fbpx
krema za celulit

Najbolja krema za celulit! Tajna glatke kože je otkrivena!

Otkrijte koja je najbolja krema za celulit. Mnogi su se već uverili u rezultate. Uz nju i vaša koža može postati glatka i zategnuta.

Mala je verovatnoća da ne pripadate grupi od 85% žena koje imaju celulit. Takođe, u tom slučaju, mala je verovatnoća da niste u potrazi za idealnom kremom za celulit. I baš zato, neophodno je da budete upućeni u specifičnosti ovakvih krema

Da li nam iskustva korisnika kreme za celulit nužno svedoče o njenom kvalitetu? I najzad, kako se koristi ? 

Celulit je, generalno, jedan od najvećih ženskih (sve više i muških) „neprijatelja“ i zaista je pitanje koji se efikasni preparati protiv njega i kako i da li oni pomažu. 

Da li ste onda rešeni da uđemo u „ring“ sa neprijateljem?

Ako jeste, hajde da vidimo na koji način možete najbrže da ga savladate! Šta je najvažnije?

Pre svega sastav onoga što koristite direktno na svojoj koži i svom telu.

Prvo, sastav treba da je prirodan i bez štetnih sastojaka.

Drugo, ali podjednako važno – treba da utiče efikasno na smanjenje masnih naslaga

Treće, treba da bude tave teksture da vam omogućava da odmah budete spremni za sve druge aktivnosti koje planirate. U tom smislu, iznenadiće vas činjenica da najbolja krema za celulit – nije krema nego je zapravo gel.

Upoznajte zato efikasan gel koji hladi, a sastojci su biljni. Prema iskustvima dama koje su imale problem sa celulitom na telu, najbolje se pokazao  CELULEKS GEL. Nežan, delotvoran i nemastan.

Više o njemu možete pogledati na linku: https://ovotaris.com/celuleks/

I iskustva govoru u njegovu korist.

Evo, recimo, Biljana se dugo patila kako je sama rekla dok nije otkrila jedini preparat koji je njoj pomogao. Upravo je reč o Celuleks gelu.

Sada ga sa ponosom i sa zadovoljstvom svima preporučuje, jer zna da će svakoj ženi pomoći!

Pomenuli smo da nije svaka krema ista i da je ono što ih razlikuje zapravo ono što je u njihovom sastavu.

Pa šta to treba da tražite u njima?

Čitajte dalje i informišite se – infromisanost je pola dobrog izbora.

Sastojci kreme za celulit

Krenućemo sa onim što se čini najvažnijim pri odabiru kreme za celulit, a to su svakako sastojci. Nije tajna da postoje sastojci koji utiču na to da određena anticelulit krema bude superiornija u odnosu na drugu.

Najpoželjniji sastojci su sledeći:

  • Kofein – član porodice metilksantina. Smatra se da kofein povećava cirkulaciju i pospešuje topljenje masnih ćelija. Što se tiče kofeina, dolazimo do svojevrsnog paradoksa. S jedne strane, prekomerno konzumiranje kafe doprinosi razvoju celulita, dok sa druge strane, ukoliko se koristi lokalno, na pojedinačne delove kože, kofein može biti veoma koristan.
  • Ekstrakt bršljana – Ekstrakt i ulje bršljana se često koriste u proizvodima za negu kože zahvaćene celulitom, zbog svoje sposobnosti da podstakne lipolizu, proces razgradnje masnih naslaga. Ova prirodna supstanca pomaže da se masti u koži razlože na manje čestice, čime se smanjuje vidljivost celulita. Kada se redovno primenjuje, ekstrakt bršljana može pomoći da koža postane čvršća i glađa, doprinoseći smanjenju udubljenja i neravnina koje često prate celulit. Ovaj prirodni sastojak bogat je fitokemikalijama koje imaju sposobnost podsticanja cirkulacije krvi i limfnog sistema u koži. Kada se redovno primjenjuje,može smanjiti zadržavanje tečnosti i vrši svojevrsnu limfu drenažu, čime se eliminiše vodeni celulit.
  • Divlji kesten je biljka koja se često koristi u kozmetičkim proizvodima i prirodnoj medicini za tretiranje celulita. Ova biljka sadrži  escin, koja ima sposobnost poboljšanja cirkulacije krvi i jačanja zidova krvnih sudova. Kada se koristi u kremama za celulit, ekstrakt divljeg kestena može pomoći u smanjenju vidljivosti celulita na nekoliko načina.  Prvo, poboljšava cirkulaciju krvi u područjima zahvaćenim celulitom, što pomaže u boljoj razgradnji masnih naslaga. Takođe, jača zidove krvnih sudova, što smanjuje otečenost i poboljšava tonus kože.
  • Ekstrakt kore hrasta često se koristi u proizvodima za negu kože kao potencijalno efikasan sastojak u borbi protiv celulita. Ova prirodna supstanca bogata je taninima i drugim fitokemikalijama koje mogu pomoći u poboljšanju izgleda kože pogođene celulitom. Jedna od ključnih prednosti  je njegova sposobnost da tonira i učvrsti kožu. Tanini prisutni u kori hrasta imaju adstrigentno dejstvo, što znači da pomažu u stezanju i zatezanju kože, čime se smanjuje vidljivost udubina i neravnina koje često prate celulit. Osim toga, ekstrakt kore hrasta može pomoći u sužavanju pora, čime se poboljšava  izgled kože.
  • Neven – Jedna od prednosti nevena je njegova sposobnost da umiri i hidrira kožu, čime se smanjuje suhoća i iritacija koja često prate celulit. Također, neven može pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi, što je važno za bolju razgradnju masnih naslaga u područjima zahvaćenim celulitom.Ekstrakti nevena često se koriste u kremama i gelovima za celulit kao jedan od prirodnih sastojaka koji doprinose glatkijoj i čvršćoj koži.
  • Retinol – derivat vitamina A, koji je zaslužan za brojne povoljne stvari koje se tiču kože. Naime, retinol stimuliše proizvodnju kolagena, čime deluje direktno na zatezanje kože. Pokazalo se da koncentracija od 0,3% retinola, primenjena dva puta dnevno tokom šest meseci, poboljšava izgled kože i smanjuje vidljivost celulita. Retinol deluje tako što pospešuje protok krvi u organizmu i utiče na zadebljanje dermisa (srednji sloj kože).
  • Vitamin C – studije sugerišu da je ovaj vitamin od presudnog značaja za proizvodnju kolagena, te da ima antiupalna i antioksidativna svojstva. Poznato je da proizvodnjom kolagena, naša koža zadržava mladalački izgled i postaje zategnuta i vraća svoju elastičnost. Dobro je da ga sadrže preparati, ali neka bude i u ishrani. 
  • Peptidi – to su aminokiseline koje služe kao “gradivni blokovi” za kolagen i elastin. Predstavljaju elemente koji čine vezivno tkivo naše kože. Metabolizam kože se, sa godinama usporava, i to dovodi do smanjene proizvodnje kolagena, te samim tim smanjenja čvrstine i elastičnosti kože. Dakle, ono što bi trebalo da budu glavni aduti negovane kože, nestaju vremenom i potrebno je da se obnove. Zato je neophodna stimulacija, koju dobijamo upotrebom kreme za celulit, koja sadrži peptide. Budući da se peptidi već prirodno nalaze u koži, njihovo dodatno nanošenje će samo ubrzati produkciju kolagena. To će, zatim, lančano delovati na smanjenje celulita – njegove vidljivosti, ali i na sprečavanje stvaranja novog celulita. Istraživanja su još uvek u toku kada su u pitanju peptidi, ali rani rezultati već deluju obećavajuće i ulivaju optimizam da su kreme za celulit koje sadrže u sebi ovaj sastojak, zaista efikasno rešenje u borbi protiv celulita.
  • Fisetin i Frambione – Pokazalo se da ova dva sastojka, izvedena iz jagoda i malina, pomažu u sagorevanju masti (tokom odmora i aktivnosti). Takođe, imaju snažna antiupalna i antioksidativna dejstva.
  • L-karnitin – smatra se da ova aminokiselina, koja se prirodno nalazi u telu, pomaže u sagorevanju masti i jačanju ćelija kože. Osim toga, deluje na otpor mišićnom zamoru, te na stimulisanje energije. Pored toga što se može uzimati kao oralni dodatak, nalazi se u velikom broju krema za celulit. Poznato je da je ova aminokiselina u potpunosti zdrava i bezbedna za organizam, tako da je rizik pri odabiru ovog sastojka kao dela kreme za celulit, ravan nuli. Ona samo može pomoći – zdrava je za srce i za kožu. Koji je onda razlog da izbegnemo ovaj značajan i višestruko koristan sastojak? Veoma brzo ćemo shvatiti da razloga zapravo nema i da peptidi mogu biti sastojak koji radikalno utiče na naš izbor kreme za celulit.
  • Ekstrakti Euglena Gracilis (alge protiv celulita) i Glaucium Flavum (žuti mak) – dokazano je u brojnim naučnim istraživanjima, da u kombinaciji sa kofeinom, pomažu telu da odbaci adipocite (masne ćelije). Žuti mak je nalik “katalizatoru” za trošenje masti, dok je alga Euglena Gracilis značajna za sprečavanje nastanka novih masnih ćelija u organizmu i utiče na pravilno funkcionisanje metabolizma kože. Korisnici kreme za celulit, koja sadrži ove sastojke, prijavili su prilično ohrabrujuće rezultate u borbi protiv celulita.
  • Centella Asiatica  ( Gotu kola) . Ova biljka  deluje na povećanje protoka krvi u organizmu, regeneraciju ćelija i tkiva i omogućava bolju apsorpciju hranljivih sastojaka. Njeno vrhunsko dejstvo i razlog zbog čega je poželjan sastojak kreme za celulit je uticaj na sintezu kolagena. Poznato nam je da to dovodi do zategnute kože. Zašto onda ne bismo isprobali ovaj sastojak, u sklopu adekvatne kreme za celulit?
  • Ekstrakt preslice – ova biljka deluje uglavnom kao moćno protivupalno sredstvo, kada se koristi u svojstvu sastojka losiona i krema. Sadrži toliki broj minerala u sebi da je kolokvijalno zovu “biljka koja remineralizuje organizam”. Ona zaustavlja krvarenje, ubrzava zarastanje kože, oslobađa telo viška vode, što sve dovodi do prirodnog očuvanja kože, kao i povratka mladalačkom izgledu i zategnutoj koži. Najzad, ova biljka je korisna za zdravlje celokupnog organizma. Otuda ni ne čudi njeno prisustvo u brojnim kremama za celulit. 

U kremama za celulit mogu se često naći i glina ( blato) , prirodna ulja itd.

Sada, kada smo prikupili i objedinili ključna saznanja, koja se tiču sastojaka koji su požejni da budu deo najbolje kreme za celulit, znamo šta treba da tražimo i na šta treba posebno da obratimo pažnju. Ova smernica je prvi korak ka pronalaženju adekvatne kreme za celulit i rešavanja tog zaista bitnog zdravstvenog i estetskog pitanja. Stoga je sledeće pitanje koje proizilazi iz prethodnog – kako se koristi krema za celulit i kakva su iskustva korisnika?

Zato, saznajmo nešto više o tome, kako bismo kasnije, kremu za celulit uporedili sa gelom za celulit. Premda deluju slično, postoje razlike, koje daju prednost jednom proizvodu u odnosu na drugi proizvod.

Kako se koristi krema za celulit?

Poznato je da dobra tehnika nanošenja, u kombinaciji sa pravilnim pokretima, pojačava apsorpciju aktivnih sastojaka kreme i pospešuje njene prednosti. Sigurno se pitate – šta je prvo što bi trebalo uraditi pre samog nanošenja kreme za celulit? Odgovor je jednostavan, a to je da kožu treba adekvatno pripremiti upotrebom pilinga najmanje jednom nedeljno. Piling je značajan jer uklanja mrtve ćelije kože i olakšava prodor tretmana.

krema za celulit sastojci

Još jedna važna stvar koju treba imati na umu je vreme. Glavna stvar u nanošenju kreme za celulit je temeljnost i izbegavanje ishitrenih poteza. Zato ne žurite! Temeljno i pravilno nanošenje kreme za celulit, sve dok je koža u potpunosti ne upije, može potrajati i do deset minuta.

Zatim, budite umereni! Nemojte koristiti previše kreme za celulit odjednom, prilikom nanošenja. Pravilnije je da se ona nanosi u manjim količinama, pa da se dodaje, nego da ostane višak na koži, koji se neće korisno rasporediti na koži.

Poželjno je da se krema za celulit nanosi preklapajućim kružnim pokretima, kako bi se aktivirala cirkulacija, te pomogla kremi za celulit da prodre što dublje u kožu. Pokreti se usmaravaju odozdo prema gore, u smeru venskog krvotoka; zatim

A tehnika i pravilni pokreti?

Hajde da rešimo i tu “misteriju”!

  1. Prva tehnika je da koristite zglobove prstiju za bolju apsorpciju na “kritičnijim” mestima, gde se skuplja masnoća, kao što su spoljašne strane butina i zadnji deo kolena.
  2. Druga tehnika koja se koristi za lokalizovani celulit je upotreba palca i kažiprsta za nežno stezanje kože u tom predelu.

 Ako želite da vidite pozitivne rezultate, morate biti dosledni.

Preporuka je da se krema za celulit nanosi na kožu dva puta dnevno, ili (ako niste u prilici) samo noću, po mogućstvu nakon tuširanja.

Poznato je da se ćelije obnavljaju noću dok spavamo, pa je tako i logično da je efekat kreme za celulit jači, kada se krema za celulit nanosi neposredno pred san. Mora postojati kontinuitet korišćenja bar 3-4 nedelje, kako bi rezultati bili vidljivi.

Krema protiv celulita se najčešće nanosi dva puta dnevno, ujutru i uveče, na čistu i suvu kožu problematičnih područja, uz blagu masažu dok se potpuno ne upije. Za masažu možete koristiti prste ili masažer za celulit.

Redovnost i doslednost su od suštine, jer kontinuirana upotreba preko nekoliko nedelja dovodi do vidljivih poboljšanja.

Takođe, ono što je od značaja, jeste svest da koža mora biti tretirana na sobnoj temperaturi, jer se tada najefikasnije apsorbuje.

Dodatno, preporučuje se kombinovanje upotrebe kreme sa zdravim životnim navikama kao što su uravnotežena ishrana bogata antioksidantima i dovoljno vode, redovna fizička aktivnost koja poboljšava cirkulaciju i smanjuje masne naslage, kao i izbegavanje štetnih navika poput pušenja i prekomernog unosa alkohola.

Takođe, tretmani kao što su limfna drenaža i anticelulit masaža mogu dodatno pomoći u poboljšanju efekata kreme protiv celulita. Ove preporuke, uklopljene u vašu svakodnevnu rutinu, mogu znatno doprineti efikasnosti kreme i bržem postizanju željenih rezultata

I najzad, treba ukazati na značaj hidratacije. Hidratacija je veoma važna nakon nanošenja kreme za celulit, jer ako se to ne izvede, njen efekat će biti minoran. Koža zahteva adekvatnu pripremu za upijanje proizvoda i to joj ne smemo uskratiti.

Najbolja krema za celulit: iskustva

Iskustva korisnika su značajan faktor u odabiru kreme za celulit ili gela za celulit. Korisnici najčešće daju prednost proizvodu koji čini kožu mekom, a zategnutom; koji se brzo upija; koji je konzistentan, prijatnog mirisa i koji hladi

Sve to nalazimo u jednom inovativnom proizvodu na domaćem tržištu, koji je u kratkom vremenskom periodu prepoznat kod velikog broja korisnika. To je Celuleks – anticelulit gel.

Njegova prednost se ogleda u tome što pripada preparatima sa efektom hlađenja, te je pogodan  za osobe sa proširenim venama ( što nije slučaj sa kremama za celulit koje greju)

Pored toga, Celuleks je “sazdan” isključivo od prirodnih sastojaka, tako da je sa te strane apsolutno bezbedan za kožu bilo kakvog tipa. Zašto onda ne bismo pogledali koji su to sastojci koji ovaj gel za celulit čine toliko specifičnim i inovativnim? Celuleks je sačinjen od mešavine prirodnih sastojaka efikasnih protiv celulita poput: 

  • Tinkture Hedera helix (bršljan, zimzelena drvena povijuša, koja cveta u periodu od septembra do oktobra)
  • Aesculus Hipostanuma (divlji kesten, listopadno drvo iz porodice javora)
  • Calendula Officinalis  ( neven)
  • Quercus cortex (kora hrasta)
  • Aethanolum menthae piperitae (rastvor od nane). 

Ova kombinacija se kod korisnika pokazala kao praktično svemoguća, jer su prvi rezultati vidljivi već nakon dve nedelje korišćenja Celuleksa. Prvo koža postaje vidno nežnija, zatim se efekat „pomorandžine kore“ smanjuje i najzad, novonastali izgled kože postignut upotrebom ovog gela se „fiksira“ i postaje deo vašeg trajnog izgleda.

Zvuči jednostavno, zar ne? Uverite se u draži i efekte ovog gela za celulit jednostavnim klikom na link, gde ćete ujedno i uočiti iskustva brojnih korisnika: https://www.ovotaris.com/celuleks.html.

Krema ili gel za celulit?

Zašto je uklanjanje celulita i strija lakše uz gel za celulit?   

najbolja krema za celulit

Sada se možemo naći u svojevrsnom „rebusu“, a to je – koji proizvod je najefikasniji za otklanjanje celulita? Budući da su celulit i strije pojave koje često idu „u paketu“, najbolje rešenje je korišćenje proizvoda koji deluje i na jedno i na drugo. To je svakako Celuleks. Ovaj gel, posredstvom efikasne formule na biljnoj bazi, potpomaže razgradnju celulita, sprečava stvaranje novog celulita, ali i smanjuje vidljivost strija.

Stoga bi bilo od značaja razjasniti pojam strija – šta su i kako nastaju? Strije su vrsta ožiljka koji se razvija kada se naša koža naglo istegne, ili se smanji njena površina. Te promene utiču na kvalitet kolagena i elastina, koji našu kožu čine zategnutom. Strije se javljaju i kao posledica zarastanja kože. Nemaju svi predispozicije za nastanak strija. Sve su naznake da nestalni nivoi hormona najviše utiču na njihov razvoj. Pored toga, one su posledica i genetike. Ukoliko se pojave strije, najverovatnije će to biti u toku:

  • Naglog rasta koji se dešava u pubertetu
  • Trudnoće
  • Naglog gubitka ili povećanja telesne težine
  • Treninga sa tegovima, nakon kojih se javlja brži rast mišića

I zato, hajde da nađemo najprihvatljivije i nadugoročnije rešenje za uklanjanje strija i celulita. Upustimo se u Celuleks “avanturu”, jer ćemo na prijatan i krajnje bezbolan način otkloniti celulit i strije na duge staze:  https://www.ovotaris.com/celuleks.html.

I najzad, zašto baš gel za celulit ima primat u odnosu na kremu za celulit, čiji je kvalitet takođe neosporan?

Gel za celulit ima prednost u odnosu na kremu, ili neki drugi preparat, zato što ga koža najefikasnije upija. Kao takav, on prodire duboko u kožu, koja ga veoma dobro apsorbuje, pa je tako otežano njegovo spiranje.

Najširi delokrug njegovog dejstva se oslikava u tome što pomoću visoke koncentracije aktivnih sastojaka, poboljšava mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu i utiče na propustljivost krvnih sudova. Posledica celog ovog procesa je lipoliza, to jest razbijanje tvrdokornih masnih naslaga. I onda, šta je rezultat? Rezultat je skinut celulit i neprimetnost strija.

Sada već imamo širu sliku na osnovu koje možemo doneti samostalan zaključak koji preparat nam najviše odgovara – da li je to krema za celulit ili gel za celulit. Ni u jednom nećemo pogrešiti, jer su oba tretmana bezbolna i neinvazivna. Ono što donosi izvesnu razliku, jesu sastojci i dugoročnost efekata.

S obzirom na visok procenat žena koje imaju celulit, jasno je da je ovakva jedna krema preka potreba i osnovna higijena. Kombinujte negu, ishranu i aparati i skupi tretmani neće biti potrebni.

Ako želite za sebe dobar i delotvoran gel za celulit, naručite u nastavku svoj prvi preparat. Vrlo brzo uverićete se u njegov kvalitet.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Celuleks gel će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: