fbpx
šampon protiv opadanja kose

Šampon protiv opadanja kose: formula koja deluje!

Otkrijte najbolji šampon protiv opadanja kose! Naš vodič pruža detaljne informacije o sastojcima, upotrebi i iskustvima korisnika.

Ukoliko ste se susreli sa opadanjem kose, pravo je vreme da nabavite dobar šampon protiv opadanja kose! Ali, kako da znate da je vaš problem gubitak vlasi, kad kosa svakodnevno normalno opada?

Dnevno gubimo od 50 do 100 dlaka, i to je vezano za prirodni proces rasta i opadanja kose, a sve preko toga može biti zabrinjavajuće.

Opadanje kose može biti uslovljeno različitim uzrocima. Neki od njih su:

  • Hormonski poremećaji,
  • Promena vremena (sezonsko opadanje kose)
  • Nasledni faktor
  • Neko medicinsko stanje- bolest
  • Stres

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose, na prvom mestu, potrebno je da otkrijete koji je uzrok gubitka vaše kose, kako biste problem rešili što efikasnije.

Na trzištu postoji veliki izbor šampona protiv opadanja kose, ali kako se onda odlučiti za onaj jedan?

Svi šamponi su nekim aspektima su slični. To su:

  •  čiste masnoću sa kose
  • vćina lepo miriše i održava kosu svežom

S druge strane, glavna razlika je:

Šampon protiv opadanja kose sadrži hranljive materije i druge sastojke, koji ciljano jačaju kosu i smanjuju opadanje kose.

Ako se pitate da li onda može običan šampon da zamenite šamponom protiv opadanje kose – svakako možete. U stvari, ovo se i preporučuje ako želite da ojačate kosu ili zaustavite njeno opadanje. Međutim, ni taj šampon ne sme biti bilo kakav. Važno je da bude bez štetnih sastojaka ( bez sulfata i parabena) , a da, sa druge strane, ima puno aktivnih sastojaka koji deluju povoljno na kosu i njen koren.

Baš jedan takav šampon protiv opadanja kose jeste Vlasilan. Blagi, biljni šampon koji uspešno deluje i efikasno rešava problem gubitka. Sastavljen je od pažljivo biranih biljnih komponenti, bez sulfata i parabena. Pročitajte više o šamponu Vlasilan na linku: https://ovotaris.com/vlasilan/

Tamara je oduvek tražila samo šampone na biljnoj bazi, posebno one koje rešavaju problem gubitka kose. Od kada je počela da koristi Vlasilan šampon njena kosa više ne opada, a vlasi su jake i izgledaju zdravo.

Njen savet je za svaku osobu koja želi zdrave, duge i sjajne vlasi da koristi Vlasilan šampon protiv opadanja kose.

 

Koji je najbolji šampon protiv opadanja kose?

 

Evo koji je najbolji šampon protiv opadanja kose za vas, možda nećete lako otkriti. Birajte ove karakteristike i prednosti šampona protiv opadanja kose:

  • Odličan je za hranjenje i revitalizaciju vlasišta. Zdrava kosa počinje od vlasišta, a kada se borite sa opadanjem kose, morate se pobrinuti da posebnu pažnju posvetite kosi. Od suštinskog je značaja da vaše vlasište bude čisto i dosledno održavano kako bi se podstakao rast kose.
  • Ovi šamponi su posebno formulisani za borbu protiv opadanja kose. Šampon protiv opadanja kose u sebi sadrži posebno birane sastojke koji dodaju vlažnost kosi, minerale i vitamine koji zajedno deluju i rade na usporavanju procesa opadanja kose.
  • Ojačava i podstiče brzi rast kose. Važno je zapamtiti da ukoliko imate dobru rutinu kod nege kose i koristite odgovarajuće proizvode protiv opadanja kose, učinićete uslugu vlasištu i kosi, jačajući je i time podržati i dalji rast kose.
  • Pomaže da kosa izgleda gušće i punije. Svi želimo gustu kosu sjajnog izgleda. Dakle, ako vam opada kosa, možda ćete primetiti da je vaša kosa tanja i bez volumena. Dobra vest je da šampon protiv opadanja kose može pomoći da vaša kosa izgleda gušća i punija, dajući vam pouzdanje koje vam je potrebno, dok se borite da kosi vratite stari sjaj.
  • Jednostavan je za korišćenje. Ako želite da sprečite opadanje kose onda se potrudite da u svakodnevnu rutinu nege o kosi, uvrstite šampon protiv opadanja kose. Kao i običan šampon i šampon protiv opadanja kose jednostavno se upotrebljava. Potrebno ga je naneti na kosu, nežno umasirati i nakon toga temeljno isprati.

šampon protiv opadanja kose kod žena

Sastojci koji treba da se nađu u šamponu!

Kod izbora odgovarajućeg šampona obratite pažnju na aktivne sastojke koje sadrži.

Sastojci koji su česti su:

Kofein je poznat stimulans koji, kada se koristi u šamponima, može poboljšati cirkulaciju u vlasištu. To podstiče rast kose tako što aktivira folikule dlake, smanjujući njihovo opadanje i potičući rast novih vlasi. Kofein, kako kažu istraživanja,  takođe pomaže u blokiranju efekata dihidrotestosterona (DHT), hormona koji uzrokuje opadanje kose kod muškaraca.

Arnika sadrži antiinflamatorna svojstva i često se koristi za jačanje korena dlake i poboljšanje cirkulacije vlasišta. Korišćenje arnike u šamponima može smanjiti opadanje kose i povećati njenu gustinu i snagu, što su potvrdila i istraživanja.

Hajdučka trava (Achillea millefolium), poznata i kao stolisnik, tradicionalno se koristi za poboljšanje cirkulacije. U šamponima, hajdučka trava može stimulisati folikule dlake, promovišući zdrav rast kose i umanjujući opadanje.

Niacin ima ključnu ulogu u održavanju zdravlja kose. Podstiče cirkulaciju u vlasištu, što dovodi do boljeg dotoka hranljivih materija do folikula dlake. Ovo može poboljšati zdravlje vlasišta i smanjiti gubitak kose.

Aminokiseline, posebno keratin, su temeljni gradivni blokovi kose. Njihovo prisustvo u šamponima pomaže u obnavljanju i jačanju kose, smanjujući njeno lomljenje i opadanje. Aminokiseline takođe pomažu u očuvanju elastičnosti kose.

  • Sericin, svileni protein  igra važnu ulogu u borbi protiv opadanja kose zahvaljujući svojim jedinstvenim bioaktivnim svojstvima. Sericin ima sposobnost da duboko hidrira kožu glave i kosu, čime pomaže u očuvanju zdravlja folikula dlake i smanjenju opadanja kose. Njegova antioksidativna svojstva pomažu u borbi protiv oštećenja ćelija uzrokovanih slobodnim radikalima, što je čest uzrok slabljenja kose i njenog opadanja. Takođe, sericin ima mitogeni efekat na ćelije , što podrazumeva da može stimulisati rast ćelija, uključujući i one u folikulima dlake. Ovo čini sericin idealnim sastojkom u proizvodima za kosu, kao što su šamponi i regeneratori, koji ciljaju na jačanje kose i prevenciju njenog opadanja.
  • Proteini pšeničnih klica predstavljaju još jedan snažan sastojak u borbi protiv opadanja kose. Bogati su vitaminima E, B grupa, kao i esencijalnim mineralima, što ih čini izuzetno hranljivim za kožu glave i kosu. Ovi proteini pomažu u očuvanju zdravlja vlasišta, pružajući hranljive materije koje su neophodne za održavanje snažnih folikula dlake. Vitamini i minerali u proteinima pšeničnih klica takođe mogu doprineti boljoj cirkulaciji u vlasištu, što je ključno za stimulaciju rasta zdrave kose. Korišćenje proizvoda koji sadrže proteine pšeničnih klica može pomoći u smanjenju opadanja kose, pružajući joj potrebnu snagu i vitalnost.

Korišćenjem šampona koji sadrže ove ključne sastojke, možete poboljšati zdravlje vašeg vlasišta i kose, smanjujući opadanje kose i promovišući njen rast i snagu.

Pored ovih sastojaka, postoji mnoštvo sastojaka biljnog porekla koji su jako delotvorni protiv opadanja kose, i značajni za rast nove kose.

To su:

  • Esencijalna ulja ( ulja lavande i mente, babasu ulje i ulje makadamije)
  • Ekstrakti biljaka (kamilica, hajdučka trava, hamamelis…)
  • Alantoin

Prirodni preparati su blagi, delotvorno utiču na problem opadanja kose, direktno deluju na uzrok, mogu se koristiti neograničeno dugo bez neželjenih posledica, pa mogu biti optimalno rešenje vašeg problema.

Na našem tržištu postoji takav šampon protiv opadanja kose.

To je Vlasilan set za kosu .

Vlasilan set čine dva proizvoda:

  • Formula A je specijalno formulisana da se bori protiv peruti i pomaže u smanjenju opadanja kose. Ona deluje na kožu glave, a znamo da samo iz zdrave kože glave može da raste zdrava i jaka kosa. Zato je ovo prvi korak koji treba napraviti, a koji mnogi, nažalost , preskaču.
  • Formula B popravlja strukturu vlasi, jača kosu i pomaže u tome da kosa počne ponovo da raste.

Više o Vlasilan setu možete saznati putem linka: www.ovotaris.com/vlasilan

Sastojci koje šampon protiv opadanja kose ne sme da ima!

 

Kosa je dragocena i niko ne želi da je izgubi zbog štetnih hemikalija prisutnih u šamponima i preparatima za kosu.

Evo nekoliko sastojaka koje svakako treba da izbegavate ukoliko ste se već susreli sa opadanjem kose.

  • Sulfati su najštetniji od svih hemikalija koji se nalaze u proizvodima za kosu. Sulfati su jako delotvorni kod čišćenja kose i vlasišta, ali mogu biti previše jaki. Oni razgrađuju proteine koji su potrebni našoj kosi za rast i odstranjuju zaštitna ulja kose koja mogu uzrokovati isušivanje kose, a zatim i njeno lomljenje.
  • Hemijski mirisi. Odlučujući faktor za mnoge od nas pri kupovini šampona može biti njegov miris. Nije li vaš prvi instinkt da uzmete bočicu parfema i da je pomirišete? Šampon kao i drugi kozmetički proizvodi, sadrži hemijske mirise. Možda mirišu lepo, ali ovi mirisi mogu izazvati hormonsku neravnotežu. Dokazano je da do opadanje kose može doći usred promene nivoa hormona.
  • Parabeni. Parabeni su hemijski konzervansi koji se dodaju u šampone kako bi im se produžio vek trajanja. Slični su mirisima zbog efekta koji mogu imati na ljudske hormone.

Ovi sastojci mogu uništiti zaštitni sloj koji se prirodno nalazi na vašoj kosi, dodatno je isušiti, pri čemu kosa postaje lomljiva. Što je najgore, može doći do dodatnog opadanja kose.

Izbegavajte šampone koji u sebi sardže sintetičke sastojke, parfeme i boju, jer može doći do iritacije vlasišta, kontaktnog dermatitisa i do još većeg gubitka kose.

Šampon protiv opadanja kose kod žena

 

Prekomerno opadanje kose kod žena može biti uzrokovano raznim faktorima, uključujuči stres, nepravilnu ishranu, loše navike, starost. Međutim, za većinu žena, proređivanje kose je izazvano hormonskim promenama.

Izbor odgovarajućeg šampona protiv opadanja kose je od presudne važnosti za postizanje željenog rezultata!

Najbolji šamponi za proređenu kosu mogu poboljšati volumen, rast i cirkulaciju folikula dlake, stvarajući povoljno okruženje za rast nove kose.

 

najbolji šampon protiv opadanja kose

Šampon protiv opadanja kose i peruti

 

Opadanje kose i perut u kosi blisko su povezani. Nezdravo vlasište koje je neuravnoteženo i zaraženo gljivicama, nije idealno okruženje za rast kose. Nepovoljno okruženje utiče na jačinu folikula dlake i može da izazove opadanje kose iz korena.

Dakle, borba protiv peruti je zaista važna za borbu protiv opadanja kose.

Problem je što šamponi protiv peruti često mogu sadržati sastojke koji su jaki, koji isušuju kosu, što može dovesti do opadanja kose. Pronalaženje onog šampona koji zadovoljava obe potrebe kose važno je za dobar rast kose i zdravlje vlasišta.

Jedno od idealnih rešenja za vas mogu biti Vlasilan šamponi.

Ovi biljni šamponi formulisani su tako da zadovoljavaju obe potrebe vaše kose. I zdravo vlasište bez peruti, i borbu protiv opadanja kose.

Više o Vlasilan šamponu možete saznati putem linka: www.ovotaris.com/vlasilan

Medicinski šampon protiv opadanja kose

 

Na tržištu postoje i medicinski šamponi protiv opadanja kose i najčešći sastojak u njima je ketokonazol. Ketokonazol je antifugalni lek koji se koristi za lečenje oboljenja kože glave izazvanih gljivicama.

Ketokonazol je povezan i sa poboljšanjima u rastu kose, međutim, problem sa ovim šamponima je što može doći do neželjenih reakcija kao što su promene u strukturi kose, plikovi na vlasištu, svrab i suvo ili masno vlasište.

Bolja opcija može biti biljni šampon protiv opadanja kose, jer ovakav šampon je blaži, neće izazvati neželjena dejstva, a jako je delotvoran!

Biljni šampon protiv opadanja kose

 

Biljni šamponi protiv opadanja kose su prirodni preparati. Aktivne supstance su biljnog porekla, a šamponi su specijalno formulisani da deluju direktno na uzrok opadanja kose. Jačaju kosu, vlasište održavaju čistim i zdravim, a znamo da zdravo vlasište je osnova zdrave kose!

Biljni šamponi protiv opadanja kose u sebi sadrže sastojke prirodnog porekla. Najznačajnija među njima su esencijalna ulja i ekstrakti lekovitih biljaka. 

Navešćemo neke od čestih sastojaka:

  • Ulje lavande ima mnoga korisna svojstva. Pomaže u pospešivanju rasta kose, antimikobno je, pa sprečava pojavu gljivica i bakterija na vlasištu, ima protivupalno dejstvo i umiruje iziritiranu kožu glave i takođe ima božanstven miris.
  • Ulje pšeničnih klica sadrži u sebi vitamin B koji stimuliše rast ćelija i formiranje tkiva. Sadrži i vitamin E koji je odličan ovlaživač.
  • Ekstrakt kamilice deluje blago i umirujuće na kožu glave.
  • Ekstrakt svile sa jezera Komo pruža kosi svilenkast izgled i baršunastu mekoću. Kosi vraća fleksibilnost, štiteći je od isušivanja.
  • Ekstrakt koprive ne samo da pomaže u borbi protiv opadanja kose, već pomaže i u ponovnom rastu kose. Kopriva je bogata silicijumom i sumporom, pa kosa postaje sjajnija i zdravija.
  • Ulje makadamije ima hranljiva i hidrantna svojstva.
  • Skvalen je prirodni antioksidans u ulju makadamije koji pomaže u smanjenju stresa na našoj koži i vlasištu, sprečavajući gubitak vlage. Njegove masne kiseline pomažu u dodavanju sjaja, jačanju i hranjenju folikula dlake i borbi protiv opadanja kose.

Najbolji šampon protiv opadanja kose ima sposobnost da potpuno revitalizuje vlasište i kosu, a da pritom nema neželjena dejstva.

Ovaj šampon mora biti dovoljno blag, bez jakih hemikalija kao što su sulfati i parabeni, a opet dovoljno delotvoran kako bi se zaustavio proces opadanja kose i aktivirao njen ponovni rast.

Upravo Vlasilan set šampona sadrži dva formule A i B. U svom sastavu sadrži prirodne sastojke biljnog porekla, esencijalna ulja, ekstrakte biljaka, idealno odabrane za efikasnu borbu protiv opadanja kose i peruti.

Svojim pažljivo odabranim sastojcima, Vlasilan šamponi nežno čiste kosu i kožu glave, uklanjaju perut, jačaju strukturu dlake i pomažu njeno obnavljanje.

Preporučuje se korišćenje obe formule u periodu od 4 nedelje, kako biste videli očekivane rezultate. Nakon toga možete nastaviti zajedničku upotrebu ili koristiti samo jednu od formula koja zadovoljava vaše potrebe. 

Konjski šampon protiv opadanja kose – o čemu je reč?

 

Konjski šampon je proizvod koji se u poslednje vreme vrti po reklamama, blogovima i stanicama domaćih i stranih sajtova koje se bave negom i održavanjem kose.

Za ovaj šampon se veruje da može pojačati rast kose, sprečiti opadanje kose i učiniti da vaša kosa postane gusta i jaka.

Zvuči prilično čudno kada se kaže da je konjski šampon odličan za rast ljudske kose.

Oni koji ga proizvode tvrde da je ovaj šampon efikasan i kod ljudi zato što konjska dlaka i griva imaju vrlo slićne “gene” kao i ljudska dlaka i kosa.

Sastojci ovih šampona su uglavnom prirodni, i vrlo slični sastojcima šampona koji se prave za ljudsku upotrebu.

Ipak, može doći do nekih neželjenih efekata, kao što su:

  • preterano kovrdžanje ako imate talasastu kosu
  • suvoća zbog preterane upotrebe keratina
  • osip i svrab posebno ako se koristi formula koja sadrži benzalkonijum hlorid
  • ispiranje boje ako imate ofarbanu kosu

Treba imati u vidu da su ovi šamponi retki na našem tržištu, iz uvoza su, pa su i skuplji.

Zaključak može biti da ipak konjski šampon ostavimo za te plemenite životinje, a da mi ipak za nas odaberemo jedan od brojnih prirodnih šampona namenjenih ljudima.

Možemo dodati i to, da postoji veliki broj recepata, pa tako možete sami napraviti svoj šampon protiv gubitka vlasi.

Šampon od belog luka protiv opadanja kose je novi trend u nezi kose zbog lekovitih svojstava koje beli luk ima.

Možda ste čuli i za Bojanin šampon protiv opadanja kose. Ovaj šampon se zasniva na lekovitim svojstvima koprive, ad kapi i pantenola.

Kako se koristi šampon protiv opadanja kose?

Pravilna upotreba šampona protiv opadanja kose je ključna za postizanje optimalnih rezultata. Evo nekoliko konkretnih saveta:

Nanesite šampon na mokru kosu, nežno masirajući vlasište kružnim pokretima prstiju. Ovo ne samo da pomaže u čišćenju kose, već i stimuliše cirkulaciju u vlasištu, što je važno za rast kose.

Ostavite šampon na vlasištu i kosi nekoliko minuta pre ispiranja. Ovo omogućava aktivnim sastojcima šampona da prodru u folikule dlake i vlasište.

Idealna učestalost pranja kose varira u zavisnosti od tipa kose i vlasišta. Generalno, preporučuje se upotreba ovakvih šampona 2-3 puta nedeljno. Prečesto pranje može isušiti vlasište i kosu, dok premalo pranja može dovesti do nakupljanja nečistoća, što može zapušiti folikule dlake.

Kontinuirana upotreba šampona tokom nekoliko nedelja ili meseci je često neophodna da bi se videli rezultati. Nemojte očekivati trenutne promene; rast kose je postepen proces.

Razmotrite upotrebu drugih proizvoda iz iste linije, kao što su regeneratori ili tretmani za kosu, koji su dizajnirani da rade u sinergiji sa šamponom.

Pored upotrebe šampona, zdrava ishrana i adekvatna hidratacija su ključni za podršku zdravlju kose iznutra.

Na samom kraju bitno je reći i nekoliko bitnih stvari o pravilnoj upotrebi ovih šampona, kako bi i sami efekti bili bolji.

Ako se susrećete sa opadanjem kose, morate promeniti i neke ružne navike koje možda praktikujete.

  • Morate izbegavati češljanje mokre kose, jer je kosa tada osetljiva i lako se kida i lomi, a to može dovesti do još većeg gubitka kose. Umesto toga, kosu dobro očešljajte pre pranja kako se kosa ne bi mrsila prilikom pranja.
  • Izbegavajte sušenje kose fenom,i upotrebu presa i uvijača koji kosu greju, jer preterano zagrevanje kose može izazvati još jače opadanje kose. Najbolje je da kosu lagano osušite peškirom i zatim je na par minuta umotate u suv peškir koji će upiti višak vode. Nakon toga moći ćete da skinete peškir i da osušite kosu na sobnoj temperaturi.

U zavisnosti od proizvoda rezultati bi trebalo da budu vidljivi posle nekih 4 do 6 nedelja redovne upotrebe. Ipak, imajte u vidu da kosa ne može rasti 10 cm mesečno, pa budite realni u vašim očekivanjima i dajte šamponu vremena da deluje.

Ponekad je potrebno i 6 meseci za postizanje punog rezultata. Budite uporni i strpljivi!

Ako želite brze rezultate Vlasilan šamponi su rešenje. Možete naručiti obe formule i iskoristiti popust od 10%.

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

Formula AB

Kompletan set

3390 RSD

66 KM

33 EUR

 

Formula A

Temeljno čišćenje i uklanjanje ljuspica peruti

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

Formula B

Oporavak i jačanje kose

1890 RSD

37 KM

18 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna