fbpx
strije na stomaku

Uklonite strije na stomaku na jednostavan način!

Ukoliko želite da rešite strije na stomaku, imamo rešenje za vas. Sve je lako i brzo, ali je važno da reagujete na strije čim ih primetite.

Strije na stomaku uglavnom dobijaju žene, ali neretko se dešava da ih dobiju i muškarci. 

A evo i zašto!!!

Kada su u pitanju strije na bilo kom drugom mestu na telu, podjednako ih dobijaju oba pola. Ipak, strije na stomaku češće dobijaju žene, i to je logično zbog trudnoće, jer se koža širi i dolazi do malih procepa, tj.strija.

Naravno, ovo nije jedini razlog za nastanak strija baš na ovom delu tela, a o tome ćemo pisati u nastavku teksta.

Mnogima od nas smetaju strije, jer nam na neki način narušavaju lepotu kože i izgled. Ali, dobro je u svemu ovome što ih uvek možete prikriti, pa ne mora niko ni znati da su se pojavile.

Ako ipak želite da ih se rešite i ne želite više da ih krijete postoji način za to. Potpuno vas razumemo da želite da svoje telo i kožu vratite u nekadašnje stanje, bez strija. 

Ima li više vrsta strija?

Postoji razlika u boji, a ona se odnosi na starost strija. One koje su stare više godina, ne mogu tako lako da se uklone. Ipak su to ožiljci na koži.

Zato budite spremni da istrajete u tretmanima i da date sve od sebe da ih svedete na minimum.

Zato, u nastavku odgovaramo na pitanja koji su to tretmani sa kojima ćete umanjiti strije na stomaku. Da li tretman mora da bude invazivan i neprijatan ili pak postoji lakše i bezbolnije rešenje?

Strije na stomaku: uzroci

Mnogi od vas se pitaju kako je moguće da su mi se pojavile strije na stomaku i zašto su uopšte nastale? 

Otkrićemo vam zašto!!!

Pre svega, ono što treba da znate je to da vaša koža sadrži kolagen kako bi bila elastična. Što više količine kolagena koža sadrži, ona je elastičnija. Ali, šta se dešava kada koža nema tu dovoljnu količinu i nije dovoljno elastična? 

Upravo je u ovome caka. Kada koža nije dovoljno elastična, ne može da isprati promene na telu koje se dešavaju, u vidu naglog rasta tela.

E baš tada dolazi do njenog pucanja, pojavljuju se nepravilne linije na koži, odnosno strije. 

Glavni uzroci za nastanak strija na stomaku su:

  • Trudnoća
  • Pubertet
  • Naglo dobijanje na težini
  • Genetski faktori

kako ukloniti strije na stomaku

Strije na stomaku u trudnoći

U ovom najlepšem periodu za jednu ženu dešavaju se mnogobrojne promene. Tokom trudnoće vaše telo se menja. Jedna od promena je i pojava strija. Strije na stomaku se pojavljuju kako stomak raste.

Sa rastom bebice u stomaku, raste i stomak. Zbog naglog rasta, koža popusta i puca. I odjednom primetite na svom glatkom stomaku sitne linije. Nemojte brinuti zbog ovoga.

Možete odmah krenuti sa mazanjem krema ili gelova koji će vašoj koži dodatno pružiti elastičnost.

Naravno, pre upotrebe bilo kog preparata obavezno se posavetujte sa svojim doktorom. Ipak je trudnoća osetljivo stanje. Ovo važi i nakon porođaja. Uvek se posavetujte sa doktorom, naročito ukoliko dojite bebu.

Statistika kaže da u proseku 50- 90% trudnica dobije strije na stomaku. Neka vam ovaj podatak bude znak da niste same u svemu ovome. 

Pubertet

Pubertet je, moglo bi se reći, prvi i najvažniji period u toku života gde se dešavaju velike hormonske promene u organizmu. 

Usled ovih promena dolazi do naglog rasta kod pojedinih tinejdžera, pa tako dolazi i do pojave prvih strija. Strije na stomaku u pubertetu nastaju kada se koža, usled brzog rasta, naglo razvuče. 

Vrlo je bitno da imate razvijenu svest o ovom problemu i na vreme uputite svoje tinejdžere da krenu sa upotrebom krema ili gelova protiv strija. 

Naglo dobijanje na težini

Ovo je jedan od glavnih problema. U periodu kada naglo dobijete na težini, vaša koža se razvlači i naravno dolazi do pucanja jer nije dovoljno elastična. Strije na stomaku postaju vidljive, a vi se pitate kako da ih zaustavite.

Rešenje u ovakvim situacijama je da počnete da koristite kozmetičke preparate koji će vašoj koži pružiti elastičnost i koji će vaše strije umanjiti.

Jedan od takvih preparata, kojeg su korisnici ocenili kao izvrstan, je biljni Celuleks gel. Ovaj biljni gel jako brzo deluje na smanjenje strija, zaglađuje kožu i deluje super i na svaki tip i vrstu celulita.

Više o Celuleks gelu saznajte na linku: https://ovotaris.com/celuleks/.

Još jedno rešenje je da kilažu gubite lagano, nikako naglo, isto tako da vodite računa da više ne dobijate naglo kilograme. Ako imate poteškoća sa kilažom, posavetujte se sa nutricionistom.

Genetski faktori

Genetika je presudna u svim aspektima, pa čak i ovde. Ako su vaša majka i baka imale strije, velika je verovatnoća da ćete ih i vi imati.

Ali, možete ih na neki način nadmudriti. Sada kada znate da strije nastaju jer koži nedostaje kolagen, nabavite sebi jedan dobar preparat koji će povratiti vašoj koži elastičnost. Koristite ga kao preventivu. Ovakav način nege će vam pomoći da ne dobijete strije ili ćete ih dobiti u mnogo manjoj meri. 

Strije na stomaku: simptomi

Ako znate koje simptome daju strije, možete odmah početi da delujete na njih i na taj način ćete ih se brže rešiti.

Prvi i glavni simptom je svrab kože u predelu gde će nastati strije. Ako se vaša koža širi iz nekog razloga, a vi osećate svrab, odmah treba da vam bude jasno da je reč o strijama. Može se takođe javljati peckanje i neprijatno zatezanje kože dok ona ne pukne.

Krenite odmah sa mazanjem stomaka, kako bi bar malo ublažili pucanje kože.

Kada se pojave, strije su ružičaste boje, nekad jako crvene do modre boje. Javljaju se u vidu nepravilnih linija duž kože stomaka. Nemojte se zbuniti zbog boje strija. To je normalno jer strije samo što su nastale. Vremenom će bledeti i imati svetliju boju. 

Pojasnićemo vam!

Bele i crvene strije na stomaku

Ako su vaše strije na stomaku crvene boje, to znači da su strije nastale u skorije vreme. Nazovimo ih mladim strijama.

Ako su vaše strije bele to znači da je prošlo izvesno vreme od njihovog nastanka. Što je više vremena prošlo, strije su sve bleđe. To znači da su stare.

U svakom slučaju i jedne i druge se uspešno uklanjaju pravim tretmanom, jedina razlika je u tome što ćete brže i lakše ukloniti novonastale strije, dok će vam za stare strije trebati više vremena. 

Sada dolazimo do onog dela koji vas najviše interesuje. 

Kako ukloniti strije na stomaku?

Verujemo da mnoge od vas nerviraju strije i ne želite ih na svom stomaku. Verovatno ste čuli za hirurške intervencije i razne kozmetičke tretmane. Ali, ako niste spremni da se podvrgnete ovim invazivnim tretmanima, ili jednostavno nemate dovoljno novca za skupe intervencije, onda su za vas najbolje rešenje biljni preparati.

A zašto biljni?

Biljni preparati vam ne mogu izazvati nikakve iritacije na sveže pukotine kože, niti alergijske reakcije. Kada vam je koža u ovakvom stanju, najbolje je da je tretirate blagim proizvodima, a biljni preparati to jesu. Oni su nežni prema vašoj koži zahvaljujući biljnim komponentama koje sadrže, a u isto vreme su jako delotvorni na strije.

Deluje vam čudno da jedan preparat koji je blag prema vašoj koži može da deluje jako i reši problem sa strijama? Da, moguće je, i te kako. 

Biljni preparati u sebi ne sadrže parabene, veštačke boje i mirise i to ih automatski stavlja na vrh liste poželjnih kozmetičkih preparata. 

Korisnici su na vrh liste stavili Celuleks gel, biljni gel protiv strija i celulita. Ovaj gel ima višestruko delovanje.

Deluje na strije i smanjuje ih, smanjuje i uništava celulit vrlo uspešno, koži vraća elastičnost, zateže je i štiti od spoljnih faktora tako što stvara nevidljivi film na površini vaše kože

Još jedna prednost Celuleks gela je njegova struktura. Odmah posle mazanja i utrljavanja u kožu, vaša koža je suva, bez masnoće, tako da se možete odmah obući i izaći iz kuće. Nema čekanja da koža upije, koža nije lepljiva posle nanošenja gela. Jednostavno, jako praktičan.

Ono što je najbolje od svega je upravo njegovo brzo delovanje. Verujemo da vas to najviše zanima. Obradovaćete se, jer ovaj gel daje rezultate već nakon tri nedelja.

Pitate se šta je toliko posebno u Celuleks gelu pa tako brzo daje rezultate?

Otkrićemo vam!!!

Sastav ovog gela je ono što je najbitnije. Celuleks gel je sastavljen od pažljivo biranih biljnih sastojaka koji zajedno daju sjajne rezultate. Pažljivo i dugo su birani i ispitivani sastojci da bi na kraju završili u bočici Celuleks gela za celulit i strije.

Najbitniji sastojci u gelu su bršljan, divlji kesten, ekstrakt kore hrasta i ulje nevena.

Ovo je prvi gel na našem tržištu sa ovakvom kombinacijom biljnih sirovina i sa veoma velikom koncentracijom istih.

Celuleks gel je veoma lak za upotrebu. Možete ga koristiti ujutru i uveče. Uveče najbolje nakon tuširanja, jer je koža tada naparena i pore su otvorene, pa sastojci iz gela lakše i dublje prodiru u epiderm. 

Za strije na stomaku dovoljno je da samo utrljate gel, a ako želite da nanesete gel ii na mesta prekrivena fibroznim celulitom, najbolje rezultate ćete dobiti ako gel nanosite uz masažu. 

Celuleks gel ne možete naći u apotekama i drogerijama, prodaje se isključivo putem interneta. Možete ga naručiti na sledećem linku https://ovotaris.com/celuleks/.

Cena jedne bočice je 1890 dinara, a ukoliko naručite dve bočice, treću dobijate gratis. Ovo je sjajna promocija koju vredi iskoristiti.

U svakom trenutku možete koristiti i proizvode iz kuhinje za ublažavanje strija. Daćemo vam par jednostavnih tretmana od kuće.

kako rešiti strije na stomaku

Prirodno rešenje za strije na stomaku

Ako imate vremena, možete iz udobnosti svog doma koristiti razne prirodne proizvode koji mogu ublažiti strije. 

Ne znate koji su to proizvodi?

Otkrićemo vam!!!

Aloe vera

Aloe vera ima veliku moć regeneracije, pa će vam pomoći u regeneraciji oštećenog tkiva i smanjiti strije. Aloe veru možete kupiti u prodavnici zdrave hrane, najčešće u obliku gela. Ili možete koristiti gel iz svežeg lista ukoliko imate ovu lekovitu biljku zasađenu u sasksiji ili bašti. Dovoljno je da namažete strije na stomaku, ostavite da koža upije i da gel prodre duboko u tkivo 20- 30 minuta. Nakon toga obrišite višak gela, ukoliko ga ima, ubrusom ili peškirom. 

Rezultati su sporiji nego kod kozmetičkih preparata, ali ako imate strpljenja, dobićete ih nakon nekoliko meseci svakodnevnog mazanja gela. 

Šećer

Šećer je osnovna namirnica u našoj kuhinji. Ovog puta nećete ga jesti, već ćete ga iskoristiti u borbi protiv strija na stomaku.

A evo i kako!

Pola šolje šećera pomešajte sa kokosovim, maslinovim ili bademovim uljem. Ulje dodajte u šećer dok ne dobijete gustu smesu, odnosno piling. Od prilike će vam trebati manje od pola šolje ulja, u zavisnosti koje ulje koristite. Ovaj piling nežno utrljajte na deo gde su strije 2- 3 puta nedeljno. Najbolje je da piling radite za vreme tuširanja. Granule šećera će učiniti vašu kožu glatkom, a strije će vremenom početi da se smanjuju jer piling deluje na regeneraciju kože

Prve vidljive rezultate ćete uočiti nakon nekoliko meseci od prve upotrebe. Želimo da vam napomenemo da su kućni tretmani znatno slabiji u odnosu na gelove i ne daju tako vidljive i brze rezultate.

Kokosovo ulje

Ovo ulje je poznato po svojoj lekovitosti. Obnavlja kožu, daje joj mekoću, regeneriše je i čini je glatkom. Pored toga stvara zaštitnu barijeru na koži. Svako veče pre spavanja utrljajte kokosovo ulje u strije i ostavite da deluje preko noći. Postupak ponavljajte svake večeri.

Rezultati će biti vidljivi nakon 3 meseca, strije će početi da se smanjuju, izbledeće, a koža će vam biti glatka i hidrirana.

Nadamo se da ste shvatili da ne morate raditi invazivne tretmane u salonima da biste postigli određene rezultate. Biljke su svuda oko nas, a njihova lekovita svojstva nas iznenađuju iz dana u dan.

Uvek probajte prvo da rešite problem na prirodan način. A jedan od načina jeste i Celuleks gel!!

Cena jedne bočice CELULEKS gela je 1890,00 dinara, a ukoliko naručite dve bočice, treću dobijate gratis. Ovo je sjajna promocija koju vredi iskoristiti.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: