fbpx
vodeni celulit

Vodeni celulit: najbolja stvar za efikasno skidanje

Vodeni celulit je rešiv problem, ali uz vašu posvećenost. Saznajte koji je pravi tretman koji vas rešava ovog na izgled ružnog stanja kože.

Načini rešavanja ovog problema su, može se reći, slični načinima rešavanja drugih vrsta celulita. Poznato nam je da u borbi sa ovim jakim protivnikom, koji muči bezmalo 90% posto žena, moramo upotrebiti sve resurse: vreme, strpljenje, novac, energiju, promenu životnih navika i pre svega, na prvom mestu odabrati pravi anticelulit gel

Pa ipak, najpotrebnija je svest da će rezultati ispuniti očekivanja i da će vodeni celulit postati nešto što je daleko u prošlosti. Da bismo zašli u skidanje vodenog celulita, prvo nam mora biti u potpunosti jasno šta je vodeni celulit, kako nastaje i kako izgleda.

Ali pre toga, naravno, iako vas zanima kako se dobija vodeni celulit, sigurni smo da je češće pitanje kako ga se rešiti. Prema iskustvima dama koje su imale problem sa celulitom na telu, najbolje se pokazao  CELULEKS GEL na biljnoj bazi. Nežan, delotvoran i nemastan.

Više o gelu možete pogledati na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

Biljana se dugo patila kako je sama rekla dok nije otkrila jedini preparat koji je njoj pomogao. Upravo je reč o Celuleks gelu.

Sada ga sa ponosom i sa zadovoljstvom svima preporučuje, jer zna da će svakoj ženi pomoći!

Šta je vodeni celulit i kako nastaje?

Vodeni celulit je jedan od tri vrste estetskog celulita, pored masnog i vlaknastog celulita. Postoji nekoliko izraza, koje se koriste za opisivanje vodenog celulita. To su:

  • Infiltrirani celulit, ili infiltracioni celulit
  • Hidrolipodistrofija.

Vodeni celulit je povezan sa zadržavanjem tečnosti zbog slabe cirkulacije i limfne cirkulacije. Tečnost koja se bespotrebno zadržala, mora “oteći” iz organizma, kako bi vodeni celulit nestao. 

Vodeni celulit karakteriše problem evakuacije vode, koja se ne oslobađa prirodno iz organizma, već se zadržava u tkivima. Apsorbovana voda se ne uklanja pravilno, već se akumulira u telu i izaziva oticanje i edeme. Žene koje imaju vodeni celulit, osećaju se otečeno, posebno u periodu pred menstruaciju.

U zavisnosti od toga da li vodeni celulit deluje nepovoljno na vensku ili limfnu cirkulaciju, postoje izvesne razlike i specifičnosti koje se odnose na to kako vodeni celulit deluje na telo:

  1. Što se tiče uticaja na limfnu cirkulaciju, neophodno je imati u vidu da je limfni sistem jedna ogromna mreža sudova, paralelna krvnim sudovima, koja igra vitalnu ulogu u imunološkoj odbrani našeg tela. Limfni sistem omogućava cirkulaciju imunih ćelija, hormona i obezbeđuje hranljive sastojke i masti koje su neophodne za naše telo. Takođe, limfa tokom svog prolaska kroz organizam, odvodi višak tečnosti iz tkiva i čisti ćelije. Upravo zbog višestrukog značaja normalnog funkcionisanja limfnog sistema za ljudski organizam, loša cirkulacija limfe dovodi do začepljenja tkiva vodom i toksinima. Posledica je deformisana i oštećena koža.
  2. Što se tiče uticaja na vensku cirkulaciju (srce izbacuje krv kroz arterije, a potom se krv vraća u srce protokom vena). Bitno je naglasiti da venska cirkulacija ima dvostruku ulogu – distribuira hranljive materije i gasove i u tom procesu “sakuplja” otpadne proizvode. Prema tome, loša venska cirkulacija je nepovoljna za organizam iz više razloga:
  • Dolazi do poteškoća u pravilnom “odvođenju” toksina putem krvi, što dovodi do poteškoća u kretanju.
  • Nabreknutost nogu dovodi do proširenih vena.
  • Pogoršava se zadržavanje vode, čime se naglašava vodeni celulit.

Verovatno se pitate na kojim mestima se najčešće pojavljuje vodeni celulit? 

Naime, vodeni celulit nalazi svoje “stanište” čak i u unutrašnjosti ruku, butinama i oko zgloboda.

Dalje, neizbežno je da se zapitamo kako izgleda vodeni celulit

Da li se pojavno razlikuje od “običnog” celulita? Hajde da rešimo dilemu!

Vodeni celulit se pojavljuje kao skup malih uzdignutih kvrga, rupica. Ta pojava je povezana sa gipkošću kože, za razliku od vlaknastog celulita, gde se koža stvrdnjava.

Ono što je iznaneđujuće, jeste činjenica da su mršave osobe najčešće pogođene vodenim celulitom, uz koji najčešće ide kao “dodatak” loša cirkulacija krvi. Nije retkost da takve osobe imaju proširene vene, ili otečene i blede udove.

vodeni celulit na zadnjici

Načini skidanja vodenog celulita

Skidanje vodenog celulita vam se neće činiti mnogo drugačije od skidanja ostalih vrsta celulita. Zato, krenimo sa nabrajanjem stavki koje će vam biti od koristi za otklanjanje vodenog celulita!

Upotreba adekvatnog gela za celulit

Gel predstavlja najbitniju stavku za otklanjanje vodenog celulita, i celulita, generalno. Preporuka je da se gel za celulit koristi uz masažu, kako bi rezultati bili efikasni i dugoročni. Ukoliko tražite gel koji je sačinjen isključivo od mešavine biljnih sastojaka, te tako predstavlja inovaciju na domaćem tržištu, pravo je vreme da počnete sa upotrebom Celuleksa.

Kombinacija bršljana (Hedera Helix), divljeg kestena (Aesculus Hypocastanum), kore hrasta (Quercus cortex), arnice (Arnicae), rastvora od nane (Aethanolum menthae piperite), kao i mnogih drugih prirodnih sastojaka, utiče da dejstva budu dugoročna i da se poboljšanje primeti u rekordnom roku – nakon dve nedelje redovnog korišćenja.

Celuleks gel se koristi dva puta dnevno, u pravilnim vremenskim razmacima, ujutro i uveče. Najefikasnija dejstva pokazuje uz kombinaciju sa masažom. Ne odlažite početak otklanjanja vodenog celulita, već odmah krenite u “razračunavanje” s njim.

Jedinstvena formula Celuleksa je napravljena u obliku gela, zato što je poznato da koža bolje upija gel nego kremu. Krajnji cilj je glatka i zategnuta koža, oslobođena od vodenog celulita.

Da biste se uverili u jedinstvenost ovog proizvoda, jednostavnim klikom na polja ispod, gel stiže na Vašu adresu u najkraćem roku.

 

Korigovana ishrana

Način života igra ključnu ulogu u eliminaciji celulita, bilo da je u pitanju vodeni celulit ili vlaknasti celulit. Za razliku od vlaknastog celulita, gde je neophodno ograničiti unos prerađenog šećera i nezdravih masnih kiselina, vodeni celulit se smanjuje sprečavanjem zadržavanja vode u kožnom tkivu.

Do toga se dolazi korigovanom ishranom koja sadrži malo soli sa puno biljnih proteina. Pored toga, trebalo bi birati hranu bogatu antioksidansima, vitaminom P i citro-flavonoidima (fitohemikalije ili biljni pigmenti, koje nalazimo u voću i povrću), borovnice, crne ribizle, grejp, narandže, limun, jer upravo oni štite ćelije vena i jačaju nepropusnost kapilara. Crni luk i beli luk su neizostavni u ishrani za skidanje vodenog celulita, jer dokazano podstiču cirkulaciju.

Takođe, nužno je unositi dovoljnu količinu vode u organizam (ona zavisi od aktivnosti tokom dana, najčešće je to 2l), kako bi se telo podstaklo da eliminiše višak vode. Ovo naizgled deluje paradoksalno – da se unosom vode izbacuje višak vode, ali to je prirodna pojava na putu do skidanja vodenog celulita.

Vežbe za izdržljivost

Ovim vežbama se pojačava limfna cirkulacija i cirkulacija krvi. Ono što je ključno u ovim vežbama jeste jačanje posturalnih mišića (antigravitacioni mišići, koji su neophodni za održavanje uspravnog stava). Takođe, ove vežbe su značajne zbog limfne drenaže – postupak za stimulaciju cirkulacije limfe, poboljšanje venske cirkulacije i detoksikaciju organizma.

Njome se otklanja višak tečnosti iz organizma i jača se imuni sistem. Postoji jedna vežba, koja je značajna za otklanjanje vodenog celulita, a može se lako uraditi u kućnim uslovima. Naime, potrebno je da u vodi, koja je zagrejana na 28 stepeni, improvizujemo pedaliranje u trajanju od dvadeset minuta. Pedaliranje ne mora biti improvizovano, nego se može obaviti i van kuće, u akva teretani.

Vežbanje na bazenskom biciklu je korisno iz više razloga: ono poboljšava cirkulaciju krvi, smanjuje rizik od srčanog udara, doprinosi boljem kvalitetu sna i zdravlju, kao i snazi celokupnog organizma.

Opterećenje zavisi od brzine okretanja pedala. Otpor vode, koji se dešava pri obrtanju pedala, efikasno deluje na donji deo tela, sa učinkom limfne drenaže. Pored ove vežbe, preporučuje se vodeni aerobik, plivanje, brzo hodanje, skijaško trčanje, biciklizam. Izbegavajte aktivnosti koje vrše pritisak na vene, poput tenisa, skvoša, aerobika, jahanja i trčanja.

Masaža kao tretman

Već smo ukazali na značaj vežbi za celulit, generalno. One su neizostavni u svakom tretmanu za otklanjanje celulita i bez svesti i napora da savladamo vežbe, ali i masažu, ostali napori (poput korigovanja ishrane, životnih navika, unosa dovoljne količine vode) bi bili minorni.

Masaže i prethodno navedeni sportovi, deluju povoljno na probleme sa cirkulacijom, bilo da se radi o slaboj limfnoj ili krvnoj cirkulaciji. Postoji više vrsta masaža koje su značajne za skidanje vodenog celulita i mogu se izvoditi kod kuće, ili kod profesionalnog masera; ručno, sa anticelulitnim masažerima pa čak i uređajima; sa ili bez anticelulitne kreme/gela.

Premda se masaža može obaviti bez anticelulitne kreme/gela, njen uticaj nije onakav kakvom težimo, a koji dobijamo isključivo uz kombinovanje određene vrste masaže sa gelom za celulit.

Stoga se preporučuje upotreba adekvatnog gela za celulit, koji će u veoma kratkom vremenskom periodu pokazati rezultate i dugoročno zadovoljavajući rezultat.

Jedan od tih gelova je svakako Celuleks gel – efikasna formula na biljnoj bazi koja potpomaže razgradnju celulita i sprečava stvaranje novog celulita. 

Što se tiče masaža koje slobodno možete samostalno izvoditi, preporučuje se limfna drenaža i valjajuća masaža:

1)    Ručna limfna drenaža – odnosi se na kružni, lagani i uporan pritisak na kožu koji otvara limfne tačke i oslobađa toksine. Pritisak “pumpa” i aktivira limfu, odgovornu za odnošenje otpada iz tela. Ova masaža je idealna za smanjivanje i uklanjanje vodenog celulita, jer direktno utiče na uzrok koji dovodi do nastanka vodenog celulita. Već smo napomenuli da su blagodati ove masaže višestruke. Osim uklanjanja vodenog celulita, njome se utiče i na nervni, limfni, mišićni i imuni sistem. Ona je takođe efikasna i za sindrom “teških nogu”, regeneraciju tkiva, kao i za oticanje nogu. Imajući sve ovo u vidu, šta nas sprečava da počnemo sa ručnom limfnom drenažom?  

2)    Valjajuća masaža –  “valjanje” kože je tehnika masaže koja se koristi za:

  • Smanjivanje bola
  • Skidanje celulita
  • Ublažavanje napetosti mišića

Kada je telo pod stresom, ono može proizvesti kiseline koje mogu pojačati i upaliti fasciju (vezivno tkivo koje objedinjuje površinsku kožu sa dubljim osnovnim tkivima).

Fascija se često upali zbog povrede ili stvaranja kiseline, uzrokujući bol i ograničeno kretanje. Valjanjem kože se može manipulisati preprekama da bi se taj deo tela izgladio i umirio. Ova masaža se primjenjuje najčešće na mišićnim skupinama koje su velike, kao što su mišići natkolenice, potkolenice i leđni mišići.

Obavlja se tako što je palac  priljubljen uz ostale prste, a valjajući prsti čine male i pravilne krugove

Kako skinuti vodeni celulit uz pomoć ovog tipa masaže? 

Što se tiče butina, “valjajte” kožu između palca i kažiprsta, od vrha do dna i obratno, kao i dijagonalno. Što se tiče zadnjice, pravite kružne i glatke pokrete, od donjeg dela ka gornjem i završite masažu blagim štipkanjem. Kada se masirate, budite oprezni ukoliko imate proširene vene. U tom slučaju, bio bi neophodan savet sa izabranim lekarom.

gel za vodeni celulit

Čajevi za skidanje celulita

Oni su veoma značajna “karika” u skidanju vodenog celulita, jer su lako dostupni i njihov unos u organizam ne iziskuje fizički napor, kao što je to slučaj sa vežbama i masažama. Pa, šta onda čekamo? Osvrnimo se na čajeve koji efikasno otklanjaju vodeni celulit:

  • Zeleni čaj – sadrži značajnu količinu antioksidanata, aktivnih sastojaka, diuretika (sredstvo kojim se poboljšava izlučivanje mokraće iz organizma), stimulansa, tonika za varenje, tonika za mozak, koji u sadejstvu utiču na jačanje metabolizma. Od antioksidanata, zeleni čaj je poznat po visokom sadržaju epigalokatehin galata (izrazito potentan antioksidans, koji deluje terapeutski u tretmanu brojnih poremećaja). Ovaj antioksidativni efekat je 100 puta jači od vitamina C, čak je jači od antioksidansa koji se nalazi u crnom vinu. Pored toga, blagog je i prijatnog ukusa i veoma brzo pokazuje očekivane rezultate.
  • “Čaj Bogova”, to jest Kombudža – predstavlja koktel enzima, vitamina i aktivnih supstanci, izvedenih iz istoimene gljive, sa brojnim blagodatima. Pored toga što ima uticaj na sprečavanje starenja kože, uklanjanje suvišnih kilograma, lečenje hroničnih bolesti, detoksikaciju organizma, borbu protiv hroničnog umora, najpoznatiji je po uklanjanju vodenog celulita.
  • Čaj od šipka – koristan je za revitalizaciju organizma, jačanje imuniteta i smanjenje upale. Čaj od šipka je bogat vitaminima B, provitaminom A, taninima i drugim aktivnim supstancama. Redovnom upotrebom ovog čaja, borimo se protiv infekcija, upala, viška masti u organizmu. Deluje povoljno na nervni sistem i skidanje vodenog celulita. Kada nabrojimo sve ove blagodati, shvatamo da ne  postoji razlog koji bi nas ponukao u pijenju ovog lekovitog čaja.
  • Čaj od limuna – deluje osvežavajuće na organizam, prijatnog je ukusa i sagoreva masnoće u organizmu. Za efikasne rezultate, u pogledu skidanja vodenog celulita, preporučuje se sledeća priprema:  iscedite dva limuna u 1l vode, zatim isecite limun i dodajte preostalu vodu, pa prokuvajte. Ostavite da se hladi deset minuta. Možete dodati mentu ili bobice, kako biste intenzivirali ukus. Preporučene su četiri šolje ovog čaja dnevno.

 Reč za kraj!

Kao što se dalo pretpostaviti, svi napori bi bili uzaludni, ukoliko ne koristimo gel za celulit. Vodeni celulit se može smanjiti uz pomoć prethodno navedenih saveta, ali je pitanje koliko će to biti dugoročno, bez upotrebe adekvatnog gela za celulit.

Uvek smo najviše privučeni prirodom i proizvodima na biljnoj bazi, jer znamo da ne nanose štetu organizmu raznim hemikalijama. Rešenje se onda samo po sebi nameće – koristite Celuleks, anticelulit gel, sačinjen isključivo od mešavine prirodnih sastojaka.

Recite zbogom vodenom celulitu nakon upotrebe ovog gela, jer ga koža upija veoma brzo, nema spiranja, te je učinak dalekosežan. Visoka koncentracija kvalitetnih aktivnih sastojaka poboljšava mikrocirkulaciju i samim tim, “cilja” osnovni problem koji uzrokuje nastanak vodenog celulita, a to je slaba krvna i limfna cirkulacija.

Koža postaje glatka i zategnuta u veoma kratkom vremenskom periodu. Već posle dve nedelje su primetni prvi znaci korišćenja gela, a nakon četiri nedelje korišćenja, primetićete da je novonastali izgled kože fiksiran. Mogućnost stvaranja novih masnih naslaga je otklonjena, a samim tim, naš “neprijatelj” – vodeni celulit, ostaje u senci i dalekoj prošlosti.

Naručite svoj Celuleks gel i uverite se u inovativnost sastojaka ovog gela.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: