen i elastin. Kolagen i elastin pomažu vašoj koži i daju joj snagu i elastičnost.

Kako vaša beba raste i vaša koža se rasteže, snopovi kolagena u sloju dermisa mogu se odvojiti jedan od drugog, omogućavajući krvnim sudovima ispod da se pokažu na koži. Ovo uzrokuje da se strije pojavljuju kao crvene mrlje na gornjem sloju kože.

A gde možete dobiti crvene strije tokom trudnoće?

Tokom trudnoće crvene strije se često javljaju  na butinama, zadnjici, rukama, grudima i bokovima, ali su najčešće u predelu stomaka i one se tokom trudnoće razvijaju u 3 faze:

Faza 1 

Rane strije će biti crvenkaste boje. One vas neće boleti, a jedino što možete da osetite je blagi svrab ili peckanje. Rane strije se mogu pojaviti u bilo kom trenutku tokom trudnoće, ali obično se vide kada vaš stomak počne da raste.

Faza 2

Postepeno će se strije širiti i postajaće crvene ili ljubičaste. Ovo se često dešava u poslednjem tromesečju trudnoće, jer se koža na vašem stomaku rasteže kako se beba razvija.

Faza 3

U mesecima nakon trudnoće, one će izgubiti tamniju boju i početi da dobijaju belu ili srebrnu boju. 

A crvene strije u pubertetu?

Normalno je da tinejdžeri dobiju crvene strije. One se javljaju kada osoba počne da raste ili poveća telesnu težinu u kratkom vremenskom periodu tokom puberteta. Crvene strije ne znače nužno da osoba ima višak kilograma. Mršave osobe takođe mogu dobiti ove strije u pubertetu, posebno kada brzo rastu, a najčešće se javljaju na leđima uspravne strije.

Ali kako se osloboditi crvenih strija? Kako ih tačno tretirati i koje su opcije kako ukloniti crvene strije? 

Krenimo redom!

Kako ukloniti crvene strije?

Ako vam je dosta ružnih strija i želite da znate kako se rešiti crvenih strija, imamo rešenje za vas!

Najbolji savet je da delujete na strije u ranoj fazi njihovog pojavljivanja. Ove rane faze možete identifikovati po boji strija. Ako su ljubičaste ili crvenkaste to znači da su u ranoj fazi i da se lakše možete izboriti sa njima. Što ih pre primetite, to će tretman biti efikasniji.

Zato evo ne samo jednog već više opcija koje će vam pomoći da se rešite strija i ponovo pokažete besprekornu kožu. 

1. Gel protiv strija

Proizvod koji topi celulit i smanjuje strije na biljnoj bazi! Zvuči odlično, zar ne?

A koja je to formula na biljnoj bazi koja topi celulit i smanjuje strije?

To je Celuleks GEL. 

Celuleks je preperat na biljnoj bazi namenjen borbi protiv celulita i protiv strija. Ovaj prirodni preparat će u velikoj meri ublažiti crvene strije, zahvaljujući formuli koja se sastoji od visoke koncentracije prirodnih sastojaka. 

Ovaj gel je idealna mešavina supstanci biljnog porekla poput bršljana i divljeg kestena, a koje se po prvi put na našem tržištu pojavljuju u ovakvoj kombinaciji u jednom proizvodu. 

Kako deluju sastojci Celuleksa?

Celuleks sprečava nastajanje novih strija, a rezultate ćete videti nakon samo mesec dana svakodnevnog korišćenja ovog proizvoda! Vaše telo i koža će doživeti transformaciju! Koža će biti nežna i glatka, a vaša zadnjica, butine i noge će biti zategnute!

Dakle, sastojci u Celuleksu smanjuju vidljivost crvenih strija, neguju kožu i pomaže u smanjenju celulita.  

Uverite se sami u značaj Celuleksa i iskustva zadovoljnih žena, jednostavnim klikom na link: https://ovotaris.com/celuleks/

crvene strije

2. Masirajte prirodnim uljima

Možete sprečiti i lečiti crvene strije tako što ćete masirati kožu prirodnim uljima. Neka od prirodnih ulja koje možete da koristite za masažu su:

  • Bademovo ulje koje pomaže da vaša koža ostane vlažna i poboljšava njenu elastičnost. Ovo sprečava crvene strije čak i kada se vaša koža rasteže tokom trudnoće.
  • Ulje čajevca može pomoći u uklanjanju bilo koje vrste ožiljaka na koži, uključujući i crvene strije, zahvaljujući svojim antiinflamatornim i lekovitim svojstvima. Tretirajte kožu uljem čajevca kako bi strije vremenom bile manje vidljive. Pomešate nekoliko kapi ulja čajevca sa pola kašičice maslinovog ulja i nežno umasirate ulje po strijama. Takođe možete dodati malo kokosovog ulja ili ulja vitamina E u njega. Ostavite celu noć i isperite sledećeg dana.

3. Napravite piling od šećera za strije

Možete koristiti domaći šećerni piling za rešavanje dosadnih crvenih strija. Pomešajte 1 kašiku šećera i nekoliko kapi ulja vitamina E ili bilo kog esencijalnog ulja da napravite pastu i kružnim pokretima utrljajte ovu pastu na mestima gde imate strije, a potom je isperite mlakom vodom. 

4. Sok od krompira

Efikasan lek za lečenje podočnjaka, sok od krompira može vam pomoći da se rešite i strija. Da to je tačno. Krompir je bogat skrobom i pun je drugih enzima za posvetljivanje kože.

Kako se otarasiti strija koristeći krompir, pitate se? Krompir sitno narendati i iscediti sok. Pomešajte sok sa naribanom pulpom i nanesite preko strija. Ostavite da se osuši 30 minuta i isperite hladnom vodom. Redovna primena soka od krompira će smanjiti vidljivost strija i dati vam besprekornu kožu zdravog izgleda.

5. Kokosovo ulje i aloe vera

I kokosovo ulje i gel aloe vere su prirodni ovlaživači i pomažu u hidrataciji kože. Dok kokosovo ulje ima lekovita svojstva, aloe vera pomaže u obnavljanju zdravlja kože. Ako se pitate kako se rešiti crvenih strija evo tretmana koji morate isprobati. Uzmite dve kašike kokosovog ulja i svežeg soka aloe vere i pomešajte ih zajedno u činiji.

Nanesite malu količinu smeše na strije jednom dnevno. Kokosovo ulje takođe sprečava nastanak strija i zato se trudnicama preporučuje da masiraju stomak sa malo kokosovog ulja. Jer, ipak je bolje sprečiti nego lečiti.

6. Soda bikarbona i limunov sok

Soda bikarbona je prirodni piling, dok limun ima svojstva izbeljivanja. Soda bikarbona pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i na taj način uklanjanju crvenih strija. Limun smanjuje crvenilo i čini ih manje vidljivim. Mešavina sode bikarbone i limunovog soka se pokazala kao efikasan i brz način za uklanjanje strija.

Sve što vam treba je jedna kašika sode bikarbone, svež sok od pola limuna i prozirni omot. Za ovo možete koristiti providnu foliju. Pomešajte oba sastojka i nanesite ih na strije. Pokrijte ga prozirnom folijom i isperite nakon 20 minuta. Ako imate osetljivu kožu, bolje je prvo da je testirate na svojoj koži. Nanesite malu količinu smeše na ruku i ostavite 10 minuta, a ako ne reaguje ili svrbi, onda nanesite ga na sva pogođena područja.

7. Vitamin A

Poznato je da retinoidi uklanjaju strije i daju vam mladalačku kožu. Vitamin A, retinol, pomaže u obnavljanju ćelija kože i čini kožu mekšom i mlađom, i to je razlog zašto se široko koristi u mnogim kremama i losionima za negu kože. Unos ili upotreba vitamina A može pomoći da koža bude čvršća i da izbledi crvene strije.

Konzumirajte vitamin A oralno ili izvucite ulje vitamina A iz kapsule i nanesite ga na zahvaćena područja svake noći. Takođe, možete uključiti hranu bogatu vitaminom A u svoj obrok, kao što su mleko, jaja, zeleno lisnato povrće, paradajz itd.

Uravnotežena ishrana može pomoći u sprečavanju crvenih strija. Pokušajte da jedete zdravu i uravnoteženu ishranu. Ishrana bogata esencijalnim vitaminima i hranljivim materijama takođe održava vašu kožu zdravom.

8. Glikolna kiselina

Efikasan metod za uklanjanje strija je nanošenje glikolne kiseline na njih. To je prirodna voćna kiselina, koja hidrira kožu i pojačava kolagen, čime tretira strije i čini ih manje vidljivim. 

Bezbedan je za trudnice. Nanesite malu količinu glikolne kiseline na strije uveče pre spavanja i operite je ujutru. Izbegavajte izlaske na sunce sa ovom kiselinom na koži, jer kada je izložena sunčevoj svetlosti, može da izazove opekotine od sunca i stoga je pogodna za nanošenje uveče.

Osim ovih tretmana, postoji nekoliko brzih rešenja za privremeno sakrivanje crvenih strija koje možete koristiti ako vam smetaju:

  • Sredstva za samotamnjenje: Dostupna su u obliku krema, losiona i sprejeva i obično se koriste da vašoj koži daju preplanuli izgled. Mogu vam pomoći da izjednačite ton kože i sakrijete strije na nekoliko dana.
  • Šminka za telo: Možete koristiti šminku za telo da sakrijete svoje strije. Međutim, ne zaboravite da koristite vodootpornu šminku.

 Kako se trajno otarasiti strija, pitate se? 

Možda niste svesni prirodnih sastojaka proizvoda za negu kože, ali dozvolite nam da vam kažemo da oni odlično radi na tome da crvene strije zauvek nestanu, o čemu govore i iskustva zadovoljnih korisnika.  

Naručite odmah Celuleks gel i uverite se u odlične rezultate! Recite zbogom crvenim strijama na svom telu uz Celuleks gel!

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: