fbpx
bubuljice na licu

Bubuljice na licu nestaju na ovaj način!

Bubuljice na licu vam komplikuju život, jer ih se nikako ne možete rešiti? Nudimo vam jednostavno rešenje kako da ih se brzo oslobodite.

Svakoj ženi, pa čak i muškarcu, bubuljice na licu predstavljaju neprijatno iskustvo; kako iz estetskih razloga, tako i zbog komplikacija koje ove dosadne bubuljice na licu sa sobom nose.

Sigurno ste se pitali kako je moguće da na tako maloj površini kao što je lice može da izbije toliko puno bubuljica. Moguće je jer je koža lica jako osetljiva i podložna ovim pošastima.

Neki od vas su verovatno već odustali od potrage za savršenom kombinacijom preparata koji će vam pomoći da izlečite bubuljice na licu.

Naš savet je da ne treba odustajati. A razlog za to je Aknolin set koji se sastoj od losiona i gela za bubuljice. 

Prema iskustvima korisnika, Aknolin set je pomogao mnogima koji su se mučili, čak i godinama da se reše bubuljica. Više o ovom setu, pogledajte na linku: https://ovotaris.com/aknolin/

Ali pre nego saznate zašto se javljaju bubuljice na licu, Ena je podelila svoje iskustva sa nama.

Jedino što je njoj pomoglo za akne i bubuljice na licu jeste bio Aknolin set.

Za nepunih mesec dana lice je bilo potpuno čisto, bez mitisera i vidljivih bubuljica. Svima koji se muče sa aknama, preporučuje AKNOLIN set.

Zašto se javljaju bubuljice na licu?

Bubuljice na licu mogu se javiti iz više razloga. 

Bubuljice na licu uzroci

  • Prljave ruke
  • Šminka
  • Znojenje
  • Mobilni telefon
  • Nepravilno čišćenje lica
  • Masna koža lica
  • Hormonalni disbalans
  • Mesečni ciklus
  • Trudnoća
  • Sindrom policističnih jajnika
  • Loša ishrana
  • Pušenje
  • Stres.

1.Prljave ruke

Bubuljice na licu se jako često javljaju kada svoje lice dodirujete rukama. Nekim ljudima je to prešlo u naviku pa tako, često nesvesno, dodiruju prljavim rukama svoje lice. 

Pokušajte da izbegavate dodirivanje lica rukama jer retko ko od nas može u toku dana da održi ruke konstantno čistim.

2.Šminka

Šminka može da izazove pojavu bubuljica na licu ako je neredovno skidate ili ne čistite temeljno svoje lice nakon skidanja šminke.

Koliko god da vam se uveče spava, premoreni ste ili vas jednostavno mrzi da skinete šminku sa lica, potrudite se da to uradite, naterajte sebe. Vrlo je opasno po vašu kožu prespavati sa šminkom na licu, naročito ako je to jaka šminka, teški puder koji vam se zavukao duboko u pore. 

Savetujemo vam da proverite rok trajanja svoje šminke, jer stara šminka može da bude jako loša za kožu lica.

Ako koristite četkice za šminkanje perite ih nakon svake upotrebe. Na četkicama se jako brzo razvijaju bakterije ako nisu dobro očišćene.

3.Znojenje

Ukoliko ste i vi jedna od mnogih osoba koje se prekomerno znoje onda morate duplo više da se trudite oko održavanja higijene. Vaša koža lica se brže masti i na taj način zapušava pore. Rezultat je jasan- bubuljice na licu.

4.Mobilni telefon

Da li ste svesni koliko puta dnevno prislonite svoj telefon na lice? Da li baš uvek obratite pažnju na površinu gde ste spustili mobilni telefon?

Mobilni telefon je jedan od predmeta na kome ima najveći broj bakterija, zato vam preporučujemo da ga s vremena na vreme prebrišete alkoholom kako bi ste smanjili prenos bakterija na lice.

kako lečiti bubuljice na licu

5.Nepravilno čišćenje lica

Mnogi od nas svoju kožu lica tretiraju običnim sapunom i vodom. Neki od nas koriste samo vodu prilikom pranja lica. Neki se umivaju jednom u toku dana, obično ujutru.

Odmah ćemo vam reći da je sve gore navedeno jako pogrešno za vašu kožu lica.

Obični sapuni služe za održavanje higijene, ali obični sapuni čiste vašu kožu lica samo površinski. Dubinski nisu u stanju da očiste vaše pore na licu jer nisu namenjeni tome.

Bitno je da u svoju rutinsku higijenu kože lica uvedete sredstva koja su isključivo namenjena dubinskom čišćenju pora jer u porama se najviše zadržava prljavština, nagomilane mrtve ćelije kože. Ako se sva ta nagomilana prljavština ne očisti i u potpunosti ne ukloni iz pora nastaju bubuljice na licu jer lojne žlezde nemaju mogućnost da izbacuju masnoću koju luče na površini kože.

Na prvom mestu tu je losion, ali i gel za akne. Baš takav set su i izabrali korisnici, a već smo spomenuli Aknolin set. Infomišite se na ovom linku: https://ovotaris.com/aknolin/

6.Masna koža lica

Masna  koža lica je najpodložnija stvaranju bubuljica jer vaša koža proizvodi previše sebuma. Prilikom pojačanog lučenja sebuma, ukoliko ne tretirate svoju kožu, dolazi do zapušavanja pora i nastaje problem sa bubuljicama na licu. Dok držite proizvodnju sebuma pod kontrolom vaše bubuljice će se smanjivati i vremenom potpuno nestati.

Prirodni losion i gel će vam u tome najbolje pomoći, jer bilje koje sadrži u sebi ima jako široku namenu. Jedno od osnovnih delovanja je upravo kontrola i regulisanje sebuma kod masne kože lica.

7.Hormonalni disbalans

Bubuljice na licu se zaista često javljaju kada imate neki hormonski poremećaj, odnosno hormonalni disbalans u telu. 

Kada dođe do hormonalnog disbalansa dolazi i do pojačanog lučenja sebuma, i samim tim dolazi i do nastanka bubuljica na licu.

Ukoliko posumnjate da imate problem sa hormonalnim disbalansom savetujemo vam da se obavezno obratite svom lekaru, jer hormonalni disbalans može da vam napravi i niz ozbiljnih zdravstvenih problema. 

8.Mesečni ciklus

Bubuljice na licu se jako često javljaju pre menstrualnog ciklusa, u takozvanom predmenstrualnom sindromu – PMS. Naravno ne javljaju se kod svih žena, ali u većini slučajeva veliki broj žena ima problem i poteškoće da se izbori sa bubuljicama na licu baš u ovom periodu. 

Savetujemo vam da u svoju svakodnevnu negu uvedete proizvode na biljnoj bazi.. Kada ih koristite svakodnevno smanjujete mogućnost da vam se bubuljice na licu pojave u periodu mesečnog ciklusa.

9.Trudnoća

Kao što je većini poznato, u trudnoći hormoni divljaju. Ovo najlepše stanje, takozvano drugo stanje je najprirodniji proces za jednu ženu, ali donosi i niz neprijatnosti na koje žene i buduće mame treba da se naviknu i prilagode.

Kao što smo već pomenuli, zbog hormonalnih promena u telu dolazi do nastanka bubuljica na licu. Ukoliko se odlučite za korišćenje bilo kog kozmetičkog proizvoda u ovom periodu obavezno se najpre konsultujte sa svojim lekarom.

Budite strpljivi. Ovakvo stanje sa bubuljicama na licu može da potraje tokom trudnoće ali i nakon nje dok vam se hormoni u telu ne smire. 

10.Sindrom policističnih jajnika

Sindrom policističnih jajnika je vodeći problem kod žena i devojaka. Ako sumnjate na sindrom policističnih jajnika obratite se stručnom licu za pomoć. Kada rešite problem sa policističnim jajnicima, rešiće se i problem sa bubuljicama na licu. Nemojte ništa raditi na svoju ruku. 

11.Loša ishrana

Loša ishrana jako nepovoljno utiče na naše zdravlje pre svega. Kako narušavamo  zdravlje unutrašnjih organa tako narušavamo i naš izgled.

Niste ni svesni koliko hrana koju unosimo svakodnevno u naš organizam utiče na naš izgled. Bubuljice na licu mogu da se pojavljuju svakodnevno, iznova i iznova ukoliko ne vodite računa kakve namirnice unosite u vaše telo.

Namirnice koje direktno utiču na nastanak bubuljica na licu su čokolada, čips, gazirani napici, suhomesnati proizvodi.

Potrudite se da unosite više vitamina u svoj organizam. Jedite što više voća i povrća.

12.Pušenje

Ne moramo da vam naglasimo koliko je pušenje štetno i koliko loše utiče na kožu. Bubuljice na licu mogu da nastanu zbog unosa nikotina. Znamo da nije lako i jednostavno korigovati način života i odustati od štetnih navika, ali možete staviti na papir sve prednosti i mane koje vam cigarete donose.

13.Stres

Stres je jedan od vodećih uzroka kada su bubuljice na licu u pitanju. Stres direktno utiče na naše hormone. Sve se to preslikava na našem licu. Pokušajte u ovom stresnom vremenu da se malo opustite i izdvojite vreme za sebe. Prijaće vam.

Zajedno smo prešli pitanje nastanka bubuljica na licu. Utvrdili smo uzrok nastanka bubuljica na licu, hajde sada da se posvetimo vrsti bubuljica na licu.

Vrste bubuljica na licu

  • Sitne bubuljice na licu
  • Hormonske bubuljice na licu
  • Bele bubuljice na licu
  • Potkožne bubuljice na licu

Sitne bubuljice na licu

Sitne bubuljice na licu su male, jako sitne izbočine na licu koje daju utisak neravne kože. Koža dobija reljefast oblik zbog velikog broja sitnih bubuljica na jednom mestu.

Uglavnom se javljaju na čelu, nosu i bradi, retko na obrazima. Ne daju upalne procese sem ako ih sami dodatno ne iziritirate jakim hemijskim preparatima, u želji da ih se što pre rešite.

Kod ovakve vrste bubuljica potrebna je adekvatna nega i tretman u vidu prirodnih losiona i gelova.

Gel za bubuljice koji ima najviše pozitivnih komentara jeste Aknolin. Zapravo, u pitanju je set, koji sadrži i losion protiv bubuljica, i sve na biljnoj bazi, bez veštačkih mirisa i boja.

Hormonske bubuljice na licu

Hormonske bubuljice se javljaju u trenutku kada se javi hormonalni disbalans.

Verovatno je svaka žena u nekom periodu svog života imala probleme sa hormonima. Vrlo je važno da vam kažemo da su takve hormonske promene teške i da razumemo vašu brigu kada nekontrolisano  krenu da se javljaju bubuljice na licu.

Kao što smo već rekli bitno je da pratite korake za pravilnu negu lica i biće vam zaista lakše da iskontrolišete bubuljice na licu. Naravno na prvom mestu je obratiti se svom lekaru za pomoć i adekvatnu terapiju kako biste sredili svoje hormone i ponovo uspostavili hormonalnu ravnotežu.

Bele bubuljice na licu

Bele bubuljice na licu nastaju kao upalni proces kada se vaše pore zapuše usled pojačanog lučenja sebuma ili usled nepravilnog dubinskog čišćenja vaših pora na licu.

Znamo i sigurno tvrdimo da je ovakva vrsta bubuljica ženama najveća noćna mora jer se najviše vide na licu, najizraženije su jer su pune gnoja.

Savetujemo vam da bele bubuljice na licu ne stiskate, već da prvo pokušate da smirite upalni proces koji obično prati ovakvu vrstu bubuljica. 

Upalu možete ublažiti hladnim oblogama. Možete koristiti hladnu vodu i peškir. Peškir nakvasite hladnom vodom i držite preko lica dok se peškir ne zagreje. Postupak ponavljajte nekoliko puta. Nemojte koristiti kockice leda direktno na bubuljicu, jer vaša koža može doživeti šok.

Potkožne bubuljice na licu

Potkožne bubuljice na licu se javljaju u vidu manjih ili većih kvrga, izraslina koje su jako bolne, bez vrha i bez gnoja. 

Upalni proces kod ovakvih bubuljica se odvija duboko u koži pa je samim tim i najteže lečenje potkožnih bubuljica na licu, jer je potrebno dosta vremena izvući ih na površinu.

Kako se rešiti potkožnih bubuljica na licu?

Potkožne bubuljice na licu možete lako izvući toplim oblogama. Kvasite peškir u vruću vodu i držite na licu.

Kada ste bubuljicu izvukli na površinu vreme je za drugi korak, a to je dubinsko čišćenje pora Aknolin losionom koji je jako blag prema vašoj koži zbog biljaka koje sadrži, a u isto vreme jako efikasan u borbi protiv potkožnih bubuljica.

Kao treći korak preporučujemo vam nanošenje Aknolin gela koji će vašu kožu održati čistom, blistavom i pružiče joj hidrataciju zahvaljujući biljkama koje sadrži.

Kako se rešiti bubuljica na licu?

Uvek naglašavamo i stavljamo akcenat na pravilnu negu lica kada su bubuljice na licu u pitanju.

Gel za bubuljice

Na prvom mestu to je gel protiv bubuljica sa kojim počinjete i završavate dan. Perite svoje lice dva puta dnevno, ujutru i uveče. Prilikom pranja lica koristite toplu vodu kako bi proširila vaše pore.

Lice tapkajte peškirom, nemojte trljati lice kako ne bi došlo do iritacije kože ili povrede upaljenih bubuljica.

U borbi protiv bubuljica na licu najbolje se pokazalo ulje čajevca, pa je ono tako čest sastojak mnogih proizvoda protiv bubuljica.

Ulje čajevca se do sada pokazalo kao efikasno u borbi protiv upalnih procesa, pored toga ima antibakterijsko dejstvo.

Studije, koje su rađene u Nacionalnoj medicinskoj laboratoriji, pokazuju da ulje čajevca ima isti, pa čak i bolji efekat od samog leka za akne benzoil peroksida. U ovom istraživanju su potvrdili da ulje čajevca ne izaziva dodatnu iritaciju kože kao hemijski preparati. Aloe vera je takođe efikasna u borbi protiv bubuljica jer ima antibakterijsko dejstvo. Smanjuje upalu i podstiče zarastanje rana, pa i nju birajte u sastavu svog proizvoda za akne.

Vitamin E je jako efikasan u borbi protiv bubuljica. Njega možemo naći u ulju semenki pamuka. Pored vitamina E ulje iz semenki pamuka sadrže i masne kiseline i minerale koji daju koži potrebnu vlažnost i elastičnost.

Kora primorskog bora je bogata piknogenolom koji ima jaka antioksidantna sejstva.

Kora hrasta ima adstringentno dejstvo. To znači da je jako efikasna u sužavanju pora na vašem licu, što je jako bitno kako bi površina kože ostala glađa, a pore čistije.

Za umirenje vaše upaljene kože je jako pogodno ulje iz semena tamarinda. Ovo ulje ujedno i čuva vašu kožu od spoljnih štetnih uticaja. Pored ulja iz semena tamarinda podjednako efikasno se pokazao i ekstrakt bukovače i cveta livadskog ljulja.

Jako je bitno da na već upaljenu kožu nanosite proizvode koji če umiriti vašu kožu lica. Gel koji u svom sastavu ima ove sastojke, ali i losion jeste Aknolin. 

bubuljice na licu lečenje

Krema za bubuljice na licu

Kremu za lice trebate birati po pravilu kakav tip kože imate. Ako je vaša koža lica masna birajte prirodne kreme lagane teksture koje će vašoj koži obezbediti dovoljnu hidrataciju a neće dodatno mastiti vašu kožu.

Ukoliko je vaša koža lica suva ili mešovita birajte kreme gušće teksture kako bi dovoljno hidrirala vašu kožu i omekšala je.

Kada birate kreme za bubuljice bitno je da sadrže što više biljnih komponenti kako bi efikasno delovale u borbi protiv bubuljica.

Maska za bubuljice na licu

Sami kod kuće možete napraviti maske koje su od prirodnih sastojaka i pomoći sebi u borbi protiv bubuljica.

Med i cimet 

Maska od meda i cimeta je takođe efikasna. Poznato je koliko med ima lekovitih svojstva.Pomešajte 1 kašiku meda sa pola kafene kašičice cimeta. Masku nanesite na lice i ostavite da stoji 20 minuta.

Med i soda bikarbona

Pomešajte 1 kašiku meda i 1 kafenu kašičicu sode bikarbone. Nanesite masku na lice i ostavite da stoji 20 minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom, a zatim hladnom kako biste zatvorili pore lica.

Maska od meda i belog luka

Beli luk je vrlo jak pa bi mogao da ispeče vašu kožu. Zato je potrebno razblažiti ga sa mlekom jer mleko sadrži mlečnu kiselinu.

U 1 šoljici mlakog mleka staviti izgnječen čen belog luka, dobro promešajte i tupferom mažite lice. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, zatim isperite lice.

A šta, ako se na vašem licu javlja crvenilo, kako ukloniti crvenilo od bubuljica?

Crvenilo od bubuljica možete umiriti hladnim oblogama. Stavljajte na lice peškir nakvašen hladnom vodom. tako držite 15 minuta kako bi hladna obloga izvukla upalu. Kada se peškir zagreje nakvasite ga ponovo.

Videćete, prijaće vam ovakve hladne obloge na upaljenu kožu. Možete u gazu ili peškir umotati kockicu leda i tako tretirati bubuljice.

Prelazite preko upaljenih bubuljica kratko se zadržavajući na njima. Nekima će ovakva terapija prijati a nekima ne, jer nije svima prag tolerancije na hladnoću isti. Ako ste preosetljivi na hladnoću onda vam savetujemo da izaberete prvi način.

Kako ukloniti fleke od bubuljica na licu?

Nije tako retka pojava da vam nakon istiskane bubuljice ostanu fleke na mestu gde je bila bubuljica. Zato vam je naš savet da ne cedite bubuljice na bradi na silu ili da budete previše grubi. Najbolji savet je ne cedite ih uopšte. Pogotovo ne cedite potkožne bubuljice.

Ako su fleke već nastale možete tretirati fleke prirodnim maskama koje možete napraviti i sami kod kuće.

Fleke nastaju usled nakupljanja melanina na mestu gde je bila bubuljica. Melanin je zadužen za pigmentaciju vaše kože, ukoliko dođe do njegovog nakupljanja nastaje hiperpigmentacija odnosno fleka na licu.

Limun za fleke od bubuljica

Jedan od najefiksanijih tretmana u borbi protiv fleka jeste limun. Limun sadrži limunsku kiselinu koja odlično deluje u izbeljivanju fleka.

Iscedite limun. Sok od limuna zahvatite sa štapičem za uši i nanesite direktno na fleku, ako vam je koža osetljiva sok od limuna razblažite sa vodom ili medom. Nakon 10 minuta isperite lice. Postupak ponavljajte dva puta dnevno.

Jabukovo sirće i med

Ova maska je delotvorna u uklanjanju fleka takođe zbog kiseline koje sadrži jabukovo sirće. Pomešajte 1 kašiku meda sa 2 kašike sirćeta. Ostaviti na licu 10 minuta, nakon toga isperite. Postupak ponavljajte dva puta dnevno.

A šta ako ostanu ožiljci na licu od bubuljica?

Ožiljci na licu nastaju ukoliko grubo i na neadekvatan način pokušavate istiskati bubuljicu. Ukoliko pokušavate iscediti potkožnu bubuljicu, zasigurno ćete napraviti ožiljak na licu jer potkožne bubuljice nemaju vrh, a upalni proces je duboko ispod kože.

Ukoliko pokušate iscediti takvu bubuljicu može doći do oštećenja tkiva na koži lica i taj proces dovodi do stvaranja ožiljaka na licu.

Zaključak ste verovatno izvukli i sami. Nemojte cediti bubuljice kako ne bi došlo do stvaranja ožiljaka.

Na kraju, nadamo se da smo vam malo približili i pojasnili problem sa bubuljicama na vratu i na svakom drugom delu lica. Kao što smo na početku rekli kada se dobro upoznamo sa problemom, lakše nam je da taj problem rešimo.

A prvi korak ka rešenju problema za mnoge je Aknolin set. Zašto onda ne bi bio i vaš izbor. Svoj set možete naručiti odmah danas.

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

AKNOLIN GEL + LOSION

3640 RSD 72 KM 35 EUR

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

AKNOLIN GEL

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

AKNOLIN LOSION

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Aknolin će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna